ah canım benim çok geçmişler olsun.. üzülme tatlım oğluşun gayet iyi. hem akciğerleri tabiiki şuanda gelişmiş değil. 35 te gelişiyolar galiba tam hatırlamıyorum tam haftasını. bana 35 haftada nişanım geldiğinde akciğer gelişimi için iğne vurdular. eğer sende de bişe olursa o iğneden yaparlar merak etme.. bebeğin gayet iyi gidiyo stres yapıpda üzme çocuğu gerilere atma bak ne güzel ilerde...
oğluş babasının kopyasıdedim ya en çok kocişe baktım büyüüük aşkla o yüzden ona benzedi çucuuum kilosu gayet iyi teyzesi. 3.030 gr doğmuştu ( ilk yazımda 3.300 yazmışım değiştiremedim) sonra kilo kaybediyolar ya benimki 16sında 2.900 dü. 19unda yine kontrolu vardı 3.040 olmuş. 3 günde 140 gr almış dr gayet güzel ilerliyo dedi.
henüz emme saatimiz yok. canımız nezaman isterse ozaman emiyoruz... canım gece çok sık emziriyorum. çok şükür onun uykusnda bi sorun yok. ben emzirdiğim için uykusuz kalıyorum. gündüz telafi etmeye çalışıyorum bazen hiç uyuyamıyorum... gaz sorunumuz da yok. ben gaz yapan bşe yediysem sancısı tutuyo onun dışında her emdikten sonra omzuma alıyorum bende geriye yaslanıyorum çocuğu üstüme yatırıyorum gazı kendinden çıkıyo. çok şükür daha bi sorun yaşamadım hiçbir konuda... aman nazar değmesin
valla benimki şimdiden anasına çekmiş dedim eşime
dışarda ne oluyo bitiyo diye dayamış kafayı izliyo sanki
Canım çok pimpiriklidir benim kocam
bi tanıyan bana diyo ki siz iyi geçiniyosunuz
çok huyludur da kendisi
annesinin yemeklerinin tadını arar ağzı yemeklerde
Tamam canım deneyeyim
benimki de inmiyo ama ben sürekli ayaktayım ondandır muhtemelen
git bi kontrole canım
ah canım benimmmm...yirim ben onu...nasıl tatlıdır o fındıko şimdi...
ah yamisy ben hala bu halde tamamlayamadım eşyalarını..canım çok sıkkın..
canım bence hani o dört hafta önde diyen doktor var ya o sana doğru demiş..sen hep kilosu az diye üzülüyordun ama bak gördün gerçekte ne kadar fark varmış de mi?
benimki de ultrasonda babaya benzemeye başladı..hatta en son hali tam elma yanak dolgun dudak ve koca kafa babanın aynısı idi...
hastane çıkışını düzgün kullanabildin mi peki? uydu mu kıyafetler.? bir de hastaneden nasıl çıkardınız bebiki..puseti ile mi?
kızlar yok burada..kaçırdılar valla senii...((
kızlaaar ben geldmmmmmm
geçmişe bakamıyorum almış başını gitmiş.. uçurmuşunuz yine... onları okumaya kalkarsam cevap yazmaya sıra gelince benim oğlan ötecekanneeeee memeeeee diye
evvet kızlar şuanda tam 1 haftalık olduk. ben gayet iyiyim. ilk iki gün dikişlerden dolayı simitle oturdum ondan sonra nrmale döndüm ayaklandım. evimin işini yapıyorum bile... dünde dikişleim alındı.. herşeyimiz yolunda... bebeğim de gayet iyi... çok şükür ne sarılığımız var ne huysuzluğumuz... emip emip uyuyoruz.. bol bol gülücükler sacıyoruzayyy yyerim ben onun gülüşünü dur bi öpüp de gelem
gayet iyi gidiyoruz...
size biraz tavsiye vereyim dedim
hastane için yanınıza iki pijama alın.. çok terliyosunuz.. bi de yürümekte çok zorlanacağınız için ilk gece hep yatakta olacaksız. çok terlersiniz... emzirme özellikli olanlar gayet kullanışlı oluyo tavsiye ederim. ben evde de onlardan giyiyorum..
sancı sırasında nefes almak çok önemli sakın unutmayın.. burundan alıp ağızdan vericeksiniz. bunu yapabilirseniz sancıyı da daha az hissediceksiniz. ben oksijene bağlandım titremelerim yüzünden nefes alamıyodum... eğer yapamicağınızı düşünüyosanız mutlaka oksijen maskesi isteyin... çok işe yarıyo... unutmyın burundan derin nefes alıp ağızdan verin. ağızdan alıp vermeyin... bağırırsanız sancı artıyo... daha çok can yakıyo...
epiduralin tamamen uyuşturmadığını anladım. ben anestezi deyince belden aşağısını tamamen hissetmicem sanmıştım. hiç öyle olmadı. sadece ağrı ve acıyı aldı. herşeyi hissettim. acısız ama... düşünün 3 sefer ıkındım bebeğim tamamen doğdu.. ıkınamam sanıyodum gayette güzel ıkındım. bacaklarımı hareket ettirebiliyodum. bebeğin doğum kanalına girişini, başının kayıp gidişini, sonra tamamen doğuşunu plasentanın çıkışını, dikişleri... hep hissettim ama hiç ağrı sızı acı duymadım... ağrı kesici gibi oldu, benim için gayette güzel oldu
ben hamileken göğüslerim büyümedi diye üzülüyodum ya... büyümedi nası süt olucak diyodum... kızlar hiç üzülmeyn... göğüs süt üretmeye başladığında yani doğumdan hemen sonra büyümeye başlıyo... hamileliğim boyunca 70 taktım şuanda 80 takıyorum hafiften sıkmaya bile başladı... eğer hamilelkte büyümüşse göğsünz üzgünüm ama o hep sizinle kalacak.. çünkü o süt değil kilo... belki kilo verdiğinizde o da gider...
ne kadar sık emzirirseniz okadar çok sütünüz olur... bunlar için erken size belki ama aklınızda olsun istedim...
sizler iyisinizdir umarım... gebelikler nası gidiyo kızçeler...bebişleri üzmyonuz de mi... ben yokum diye gene kafaları yemedniz de mi ???
kızlar bugun doktora gıttık kalp atıslarını duyduk yavrumun. ılk defa varlıgını bu kdr hıssettım...hıc aglamıycam sanıyordum ama ılk defa agladım bugun. doktorum hemen bebegın yanında 4cm buyuklugunde mıyom gordu kotuymus onun olması.. östrojenle beslenıyormus ve bebekle bırlıkte buyuyormus.bebegın buyumesını engellıyormus. dogum yolunu kapatıyormus normal doğum yapamayabılırsın dedı..
buyumemesı lazımmıs o yuzden 2 haftada 1 goreyım dedı..
herseye ragmen cok guzeldı ..
kızlaaar ben geldmmmmmm
geçmişe bakamıyorum almış başını gitmiş.. uçurmuşunuz yine... onları okumaya kalkarsam cevap yazmaya sıra gelince benim oğlan ötecekanneeeee memeeeee diye
evvet kızlar şuanda tam 1 haftalık olduk. ben gayet iyiyim. ilk iki gün dikişlerden dolayı simitle oturdum ondan sonra nrmale döndüm ayaklandım. evimin işini yapıyorum bile... dünde dikişleim alındı.. herşeyimiz yolunda... bebeğim de gayet iyi... çok şükür ne sarılığımız var ne huysuzluğumuz... emip emip uyuyoruz.. bol bol gülücükler sacıyoruzayyy yyerim ben onun gülüşünü dur bi öpüp de gelem
gayet iyi gidiyoruz...
size biraz tavsiye vereyim dedim
hastane için yanınıza iki pijama alın.. çok terliyosunuz.. bi de yürümekte çok zorlanacağınız için ilk gece hep yatakta olacaksız. çok terlersiniz... emzirme özellikli olanlar gayet kullanışlı oluyo tavsiye ederim. ben evde de onlardan giyiyorum..
sancı sırasında nefes almak çok önemli sakın unutmayın.. burundan alıp ağızdan vericeksiniz. bunu yapabilirseniz sancıyı da daha az hissediceksiniz. ben oksijene bağlandım titremelerim yüzünden nefes alamıyodum... eğer yapamicağınızı düşünüyosanız mutlaka oksijen maskesi isteyin... çok işe yarıyo... unutmyın burundan derin nefes alıp ağızdan verin. ağızdan alıp vermeyin... bağırırsanız sancı artıyo... daha çok can yakıyo...
epiduralin tamamen uyuşturmadığını anladım. ben anestezi deyince belden aşağısını tamamen hissetmicem sanmıştım. hiç öyle olmadı. sadece ağrı ve acıyı aldı. herşeyi hissettim. acısız ama... düşünün 3 sefer ıkındım bebeğim tamamen doğdu.. ıkınamam sanıyodum gayette güzel ıkındım. bacaklarımı hareket ettirebiliyodum. bebeğin doğum kanalına girişini, başının kayıp gidişini, sonra tamamen doğuşunu plasentanın çıkışını, dikişleri... hep hissettim ama hiç ağrı sızı acı duymadım... ağrı kesici gibi oldu, benim için gayette güzel oldu
ben hamileken göğüslerim büyümedi diye üzülüyodum ya... büyümedi nası süt olucak diyodum... kızlar hiç üzülmeyn... göğüs süt üretmeye başladığında yani doğumdan hemen sonra büyümeye başlıyo... hamileliğim boyunca 70 taktım şuanda 80 takıyorum hafiften sıkmaya bile başladı... eğer hamilelkte büyümüşse göğsünz üzgünüm ama o hep sizinle kalacak.. çünkü o süt değil kilo... belki kilo verdiğinizde o da gider...
ne kadar sık emzirirseniz okadar çok sütünüz olur... bunlar için erken size belki ama aklınızda olsun istedim...
sizler iyisinizdir umarım... gebelikler nası gidiyo kızçeler...bebişleri üzmyonuz de mi... ben yokum diye gene kafaları yemedniz de mi ???
benim de bu sağlık problemleri çıktı çıkalı eşimle ilgili sorunlarım var..çok rahatsızım ama o daha rahatsız ..artık bir problem çıkmasına bile dayanamıyor..bugün dedim artık ben öksürmekten geberiyorum, nefes alamıyorm ve sen abartıyorsun artık diyor sırf acile gitmeyelim diye..ailem de gelemiyor yanıma uzak şehirdeyim diye..çıldıracağım artık..
inşallah canım..şu öksürükten karın ağrım çok artıyor..çok hırçınlaştı..şu bana yasakladıkları ilaç gebelik kategorisinde b düzeyindeymiş..anlamıyorum neden kullanamıyorum..ben zaten çok ileri derecede reflü hastasıydım 2 sene önce..bende astım yaptı, boğazımı tamamen yaralarla kaplattı..bu nedenle biraz daha giderse böyle daha kötü olacak durumum
böyle gidersem gerçekten serum alacağım sadece..çünkü ağzıma bir lokma atsam öksürmeye başlıyorum,inanılmaz..daha sonra nefes alamamaya başlıyorm ve fenalaşıyorum..bu sırada öksürük krizi bacaklarıma ve karnıma vuruyor..kuvvetli adet sancılar başlıyor..bir kere bu yüzden gene acile gitmiştik de eşimle saatte 5 tane sancı çıkmıştı ...korkuyorum valla.. bu ilacı alacağım ama ...bu kadar acı dayanılmaz artık..bebeğime daha fazla zarar veriyorum böyle ..sadece kocamla kavga edip duruyoruz..
gögüslerim gerçekten büyümedi..hala iki tane limon gb duruyor..çok garip
senelerce göğsüm küçük diye üzülüp durdum..annem de hamile olunca büyür derdi...eee ne oldu şimdi ?
ah canım benim çok geçmişler olsun.. üzülme tatlım oğluşun gayet iyi. hem akciğerleri tabiiki şuanda gelişmiş değil. 35 te gelişiyolar galiba tam hatırlamıyorum tam haftasını. bana 35 haftada nişanım geldiğinde akciğer gelişimi için iğne vurdular. eğer sende de bişe olursa o iğneden yaparlar merak etme.. bebeğin gayet iyi gidiyo stres yapıpda üzme çocuğu gerilere atma bak ne güzel ilerde...
oğluş babasının kopyasıdedim ya en çok kocişe baktım büyüüük aşkla o yüzden ona benzedi çucuuum kilosu gayet iyi teyzesi. 3.030 gr doğmuştu ( ilk yazımda 3.300 yazmışım değiştiremedim) sonra kilo kaybediyolar ya benimki 16sında 2.900 dü. 19unda yine kontrolu vardı 3.040 olmuş. 3 günde 140 gr almış dr gayet güzel ilerliyo dedi.
henüz emme saatimiz yok. canımız nezaman isterse ozaman emiyoruz... canım gece çok sık emziriyorum. çok şükür onun uykusnda bi sorun yok. ben emzirdiğim için uykusuz kalıyorum. gündüz telafi etmeye çalışıyorum bazen hiç uyuyamıyorum... gaz sorunumuz da yok. ben gaz yapan bşe yediysem sancısı tutuyo onun dışında her emdikten sonra omzuma alıyorum bende geriye yaslanıyorum çocuğu üstüme yatırıyorum gazı kendinden çıkıyo. çok şükür daha bi sorun yaşamadım hiçbir konuda... aman nazar değmesin
ah canım benimmmm...yirim ben onu...nasıl tatlıdır o fındıko şimdi...
ah yamisy ben hala bu halde tamamlayamadım eşyalarını..canım çok sıkkın..
canım bence hani o dört hafta önde diyen doktor var ya o sana doğru demiş..sen hep kilosu az diye üzülüyordun ama bak gördün
gerçekte ne kadar fark varmış de mi?
benimki de ultrasonda babaya benzemeye başladı..hatta en son hali tam elma yanak dolgun dudak ve koca kafa babanın aynısı idi...
hastane çıkışını düzgün kullanabildin mi peki? uydu mu kıyafetler.? bir de hastaneden nasıl çıkardınız bebiki..puseti ile mi?
kızlar yok burada..kaçırdılar valla senii...((
koptum meraklılar sizi
Canım tanıdık tanımadık herkesin herşeyini merak edebilirim
dedikoduları çok güzel dinler ve eğlenirim
anaya çektiyse oyy oyy oyyy
anne elinin lezzetini unutamıyo demek. olsun şimdide senın yemeklerıne alışsın sonucta yapcak bısey yok annesı hergun gelıp yemek mı yapıcakbenımkıde oyle ama mecbur yıyo elı ve agzı mahkum
yaptın mı canım gectımı ayagın?
kac gundur dogru duzgun gıremıyorum nete yahuu görüşemedik :26:
evet teyzesi baktıkça yiyesim geliyo valla
canım hastane çıkışını giydirdim. sana gösterdiğim çizgili olanı değil ama başka vardı 20li almıştım onu giydirdim. biraz büyük geldi tabiki. 56 beden aldığım herşey büyük oldu oğluma. kendisi 50 beden çünkü.. bende 3 günlükken kontrole gitmiştik. test sonuçlarını beklerken gittim 1 aylık bebek kıyafetleri aldımgüzel yıkadım onları giydirdim... ilk zamanlar için 50 beden al mutlaka... çok kirletiyolar bide bezinden çişi falan üstüne geçiyo... ağız mendili bol bol al. ben emzirirken de göğsümün altından önlük gibi onun üstüne koyuyorum. süt akıyo çünkü göğsümden ve üstümüz başımız süt olmasın diye onlardan koyuyorum. benim gibi kıyafetleri üstüne tam olsun takıntın varsa 1 aylık, 0 aylık yada 50 beden kıyafet mutlaka al. heee unutmadan mutlaka kendinden eldivenli çıtçıtlılardan al. altından patikliyle giydiriyorum gayet rahat oluyo... kendinden eldivenl tulum daha rahat tabi ama ben ondan çok bulamadım... netten arıyorum şimdi bi bulsam....
hastaneden pusetle çıkardık ama pusetin ortası oyuk... yani bebek oturur pozisyona geçiyo ona koyunca. bende ortasına yastık koydum yükselttim. şuanda öyle kullanıyorum. portbebeye geçiş yapmayı düşünüyorum... nasılsa bebek arabasının iskeletine oturabiliyo... araba gibi kullanabiliyorum her ikisinide.
seninki de babişe benziyo hebabacı olcaklar başımıza bak gör
evet ya kızlar yok hepsi birden nere kaçmışlar ki acep? geleceğimi hissettiler bence onlar ben yokken stres yaptılar demekki beni görünce kaçtılar
neyse canım ben kaçıyorum bebişin altı açılıcak emzirilicekksonra da yatılıcak... hadi görüşürüz canım kendine çok iyi bak
kımler gelmıss ama ben kacırdım
1 haftalık oldu dımı saka maka ne ara gectı zaman ya daha dun kaburgalarınla oynuyoduyerım onu ben mıs gıbı kokuyodur iyi olmanızada cok sevındım maşallah
sen gıdınce delırdık yınebenım ayaklarım şiş 3 gundur cok kötu ellerım yanıyo ateş var sankı bısey olma korkusuyl aglıyorum hergun 5 dakıka bıle olsa 25nde kontrol var bakalım ne olcak hep kötu bısey dıcek doktor dıye korkuyorum
Merhaba arkadaşlarr uzun süredirr takip ediyorum hedefime ulaşıncaa bende katılayım dedim :) Allah herkese hayırlı bebişler nasip etsin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?