- 5 Mayıs 2013
- 994
- 41
- 318
evet teyzesi baktıkça yiyesim geliyo valla
canım hastane çıkışını giydirdim. sana gösterdiğim çizgili olanı değil ama başka vardı 20li almıştım onu giydirdim. biraz büyük geldi tabiki. 56 beden aldığım herşey büyük oldu oğluma. kendisi 50 beden çünkü.. bende 3 günlükken kontrole gitmiştik. test sonuçlarını beklerken gittim 1 aylık bebek kıyafetleri aldımgüzel yıkadım onları giydirdim... ilk zamanlar için 50 beden al mutlaka... çok kirletiyolar bide bezinden çişi falan üstüne geçiyo... ağız mendili bol bol al. ben emzirirken de göğsümün altından önlük gibi onun üstüne koyuyorum. süt akıyo çünkü göğsümden ve üstümüz başımız süt olmasın diye onlardan koyuyorum. benim gibi kıyafetleri üstüne tam olsun takıntın varsa 1 aylık, 0 aylık yada 50 beden kıyafet mutlaka al. heee unutmadan mutlaka kendinden eldivenli çıtçıtlılardan al. altından patikliyle giydiriyorum gayet rahat oluyo... kendinden eldivenl tulum daha rahat tabi ama ben ondan çok bulamadım... netten arıyorum şimdi bi bulsam....
hastaneden pusetle çıkardık ama pusetin ortası oyuk... yani bebek oturur pozisyona geçiyo ona koyunca. bende ortasına yastık koydum yükselttim. şuanda öyle kullanıyorum. portbebeye geçiş yapmayı düşünüyorum... nasılsa bebek arabasının iskeletine oturabiliyo... araba gibi kullanabiliyorum her ikisinide.
seninki de babişe benziyo hebabacı olcaklar başımıza bak gör
evet ya kızlar yok hepsi birden nere kaçmışlar ki acep? geleceğimi hissettiler bence onlar ben yokken stres yaptılar demekki beni görünce kaçtılar
neyse canım ben kaçıyorum bebişin altı açılıcak emzirilicekksonra da yatılıcak... hadi görüşürüz canım kendine çok iyi bak
Of yamisy, ne güzel artık alt açma emzirme safhalarındasın..ne mutlu sana oğluşla..dediklerini bir bir dikkate alacağım..zira annem de birkaç eşya göndermiş 50 bedenlik..iyi olacak sanırım..ama daha hastane çıkışı falan alamadım...inşallah iyilerşirsem Alah'n izni ile çıkıp bakacağım...Ben izmir'de iken kipa mağazalarından arkadaşlarımın çocuklarına çok güzel kıyafetler almıştım..çok şükür burada da kipa var ..hiç kanz'a andywawa'ya ya da mothercare'ye gitmeye gerek kalmıyor..onlara büyüyünce bakarım artık..
kımler gelmıss ama ben kacırdım
1 haftalık oldu dımı saka maka ne ara gectı zaman ya daha dun kaburgalarınla oynuyoduyerım onu ben mıs gıbı kokuyodur iyi olmanızada cok sevındım maşallah
sen gıdınce delırdık yınebenım ayaklarım şiş 3 gundur cok kötu ellerım yanıyo ateş var sankı bısey olma korkusuyl aglıyorum hergun 5 dakıka bıle olsa 25nde kontrol var bakalım ne olcak hep kötu bısey dıcek doktor dıye korkuyorum
evet kaburgalarla oynuyordu yawruş..şimdi dışarıda anacığıyla pek rahattır..canım kontorlün yakınmışş..çok şükür hiçbir şeyciğin yok, psikolojik olarak rahatlat kendini..benimki de çok ses etmiyor ama artık hastalıklardan takamıyorum bile..sadece bugün sol taraftan ayağını çıkardı..itti karnımı onu gördüm..ççok komikti...
Canım bu konuya sıkma canını nolur
benim suyum gitti diye ağlarken eşimde abarttığımı sanmıştı
hissetmiyorlar diye bizi anlayamıyorlar maalesef
seninki sanıırm bedensel olarak yorulmuş ondan yapıyor, annen gelsin bence bi süreliğine de olsa
destek olur, değişiklik olur, belki eşin de düzelir
stres olmuş olabilir
çünkü benim eşim dedi ki ben çok korktum ne yapacağımı bilemez haldeydim
kaç gece sabaha kadar uyumadı, her uyandığımda kara kara düşünürken gördüm onu
bazen anlayışsız oluyorlar ama seni çok seviyor, hem sana hem de bebişe bişey olmasından korkuyor bence
acile gittiğinde de bi çözüm olmadığı için daha da sinirleniyordur belki de
adamlar işlerini bilmiyorlar, sadece canını yakıyorlar daha fazla
canım zirsizdelicim, valla burada sen olmasan kendimi kötü hissederdim..yamisy gitti sen buradan bana durmadan motivasyon veriyorsun..Allah razı olsun canım benim senden..bak esha'ya da yardım ediyorsun..
eşim konusu bir ayrı dert; pek konuşmuyoruz..düşünsene benim akciğerlerim reflüden ileri derecede ödem oldu..artık kusmayı ve öksürüğü durduramıyırum..kapatıp kapıyı hüngür hüngür ağlıyorum..bizimki zaten maça bakıyor rahatsız bile etmiyoru..yanıma gelince numara yapıpı abarttığımı sanıyor..biliyor musun ben aileden pek şımarık yetirştielmedim..ben bunca zaman her işimi kendim yaptım,kimseye yük olmadım..babam yaptı bizi böyle, şımarmak haşa ne haddime..ama eşim ona dün de dedim sen beni sağlıklıyken seviyorsun!! o kadar..sabah da gelmiş evlenmeden önce telfal aktifray almıştı bu, dün kapağını çıkarıp yıkamıştım..bu da toparlarken çatlak gördü kenarında..bana nasıl kızıyor malıma zarar verdin diye..öylece sustum demedim bir şey...
Canım bi reflün için gittiğin doktorla konuşsan olmaz mı
sonuçta belki alabileceksindir ama böbrek engel oluyordur
böbrek için ilaç kullanmayı bıraktığında kullanabilirsin diyecek belki de
çünkü ard arda ilaç kullandığında da zehirleme yapabiliyormuş, Allah korusun
bebeğe zarar vermez mi canım çünkü sürekli itiyosun, öksürdükce
az kaldı yaaa, bi kaç hafta daha dayansa bebişko hallolacak inşallah
akciğerlerin gelişimi çok önemli o yüzden paşa biraz sıkacak dişini içerde kalacak
bak Yamiş açıklamış doğumdan önce büyümesi kalıcıymış, sonra süt geldikce büyüyecekmiş zaten
valla ben kendime üzülüyorum inekler gibi göğüsleri kocaman gezmek istemiyorum
gece gece ağladım yaaa bunlarla napacam diye ben
ya öksürmeyi ,kusmayı ve bunun neden olduğu nefes alamamayı 3. dönemde Allah kimseye vermrsin..tüm gece ağladım ve öksürdüm..bebeğim nasıl dayanıyor hayret ediyorum artık bu kadar iteklemeye
o fındık tam yemeliktir şimdi yaaaa
canım eşyalarını tamamlarsın sıkma canını (bunu henüz bir iğne almamış biri olarak söylüyorum)
bebiş kısmetiyle gelir, bi bakarsın herşey tamamlanır da sen şaşa kalmışsın bile
bence de önde diyen doktor doğruyu söylemiş
insanlar 40 haftayı dolduruyor 2500 doğurabiliyor
ultrason da çok fark olabiliyor dedi benim doktor da kilosu yönünden
ahh ahh kocalara çok baktınız dimi sizi gidi siziiiiiiiiiii
benimkini kimseye benzetemedim de ayrıntılı fotolarından anam kocişime benzetti
onun ki tamamen hayal ürünü bence, zira bana değil de damadına benzesin istiyor
benden yeterince çektiği için , torundan çekmemek istiyor sanırım
annannem de hamile olduğumu öğrenince gözünün önüne kocamın geldiğini söylemişti
muhtemelen bizimki de babaya benzeyecek
ya dediğin gb zirsizdeli, benim bir öğretmen arkadaşım 41. haftada doğum yaptı..bebeği tam 4-5 hafta içeride bir gram kilo almadan kalmış 2300 doğdu galiba..ama çok bekledi düşün..
ben hep yemek yiyemediğim için bebeğime zarar gelir diye korkuyordum..hala da korkuyorum..şimdi nasıl önden gidiyor bu çocuk anlamadım..beni görsen kilo almadım kaburgalarım bile sayılıyor sadece bir göbeğim var ama somalili gbyim..Allah şifa versin bebişime inşallah..inan ben geçen hafta üç ayrı ultrasona girdim..üçünde de kilolar yaklaşık aynıydı...hepsi bana 31. hafta dedi bebiş için..o zaman 29 dum..ama bu sefer hiç lokma koyamıyorum..acaba ne olacak bu hafta sonunda..gerieleyebilir de ...
Son düzenleme: