Stresli hamişlerin bebeği agresif olur :) gel stres at, bebişin sana kafa tutmasın :)

Canım enfeksiyonum var ben farkındayım
ama idrarda gözükmüyo
neden acaba
bu arada burdaki doktorlara gitmeyi gözüm yemiyor, korkuyorum
çok su içiyorum ama son günlerde daha zor uyur oldum

adam demiştir bizim hatun kafayı yedi benimki olsa öyle derdi : benim karı kafayı yedi manyak karı derdi

amaan insanları hiç dinleme.. sonuçta herkesin doğumu farklı ilerliyo... ben epidurali yaptırdım rahatça doğurdum. eltim bunu duyunca dmediğini bırakmamış kaynanama... yok tehlikeliymiş riskliymiş bebek çıkmazmış... halbuki ben onu yaptırmasam zaten bebeğin hayatı tehlikedeydi... titremem yüzünden nefes alamadım bebeğe de oksjen gitmedi kalp atışı düştü... ben bayıldım... epiduralden sonra da uyusmadım sadece acım kesildi ağrı ve acı hissetmedim, 3 ıkınmada doğurdum hareket edebildim... kimi acıyıda ağrıyıda hissettim der kimi de hiçbişey hissetmedim uyuştum ıkınamadım bile der... hoş bu olay ilacın dozu ve doğru zamanıyla ilgili... normal epiduralsiz doğumda da herkesin farklı... kimi çok rahat kimi sanki sezeryan gibi... yani başına ne geleceğini sadece yaşayarak öğrenebilirsin. başkalarının dedikleri senin nasıl doğuracağını göstermez... herkes konusur tabiii. sen hee de geç.. o kadar takma...

daha var daha var diye erteleme sakın. başla biyerden. sonraa yetiştiremezsin... almak bişey değil kullanıma hazırlicaksın onları bide... başla bian önce geç bile kaldın sen...

moiraia canim ilk bebekde dedimki bundan ne koca olur ne kasaba nazlama yapardi ondandan hemen sIkilirdi ne merak etme ne yardim hicbiri olmadi o zamanlar beni bile sevmedigini dusundum uzuntuden hasta oldum pesimde gelir bebegi gormeye doktorumuz onun arkadasi bayandi ne bebek gormesi sanki drla muhabbete gelmis gibiydi bebek haric herseyi konusuyorlardi 2.ci 3.ci numarada kdv li cikarttim acisini 3.numarada tavan yaptim simariklikda bidahami hamile kalacam bu son acisi ciksin dedim askim ayaklarima krem lazim her aksam kreminden tut masajina kadar canim istemedigi halde manav manav dolastirdim gece vaktisenmisin ilk bebekde ilgilenmiyen askim bu bebek cok asagidaymis evi supurumeyecem sen sil supur dedim hepsini yaptigerci cok agir gecti 3.numaranin hamileligide bir poset bile tasimadim bazen astim bu nazi kol cantami bile ona tasittim eline koca bir liste verdim bunlari al gel dedim bebege lazim olacak seyler telefonla ariyor yavrum bulamadim ben bunlari nerden alicaz askolsun askos bu ilk bebegimiz degil 3.numara digerlerine nerden aldiysan bunada ordan alacan iyide ben almadimki ilkbebegimize resmen intikam aliyorsun benden ama pes ettim sen kazandin dedi kesinlikle ilk bebekde bazi erkekler anlamiyor benimkide o modelden cikti hatta aksamlari yuruyelimmi derdim ilk hamileligimde dedigi lafa bak aaannnaaaaa ne yuruyusu bide bebek pat diye dussun yere allah korusun ne zannediyorsa artik hamileligi yasida cok gencdi acaba algilamasindami sorun vardi anlamadim gittiyinede esine kizip cok is yapma tatlim kirlenirse kirlensin ortalik canindan kiymetlimi hatta bir bayan caagirsan haftada 1 gun sana yardima gelse silse supurse

biz geldikkkkızlar benim bacaklarım çok kasılıyor uykudayken napmam lazım yabirde göbeğimin üstünde uyurken buluyorum kendimi çocuk pestil gibi çıkıcak içimden bu gidişleşu hamıle yastıkları işe yarıyormudur acaba:44:

uf keşke sol koluna tetanozu yapmasalardı..bu ne canım de mi? sahi bir sefer benim iki böbrek de ağrıyordu..ve ben 27. haftada oturarak uyudum..çünkü sırt üstü yattığımda ikisi birden ağrıyordu..boynum tutulmuş sabaha kadar..daha sonra iki böbreğime de sıcak su torbası aldım ve koydum..çok işe yaradı, gerçekten..ağrıyı hafifletti ve yükek yastıkla sırt üstü gene biraz havada yatabildim..çok kısa bir zaman sonra sol böbrek kuödan ağrımaya başladı ama enfeksiyon yoktu, krisalleşme başladı ve ben öncden enfeksiyon geçirdiğim sağ böbreğime yatmak zorunda kaldım..bir düzeldi hep biri bozuldu..şimdi sol düzeldi yine sağda 2cm mi genişleme varmış..zor bilirim..hatta çıldırtıyor adamı bir vakit sonra..

daha ben tetanoz aşısı bile olmadım biliyor musun? perşembe gittiğimiz prof da gerek yok, riskli gruptasın çok ilaç almışşsın dedi..herhalde bebek doğunca yapılacak, bilemedim şimdi :44:

bu ilaç çok iyi geldi gerçekten..kadın doğumcuların çoğu LFR yani gırtlak reflüsünün akciğer ödemi ve bronşit yapacağını bilmiyorlar..ben geçmişte çok rahatsızlandım dedim ya, belli bir kilonun üstüne çıkınca vucudum kabul etmiyor hemen LFR reflü yapıyor sonra öksürük, geniz akıntısı nefes alamama ve bir şey yiyememe başlıyor..çok kötü bir rahatsızlık daha sonra bronşit, zatüree ve akciğer ödemine dönüşüyor..önlem alınmazsa..tam bir aydır dedim dedim yok efendim zararlı dediler bu "B" kategorisindeki ilaç için..B kategorisi de şöyle; hayvalnlar üstünde çalışılmışi doğum anomalileri yaratmadığı saptanmış, insanlar üstünde çalışılmamış ama kullanımında problem olmadığı tespit edilmiştir deniyor. Almak zorundaydım çünkü 3 gün ağzıma lokma koymadığım gb 24 saat kesintisiz öksürük, nefes alamama, akciğer ağrısı,kusma daha fazla bebeğe zarar vermeye başlamıştı..hem bana bir idrar yolu antiseptiği verdi..o resmen " C" kategorisinde bir laç..kesinlikle hamilelikte kullanılmaz deniyor... eee nasıl oluyor bu?

Bu arada kocan nasıl dedi bunu ya..ah canım benim bu erkekler çok tuhaf gerçekten..yuh yanii döklen mamayı neden ağzına sokacakmışsın ki..iyi cevap vermişsin sen gene..bak bir doğsun herkes bir şey demeye, öye yapılmaz ki, yanlış yapıyorsun demeye başlayacak

Canım enfeksiyonum var ben farkındayım
ama idrarda gözükmüyo
neden acaba
bu arada burdaki doktorlara gitmeyi gözüm yemiyor, korkuyorum
çok su içiyorum ama son günlerde daha zor uyur oldum

canım enfeksiyonun yoktır daha ama böbre büyümeye başlarsa enfeksiyon kaçınılmazdır..sen idrarda hiçbir şey görmezsin ama sonraki hafta birden enfekte olur idrar yolun ve başlar..Allah korusun canım, sen önlemini al mutlaka, çok acı çekme..

ben de bugünler hiç uyuyamıyorum..sahi dün öksğrğk ilaç alınca geçti ama bebiş sert tekme atıyor artık, uyandırıyor..öyle bir acıtıyor ki karnımı..solda ayakları var yan tarafımda..oraya hiç dokundurmuyor..sağa da başını yaslamış kaldırıp duruyor kafayı sağa yatarsam..dün yastık yığdım gene başımın altına sağım soluma..baston yutmuş gb yattım

hayalot canım özledik seni ,,,yoktun buralarda..ben de enfeksiyondan hastanede yattım 3 gün gene :2: şimdi evdeyim..senin nasıl düzeldi mi kabızlık sorunun?

aldın m duphalac surubunu?

göbeğinin üstüne yatman keseye zarar vermezmiş..ama çocuk basınçtan strse girebilirmiş..geçenlerde bu koca karınla acillerde geçirdiğim uykusuz zamanlardan sonra ben de yatmışım düşün..ve resmen o kadar acı ilk defa hissettim karnımda..sanki göbeğim ortası dolmalık biber gb oyuluyordu

süpersin sera ya valla, anlatımın çok tatlı ve komik.. seni okumak çok keyifli ...

sen de bayaa sıkıntılar çekmişsin ve bak ne güzel her şeyi pozitif atlatmışsın...inan çocuklarını ve seni çok merak ettim..gencecik bir anne ve üç çocuk..ama eşin anladığım kadarıyla sana çok bağlı ve seviyor..bu da senin sayende tabiii...tam hizaya getirmişsin adamı valla bir de zaten çok temizlik düşkünü olduğunu hatırlıyorum ben eşinin..yapar tabii o temizliği..sen demedin mi hani asla kahvaltıda bile pijama ile oturtmaz bizi diye..aynen babam ya..yıllarca bize bunu yaptı..saçımı taramadan kahvaltıya gelsem önce saçımı taratır, ir de beğenmezse saç biçimimi anneme laf atarak " nasıl senine genlerine çekmiş , papaz gb saçları şekil almıyor" bile derdi..adam düzensizliğe uyuz olurdu adeta..ama şimdi eşim çorabını fırlatıyor yatağın altına..geçen o kıymetli aktifray'ında tavuk yapmış, sanki onun içinde yapmamış da bütün tezgaha bulamış gb.. düşün bu halde gittim o yağları tezgahtan yerden temizledim..valla aradım babamı

evet yamsiy canım herkesin doğumu farklı oluyor..ben de epiduralle normal doğumda çok sıkıntı çeken anneler tanıdım mesela..sen biraz daha şanslı geçirmişsin..sancın ve çılman olduğu için kolay olmuş gb...ama bazıları hissizlikten ıkınmıyorlar ve bebeği çıkartamıyorlar dışarı..bazen ters geliş vs bunlar da oluyor ve bebği çıkarırken vakkum kullanmak zorunda kalıyorlar hem rahime hem de bebişe zarar veriyorlar..mesela annem beni epiduralsiz bağıra bağıra doğurmuş ama rahmi çok dar olduğu için bir buçuk kiloluk beni vakkumla almışlar..ve kafatasım yamulmuş.. sonra düzelmiş ama bebeğe beyin kanaması geçirtebilirler...yada bir uzuvuna zarar verirler çekerken..normal doğum konusunda da israrcı olmamak lazım..zor normal doğumlarda rahm ağzı bzulduğu için sonraki bebekler erkenden kaybedilebiliyor..ya da rahim içi yırtılma olabiliyor..tabii eskiler şakır şakır doğururken bir de bu zorluklar yzünden hayatlarını kaybeden annele ve bebekler de vardı.. ben inan acıdan sancıdan hiç korkmuyorum da..ya ters gelirse..ya çıkarırken bir zarar verilerse gb endileşelerden kendimi mahvedebilirim...en iyisi benim için sezaryen valla

ahh balım cenazeydi annemlere git gel yetişemedim buralaradur bi sarılam sana
nasıl oldun canım benim çok geçmiş olsun.şimdi nasılsın daha iyisin inşallah
daha doktora gıdemedım ama çorbaları devreye sokunca sanki 1 haftadır iyiyim gibi.hani hala kabızlık var ama en azından hemoraid olmuyorumşimdide bacak kramplarım başladı kızçem.geceleri uykumdan uyandırcak derecede ve gunduz oturuyorum diyelim ayağa kalkınca 15 dkktan önce açılmıyor bacaklarım:26:bi arkadaş dedi şimdi magnezyum eksikliğinden olur diye muz ye dedi ama bılıyorsun wc sorunu varbu göbeğe yatmada 2-3 gündr çıktı meydana.dahamı rahat oluyo anlamıyorum ama uyandığımda bebeği altıma almış vaziyette kalkıyorumyavrum anası gibi stresli olmasın bizide yarın sabah doktor arıyacak bu 2.düzey ultrosan ıcın bakalım nasıl gecıcek inş kilo falan almıştır
moiram senin bu sorununun bi çözümü yokmu ya çok üzüldüm.az kaldı doğuma ama hamılelıgın cok sorunlu gectı :26:su falanda içiyrsun ilaçta cabası neden atamadın hala bu enfeksiyonu acaba:26:

sera canım benimde herifimi yola getirmek için 3.numaranın gelmesinimi beklemem lazımkiii
kızçem benim adamda odun gibi ya .senin 1 numarada çektiklerini bende şimdi çekiyorum kardeş

günaydın canım. topiğe dün baktım buralardaydım öyle oyalanıyorum :))

günaydın canım. topiğe dün baktım buralardaydım öyle oyalanıyorum :))

Oyuncu seni oynarken yakaladımm

canım ben sana dru soracaktım ne oldu dra gidecektin? iyi de mi her şey? bebek hareketlerine takmıyorsun di mi? Yawrum yerleri daralmış gariplerin ne yapsınlar, dönemiyorlar bile kuzucuklar.. bu arada şişliklerin nasıl..?

başınız sağ olsun Hayalotçum, bir de bu sıkıntı ile koşturdun o kadar canım..

şimdi biraz daha iyiceyim..ama işte tam geçmiyor bu illet..şimdi antiseptik kullanıyorum idrar torbamın içi şişmesin diye..bazen diyorum ki bu idrar torbasını aldırsam ben toptan nasıl olur?

bacaklarının kasılması normal..ama eğer karnında sertleşme ve kasılma başladıysa dikkat et derim..onun için magnor denilen bir laç var ..magnezyum ..rahim kasılmalarını önlüyor..bana dr günde iki defa verdi onu..şimdi çok ilaç içtiğim için almıyorum ama faydasını görüyorsun..bir de rahmi genişletip rahattığı için tuvalete de götürüyor zınk diye, bilgin olsun

Kızlar yazdıkalrınızı okudum, özellikle Morişim sana en kısa süre de cevap verecem
şu an yazacak durumda değilim
geceden beri böbreklerim bir batıyor bir batıyor ki anlatamam, sadece onlar da değil kemiklerimin kaç tane ve neremde olduğunu ezberledim diyebiliirm
yatamıyorum çünkü kemiklerim batıyo, nasıl geçecek çözemedim de
kalbimin altında göğüs kafesimden resmen bıçak sokuyolar
şimdi acile gidecez, dünden beri gram uyumadım ve acı çekmekten halsiz düştüm
sonra konuşmak üzere, hoşçakalın

oyuna daldım mı baya oynuyorum canım cuma gunu gıtcektım ama öglen 1de uyuduydum bı kalktım saat 4 hastaneyı kacırdım :26: haftaıcıne kaldı artık. şişliklerim bi şişiyo bı ınıyo kafasına göre takılıyolar :)) senın agrıların nasıl oldu ıyımısın sımdı ?

Canımmm çok geçmiş olsun..inşallah iyisindir ve iyi sonuçlar alırsın..haberlerini bekliyorum sağlıkla

aman böyle hep neşeli olalım canım benim inşallah geçecek onlar da ..artık sen de 30'sun çok şükür ..artık en erken bir buçuk ayımız kaldı

aldınız mı park yatak bebişe? ne hazırlıklar yapıyorsunuz bakeem ? :44:

sağol canım Allah razı olsunyok kuzum idrar torban kalsın yinedeinşallah geçer ne diyeyim dualarım seninlekendini birazda sıcak tut üşütmeme bak.gerçi tedbirlisindir ama demek istedim yinebi söylicem bakalım doktora ne diyecek bu kaıslmalara.olmadı bana versin su haptan.gerçi hap içmeyi hernekdar sevmesemde bu ağrıyı çekmekten iyidirrahmimde şuan için kasılmam yok varda hani abartılı derecede değil en azından duramayacıgım kadar:26:hoş gerçi hani ben birazda acıya dayanıklıyımdır bu ağrıların derecesinide tarif edemiyorum oyuzdenama şu tuvalet işi çok iyiymiş sırf buyuzden bıle kullanmaya değer sanırım

canım benim geçmiş olsun.ağrıların hafiflemiş olarak dönersin inşallah

kızlar sütüm kesilecek diye korkuyorum stresten ne yapayım söyleyin bana bu süt nasıl artar bebeğimi doyuramıyorum ben yaa

geçmi olsun bizi habersiz bırakma bende çektim aynı ağrıları Allah kurtarsın acil şifalar dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…