lökosit yazıyo canım eritrositte mantar da yazmıyo
iyi o zaman bir problem yok çok şükür..kasık ağrın bıçak saplanması gb değil de mi?
çok zormuş ya oradaki şartlar gerçekten..burada da zor ama senin ödediğin o faturalar yani inanılmaz gerçekten..bir de burada yalnız yalnız hamileyiz ya..sanırsın gariban kaldık yaban ellerde..ama öyle ben bazen o kadar çaresiz hissediyorum ki kendimi..annem 60 yaşında kayınvalidem de..bak dünya iyisi bir insandır ama gel kal bana bak diyemem..aslında tuvalet dışında hiç kalkamıyorum yerimden..
bak ne yedim sana diyeyim bugün...eşim kıyma kavurdu az biraz ..biraz patates haşladık..peynir o kadar.. o da ne yapın pazartesi işe başlayacak , gömlekleri ütüsüz..yani şu halimde o kadar yardıma ihtiyacım var ki..ama kendş anama bile diyemiyorum gel kal dye..
yaşlandılar artık yapamıyorlar zaten..bir de bebek olunca nasıl bakacak bilemiyorum..belki bakıcı tutarım buradan..ne bileyim..aman doğsun da artık başka bir şey istemem..sağlıklı olsun gerekirse..2 saat baktırır koşar gelirim okuldan..
o amniyon sıvısı değildir..bak aynısını benim de doktorum dedi..hemen gösterdi elindeki örneklerden nasıl renk olmalı diye..sakın ağlama..bak ben günlerce ağladım, aşırı stresten o konu yüzünden mahvettim kendimi..panik atağım kalp çarpıntılarım yeniden başladı..reflü geri döndü..kasıklarımda sancılar..yemek yiyemez oldum stresten.
Aman Rabbim korusun bizi ve minişlerimizi...artık stress yaşamayalım..
bu arada sen de geleceksin bak 29 30'a sonra biz de yamisy gb doğuma inşallah..Allah o günleri konuşmayı nasp etsin inşallah bize canım benim buralardan..
canım peki suyunun fazla olması ile ilgili bir sıkıntı yok de mi? karnın nasıl gergin mi? benim de biraz suyum fazla göründü son ultrasonda..bu karında gerginlik yapıyormuşş..benim ondan dolayı sanırım çok büyğk karnım..hala sadece 3 kilo fazlam var ama beni gören doğum yaklaştı zannediyor...geçen işte üniversitede nst odasına 34 haftalık bir kadın vardı..ben de 27.yi yeni bitirmiştim..bana sordu kaç haftalısınız diye.ben de 27 yen bitti dedim..ama karınlarımız aynı bi bana bir de kendine baktı..ama ben elbet sıkıntı çekmiyorum değil..gerginlikten geberiyorum bazen
Canım arada giren kramplar ve halsizliğim dışında ağrım yok çok şükür
Ama bu su işi psikolojimi bozdu, yürümeye bile mecalim yok o günden beri
canım korkuyorum
geçmiyo, içimden çıkartıp atamıyorum
gelen suysa yapabileceğim ne var ki
hastaneye yat, vajina yıkanacak, antibiyotik verilecek, bol bol serum yenilecek ve yatılacak
bende istemiyorum öyle bişey
canım suyumun fazla olması sıkıntı değilmiş
sadece dediğin gibi karnımı geriyo
bebeğe yer sağlıyomuş işte, bu da rahat rahat hareket etmesini sağlıyormuş
karnım büyük mü bilmiyorum etrafımda pek hamile yok çünkü
ama bana kalırsa dev birini yemişim de karnımda belliymiş gibi
hiç öyle düşünme.dur ben de aynı sıkıntıları o haftalarda çektiğim için seni biraz rahatlatayım..
ben de alltan sıvıya baktırıp antibiyotk aldım 3 gün..çünkü bardaktan boşalır gb su gelmişti..doktor 21. hafta yaşamaz ne yapsan da dediğinde öldüm öldüm psikolojik olarak hiçbir sabaha varamadım geceden..sonra bana eğer ara ara akarsa bir şey olmayacağını, antibiyotik ve serum teadvisi ile bir haftaya getirilebileceğini söyledi..ben gene kafadan uçmuş olduğum için deli gb ağlıyor, bebeğim ölecek diye çıldırıyordum..3 gün sonra çıkardı o pedleri bulduk eve gönderdi..sen yine tetikte ol dedi..ama bazen aktı bazen akmadı..sonra kan testine bakınca mantar dedi..mantar da aynı seyi yaparmış ya da vajinal sıvı artısı bu haftalarda çok olurmuş...
doktor ayrıca belli aralıklarla akan sıvıya, hatta tam boşalsa bile rahm ağzı açılmadığı için çare var demişti..çünkü su verdikçe serum aldıkça çocuk çişini yapar az su ile bile yaşar demişti..ama rahim ağzı açıldığı anda yapılacak bir şey yokmuş..kese patlamasa bile geri itilmezmiş..
ben bir de burada çok araştırma yaptım..çok suyu gelen ve serum tedavisi ile 3 ay bebişlerini doğuranları biliyorum..ama rahim ağz 1 cm bile açılsa buna çare yok işte ne kötü..
Bakmadılar rahimde açılma var mı diye
Antibiyotik mi alsam bilemiyorum ki
Kafam dumanlı dumanlı şu an
korkuyorum bebeğime bişey olmasından
pedi koydum ama aklım uçuyo bebeğime olabilecek olumsuz haberlerle
az az gitse ve ben normal hayatıma devam ederek su alsam bebeğe zarar gelir mi gene de
ya sanırım benim zamnından çok önce kocaman oldu..ben muayeneye giitğimde hep bakıyorum nerede 37-38 aynı görünüyoruz resmenama sonraları bozulur oldum buna..çünkü oturuyorum biri geliyor yanıma, doğum yakın mı diyor..bir teyze geçen gün karnımı tutup sevdi..tosuncuk geliyor galiba demez mi? yok dedim daha 7 aylık o..Allah korusun hemen gelmesin..en son üniversite acilinden çıkarken tuvalette bir kadın gene " doğum yakın galiba " dedi..artık fıttıracam zaten çok korkuyorum en büyük korkum da bu..hayr dedim..neden öyle dediniz dedikten snra..çok sivrilmiş dışarı dedi..korktum..ama benim haftamdakiler ben muayenede görüyorum aynı değil..onlar çok rahat hareket ediyorlar ama ben yığılp kalıyorum
Bakmadılar rahimde açılma var mı diye
Antibiyotik mi alsam bilemiyorum ki
Kafam dumanlı dumanlı şu an
korkuyorum bebeğime bişey olmasından
pedi koydum ama aklım uçuyo bebeğime olabilecek olumsuz haberlerle
az az gitse ve ben normal hayatıma devam ederek su alsam bebeğe zarar gelir mi gene de
hiç canını sıkmanı gerektiren bir şey yok öncelikle su çok gitse ultrasonda bu belli olurdu, öyle bir şey yok
dahası rahim azğın açık olsa çoktan doğurmuş olurdun..bu mümkün değil ve zaten ultrasondaki hunileşmeden doktor sana bunu söylerdi hemen..
en sonuncusu su gelmedi senden bence senin o vajinal salgın ya da kesenin baskı yapmasından dolayı vajinal kanala grmiş olan idrarın
ve dediğim gb su gelse bile az su ile bebk uygun haftaya kadar yaşayabiliyormuş..üzme sakın kendini..
her şey çok iyi çok şükür
valla kızlar en dertli topik de biizmkisi de mi..esha canım senle biz iki enfeksiyonlu olarak aşacağız inan bu günleri..benim de geçmemiş zira enfeksiyonum..şimdi gene böbreklerim çatlak vermeye başladı..geçen sefer doktor hasteneye yatırıp 10 gün sabah akşam serum vermişti sedim yüksek diye..yine ağrım sızım ve idrar yollarım çok acıyor..çok korkuyorum..bir de bu fitil vajinal enfeksiyonu da geçirmedi..ikinci 6 günlük kutuya başladım ama benden yine acıyla beyaz mukuslu bir akıntı geliyor..uff korkuyorum yaaa...
zirsizdeli canım sen ne zaman düştün? çok geçmiş olsun lütfen dikkat et kendine..bir şeyin yok de mi?sahi kafalarımız pek fena bugünlerde ben de balkondan düşsem farketmeyeceğim hani..
bu arada suyun gelmesini en çok tetikleyen iki sey idrar ve mantar enfeksiyonları kızlar..kesesi deliyor hatta patlatıyor bu enfeksiyınlar..mutlaka her gitiğimizde zorla da olsa kana ve idrara baktırmak gerekiyor..ben zorla doktoruma hem kan hem de idrar yazıdıryorum..orada iki nokta önemli bir lökosit bir de eritrosit yüksekliği..ikisi de enfeksiyon yüksekliğini gösterir..hem kan hem idrar.siz mutlaka ilaçlarınızı alın..artık zaten ikinci trimestredan sonra bebk ilaçtan zarar görmüyor..esha canım sen zaten artık üçtesin..lütfen al ialçlarını, alıyon de mi?
zirsızdeli canım pedin en son nasıldı? açıksa renk bir problem yok, merak etme..çok koyu yeşil ya da mavi olması lazım...
yahu kızlar hepimiz birbirimize ne kadar benziyoruz..sırlanmışsız bir de 29,28,23 diye..
zirsizdeli canım benim de sol kulağım sürekli tıkanık..ve o kulakla hiçbir şey duymuyorum..neden acaba?
esha canım 2 sene önce ben de sürekli antidepresan alıyordum..yeni bitirdim ve hamile kaldım..ama panik atak çok sık gelmeye başladı bana hamilelikte..geçti sandım meğer geçmemiş..duruyor duruyor kalbim boğazıma varıyor..öelecek boğulacak gb oluyorum yine..geçenlerde uykuya dalarken oldu..uff çok fena bir duygu bilmez miyim? balondan atasım geliyor kendimi...
Benim kazadan önce bi sıkıntım yoktu, geçen kış kaza yaptık ve ben bi daha düzelemedim
Arabayla gizli buzlanma olan bi yerde kayıp kamyonun altına girmiştik
o günden sonra hep kaza yapacakmışız gibi geliyo arabaya bindiğimde
eee hamilelikte sorun da çıkınca düşürecem korkusuna dönüştü bu sefer
elimle karnımı tutarak yürüyormuşum doktorum farketti
canım genetik bi sıkıntın yoksa muhtemelen vücudun yavaş kan üretiyordur
annemin ki en çok 6 - 8 oluyordu iğne ilaç ya da serumla
zorluyorlar adamı gerçekten
nasıl bir doktorsa artık anlayamadım gitti
yamsy şimdi acep ne yapıyor? uykusuzluktan ve emzirme telaşından morsu çekmiştir..biz onla başka bir topikte karşılaşmıştık..sağ olsun bana da oradan hep yardımcı oluyor hep fikirler veriyordu..ilk gördüğümde benim haftamdaydı..idrar enfeksiyonu hakkında konulmuştuk..
sonra dedik ki yamisy br topik kursun millete yardımcı olsun..oradan yazışalım beraber..canım benim elinden geleni fazlası ile yaptı sağ olsun..hep erken doğacak diye bahsediyorduk..hatta bir ara bana premature zıbın seti aldım demişti.. içimdeki ses hep onun haftasında doğuracağını söylüyordu..ve öyle de oldu çok şükür
gercekten dertliler topiği diye degıstırmek lazım adınıo atak adamı bitirir bogulcak gıbı oluyosun dımı vede hep uyku zamaı gelıyo benı gece 5 ta kaldırıyo yataktan
ben dogumdan sonra tekrar gıtcem ve sıl bastan baslıcak tedavım cunku kesıldıkce basa sarıyo hemde 2 katı artarak. ama bız buraya tasındık doktorum memleketımde herseyımı bılıyodu basaka bı doktora en bastan anlatmak zor gelcek bana
kızlar az kalsın bayılıyodum cok fana basım donuyo ve agrıyo neden acaba
yamisy bayragı cektı oğlana karsıemzırme derdıne bebegın aglamasına buralara bıda gelemedı canım benım sayenızde ılacımı aldım kımse benı anlamıyodu sızler bana yardımcı oldunuz yamısy kurtuldu Allahım sanada zamanında kolay dogum nasıp etsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?