Stresli hamişlerin bebeği agresif olur :) gel stres at, bebişin sana kafa tutmasın :)

Of yamisy, ne güzel artık alt açma emzirme safhalarındasın..ne mutlu sana oğluşla..dediklerini bir bir dikkate alacağım..zira annem de birkaç eşya göndermiş 50 bedenlik..iyi olacak sanırım..ama daha hastane çıkışı falan alamadım...inşallah iyilerşirsem Alah'n izni ile çıkıp bakacağım...Ben izmir'de iken kipa mağazalarından arkadaşlarımın çocuklarına çok güzel kıyafetler almıştım..çok şükür burada da kipa var ..hiç kanz'a andywawa'ya ya da mothercare'ye gitmeye gerek kalmıyor..onlara büyüyünce bakarım artık..

evet kaburgalarla oynuyordu yawruş..şimdi dışarıda anacığıyla pek rahattır..canım kontorlün yakınmışş..çok şükür hiçbir şeyciğin yok, psikolojik olarak rahatlat kendini..benimki de çok ses etmiyor ama artık hastalıklardan takamıyorum bile..sadece bugün sol taraftan ayağını çıkardı..itti karnımı onu gördüm..ççok komikti...

canım zirsizdelicim, valla burada sen olmasan kendimi kötü hissederdim..yamisy gitti sen buradan bana durmadan motivasyon veriyorsun..Allah razı olsun canım benim senden..bak esha'ya da yardım ediyorsun..

eşim konusu bir ayrı dert; pek konuşmuyoruz..düşünsene benim akciğerlerim reflüden ileri derecede ödem oldu..artık kusmayı ve öksürüğü durduramıyırum..kapatıp kapıyı hüngür hüngür ağlıyorum..bizimki zaten maça bakıyor rahatsız bile etmiyoru..yanıma gelince numara yapıpı abarttığımı sanıyor..biliyor musun ben aileden pek şımarık yetirştielmedim..ben bunca zaman her işimi kendim yaptım,kimseye yük olmadım..babam yaptı bizi böyle, şımarmak haşa ne haddime..ama eşim ona dün de dedim sen beni sağlıklıyken seviyorsun!! o kadar..sabah da gelmiş evlenmeden önce telfal aktifray almıştı bu, dün kapağını çıkarıp yıkamıştım..bu da toparlarken çatlak gördü kenarında..bana nasıl kızıyor malıma zarar verdin diye..öylece sustum demedim bir şey...

ya öksürmeyi ,kusmayı ve bunun neden olduğu nefes alamamayı 3. dönemde Allah kimseye vermrsin..tüm gece ağladım ve öksürdüm..bebeğim nasıl dayanıyor hayret ediyorum artık bu kadar iteklemeye ..gögüslerim gergin ama hiçşişik değil..insallah süt gelir..bir arkadaşımın da böyle minik kalmıştı snra mama vermek zorunda kaldı..sen dert etme estetik olarak pek güzle olmuştur bence..

ya dediğin gb zirsizdeli, benim bir öğretmen arkadaşım 41. haftada doğum yaptı..bebeği tam 4-5 hafta içeride bir gram kilo almadan kalmış 2300 doğdu galiba..ama çok bekledi düşün..

ben hep yemek yiyemediğim için bebeğime zarar gelir diye korkuyordum..hala da korkuyorum..şimdi nasıl önden gidiyor bu çocuk anlamadım..beni görsen kilo almadım kaburgalarım bile sayılıyor sadece bir göbeğim var ama somalili gbyim..Allah şifa versin bebişime inşallah..inan ben geçen hafta üç ayrı ultrasona girdim..üçünde de kilolar yaklaşık aynıydı...hepsi bana 31. hafta dedi bebiş için..o zaman 29 dum..ama bu sefer hiç lokma koyamıyorum..acaba ne olacak bu hafta sonunda..gerieleyebilir de ...

Son düzenleme:
o çatı muayenesi çok fena ilk yaptıklarında hastaneyi inletmiştim çığlıklarımla. Ben acile yalnız başıma gittiğimi biliyorum bizimde çok sorunlu oldu eşimde dyanamıyordu artık

bir de yüzünden düşen bin parça..saki zorla kasaba götürüyorum onu acile giderken..ama karar verdim artık gece başıma bir şey gelmediği sürece çağracam taksiyi kendim gideceğim..gerçekten..ben hayatımda kimseye yük olmadım..ne anama ne babama..düşün adam askerdi ve bizim canımıza okurdu bir şey rica edecekken..şimdi dedim keşek kocam başka olsa..ama o da aynı familyadan çıktı, bir şey değişmedi..adamı rahatsız etmemeyeyim benden daha iyisi yok!

Canım okuduklarım beni çok üzdü cidden
öncelikle eşine içimden çok kızdım
ahh bu erkekler yaaaa
bazen tam sopalık oluyorlar, yavvv sen iş yapıyorsun diye seni nazlayacağına eşyaları mı kontrol ediyor neresi kırık neresi sağlam diye
meşe sopasını eline al diyor şeytan

tatlım ben çok şımarık ve nazlıyım aslına bakrsan, ama her işimi de kendim yapmak zorunda kaldım
hiç kimseden bişey beklemedim, hala da beklemiyorum
maalesef nasıl yetiştirilirsen öyle devam ediyor hayat
benim arkadaşlarım vardı daha fatura nedir, nereye yatırılır bilmeyen
ben orta okuldayken bankada sıra bekler babamın kredi kartı borcunu öderdim
elektrik, su hepsini ben ödedim, sen düşün bunlar basit şeyler ama küçükken benden başka yapanı görmedim
babam kendimi geliştireyim diye dershaneye okula bile kendin git gel derdi
hangi otobüse binilir, nerden binilir , saatleri hepsi küçücük aklımla bana ağır gelirdi
ama hiç zorlanmadım liseden beri
ayaklarının üstünde durup, sorumluluk almayı öğrenmek güzel
tabi eşinin de anlayışlı olması lazım
sen böyle yetiştirildin diye hayatın böyle devam etmek zorunda değil
evlendiğinde eşin de hayatına eskisi gibi devam etme
ne göz yummamalı
çünkü yıllarca yoruluyor, bazen soluk almak istiyor insan
yanında destek olsun, elini tutsun, düştüğünde kaldırsın istiyorsun, dahası düşme lüksün olsun istiyorsun
zaten arkanı korumaya çalışmak, düşmemeye çalışmak, herşeyde yalnız olmak yıpratıyor
şimdi hamilesin ve sinirlerin eskisinden dayanıksız
sen güçlü olduğun için çektiklerinin onda birini yansıtıyosun , o da sanıyor ki abartıyorsun
bak canım benim bi arkadaşım var
daha 27. haftasına girmedi, hiçbir sağlık sorunu yok, bulantı dışında hiçbirşey yaşamadı
eşi rapor almış, bayrama kadar çalışma otur tatlım evde sen iki canlısın demiş
sonra da doğum izni alacak, o bitince de ücretsiz izne ayrılacakmış
3 haftadır raporluyum diyor, evinin işini yemeğini hep eşi yapıyormuş
sağlıksal açıdan sıkıntısı olmamasına rağmen bir iğneyi kaldırmıyormuş
sen aynı durumda olsan, ben aynı durumda olsam canımız durmaz yapmaya çalışırız
ücretsiz izin bile alamayız ki biz, borçlar yüzünden
aslında diyorum bu kadar özverili olmak da fazla mı acaba

biraz canını sıktım canım, sanırım dolmuşum içimdekileri döküverdim
sinirime dokunuyor ama erkeklerin sen güçlü bir insansan bunun da üstünden gelir diye umursamamaları
senin haline üzülüyorum ve biliyorum ki sen alıştırdın eşini karakterine ve o senden hep güçlü-sağlıklı olduğun, herşeyi hallettiğin günlerini isteyecek, bekleyecek

Tatlım üzme kendini nolursun
her insanın karakteri başka
tek başına orda daha kötü olur psikolojin
keşke annen yakınlarda olsaydı da gelseydi yanına
ben yakın olsam girerdim koluna götürürdüm hastaneye
orda ilgilenmeyenlere de kafa atar, canlarını yakar, canlarından bezdirirdim

Canım bebeğin de annesine çekmiş, maşallah karakteri çok güçlü
süt gelir canım merak etme, üzme kendini nolur
estetiksel olarak güzel mi bilemem de füzenin koca karın üstüne konulması bana çok itici geldi açıkcası
dışardan nasıl göründüğümü bilmiyorum bile
canım benim görümcem 42 haftada doğurdu ve 3 kilo olmamıştı
çok şaşırmıştık bizde, bu kadar hafta bekleyip bekleyip nasıl bu kadar zayıf oldu diye
merak etme canım sen yiyemesen de o senden beslenirmiş
olan sana olurmuş, doktorum öyle demişti
sen sağlıklı olmak için beslenmeliymişsin, yoksa halsiz düşermişsin
bebek alırmış gerekli besinleri , haftasından geriye düşmez merak etme

anlattıkların bana kendimi iyi hissettirdi..şimdi bir köşde ağlıyordum biliyor musun? Ben normalde hiç ağlamam..ama hastalıktan çıkış bulamayınca ve insanın tek dostu koccası da böyle hissettirince o kadar bedbaht olmuşum ki tutmadım kendimi..müziğin de sesini açtım gelmesin diye yanıma..

anlattıkların ve yaşadıkların nasıl yakın geldi bana..ben de hayatta hep aynı şeyleri hissettim..ona buna yük olacağım diye koştıra koştıra işlerimi yaptım..bak o bir 15 günde süpürgeyi açar sağ olsun ama ben tek başıma sağlıklıyken bir iğne kaldırtmazdım ona..Allah dşyorum ya kimseyi kimsenin eline düşürtmesin..ikeadan onca eşya aldık..kurarken her tarafında hasar çıktı..belki o yaptı takarken onu da bilemiyoruz ama ben kızmadım bakmadım bile..düşün bebeğin şifonyerinin her tarafı yamalı, paralanmış..

ben hep annemi de babamı da böyle alıştrıdm..babam çok sinirli bir adamdır..çok disiplinliydi..uzak bir yere giderken bile şehir içinde başımın çaresine bakar yolda kalsam baba böyle oldu diyemezdim..başlardı hep " hayatta hep yanınızda babanız mı olacak, siz kendi işinizi kendi başınıza yapamayacak mısınz? " diye..dahası markete giderdik annemle onu eşyalar kollarımızı koparsa bile çağıramazdık..kızardı bana mı güveniyorusnuz diye...bak çok iyi insandır, canını iste verir ama bu konular beni hep korkuttu..sonra dedim ki eşim bari bana destek olsun, her şeyi kendi başıma yapıyorsam ne anlamı var evlenmenin diye düşündüm..ilk zamanlarda da markete giderz ben deli gb eşyaları sırtıma yüklenirim falan, sen hizmetçi ruhlu musun bırak bunları derdi..seni kim komutladı böyle diye kızardı..sonra sonra baktı ben doğuştan böyle her şeyi yapıyorum, buna seslenmeme gerek kalmıyor bıraktı o da ..ama gene onlar iyi sağlıklı hallerimdi..peki şimdi yataktan bile kalkamazken..ağrılarım raatsızlıklarım varken..dün yanıma belki 15 dakka uğradı uğradı..kaçıyor da sorunum çıkacak diye hani..ben de gitmiyorum odamda tek başıma oturup geçmesini bekliyorum rahatsızlığın..ne denir ki buna.???

Canım sanki yeniden yaşıyorum o günleri
Benim babam çok nadir evde olan bir insan
çocukken bi giderdi şehir dışına 15 gün gelmediği olurdu
parayı bırakırdı annemle , bazen annemsiz alışverişe giderdim
çarşı pazar hepsine ben koştururdum, faturalardı , taksitlerdi falan
Evlenince de ben iki elime de 10ar litrelik su almışım da eşim diyor yahu napıyosun
ben başta anlamadım bu ne diyor diye, meğer kızlar yapmazmış bunları
hiç bilemedim ki, hiç yaşamadım ki
pazara giderdik annemle, bir haftalık meyve sebze alınırdı
karpuzlar, kavunlar, patatesler, domatesler taşınacak, annem de kanı 6 olduğu için 2 kilo alsa yürüse fenalaşır
Yüklen babam yüklen hepsini
kol kası yaptım resmen, bi görsen millet hayret ediyor
şimdi çalışıp evli olan birsürü arkadaşım var
ve ne maaşlarını biliyorlar, ne ev kiralarını, ne de ne kadar fatura falan ödüyorlar
Alışmamışlar ki, ben asla rahat edemem
hala kira, su,elektrik bilmem ne bilmem ne hepsini yatırırım
hatta ben rahatsızken eşim yatırmamış bile düşün, adamcağız o kadar rahatladı
sanırım biz klasik gelin, eş modeli yerine, erkek kılığında yetiştirilmiş bir de eşlik görevi yapan insanlarız
açıkcası bu konuda eşime hiçbirşey söyleyemiyorum
ben alıştırdım, iki yıldır burnumu sokmadığım tek bir konu yok
arkama yaslanıp aman o halletsin diyemiyorum, on kere ararım yaptın mı ettin mi, şu yapılacak falan diye
o da bana güvenir mecbur
evlenmeden önce babam şehir dışındayken arabanın işlemleri için sanayiye bile giderdim tek başıma
onca erkek varken ben sap gibi yaptırır gelirdim
bazen gülüyorum ama napalım hayat, bende böyle yetiştirildim
ama iyi oldu bir yandan, kimseye minnet etmedim, kimse benim önüme bişey getirsin diye beklemedim, hep çaba sarfettim
bak biz taşınırken ben hamileliğimin 5. haftasını bitiriyor 6. haftasına giriyordum
gene de kolilemiştim, sadece taşımasını hamallara bıraktık
ve mahvetmişler koşu bantımı, benim malım çok kıymetlidir
ben onun taksitlerini ay ay artıra artıra bişeylerden kısa kısa ödemiştim
çok canım sıkıldı, eşime diyorum noldu buna, eeee taşınırken çizilmiştir, parçaları nerde, bir yere sokmuşumdur diyo
dedim lazım bana, hadi bulalım
çok lazımdı madem niye kendin bulabileceğin bi yere koymadın diyo
düşük tehlikem hep o hafta yüzünden başladı biliyor
ama arada sıkıyor canını işte
napalım canım asıl suçlu biziz, nerden bakarsak bakalım alıştırdık
bebişin şifonyerne üzüldüm ama napalım en azından kuruvermiş, ona şükür
eskiden bu tarz davranışlar eminim seninde gözüne gözükmüyordu ama insan hamileyken zaten kendi kendine yetemediğinden canı sıkılıyor
bir de bu davranışlar kalbini kırıyor

moiraia uzulme tatlim her erkegin icinde oluyor azicik okuzluk tatlim uzuldugune degmez benimde ilk kizima hamileyken evi temizliyoruz kayinvalideyle dogumum yakin kapi caldi esimin kuzeni tam perde asiyorum aaaa senmi yapiyorsun dedi evet dedim hicde sevmem o kadini niye esin yapmiyor dedi isde simdi nasil yapsin dedim aksam yapsin dedi bende yorgun oluyor kiyamiyorum dedim aaa aksam sagolsun benim butun perdeleri o asti dedi oylemi cok yardim severdir esim dedim ama kudurdum resmen yanimda olsa kusardim ofkemi neyse kayinvalidem hadi kizim sen cabuk ye icde bizim isimiz var daha alisverise gidecek oglumla kizim dedi sepetledi okuz oglum dedi hatta kv dem neyse esim geldi benden once kvdem saldirdi esimde anne vallahi kotu niyetle yapmadim kiz bacaklarindan sakat cok ugrasti asamayinca zaten hasta diye yardim ettim dedi ama boyle birsey yapacagini iyiligimi kotuluge cekecegini bilseydim hayatta yapmazdim dedi esim onun esiyle cocukluk arkadasi oraya gitmis tesaduf yardim etmis ama halen icimde ona etti hamile karisina etmedi diye ara sira derim hatta esim diyorki askim cocuk oldu 10 yasinda sen unutmadin gitti ikeadan olanlara sorma bizde kizima almisdik gardolap esim cakti cakti havaya kaldirdik bide ne gorelim esim yalnis yerlere monte etmis gardolabin arka suntasini bu ne dememle benden once bagiriyor yanlis civi koymuslar dedi bende yok usta defolu cikdi deyince kut diye kirdi gardolabi nasil sinir olmustum oturup aglamistim bende ama esim ilk bebegimizde sinirli asabi birseydi simdi o adamdan eser yok pamuk gibievde kucuk cadi var daddyyyyy dadyyy benim babam askim babam diyor dibinden ayrilmaz gormesin esimin tisortlerini kokluyor baba kokuyor oooohhhh diyor herkes sokda adami yola getirdi cocuklar bizim yapamadiklarimizi biciriklar yapiyor merek etme eskiden bu niye kirik bu niye cizik derdi simdi sorsa benim ufaklik ben yapdim baba ocur diliyom ben sap supp opuyor bizimkinin yelkenleri suya iniyor hepsi gececek uzulme bebis gelsin saglikla annesi uzulme hissetmesin bebis hamilelik kalici degil gecici canim allah baska dert vermesin bebek dogunca normal hayata geri doncen annesi azicik daha sabir cogu gitti azi kaldi

taksiyi boşver ambulans çağır hamilesin hemen gelirler aynı bende senin gibiyim

canım hayırlısı.. sağolasın.. herseye ragmen cok guzeldı yenı anladım canlı bısey tasıdıgımı..
hayırlısıyla bır dogsun onu ıstıyorum :)

ayy inşallah tatlım ya bende gelır soylerım bebeiş kılo almıs dıe ben pek kılo almadım da oyuzden korkuyorum ama bana baglı deıl sanırım bebek alsında ben almıyım zaten

ayakta kaldıgın ıcın kan dolasımın yavaslıyo canım ondan şişi inmıyodur benım bıle ayakta olmamama ragmen 3 gunde ındı senınde soyle 2.3 gun dılenmen lazım inmesı ıcın
ama artık 38 olmasını bekleme okadarda ınmez şişlik kalıyo

Canım bana diyo ki kendim yemek pişirince senin yemeklerinin tadı ne kadar güzelmiş onu farkettim
dedim baaaaaaaaaaaak gördün mü allahın sopası yok
hasta olmasam kıymetimi anlamayacaktın

yaa oyle anlar kıymetını illa hasret kalcaklar

Kocişe gösteriyom, gülüyo ne bu böyle yastık gibi yumuş yumuş diyo

ayy inşallah tatlım ya bende gelır soylerım bebeiş kılo almıs dıe ben pek kılo almadım da oyuzden korkuyorum ama bana baglı deıl sanırım bebek alsında ben almıyım zaten

Bende de durum tam tersi önce ben aldım kiloyu galiba, bebek de tık yok
son girdiğim ultrasonda ancak 400 gram demişti sinir adam
eee ben 10 kilo aldım, nereme gitti bunlar

canım hayırlısı.. sağolasın.. herseye ragmen cok guzeldı yenı anladım canlı bısey tasıdıgımı..
hayırlısıyla bır dogsun onu ıstıyorum :)

Canım daha dur doğuma çoooooooooooooooook var, sabret
bol bol dua et canım, sorunlu gebeliklerden olmamak için
biz çok çekiyoz valla, sen de çek istemem

nasıl ben de kendimi gördüm anlattıklarında inanamazsın..biz yaptık bunu belki de belki de yetişme tarzımızdan..ben hep hizmet ve köpek olmayı tercih etmişim hayatımda anladım bunu..

babam o kadar korkuturdu ki bi şey bile isteyecek olsak bakışları ile bizleri, istemeyi unuturduk..her işe kendi koşturdum..ehliyetimi aldım, gittim saati 40 liraya özel ders aldım yine de babamdan arabasıyla bana yardımcı olmasını istemedim..

biz babamın arabasında gezmedik bile..bak üç kızız " baba bizi şuraya götür " denmemiştir hayatımızda..ama şimdi sanki o da pişman .izmir'e gidecek olurum..beni arar arabayla almak için yola çıkar, terminalden havaalanından bile alır..zamanla bu katılıklar pişmanlık yaratıyor biliyorum..pişman ve üzgün o da..ama bende de öyle bir kasılma ve rahatszılık oluyor ki simdi babam böyle yapınca geçip arabanın arkasına oturasım geliyor..sanki benim bildiğim babam değil karşımdaki..o da soruyor evladım ne yapıyorsun diye..

eşim ise çok rahattr..rahatına rahatsız edilmemeye çok düşkündür..en büyük hobisi maç..tüm gün seyreder..beraber geçirdiğimiz anlar sadece yemek başları anlayacağın..şimdi yemek yiyemediğim için acilde takılıyoruz şekerim.. ama o da ona fazla geliyor, kaldırmıyor kalbi..

diyorum bazen nasıl geçecek böyle..gebelik çok hassas bir zaman dilimiyken ben onun bazı yönlerini daha iyi gördüm..korkuyorum biliyor musun geleceğe yönelik..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…