Stresli hamişlerin bebeği agresif olur :) gel stres at, bebişin sana kafa tutmasın :)

bu kadar stres yapma sütün olmaz sonra. O 8 hafta su gibi geçer anlamazsın bende öyle diyordum geçmez diyordum anlamadan bitiverdi.

Yamisy'e mesaj attım ama cevap vermedi bebişle uğraşıyordur gelen giden bitmez şimdi.

Sen birde beni gör sinirden oturup ağlıyorum durup dururken değişik sıkıntılarla uğraşıyorum yoruldum

Canım gebelikte kilo almamanın yolu yok maalesef
reflü için de yapabilecekleri bişey yok sanırım
mide asiti için hap veriyorlar o kadar
böbrek ve idrar torban için yapılabilecek hiçbir şey yok mu yaaa
böyle ağrıya ağrıya dolaşılmaz ki
doktorlar da acıyı çeken kendileri olmadığı için üzerine fazla düşmüyorlar bence
doğuma daha var, ne yapacam o kadar zmaan böyle deseydin
yiyemiyorsun da off offf ne yapsak ki senin için
göğüslerim mor mor çizgilerle doldu canım yaaa ondan üzülüyorum ben
seninkilerde büyümüştür de farkında değilsindir belki stresten
çünkü ben de büyüdüğünü düşünmüyordum ama büyümüşler
bu arada heyet raporu verdi mi doktorun

Canım sıkıntıların çözülebilecek şeyler mi?
lohusa kadının üzülmemesi lazım, sütün kesilir Allah korusun
umarım etrafındakiler gereken anlayışı gösterirler sana

Canımmmmmmmmmmm sizde 10 hafta daha sabredin 40 a ne kaldı ki
maşallah 30a ulaştınız

canım benim inan bazen bir gün bile geçmeyecek gb geliyor..inaşallah söyle 37-38 uygun olur.Allah'ın işine karışılmaz ama ben artık bundan başka bebiş düşünemiyorum..sağlığı bozuk bir hamilelik gerçekten kötü oluyor bebk için de...

benim değişik sorunlarımda var delirme eşiğindeyim bebeği alıp kaçasım var

canım peki aile ile mi ilgili..inşallah yardımcı olan birisi vardır yanında sana bebek bakımında..çok zor çünkü kardeşimden biliyorum ilk günler..hep uykusuz..((

aslında veriyorlar ama bu kadar acı çekmem rağmen bana vermiyorlar..zaten böbrekle ilgili antiseptikler kullanıyorum..çok korkuyorum çok ( ama eğer almazsam çok berbat olacak durumum..bir haftaya kalmaz cihaza bağlanır koldan serumla beslenirim

benim gögüsler hiç büyümedi neden acaba..oysa doğuma 8 hafta kaldı..

Heyet verdi dr sonunda canım ama gene verirken eli gtmedi sordu..izinlerin yok mu diye? ya arkadaşım nasıl geleyim bilemedim karşısına? sedye ile mi? anlamadım gitti

canım sağ ol valla ben de bu kada artacağını tahmin edememiştim..en kötüsü de öksürük ve astım..bayılacağım artık..Rabbim en yapayım? keşke ben de şimdi yamisy'nin haftasnda olsam da doğurmuş olsam..derler ki hamile kalınca deli gb yiyeceksin, hormonlardan daha mutlu olacaksın vs vs..neyse Allah'a isyan etmek gb olmasın, erken doğumdan zaten çok korkuyorum...Allah sağlık versin bebişlere öncelikle..valla artık kendim için bir şey dilemiyorum..

canım valla çok zor tabiki durumun
2. bebeği düşünmemeni çok iyi anlıyorum
serumla beslenmek de hoş değil ama zorunda kalırsan ona da katlanacan napalım tatlım
ilaç olsa acılarına, antiseptikler etkisini gösterse süper olur aslında
Allah Allah niye büyümedi ki acaba göğüslerin
manyak doktor sanki cebinden parayla çıkacak bu rapor
kızdırıyor beni
yatalak olursak mı ancak alabilecez raporu
sanki keyfimizden istiyoruz

Canım çok zor biliyorum ama üzme nolursun kendini yaaa
Rabbim alnımıza ne yazdıysa onu yaşıyoruz
senin yaşamın daha çileli ama sonu güzel olsun dua edelim de

kızlar bugun doktora gıttık kalp atıslarını duyduk yavrumun. ılk defa varlıgını bu kdr hıssettım...hıc aglamıycam sanıyordum ama ılk defa agladım bugun. doktorum hemen bebegın yanında 4cm buyuklugunde mıyom gordu kotuymus onun olması.. östrojenle beslenıyormus ve bebekle bırlıkte buyuyormus.bebegın buyumesını engellıyormus. dogum yolunu kapatıyormus normal doğum yapamayabılırsın dedı..
buyumemesı lazımmıs o yuzden 2 haftada 1 goreyım dedı..

herseye ragmen cok guzeldı ..

ayyy benim ya bende kendimi hatırladım şimdi ilk kalbini duyduğumdaki halimine güzeldi bu benim bebeğimin kalp atışı dedim içime bir canlı vardı ne garipti o anlatılmaz bir duygu çooook güzel merak etme benim de aynısını söylemişti bendeki de 4 cm lik ve hala benimle yaşıyor:) bebeğe hiçbir sıkıntı yapmıyor seni korkutmuş akıllı doktor .o zamanla kayboluyormuş ve doğumdan önce kaybolacak büyük ihtimalle eğer olmazsa da onu da alıyorlar doğumda.

kızlaaar ben geldmmmmmm

geçmişe bakamıyorum almış başını gitmiş.. uçurmuşunuz yine... onları okumaya kalkarsam cevap yazmaya sıra gelince benim oğlan ötecek anneeeee memeeeee diye

evvet kızlar şuanda tam 1 haftalık olduk. ben gayet iyiyim. ilk iki gün dikişlerden dolayı simitle oturdum ondan sonra nrmale döndüm ayaklandım. evimin işini yapıyorum bile... dünde dikişleim alındı.. herşeyimiz yolunda... bebeğim de gayet iyi... çok şükür ne sarılığımız var ne huysuzluğumuz... emip emip uyuyoruz.. bol bol gülücükler sacıyoruz ayyy yyerim ben onun gülüşünü dur bi öpüp de gelem

gayet iyi gidiyoruz...

size biraz tavsiye vereyim dedim

hastane için yanınıza iki pijama alın.. çok terliyosunuz.. bi de yürümekte çok zorlanacağınız için ilk gece hep yatakta olacaksız. çok terlersiniz... emzirme özellikli olanlar gayet kullanışlı oluyo tavsiye ederim. ben evde de onlardan giyiyorum..

sancı sırasında nefes almak çok önemli sakın unutmayın.. burundan alıp ağızdan vericeksiniz. bunu yapabilirseniz sancıyı da daha az hissediceksiniz. ben oksijene bağlandım titremelerim yüzünden nefes alamıyodum... eğer yapamicağınızı düşünüyosanız mutlaka oksijen maskesi isteyin... çok işe yarıyo... unutmyın burundan derin nefes alıp ağızdan verin. ağızdan alıp vermeyin... bağırırsanız sancı artıyo... daha çok can yakıyo...

epiduralin tamamen uyuşturmadığını anladım. ben anestezi deyince belden aşağısını tamamen hissetmicem sanmıştım. hiç öyle olmadı. sadece ağrı ve acıyı aldı. herşeyi hissettim. acısız ama... düşünün 3 sefer ıkındım bebeğim tamamen doğdu.. ıkınamam sanıyodum gayette güzel ıkındım. bacaklarımı hareket ettirebiliyodum. bebeğin doğum kanalına girişini, başının kayıp gidişini, sonra tamamen doğuşunu plasentanın çıkışını, dikişleri... hep hissettim ama hiç ağrı sızı acı duymadım... ağrı kesici gibi oldu, benim için gayette güzel oldu

ben hamileken göğüslerim büyümedi diye üzülüyodum ya... büyümedi nası süt olucak diyodum... kızlar hiç üzülmeyn... göğüs süt üretmeye başladığında yani doğumdan hemen sonra büyümeye başlıyo... hamileliğim boyunca 70 taktım şuanda 80 takıyorum hafiften sıkmaya bile başladı... eğer hamilelkte büyümüşse göğsünz üzgünüm ama o hep sizinle kalacak.. çünkü o süt değil kilo... belki kilo verdiğinizde o da gider...

ne kadar sık emzirirseniz okadar çok sütünüz olur... bunlar için erken size belki ama aklınızda olsun istedim...

sizler iyisinizdir umarım... gebelikler nası gidiyo kızçeler...bebişleri üzmyonuz de mi... ben yokum diye gene kafaları yemedniz de mi ???

Canım sıkıntıların çözülebilecek şeyler mi?
lohusa kadının üzülmemesi lazım, sütün kesilir Allah korusun
umarım etrafındakiler gereken anlayışı gösterirler sana

gösteriyorlar ama anlamayanlarda var gene psikiyatrist yolları gözüküyor bana

Yamisy canımmm...

çok özledik seniiii..tee ne zamandır beraberdik bu yollarda..

şimdi bebişin kollarında..

mis gb de kokuyordur de mi şimdi..

seninle ilk konuştuğmuzda sen 29. haftada idin çok iyi hatırlıyorum...hep konumuz böbrek ve kumdu..hala da öyle benim..bir ara kaybolmuştum hatırlar mısın ortalardan hastanede yatmıştım..geçen hafta gene geldi başıma 3 gün yattım böbrekten

ah yamisy ben gerçekten görebilecek miyim acaba 34. haftayı..bebişim önde gidiyormuş ama dün konuştuğum profesör bana ciğerleri gelişmediği için yaşama şansı yüzde elli dedi..oysa benimki tam 1700 gram oldu..anlamıyorum nasıl olabilir bu

bir de astım ve lfr reflü çıktı..anacım çıldıracağım artık..öksürük ve nefes alma krizlerine giriyorum..pazartesi çatı muayenesi yaptılar elle o kadar öksürmüştüm ki dr kadın artık parmağıyla oydu beni..anlamadım ama haftasından önce yaptı işte..

aklıma senin iki parmak girişi geldi..kareşim benimki resmen elini soktu ya...dün de artık profesör makine ile bakınca zarar vermediğini anladım..

oğluş kme benziyor en çok..kilosu emme saatleri nedir? iyi uyuyabiliyor musun peki? gaz vs nasıl gdiyor canım benim..aydınlat bizi :)

benim de bu sağlık problemleri çıktı çıkalı eşimle ilgili sorunlarım var..çok rahatsızım ama o daha rahatsız ..artık bir problem çıkmasına bile dayanamıyor..bugün dedim artık ben öksürmekten geberiyorum, nefes alamıyorm ve sen abartıyorsun artık diyor sırf acile gitmeyelim diye..ailem de gelemiyor yanıma uzak şehirdeyim diye..çıldıracağım artık..

Son düzenleme:

canım canını sıkma bende de rahimden bakmıştı ilk kapl atışlarında bebişe..rahim içinde maalesef miyom vardı..sonraki haftalarda kayboldu ama o çünkü çok sık baktı doktorum alltan bana rahim nasıl diye..bazen çok uzun kalıyor bazen ise incelip kayboluyor gebelğe bağlı..bana sadece geçmezse çok ağrıların olur demişti ve de oldu nitekim ..ama çok şükür bu haftaya vardık...

Canım çok zor biliyorum ama üzme nolursun kendini yaaa
Rabbim alnımıza ne yazdıysa onu yaşıyoruz
senin yaşamın daha çileli ama sonu güzel olsun dua edelim de

inşallah canım..şu öksürükten karın ağrım çok artıyor..çok hırçınlaştı..şu bana yasakladıkları ilaç gebelik kategorisinde b düzeyindeymiş..anlamıyorum neden kullanamıyorum..ben zaten çok ileri derecede reflü hastasıydım 2 sene önce..bende astım yaptı, boğazımı tamamen yaralarla kaplattı..bu nedenle biraz daha giderse böyle daha kötü olacak durumum

böyle gidersem gerçekten serum alacağım sadece..çünkü ağzıma bir lokma atsam öksürmeye başlıyorum,inanılmaz..daha sonra nefes alamamaya başlıyorm ve fenalaşıyorum..bu sırada öksürük krizi bacaklarıma ve karnıma vuruyor..kuvvetli adet sancılar başlıyor..bir kere bu yüzden gene acile gitmiştik de eşimle saatte 5 tane sancı çıkmıştı ...korkuyorum valla.. bu ilacı alacağım ama ...bu kadar acı dayanılmaz artık..bebeğime daha fazla zarar veriyorum böyle ..sadece kocamla kavga edip duruyoruz..

gögüslerim gerçekten büyümedi..hala iki tane limon gb duruyor..çok garip

senelerce göğsüm küçük diye üzülüp durdum..annem de hamile olunca büyür derdi...eee ne oldu şimdi ?

Son düzenleme:

ah canım benim çok geçmişler olsun.. üzülme tatlım oğluşun gayet iyi. hem akciğerleri tabiiki şuanda gelişmiş değil. 35 te gelişiyolar galiba tam hatırlamıyorum tam haftasını. bana 35 haftada nişanım geldiğinde akciğer gelişimi için iğne vurdular. eğer sende de bişe olursa o iğneden yaparlar merak etme.. bebeğin gayet iyi gidiyo stres yapıpda üzme çocuğu gerilere atma bak ne güzel ilerde...

oğluş babasının kopyası dedim ya en çok kocişe baktım büyüüük aşkla o yüzden ona benzedi çucuuum kilosu gayet iyi teyzesi. 3.030 gr doğmuştu ( ilk yazımda 3.300 yazmışım değiştiremedim) sonra kilo kaybediyolar ya benimki 16sında 2.900 dü. 19unda yine kontrolu vardı 3.040 olmuş. 3 günde 140 gr almış dr gayet güzel ilerliyo dedi.

henüz emme saatimiz yok. canımız nezaman isterse ozaman emiyoruz... canım gece çok sık emziriyorum. çok şükür onun uykusnda bi sorun yok. ben emzirdiğim için uykusuz kalıyorum. gündüz telafi etmeye çalışıyorum bazen hiç uyuyamıyorum... gaz sorunumuz da yok. ben gaz yapan bşe yediysem sancısı tutuyo onun dışında her emdikten sonra omzuma alıyorum bende geriye yaslanıyorum çocuğu üstüme yatırıyorum gazı kendinden çıkıyo. çok şükür daha bi sorun yaşamadım hiçbir konuda... aman nazar değmesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…