Kışı göremeyecekmişim gibi geliyo
korkmaktan doktorum panik atak hastası olacan dikkat et dedi
çıt sesine bile hoplar oldum bu ney böyle anlayamadım gitti
Doğumu hiç konuşmadık canım
Sürekli doktor değiştirmek zorunda kaldım o yüzden kime desem unutuyo zaten
Şöyle düşün azıcık ağlıyım dışardan kocama sarılınca kalbimin atışını hissediyo
Normalde ritm bozukluğu yoktu hamilelikte başladı nedense
kanım 14 çıktı çooooooooook şükür
bi tek o güldürdü yüzümü
kurşun dök canım hepimize
sonra da bol bol dua et
en çok da kendin için dua et, Allahım sana vermesin bunları
çok çok zor çünkü bu yaşadıklarım
düşmanımın başına gelsin istemem
maşallah büyümüş bıdık annesi, 25 hafta epey iyi
valla burda doğurmaktan çoooooooooook korkuyorum
bu kadın da gidecek ben diyim sana
ben geldim geleli 3 yıl bitmek üzere sadece 6 ay doktor gördüm bu şehirde
kadın doğumcu görmedim, birde bu kadını gördüm işte
doktorsuz evlerinde doğururlar diyo pişkin pişkin
Canım bu devirde geçinmek cidden çok zor
bizim ev kira, ev almak gerek ama mümkün görünmüyor
çocuğun odasına bişey almayacam ben zira yazın tayin istemeyi planlıyorum batıya
zaten tayin istemeyecek olsam da alamazdım, bi park yatak yetecek gibi
dediğin gibi herşeyin fiyatı uçmuş
kredileri bitirmemize daha 4 yıl var, o yüzden bizim belimizi doğrultmamız pek mümkün değil
Allah bebişi verdiyse kısmetini de vermiştir diye düşünüyorum
ben evlenirken de eşya istemedim hiç, bekarlık döneminde aldıklarımızı kullanıyoruz
eşyayı falan takmıyorum zaten Şırnakta mahvoluyo herşey
kanamam oldu olalı Mardine gidiyorduk her hafta sonu
her gidişin de 200-250 lira gidiyor en az
neyse sağlık olsun da dert değil geçer bunlar
mint yeşili çok çok açık bi yeşil
sen demiştin ya su deymemesi gerekiyo diye, o yüzden duş sonrası ıslaklıktan renk değiştirmiş olabilir diye düşünüyorum
yarın koyacam bu sefer duş almadan, yarınkini çıkarır çıkarmaz renk değişimi olursa gönderirim sana
çünkü prospektüs de de yazıyo su sahte pozitif çıkmasına neden olabiliyomuş
Ocak ayında 2000 lira olacakmış
belki o zaman birazcık düzelir hayat
sizde ek ders nasıl oluyor peki canım, zorunlu kaç saate giriyorsunuz, ücretlendirme nasıl oluyor
ben doğumdan sonra ücretsiz izin almak zorunda kalırsam nolur dedim, haciz gelir dedi
canım ben alıştım burda , hiç durmazsın evde, şarteli indirir gidersin 100 lira gelir
kışın ve yazın hiç farketmiyo en az baharda geliyo elektrik
yazın klimalar çalışır, kışın da ufolar
sen hayatında hiç bi çocuğun 3 ufoyla açık pencere karşısında ısındığını gördün mü
3 ufo ısınması için, pencere de hararetini alıyo
yanıyodur tabi zavallı
parasını bize ödetiyolar , sefasını onlar sürüyo
pöffff
6 yıldır antıdepresan kullanıyodum panık atak tedavısı ıcın ama doktor bukadar uzun surelı hastam olmadı hıc dedı özel bı hocaya yollamıstı tedavı olcaktım hamıle kaldım 2 defa atak gecırır gıbı oladum hamıleıklte cok kötuydu Allahım kımsenın basına vermesın
kanım 9 napıcam benyıllardır dusuk ılac ıcıyorum yıne yukselmıyo bıara yukselmıstı tatlı cok yemıstım ama sımdı seker cıkar dıye onuda yıyemıyorumm :/
evdemı dogururlar dıyo o doktor! pes ya onun okudugu tıpa benn ..... agzımı bozmıyım ceza yerım
Dudağımda uyuşma var, neden olabilir
6 yıldır antıdepresan kullanıyodum panık atak tedavısı ıcın ama doktor bukadar uzun surelı hastam olmadı hıc dedı özel bı hocaya yollamıstı tedavı olcaktım hamıle kaldım 2 defa atak gecırır gıbı oladum hamıleıklte cok kötuydu Allahım kımsenın basına vermesın
kanım 9 napıcam benyıllardır dusuk ılac ıcıyorum yıne yukselmıyo bıara yukselmıstı tatlı cok yemıstım ama sımdı seker cıkar dıye onuda yıyemıyorumm :/
evdemı dogururlar dıyo o doktor! pes ya onun okudugu tıpa benn ..... agzımı bozmıyım ceza yerım
gercekten öyl canım herkes tadını cıkarıyo hep derlerdı hamılelık en guzelı dıye ama ben bı an evvel zamanım gelsınde doguruyum yavrumu sağlıcakla kucagıma alıyım dıye bakıyorum yoruldum artık bu korkulardan
canım suyun geldiğini, yerin ıslak olduğunu bilemedim ki
midene dokunacak şeyler bebeğin hareketini kısıtlıyo olabilir
beklıcek annesı sen merak etme zamanında gelır konuverır kucagına osen sıkma canını ben hem enfeksıyonla hem mantarla ugrasıyorum. bıde bende panık atak artı kalp kapakcıgımda gevseme var doktorum dogumda sorun olmaz dıyo ama ben en ufacık bı heyecanlandgmda kalbım carpmaktan bı hal oluyo ayrıca kanımda cok dusuk sastım kaldım
çooook korkuyorum erken gelecek diye
enfeksiyon ve mantar tedavisi olan hastalıklar canım en azından
su gelmesinin bi çözümü yok maalesef
ben kalbi delik biri olarak , çarpıntısı ve ritm düzensizliği olan biriyim
ve azıcık üzülünce heyecanlanınca bile kalbim güm güm
kanım düşük değil Allahtan
Benim kazadan önce bi sıkıntım yoktu, geçen kış kaza yaptık ve ben bi daha düzelemedim
Arabayla gizli buzlanma olan bi yerde kayıp kamyonun altına girmiştik
o günden sonra hep kaza yapacakmışız gibi geliyo arabaya bindiğimde
eee hamilelikte sorun da çıkınca düşürecem korkusuna dönüştü bu sefer
elimle karnımı tutarak yürüyormuşum doktorum farketti
canım genetik bi sıkıntın yoksa muhtemelen vücudun yavaş kan üretiyordur
annemin ki en çok 6 - 8 oluyordu iğne ilaç ya da serumla
zorluyorlar adamı gerçekten
nasıl bir doktorsa artık anlayamadım gitti
batıda nereye iteyeceksin kısmetse..biz de izmir'e yakın diye aydın'ı ya da muğla'yı istiyoruz..ama nerede bakalım..dolmuştur oralar..ancak köyler..
neden çok kredi ödüyorsunuz canım, ev vs işine mi girdiniz..biz de girecez de peşin yok birikmiş yok..ayın sonuna hamilelik başladıından beri hep eksik giriyoruz..bazı hastane ve yol masrafları için direkt kredi kartı kullandık..onlar bir güzel yığıldı..düşün şimi ben 2000 lira asgarisi, eşim de 3000 asgarisini ödüyor..sağlık dedik çekinmedik istanbul'a giderken..sahi burada da soyuldum..düşün 400 lira yarı özel hastane ayrıntılı ultrason..çocuğum da hayalet gb çıktı hani :111:
park yatak dışında bir ike şifonyer aldım..kısmetse yarın hacı şakir granül toz laırsa kocam yıkayıp koaycağım birkaç kıyafetini..ne çantası hazır ne eşyaları..zaten bizim durum da sizinki gb..evde eşya yok..gelen ya neden mobilya almadınız? söyle yapsaydınız böyle yapsaydınız diyor..anlatayım bak eşim televizyonunu getirdi..birkaç da valiz kıyafet..bir yemek masasını en ucuz ikea masası aldık..onun dışında hep bekarlık buz dolabı, çamaır makinesi.. Allah'tan girdiğimiz ev pahalı bile olsa ocağı ve fırını vardı haniben de eşyayı hiç takmıyorum, aynı kafadayız seninle hani..
o kadar açık geldiyse sıvı korkma..açık mint bir anlam taşımıyor..o bende sürekli oldu..hatta doktorun muayenesine gitiğimde altımdan çıkarıp masasına koydum bakın böyle yeşillikler var diye..terlemiş su gb olmuştum bir de..o da bu değil emşn ol dedi..neyse..sen yarın iyice kurula totonu canım benim, mutlaka için rahat edecektir..
uf uf lütfetmişler.daha 2000 yapacaklar yani..kardeşim resmen dalga geçiyorlar ya, bu ne..ben artık bu sene girmiyorum ama eşim 2 saat almış..15 zaten resmi..6 saat işte ek dersi.ne kadar 8 lira galiba karşılığı..komedi..progrma da bakalım iyi yapacaklar demişti ama inşallah bize uyar, vakit yakın çünkü...
ne sinir oldum bu elektirik işine gerçekten..sen bayaa seyler gözlemlemişsin orada ..Allah yardımcınız olsun..tabii yapamazsınız...e nasıl geçneceksiniz..zaten yanıklar elektirk keyfi ile maaşınızı hacezetmişler..allah bildiği gb yapsın valla onları, buna izin verip de mazluun ahını alanları..
canım çok geçmiş olsun..Allah nşallah bir daha yaşatmaz o stresi ve korkuyu.. çok üzüldüm gerçekten..
sanırım aynı his bende de var, çocuk düşecekmiş gb hissediyorum aniden altımdan..elimle karnımı hatta resmen altımı tutuyorum ..bazen unutuyor hastenede bile öyle tutuyormuşum..eşim öyle diyor..:1.
valla kızlar en dertli topik de biizmkisi de mi..esha canım senle biz iki enfeksiyonlu olarak aşacağız inan bu günleri..benim de geçmemiş zira enfeksiyonum..şimdi gene böbreklerim çatlak vermeye başladı..geçen sefer doktor hasteneye yatırıp 10 gün sabah akşam serum vermişti sedim yüksek diye..yine ağrım sızım ve idrar yollarım çok acıyor..çok korkuyorum..bir de bu fitil vajinal enfeksiyonu da geçirmedi..ikinci 6 günlük kutuya başladım ama benden yine acıyla beyaz mukuslu bir akıntı geliyor..uff korkuyorum yaaa...
zirsizdeli canım sen ne zaman düştün? çok geçmiş olsun lütfen dikkat et kendine..bir şeyin yok de mi?sahi kafalarımız pek fena bugünlerde ben de balkondan düşsem farketmeyeceğim hani..
bu arada suyun gelmesini en çok tetikleyen iki sey idrar ve mantar enfeksiyonları kızlar..kesesi deliyor hatta patlatıyor bu enfeksiyınlar..mutlaka her gitiğimizde zorla da olsa kana ve idrara baktırmak gerekiyor..ben zorla doktoruma hem kan hem de idrar yazıdıryorum..orada iki nokta önemli bir lökosit bir de eritrosit yüksekliği..ikisi de enfeksiyon yüksekliğini gösterir..hem kan hem idrar.siz mutlaka ilaçlarınızı alın..artık zaten ikinci trimestredan sonra bebk ilaçtan zarar görmüyor..esha canım sen zaten artık üçtesin..lütfen al ialçlarını, alıyon de mi?
zirsızdeli canım pedin en son nasıldı? açıksa renk bir problem yok, merak etme..çok koyu yeşil ya da mavi olması lazım...
yahu kızlar hepimiz birbirimize ne kadar benziyoruz..sırlanmışsız bir de 29,28,23 diye..
zirsizdeli canım benim de sol kulağım sürekli tıkanık..ve o kulakla hiçbir şey duymuyorum..neden acaba?
esha canım 2 sene önce ben de sürekli antidepresan alıyordum..yeni bitirdim ve hamile kaldım..ama panik atak çok sık gelmeye başladı bana hamilelikte..geçti sandım meğer geçmemiş..duruyor duruyor kalbim boğazıma varıyor..öelecek boğulacak gb oluyorum yine..geçenlerde uykuya dalarken oldu..uff çok fena bir duygu bilmez miyim? balondan atasım geliyor kendimi...
Ağlıyacam gerçekten kaç oldu bu elektriğin gitmesi
zırt pırt kesiliyo
senin bölümün ne tatlım
var mı Muğla da ya da Aydın da
güzel olurdu çünkü
eşinde mi İzmirli
Eşim araba almıştı evlenmeden önce o var, düğün var, okurken aldığımız öğrenimler var
Taksitleri küçük yaptırdık ama 2016ya kadar ödeyecez ve küçük küçük birleşince çok oldu
Bizde gazı bile kredi kartıyla ödedik ve çok birikti üst üste
dediğin gibi mecburen asgarisini ödüyoruz
ben bi tek ayrıntılı da karlı çıktım sanırım 35 liraya hallettim
daha bir tane hastane çıkışı aldım , bir tane de halası almış o kadar var elimizde
çanta yok, eşya yok, oda yok, hiçbirşey yok
doğuma yakın alacam bi park yatak annemde doğurunca kullancam sonra evime getirecem sonra da kaynanama götürecem
eşyalarını nereye koyacam onu düşünüyorum, dolap mı alsam diye
Valla eşya da gözüm yok ama bazen sinir bozucu oluyo
ben bekarken de 2. el almıştım eşyaları
zira bizim evlenmemiz biraz uzak gözüküyordu
niye o kadar pahalı evde oturuyosun peki canım
Bizim burda ev yok bizim mecbur
en ucuz olanlar 400 lira, 1000e bile 1+1 var burda
eşyalı diye aylık 1000 liraya kiraya veriyolar şaka gibi
koyu yeşil olursa kork dedi doktor da, bu kadar açığı olursa korkma diğer ikisini koy bekle dedi
bizim dersler de yarın dağıtılacakmış müdürcüm bizi çağırıyo
ek ders 8.7 liraydı vergi dilimiyle 8.5 oldu sanırım
ben branşcı olduğum için istese günümü boşaltır ama yapmayacak gibi geliyo
okulda öğretmen yok çünkü
bu arada elektrik derdi mahvetti cinnet geçirmek üzereyim
bekarken 1+1 de oturuyodum 15 günlük 190 lira fatura ödemiştim
nasıl koyuyor bana o ödediğim fatura anlatamam
Su faturası da burdakiler hiç ödemiyo
arkadaş ne kadersizmişim diyorum o faturaları ödedikce
Çok şükür hala koyulaşmadı
Bu iyi birşey olmalı dimi
evet canım bak uzun zaman oldu, demek ki değil..aynı benimkisi gb..merak etme..olsa çoktan çıkardı ortaya..
ama sen vajinal enfeksiyon için bir idrara baktır mutlaka... o açık yeşiller doktor bana mantar demişti..
saol canım umarım yaşatmaz Allahım kimseye
ebe dalga geçti hatta bırak kız düşmez , durur diye
bende o zaman farkettim tuttugumu
valla ne dertli topikmişiz biz
hepimizde bir dert bir dert, Allah beterinden saklasın ama ben bile benden sıkıldım
kanımda enfeksiyon olup olmadığını hangi değere bakıp anlayacam ben
yaptırdım da doktor bişey demedi idrar testime de kan testime de
Enfeksiyon çıkmadı dedi doktor ama bilemiyorum
kan testimde de kan üre azotu düşük çıkmış bu ne demek
benim dil uyuşuk, senin kulak, esha nın da burnu tıkansa kafayı tamamlayacaz nerdeyse
siz öndesiniz en azından, biz daha 23ü tamamlama derdindeyiz
benim astımım azaldı hamile kalınca ona seviniyordum ama bu seferde bunlar çıktı
yok canım ya eşim istanbullu..ben izmir'den edirne'ye atandım geldim..oradan istanbul'a giderken İstanbul'da tanıştık..yaşlıyız da valla nasıl bulduk birbirimizi bilmiyourmben 33 o 35 yaşında şimdi..:)))
ikimiz de yabancı dilciyiz işte..iyi de oldu branşlar aynı..ama okullar farklı..o daha önceden kavacık'ta idi buraya benim için eş durumundan geldi..
burada ev kiraları çok pahalı..inanılmaz bir insan yoğunluğu var ..daha doğrusu öğrenci patlaması..aslında sehir çok cici temiz ve sevimli ama bu nüfus patlaması nedeniyle 700-800'den aşağı ev yok ne yazık ki burada..alta kalanlar çok kırık dökük..öğrenciler mahvetmişler hep..sadece memura veren tek ev buydu bulduğumuz..
aslında yaşanacak bir şehir ama işte bu tıbbii eksliklikler vs bir de aileden uzaklık bezdirdi beni inan..annemi arıyorum gel deen gelemiyor, işim var diyor..diğer kardeşim bebeğine bakıyorlar dönüşümlü olarak..o da ankara'da..oraya gidip geliyorlar işte..ama edirne her şeye uzak..aynı senin bulunduğun gb..
düşünsene seninle bir uçlardayız :) ve böyle konuşuyorz...
biz de hiç yardımsız evlendik..kendi yağmızla kavuruluyoruz işte..burada bazı arkadaşlarımın buralı olduklarından evleri arabaları bile var..Allah daha çok versin,,kimsenin malına baktığım yok ama onlar bile geçinemiyoruz derlerse yaniartık biz ne yapalım? bir de bize siz çift maaşlısınız naraları çekiyorlar ay bir sinir oluyorum..bak şimdi bebk doğsun gör sen neredeyse banka soyacak duruma gelecez
ya o fatura kısmına nasıl sinir oldum..aslında çok şey var söylenecek işte ama ağzımızı öyle kapattırdılar ki ne yapsak boş buradan da konuşammam ne yapacaksın? sen vegini öde, hiçbirşeyden kaçma bir de bağlı nüfusu öde iş mi yani??
peki o açık yeşil değldir diyen doktor kayserideki doktorun mu?
Canım eğer karnının al kısımlarında bıçak saplanır gb ağrı olursa hep tetikte ol..dr da benim çok baktı yok bi şey dedi ama sonra son radde..enfeksiyon çıktı..sen her gitiğinde baktır olmazsa..çok dikkat etmiyorlar onlar sen demedikçe..üre azoru herhalde dansite ile ilgili...belki çok az su içiyorsundur..idrarın koyu çıkmış olabilir..sen en az 3 litre içmeye çalış..ama yemeklerle değil..yemek aralarında...
idrar sonucum elimde canım neyi görmem gerek mantar için
Canım çok su içiyorum inan
hatta kendi doktorum şok olmuştu hiç bu kadar suyu olan hastam olmadı dedi
çok mu su içiyosun dedi evet dedim
bak dedi bebeğinin ne çok alanı var
çok mutlu görüyo musun, suyu bebeğin haftasından 2 hafta önde çıkıyodu hep
lökosit ve eritrositin altında genelde "mantar hücreleri görüldü" diye bir not bırakırlar..ben hep oradan anlıyorum işte..
canım valla bunca uç noktalardan biz nasıl bulduk seninle birbirimizi ona da şaşırıyorum ben
kız kendine yaşlı deme yaaa ne var yaşında
eşini de bulmuşsun gönlüne göre bak ne güzel işte
Allahım bozmasın mutluluğunuzu
Nüfus patlaması evi yetersiz kılıyo, kiralarda uçuyo resmen
Bize de çift maaşlısınız nasıl geçinemiyosunuz diyolar
üstelik doğuda fazla parada veriyolar size diyolar
kim veriyomuş dedim, niye benim haberim yok
ağzı olan konuşuyo valla
benim ödediğim elektrik parası kimisinin tüm faturalarına ödediği tutar
burda memur olmak dünyanın en zor işi
1000 - 5000 ödeyen var burda
elektrik faturası gelmemiş, bunlarda sormamışlar fatura bi çıkmış ki 5000 lira
valla doktorsuzluğu benden iyi kimse anlayamaz
ağlayacam
benim annem de gelemez çünkü erkek kardeşim lisaye başlıyor bu sene, onun ve babamın başında biri lazım
kayınbabamda yüksek tansiyon hastası kaynanam da gelemez gibi duruyo
gelse de çok duramaz gibi
valla bilmiyorum nasıl yapacaz bizde
kayseride ki doktorum koyu renk olursa endişelen dedi
açık renkli olursa idrar ve kan testi dedi senin dediğin gibi
özellikle antep fıstığının içi gibi olur rengi amniyon sıvısıysa dedi
bilemiyorum tabi gene de
korkuyorum ve ağlıyorum sürekli
yabancı dil de güzel, önü açık bi branş şanslısın bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?