moiraia uzulme tatlim her erkegin icinde oluyor azicik okuzluk tatlim uzuldugune degmez benimde ilk kizima hamileyken evi temizliyoruz kayinvalideyle dogumum yakin kapi caldi esimin kuzeni tam perde asiyorum aaaa senmi yapiyorsun dedi evet dedim hicde sevmem o kadini niye esin yapmiyor dedi isde simdi nasil yapsin dedim aksam yapsin dedi bende yorgun oluyor kiyamiyorum dedim aaa aksam sagolsun benim butun perdeleri o asti dedioylemi cok yardim severdir esim dedim ama kudurdum resmen yanimda olsa kusardim ofkemi neyse kayinvalidem hadi kizim sen cabuk ye icde bizim isimiz var daha alisverise gidecek oglumla kizim dedi sepetledi okuz oglum dedi hatta kv dem neyse esim geldi benden once kvdem saldirdi esimde anne vallahi kotu niyetle yapmadim kiz bacaklarindan sakat cok ugrasti asamayinca zaten hasta diye yardim ettim dedi ama boyle birsey yapacagini iyiligimi kotuluge cekecegini bilseydim hayatta yapmazdim dedi esim onun esiyle cocukluk arkadasi oraya gitmis tesaduf yardim etmis ama halen icimde ona etti hamile karisina etmedi diye ara sira derim hatta esim diyorki askim cocuk oldu 10 yasinda sen unutmadin gitti ikeadan olanlara sorma bizde kizima almisdik gardolap esim cakti cakti havaya kaldirdik bide ne gorelim esim yalnis yerlere monte etmis gardolabin arka suntasini bu ne dememle benden once bagiriyor yanlis civi koymuslar dedi bende yok usta defolu cikdi deyince kut diye kirdi gardolabi nasil sinir olmustum oturup aglamistim bende ama esim ilk bebegimizde sinirli asabi birseydi simdi o adamdan eser yok pamuk gibi evde kucuk cadi var daddyyyyy dadyyy benim babam askim babam diyor dibinden ayrilmaz gormesin esimin tisortlerini kokluyor baba kokuyor oooohhhh diyor herkes sokda adami yola getirdi cocuklar bizim yapamadiklarimizi biciriklar yapiyor merek etme eskiden bu niye kirik bu niye cizik derdi simdi sorsa benim ufaklik ben yapdim baba ocur diliyom ben sap supp opuyor bizimkinin yelkenleri suya iniyor hepsi gececek uzulme bebis gelsin saglikla annesi uzulme hissetmesin bebis hamilelik kalici degil gecici canim allah baska dert vermesin bebek dogunca normal hayata geri doncen annesi azicik daha sabir cogu gitti azi kaldi
taksiyi boşver ambulans çağır hamilesin hemen gelirler aynı bende senin gibiyim
evet teyzesi baktıkça yiyesim geliyo valla
canım hastane çıkışını giydirdim. sana gösterdiğim çizgili olanı değil ama başka vardı 20li almıştım onu giydirdim. biraz büyük geldi tabiki. 56 beden aldığım herşey büyük oldu oğluma. kendisi 50 beden çünkü.. bende 3 günlükken kontrole gitmiştik. test sonuçlarını beklerken gittim 1 aylık bebek kıyafetleri aldımgüzel yıkadım onları giydirdim... ilk zamanlar için 50 beden al mutlaka... çok kirletiyolar bide bezinden çişi falan üstüne geçiyo... ağız mendili bol bol al. ben emzirirken de göğsümün altından önlük gibi onun üstüne koyuyorum. süt akıyo çünkü göğsümden ve üstümüz başımız süt olmasın diye onlardan koyuyorum. benim gibi kıyafetleri üstüne tam olsun takıntın varsa 1 aylık, 0 aylık yada 50 beden kıyafet mutlaka al. heee unutmadan mutlaka kendinden eldivenli çıtçıtlılardan al. altından patikliyle giydiriyorum gayet rahat oluyo... kendinden eldivenl tulum daha rahat tabi ama ben ondan çok bulamadım... netten arıyorum şimdi bi bulsam....
hastaneden pusetle çıkardık ama pusetin ortası oyuk... yani bebek oturur pozisyona geçiyo ona koyunca. bende ortasına yastık koydum yükselttim. şuanda öyle kullanıyorum. portbebeye geçiş yapmayı düşünüyorum... nasılsa bebek arabasının iskeletine oturabiliyo... araba gibi kullanabiliyorum her ikisinide.
seninki de babişe benziyo hebabacı olcaklar başımıza bak gör
evet ya kızlar yok hepsi birden nere kaçmışlar ki acep? geleceğimi hissettiler bence onlar ben yokken stres yaptılar demekki beni görünce kaçtılar
neyse canım ben kaçıyorum bebişin altı açılıcak emzirilicekksonra da yatılıcak... hadi görüşürüz canım kendine çok iyi bak
hoşbuldummm :) bir kaç aydır hamile kalmam için çabalyorduk canımm polikistik görülmüştü doktor doktor gezdim... daha önce düşük yaşadım Allah kimseye yaşatmasın çook şükür yine hamişim 4+3 şuan çok miniğiz ama tekrar düşük tehlikem olablirmişş ayrıcaa sistitle başımbelada sanırım zor günler beni bekliyorrr
Tatlım öncelikle hayırlı olsun oğluşunla evdeki hayatınız
hoşgeldin tekrardan aramıza
biz de yanında olsak da öpsek, sevsek, koklasak keretayı
yazdıkların çok bilgilendirici oldu gerçekten
en çok üzüldüğüm nokta ben bu koca göğüslerle yaşamıma devam edebilirim gibi geldi bana ve ben çok üzüldüm
zaten teyzeme çok benziyorum ben
kadının vücut bedeni 36 , göğüsler doğumdan beri maşallah füze gibi 90-95-100 olduğu oldu
off offf ne yapacaksam
canım yaaa o dikiş işi olmasa olmuyo mu, en çok dikişten korkuyorum ben
simite oturunca faydası ne oldu ki
Ayyyy okudukca bende görür müyüm ki o günleri diyorum
Allahım hayırlısıyla hepimizin doğurduğunu görmeyi nasip etsin
yamişcim sen artık tecrübeli olarak bizlere yol göstericisin
bebek bakımında da ihtiyacımız olacak gibi geliyor
bebişlerimiz arasında benimki zamanını beklerse 16 haftaya yakın olacak
abilik yapacak seninki
maşallah gaz sıkıntısının olmaması, emmesi çok güzel
uykusuzluk hamileliğin de anneliğin de doğasında var sanırım
başında kim kalıyor canım, kim yardım ediyor sana bu haftalarda?
maşallah kilocuğu da güzel
Morişim sende sıkıntı yapma akciğerler için yamişin de dediği gibi iğne vururlar
ama en önemlisi senin kendini mutlu hissetmen, bunun için de öncelikle ağrılarının geçmesi gerek
Merhaba arkadaşlarr uzun süredirr takip ediyorum hedefime ulaşıncaa bende katılayım dedim :) Allah herkese hayırlı bebişler nasip etsin inşallah
Offf offf ne alacam ben yaaa
alınacak, yapılacak, öğrenilecek ne kadar çok şey var
düşündükce strese giriyorum
hiçbişey de almadım
ne zaman alsam da , yıkasam da, ütülesem valla düşünüp duruyorum
geleceğini bilebilseydim gelirdim tatlım da ben nasıl yorulduysam
kocişle beraber 8 de uyuyuvermişim
ikimizde 1 gibi uyandık, o beni suçluyo sen uyuttun diye ben onu
sanırım bir haftadır uyuduğumuz en rahat uykuydu, haftasonundan mıdır nedir
Allahım bol süt versin sana, bebişini kokla - öp bizim içinde
öpüyorum oğluşunu da seni de
Yamisyyyy minnoşum!burada mısın sen? senin dikizleyen gözlerini yirim!
canım göğüs olayı kafaya takılıak bişe değil. benim demek istediğim şuydu: hamilelikte büyümesi süt üretmesi anlamına gelmiyo. sütü doğumdan hemen sonra üretiyo.. yani küçük olsa bile büyüyo.. büyük göğüste de yeri var zaten orayı doldurur. daha çok gelrse de şişirirkorkma ama emzirince iniyo biraz... önemli olan sütü göğsünde uzun süre tutmamak. benimki çok çabuk doluyo düşün göğüs pedleri emiyo üstüm başım emiyo oğluş emiyo... ne çok adam doyuruyomuş sütüm be
dikişleri de hiç hissetmiyosun bile... tabi orda hafif sinek ısırığı gibi hisler oluyo olmuyo değil. ama doğumda en zararsız en korkmaman gereken şey dikişlerlaaf aramızda bende dikişlerden korkuyodum bak 5. günde kendiliğinden sökülmüşler bile.. yapılırkende bişe hissetmedim. simit dediğim de emzirme minderleri varya simit gibi... aslında doktorum bana çocuklar için olaan tuvalet adaptörüne otur demişti ama evde minder vardı bende ona oturdum... faydası şu oluyo dikişlerin üstüne oturmamış oluyosun çünkü bi süre oturmakta zorlanıyosun. ben iki gün zorlandım.. zorlanma da çok deil de işte biraz dikkat ettim diyelim. patlamasın felan diye... dikişlerden korkma hiç... sende okyanusu geçtin de dereyi dert ediyosun hee
canım ben çocuk bakımında tecrübeliyim. sadece emzirmemiştim yapmadığım bi o kalmıştı artık tamamımbazen sağlam panik oluyorum ama düşün beennn işin içine çocuk girince en sağlamı bile aklını oynatabiliyomuş demekki şimdilik iyi gidyoruz bakalım.. emzirme olayını 2 saatte bir yapıyorum dünden beri. gayette iyi gidiyo bakalım inşallah bozulmaz...
canım yardımcım eşim. başka kimse yok yanımda. yani evimde kalan yardım eden yok. yoksa herkes de burda... oralar karışık uzun ve sinir bozucu... boşver. ben eşimle mutluyum.. herşeyimi kendim halledebiliyorum yardıma ihtiyacım yok çok şükür... çok sıkışırsam net var bi telefon uzağımda dr var... şuan için ben böyle gayet iyiyim... eşim de saolsun herşeyime yardımcı oluyo. bana sen yat ben bakarım yada yaparım diyo da içim elvermiyo işte. bazen sağlam uykusuz oluyorum ozaman hadi sen bakıver de ben yatiym azıcık diyorumkısacası biz böyle iyiyiz ana-baba-oğul...
hoşgeldin canım hayırlı olsun bebeğin... sağlıklı bi hamileleik geçirirsin umarım...
canım başla artık bi ucundan sende heee ... bebiş doğacak üstüne giyecek bişeyi yok çucuuun
aman yorma kendini saakın..
burdayım bidenem tam mesaj yazıcam benim oğlan uyarı verdi aldım onu emzirdim
valla zirve aklımdan geçmedi değil..sırf onu rahatsız etmeyeyim diye çağırabilirim korkumdan
inşallah canım benim,, gene sen düzenlemişsin eşini..seninle çok yol almış çok şey öğrenmiş bunca zaman.. maşalllah 3 çocuğunuz varbirbirinizi iyice çözmüşsünüz..ama işte biz daha bir seneyi yeni geçtik sayılır...bir de geç evlenince evelliyatı yok, ne yaptı ne etti zamanında çok düşünmedik..aşık olduk evlendik ..ama işte ev yaşantısı başka..zor günlerde birbirimize destek olmayacağız da ne yapacağız de mi? iyiyken çok iyi..senden iyisi yok ama hastalanınca çok zor gerçekten sera..insan daha bir sefkat ve ilgi görmek istiyor..ama nerede? sanki nazlanıyorum..bak aslında en istirahtliyim..yataktan çok kalkmamam lazım ama bugün kalktım gene lavaboları elden geçirdim..çöpleri attım..yemek yaptım vs vs..bebeğin birkaç eşyası vardı onları da yıkadım..bacaklarım ve belim zonkluyor.dr kendini asla yorma dedi ama sırf ona yük olmamak için..
nasıl ben de kendimi gördüm anlattıklarında inanamazsın..biz yaptık bunu belki de belki de yetişme tarzımızdan..ben hep hizmet ve köpek olmayı tercih etmişim hayatımda anladım bunu..
babam o kadar korkuturdu ki bi şey bile isteyecek olsak bakışları ile bizleri, istemeyi unuturduk..her işe kendi koşturdum..ehliyetimi aldım, gittim saati 40 liraya özel ders aldım yine de babamdan arabasıyla bana yardımcı olmasını istemedim..
biz babamın arabasında gezmedik bile..bak üç kızız " baba bizi şuraya götür " denmemiştir hayatımızda..ama şimdi sanki o da pişman .izmir'e gidecek olurum..beni arar arabayla almak için yola çıkar, terminalden havaalanından bile alır..zamanla bu katılıklar pişmanlık yaratıyor biliyorum..pişman ve üzgün o da..ama bende de öyle bir kasılma ve rahatszılık oluyor ki simdi babam böyle yapınca geçip arabanın arkasına oturasım geliyor..sanki benim bildiğim babam değil karşımdaki..o da soruyor evladım ne yapıyorsun diye..
eşim ise çok rahattr..rahatına rahatsız edilmemeye çok düşkündür..en büyük hobisi maç..tüm gün seyreder..beraber geçirdiğimiz anlar sadece yemek başları anlayacağın..şimdi yemek yiyemediğim için acilde takılıyoruz şekerim.. ama o da ona fazla geliyor, kaldırmıyor kalbi..
diyorum bazen nasıl geçecek böyle..gebelik çok hassas bir zaman dilimiyken ben onun bazı yönlerini daha iyi gördüm..korkuyorum biliyor musun geleceğe yönelik..
Canım yük olmamak için düşünüp düşünüp kendini yormanın bi anlamı yok gerçekten
bırak ne derse desin, ne düşünürse düşünsün
hayat müşterek sonuçta
tatlım evlilik iyi gün ve kötü gün üzerine kurulu
biliyorum karakterin gereği yapmaya çalışıyosun ama kendini yormamalısın
sadece tuvalet için kalkmalısın
bebeğini ve kendini düşün artık
yeter canım eşini düşündüğün, tıka kulaklarını
kızacam sana artık, dinlenmen gerek dinlenmennnnnnnnnn
valla sırf sinirden kalktım ayağa..yaptım gene bir işler ...ah biz kadınlar ne yapcaz böyle
bu arada senn karnının sertliğinasıl..nefes darlıkları yaşatmaya başladı mı kese baskısı ?
Canım her insanın karakteri farklı
benim babam da belki rahattı bilmiyorum, çünkü herşeyi yapacağımıza inanıyordu
babam yokken alırdım arabasını, sürmeyi de ehliyetin nasıl alınacağını da herşeyi kendim öğrendim
lise de dershaneye giderdim deneme sınavları akşam olurdu , gece 12 de çıkardım sınavdan ama tek bir gün bile alıp getirmedi eve
hatta eşimle ilk tanıştığımızda şaşırıyordu
sen nasıl yetiştirildin ki bu kadar şeyi biliyorsun ve yapmaya çalışıyorsun dedi
kendim kayıt yaptırdım üniversiteye, önce yurda yerleştim, ev tuttum taşındım
ben artık birisi benim için bişey yapacak olsa kesin bi karşılık bekler diyorum
karşılık olmadan kimse bişey yapmazmış gibi geliyo bana
çünkü hiçbirşey yapılmasına alışık değilim
senin de aynı şekilde yetiştirildiğini gördüm, sanırım babalarımızın toprağı bir
zaten bizim hamurumuzda da itaat etmek varmış
canım evliliğin ilk 5 yılı çok zor derler
karakterlerinize, aynı evde yaşamaya alışmak zaman ister
şimdi tam alışmadığınız için herşey garip geliyor
üstüne hormonların tavan yaptı, bebiş var ortada ve eşinin eksiklerini farkediyorsun
şu an eşine hem ev sorumluluğu allmak, hem evliliğe alışmak, hem de bebek fikrine alışmak zor gelmiş olabilir
çünkü sen onun vuruşlarını, içindeki varlığını farkederken o dışardan izliyor sadece
ayrıca karakterleriniz zıt anladığım kadarıyla, ondan gözüne batıyordur şimdi
sen disiplinli, yapılacaklar hemen yapılsın kafasındasın, o ise daha rahat
ama emin ol bebişinizi kucağınıza alınca herşey düzelecek
az daha sabret tatlım
yıpratma kendini nolur
Varya seni dövecem haaaa bebişini ordan çıkardıktan sonra
ben çok inat biriyim , mesela şunu yapıver dedim ve eşimde salladı beni
kalkar yaparım hiç üşenmem, iki dakika sabredemem hayatta
valla ne baskısı var bilemiyorum da karnım taş sanki, kaburgalarım dahi ağrıyo
ayaklarım şiş, dün aşı oldum sol kolum da tamamen şiş
sola yatamıyorum , sağa yatamıyorum dön dön pozisyondan pozisyona geçiyorum neden acaba
bu arada böbreğim sinyal veriyo artık, kramp gibi saplanıyo sağ kısmıma
sırtımla birleşince tam yaşanılır oldum
canım benim ya ne güzel yazmış, tahliller yapmısşın..
gerçekten çok ortak yönümüz noktamız varmış beraber.. de mi?
Galiba dediğin gb bu her şeyi kendi başıma yapma güdüm zamanla beni çok disipnel hale getirmiş..ama böyle böyle ben toplum içine çok karıştım ve hayatı tanıdım..sosyalleştim..eşim ise tam tersi ; tam asosyal..dışarı çıkmayı sevmez,arkadaşları ile bir iş çıkışı muhabbet için çay bile içmez...adam direk soluğu evde alıyor, biligsayarı açıp oyun oynuyor..ya şunla buluşsaydın diyorum..aman be boş ver ne çekecem o muhabbeti diyor
bu sabah da bana gaviscom almaya gitti..sanırsın iran'a gidiyor..öyle çıkıyor evden yıllık istikhakını tamamlamak iin...
bakalım bebiş olduğunda ne olacak..aslında bendn daha düşkğn gb..çünkü ben rahatsızlıklardan oğluşumu sevemeiyorum bile...ama o?? bana kızıp köü davransa bile geliyor seviyor, okşuyor karnımı ..tosuncuk diyip gidiyor..
Canım baya ortak yönümüz varmış cidden
tanışmasak bilemezdim böyle birinin olacağını
ben çok disiplinliyim, çok sıkıyorum kardeşimi falan o yüzden bıktırıyorum bazen farkındayım
canım benim eşim de sevmez pek insanlarla olmayı
dışarı çıkmayı , gezmeyi sever de birileriyle oturması, bi yere gitmesi için oooooooooooo iyi tanıyacak da kaynaşacak da
nerden baksan 1 yılını alır insanlarla kaynaşması
bende tam tersi zırt dedin mi muhabbet kurarım, gülerim eglenirim
bebek doğunca baba olduğunun farkında olacak canım, şimdi fark etmiyor maalesef
benimki için de seninki için de sadece hala biz varız, tekmelerini elinde hissetse de ortada bişey yok daha
doğunca da tam tersi olacak, belki bizden bile fazla sevecekler onu
sabah eşime dedim hayat çok adaletsiz
niye tüm yükü ben çekerken sen yan gelip yatıyorsun
ay canım ya..asıl tam ben hem kel hem fodul; aqua park gibiyim, her türlü eğlence mevcut şu an bünyemde
benim o sertlik tam 21. haftada başlamıştı..yamisy'ye yazıyordum acap halim ne olur diye..işte bugün ise nefes problemleri yaşıyorum..Allah'tan çok öksürmedim bugün..gittim o ilacı aldırdım bliyor musn benimkine..dğn nette ingilizce sitelerde güvenilirği üstüne çok şey okumuş arkadaş..sabah gitti kendi aldıama biraz nefes darlığı ve öksürmekten gögüs ağrısı var..
böbreğe dikkat bu arada canım..mutlaka baktır ona..bak benim da sağ böbrek ve idrar kesesi sinyal verince gene enfeksiyon başladı ve hastanede antibiyotik ve serum tedavisi gördüm gene ..Allah korusun, sen mutlaka sor doktora giitriğinde
valla çok adaletsiz dünya, hatta bana bir şey olursa ben giderim izmir'e anamın babamın yanına diye tehdit ediyorum, benimki ne diyor biliyor musun? "sen onu havada bulut please unutbebeği bırakır öyle gidersin.."
düşün sen taşı sıkıntılara katlan ve sonra?? tabii canım dedim ben de..ben dünyaya getireyim sen yan gel yat sonra da bebeği bırak git öyle mi
eğlenceliyiz yaaaa
süperizdir biz
sertlik geçmiyor, bastırsam belli ediyor kendini
ilerleyecek mi bu sertlik peki?
böbrek kontrolüne gitmeye çok korkuyorum
2. dereceden şişlik korkutuyor beni ama doktor yanılmıştır diyorum
kemiklerim batıyo yaaa, niye
dik de oturamıyorum bel ve sırt ağrım da var napıcam
ilaç bebeğe zarar vermesin de iyi gelir canım sana
öksürükler geçince de göğüs ağrısından kurtulacaksın emin ol
böbreğimin canı sıkılmış sanırım , derdim azmış gibi
canım maalesef adaletsiz
sen annesiysen bende babasıyım diyordur eminim
ama aylardır onun yüzünden iğneler vurulan, acı çeken, ilaçlar kullanan, kilo alan, hormonları değişen, hayatı sekteye uğrayan onlar değil
ama doğunca herkesin oluyo
Canım seni korkutmak istemem ama resmen duvar gb bir göbeğe dönüşüyor ayağa kalktığında..bazen totosunu aşağı dayadığında ayakta duramıyorsun bileartık ben fenalaşıyorum..be sırt üstü ne de oturarak...sahi sadece yan sol yatabiliyorum..bu arada sağ böbrek trafına asla yatma, hep orada sorun oluyor..hep sol tarafına yatmalısın böbreği rahatsız etmemek için..ayrıca bebeişe soldan dahaz fazla oksijen gidiyormuş..bu öenmli..ben sadece sola yattığımda rahatlıyorum o da midem boşken..
bu ialcı pek tavsiye etmiyorlar..çünkü reflü ilaçlarının en kuvvetlisi..drlar çok laf ettiler ama bu ilaç b kategorisinde bir ilaç yani kullanılabilir..eşim ingilizceci tüm sitelere bakmış yorumlara, dr yorumlarına vs..herkes kullanıyormuş larengofeal reflüde..yoksa panik ve kriz hasıl oluyormuş millette..ben bu ilacı bugün atmasa idim ağzıma asla iyi olamazdım..Allahtan sadece 2 ay kaldı, gebelik geçici ir şey diye avutuyorum kendimi
sonra bir de düşün herkes sahiplenecek..dedeler, halalar, amcalar, anneanneler, babanneler..hep hizaya getirecekler seni..aman sunu yapma, bunu yapma..ulen sanki siz taşıdınız karnınızda..bu yavruş dış dünyaya çıkınca fena bozuluyor ortam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?