o kramplar normal; karnın genişliyor..daha çok ağrıyacak..en kuvvetli adet sancıları gelecek gidecek gün içinde...sen fazla üzme kendini, bence her şeyin normal görünüyor..
kesinlikle vajinal salgın fazla..doktor bana da o haftalarda çok aşırı salgı olur, bazı kadınlar suyunun geldiğini zanneder panik olurlar demişti..ikinci pede geçmen güzel..bak zaten o sıvı olsa mutlaka bu zamana kadar durmaz damlardı ve rengini belli ederdi..
bana ben enfeksiyonu aşacakmışım gb gelmiyor esha..bayıldım artık bundan..kardeşim durmadan tekrar ediyor anlamadım bu işikaçıncı fitili koydum bir de alttan..bir de sıkıyor artık her gece her gece yaww..senin enfeksiyon o zaman birazcık üstte çıkmış 10'a kadar normaldir..şimdi yüzde yüz o klamoks denilen antibiyotikle geçmiştir..müsterih ol canım benim..sana panikten geçmiyor gb geliyor..bir de çok dinliyoruz ya artık kendimizi, bizi iyice panik yapıyor..
Valla adımız deliler topiği!Yamisy bakıverseydi amma gülerdi de mi halimize ?
aynen benim de..bazen çok mutluyken gülerken bile geliyor..geçen gün iki defa oldu..uçtum gittim valla öteki aleme bir anda ..ben de korkuyorum..demek ki geçti sanmışım 2 senedir ben, geçmemiş..zaten reflüm de hortladı..bir de ondan da 2 sene ilaç tedavisi görüp zor düzelmiştim..çok güzel kendimi tebrik ederim valla..
bence şimdi o hem başındaki kalabalıktan heme de emzirme probleminden helak olmuştur..ben en çok plasentasının çıkış zamanını merak ediyorum..onu gördü mü acep..burda çok konuşmuştuk bu konuyu..
canım öte yandan gerçekten şu doktorlardan biz daha çok yardımcı oluyoruz birbirimize..10 dakka bile dinlemiyor ki adam düşünsene..ne yemek yiyemediğimi ne de reflüm olduğunu biliyor...kendi göbeğimi kendim kesiyorum..inşallah çocuğumun da öyle olmaz..korkuyorum valla..
canım hamilelikte tansiyon hep düşüktür genelde..eğer bir yerde uzun süe hareketsiz kaldıysan ve ayağa kalktıysan oluyor..bir de stresten tabii..benim kulaklarım çınlayıp başım dönüyor..ama en çok hamilelikten..hep tansiyonum 10/ 6 çıkıyor benim..düşük..
bir de çok yemek yemezsen olur...
bakmıştır bakmıştır canım, hiçkimsenin gözünden kaçmaz..en salak doktorun bilesen merak etme..çünkü eline alınca artık ben bile bakıyorum ekrandan oval gdişine kesenin..bak sen de dikkat et, dr istersen gösterir..muayenede karnını altına gelince orada tam ultrasona bak, iyi görünüyor...
su konusunda da şu var ..eğer ekranda su kesesinin içind siyah boşluklar fazla ise su azalmaya başlamış olurmuş..bazı hamilelerin ne kesesi zarar görüyror ne de rahmi açılıyor ama gene de bebek fazla idrar yapmadığı için suları bitiyor o zaman en kısa zamanda alıyorlar bebekleri strese girmesinler diye..
kaçtım kahvaltıya ama valla burnumdan geldi..dün keşke doktora gitseydik..bugün vajinamın içi daha çok ağrıyor ve acıyor..fitil gece düşmüş..zaten toz oluyor belli bir zaman sonra..altıma sıcak su torbası koydum, ağrı için bir minoset aldım..inşallah yarına yetişirim sabah 7-8 gb hastaneye.beni gene hasta görünce üniversiteye yollayacak diye korkuyorum işte(( artık gerçekten kafayı yiyeceğim
kocam aldı geçenlerde tansiyo aleti her sabah ölçüyor beni ve kendini..ama benim hep düşük..
valla biz deli annelerin çılgın kafa atan çocukları kulübünü kurduk...uçuracak bu yavrular bizi uçan tekmelerle uzaya valla :
hakkatten hepimizinki de oğlan be canım..oysa ben sağda solda hep miniş kızlar görüyorum nsıl oluyor da kime sorsam oğlul oluyor
Sizinkiler Yusuf Efenin önderliğinde benim bebişe abilik yaparlar artık canım
Ahh ahh sıkıntılarımız geçse, güzelce doğursak keşke
Sana bişeyi itiraf ediyim mi canım
Benim canım çooooooooooooook turşu istiyo bu aralar
iki gün önce bir kavanoz turşu aldırdım eşime, salatalık turşusu arıyodu bugün evde
nerde dedi karnımı gösterdim
düşün tüm kavanozu yemişim
ondan da olabilir
Canım sana şöyle anlatayım ilk adet olduğu dönemden itibaren kansızlık çekip doğumlarında 3-4 ünite kanı alıp 6nın üstüne çıkamayan bi bünyesi vardı ve tam 42 yaşına kadar çekti
sonra yavaş yavaş artmaya başladı
birden yükselmiyo da
1 yılda 8 e çıktı ancak
şimdi 10 olmak üzere çok şükür
ama yanaklarına bile kan geldi kadının, çok belli oluyo
Valla benim doktorun gözlük kullanması şart gibi geliyo bana
salı su kontrolüne gidecem ya canım o zaman bakayım olmazsa
gittiğim adam da nasıl bi doktorsa jeli bile azıcık sıktı, kaydıramıyo karnımda ultrasonu
hem onca para alıyo hem de jel bile sıkmıyo
tabi adamı bilenler gitmiyodur muayeneye
görür dimi su azalmaya başlasa
ben anlamıyorum ki suyu var mı yok mu
şu siyahlıklar su diyo doktorlar ben gittiğimde muayeneye
dün gitseydin keşke doktora, seni üniversiteye yollasa da yapacak bişey yok güzelim
sorununu çözelim de bi şekilde
belli ki senin doktor anlayamayacak
o dediğin doktorun muayenehanesine git, olmadı istanbuldakine git
ama vakit kaybetme, kıyamıyorum hiç acı çekmene
belki de gittiğin doktorların bilmediği, acını dindirecek birşey vardır
tansiyonumu geçen bi ölçtü kadın 8e 3 dedi, ney ney ney dedim valla bende anlamadım
hiç 3 olduğunu görmemiştim diyo
bizim oğluşlar uçacak, tekmeleyecek, kavga edecek gerekirse
bizde sevecez artık hepsini tek tek
tatlım sana bişey diyim mi bana çok ilginç geliyo çünkü
burda herkesin ki erkek, benim etrafımda doğuracaklarınkiyse hep kız
benim branşta 3 hamile gördüm kız olacakmış, en yakın arkadaşımınki kız olacak, komşumuzun kızı olacakmış, annemin binasında 2 hamile varmış görmedim de kız olacakmış, eşimin teyzesinin oğullarının eşleri hamile 2siin de kızı olacakmış, müdürümüzün karısı hamileymiş onunda kızı olacakmış
heryer kız dolu ama buraya baktım mı sanki herkes erkek doğuracakmış gibi geliyo
yok canım biliyordur sanırım..ben de şimdi hatırladım gri alanlar boşluk siyah alanlar suydu.zaten bebeğin kalp atışlarından da streste olup olmadığını rahat anlıyorar..bir ritim değişiklği bile şüphe yaratır..
ama işte sorun her dertte her tasada ve tehlike anında dinleyebilmek..ulaşabilmek kendini ilgiyle güvende hissetmek..benim doktorum buradaki özel hastaneye bayndırdan geldi..çok müşfik, ilgili ve sesszi bir doktor...amerikaya gitmiş..bilimsel araştırmalar yapmış ve hemen senin neyin var anlıyor..ama gel görelim ki buradakş doktor azlığı onu canından bezdirmiş..kapısı insan seli..bir görsen..adam 15 dakka bile günde nefes alamıyor..hastae techizat anlamında çok yetersiz zaten..ondan çok korkuyor..ve hep diyor ki biz bayındırda işleri böyle halletmiyorduk..bak o gün su geldi ve gittik ya, bu koca hstanede o pedi aradı ama bir türlü bulamadı..kimse almamış hastaneye bu pedi..ne rezillik..utandı adam...en son seni artık çok ilerlerse hastalığın üniversiteye göndereceğim dedi işte...
ne yapayım ki acile gitmek zorunda kalıyorsun önce..oradan daha kapıda yarım saat evrak işi..sonra içeri geçip derdini anlatmak istiyorsun, yok doktor..geliyorlar damar açıyorlar sana 3 saat o doktor gelene kadar o damar yolu kuruyor..kaç defa başıma geldi..damarım şişti mahvoldu..kaç tanesi patladı..oradan kadın oğuma 5 saatte gönderiyorlar..arkasından alına kanın sonucu bile çıkmıyor, sistemelerine gelse de ilgilenip bakmıyorar bu kzın enfeksiynu var mı yok mu..kadın doğuma gün biterken gidiyorum ve yukarıda kasaplar padisahı, biz böbrekle ilgilenmeyiz, yanlış gelmişsiniz..siz acillik değilsiniz diyolar..bir gün rektörülüe gidip şikayet edeceim ama az kaldı...sağlıklı olayım da ..neden dersen 29. hafta içinde olsak da ben 28. bitirdim..öyle hesap ediliyor..yani 28+4 günlük bebek deniyor..bilgin olsun..şöyle 32++ 4 felan olsam ellerine düşmekten de korkmayacağım..ama korkuyorum..
en iyisi dediğin gb eşime de rapor alıp istanbul'a gitmek ama hangi hastaneye? o bahsettiğim karsel hanım zeynep kamil'in eski başhemşiresi..o artık özel ilgileniyor hastaları ile..bir de nasıl kalacağım kayınvalidemin evinde..kadın romatizma ve sinir sıkışması hastası..belinde fıtığı..anca kendi işlerini yapabiliyor..nasıl yük olurum?
Ufff Allah'tan umut kesilmez , bir çare gösterecek elbet de mi?
baya dusukmus canım ya bunyesı kuvvetıymıs baksana.
inşallah dahada yukselır. kan gelmıstır tabı yuzune yıllardır kansız kalmıs
amanınnnnnhepsını yedın mı
yarasın oğluşa.
ama tursudan şişmissin sen canım korkma
Çok düşüktü cidden tatlım , çok şükür yükselttiler az da olsa
bu annem için bi rekor, hiç bu kadar kanı olmamıştı
Çok da yemedim ki
kesin ondan şişmişim dimi, azıcık abartınca
hehe evetsırayla abi olcaklar inşallah sıkıntımız fılan kalmaz en kısa zamanda cunku cok yıprandım
tabi doktorum bana dırek dedı tursu yeme dıye tursudan şişmissin canım
bida yaşatmasın Allahım. inşallah benımde yukselır pekmez yıcem ama seker cıkar dıye korkuyorum
herkesın kızı var ama herkes oğlana hamılebu sene erkek senesı sanırım gercekten ben kıme sorsam hep oglu oluyor
benim bebişin ismi yok ama birsürü abisi var
Offf canım da nasıl istiyor ki anlatamam
bi kaç kavanoz daha yiyebilirim
Offf canım da nasıl istiyor ki anlatamam
bi kaç kavanoz daha yiyebilirim
Aman yaşatmasın canım
çok zor oldu çünkü toparlanması
pekmez faydalı olur canım, doktoruna sor gene de şekerimi çıkarır mı diye
enfeksıyonları asamadan dogururz doguruncada asarız zateninşallah gecmsıtır :/ insanın hamıleyken ortaya yenı yenı hastalıgı cıkıyo yav ama buna sukur Allah kötüsünden korusun. reflüye nasıl dayanıosun canım bende olmadıgı halde mıdem bı yanar dayanamam ya
bu panık atakları inşallah dogum esasında gecırmeyız :18:
benım oğlan hep oynuyodu balık gıbı ama 3 gundur yıne ses seda yoksımdıde ev temızlıgı yaptım baya yoruldum makınayı fılan kaldırdım ınsallah bısey olmz ve daha kalvaltı yapmadım smdı yapıcam sabah 2 lokma ekmek yemıstım bebek oynamayınca canım hıc bısey yemek ıstemıyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?