Stresli hamişlerin bebeği agresif olur :) gel stres at, bebişin sana kafa tutmasın :)

inşallah canım benim,, gene sen düzenlemişsin eşini..seninle çok yol almış çok şey öğrenmiş bunca zaman.. maşalllah 3 çocuğunuz var birbirinizi iyice çözmüşsünüz..ama işte biz daha bir seneyi yeni geçtik sayılır...bir de geç evlenince evelliyatı yok, ne yaptı ne etti zamanında çok düşünmedik..aşık olduk evlendik ..ama işte ev yaşantısı başka..zor günlerde birbirimize destek olmayacağız da ne yapacağız de mi? iyiyken çok iyi..senden iyisi yok ama hastalanınca çok zor gerçekten sera..insan daha bir sefkat ve ilgi görmek istiyor..ama nerede? sanki nazlanıyorum..bak aslında en istirahtliyim..yataktan çok kalkmamam lazım ama bugün kalktım gene lavaboları elden geçirdim..çöpleri attım..yemek yaptım vs vs..bebeğin birkaç eşyası vardı onları da yıkadım..bacaklarım ve belim zonkluyor.dr kendini asla yorma dedi ama sırf ona yük olmamak için..

Yamisyyyy minnoşum! burada mısın sen? senin dikizleyen gözlerini yirim!

Tebrik ederim nunum56! İnşallah kucağınıza sağlıkla alırısnız minikinizi... : nazar: sağlık sıhhat diliyorum ...

canım göğüs olayı kafaya takılıak bişe değil. benim demek istediğim şuydu: hamilelikte büyümesi süt üretmesi anlamına gelmiyo. sütü doğumdan hemen sonra üretiyo.. yani küçük olsa bile büyüyo.. büyük göğüste de yeri var zaten orayı doldurur. daha çok gelrse de şişirir korkma ama emzirince iniyo biraz... önemli olan sütü göğsünde uzun süre tutmamak. benimki çok çabuk doluyo düşün göğüs pedleri emiyo üstüm başım emiyo oğluş emiyo... ne çok adam doyuruyomuş sütüm be

dikişleri de hiç hissetmiyosun bile... tabi orda hafif sinek ısırığı gibi hisler oluyo olmuyo değil. ama doğumda en zararsız en korkmaman gereken şey dikişler laaf aramızda bende dikişlerden korkuyodum bak 5. günde kendiliğinden sökülmüşler bile.. yapılırkende bişe hissetmedim. simit dediğim de emzirme minderleri varya simit gibi... aslında doktorum bana çocuklar için olaan tuvalet adaptörüne otur demişti ama evde minder vardı bende ona oturdum... faydası şu oluyo dikişlerin üstüne oturmamış oluyosun çünkü bi süre oturmakta zorlanıyosun. ben iki gün zorlandım.. zorlanma da çok deil de işte biraz dikkat ettim diyelim. patlamasın felan diye... dikişlerden korkma hiç... sende okyanusu geçtin de dereyi dert ediyosun hee

canım ben çocuk bakımında tecrübeliyim. sadece emzirmemiştim yapmadığım bi o kalmıştı artık tamamım bazen sağlam panik oluyorum ama düşün beennn işin içine çocuk girince en sağlamı bile aklını oynatabiliyomuş demekki şimdilik iyi gidyoruz bakalım.. emzirme olayını 2 saatte bir yapıyorum dünden beri. gayette iyi gidiyo bakalım inşallah bozulmaz...

canım yardımcım eşim. başka kimse yok yanımda. yani evimde kalan yardım eden yok. yoksa herkes de burda... oralar karışık uzun ve sinir bozucu... boşver. ben eşimle mutluyum.. herşeyimi kendim halledebiliyorum yardıma ihtiyacım yok çok şükür... çok sıkışırsam net var bi telefon uzağımda dr var... şuan için ben böyle gayet iyiyim... eşim de saolsun herşeyime yardımcı oluyo. bana sen yat ben bakarım yada yaparım diyo da içim elvermiyo işte. bazen sağlam uykusuz oluyorum ozaman hadi sen bakıver de ben yatiym azıcık diyorum kısacası biz böyle iyiyiz ana-baba-oğul...

Merhaba arkadaşlarr uzun süredirr takip ediyorum hedefime ulaşıncaa bende katılayım dedim :) Allah herkese hayırlı bebişler nasip etsin inşallah

hoşgeldin canım hayırlı olsun bebeğin... sağlıklı bi hamileleik geçirirsin umarım...

canım başla artık bi ucundan sende heee ... bebiş doğacak üstüne giyecek bişeyi yok çucuuun

aman yorma kendini saakın..

Yamisyyyy minnoşum! burada mısın sen? senin dikizleyen gözlerini yirim!

burdayım bidenem tam mesaj yazıcam benim oğlan uyarı verdi aldım onu emzirdim

Canım valla yazdıklarını okuyunca aldı mı beni bi gülme
eşim diyo noldu, bende diyorum ne olacak okyanusu yüzerek geçecem de dere de boğulacam galiba
o da ne dedi, hadi aldı mı gene bi gülme beni
valla canım dikişlerden çok korkuyorum hala
insanlar bi anlatıyo ki, yok şu kadar dikiş attılar, yok şu kadar canım acıdı, bağıra bağıra bi hal oldular
valla emişiyor olmanıza çok sevindim
maşallah ne de sütü gelirmiş bizim hatununnnnnnnnnnnnnnnnn, ohh ohhh maşallah maşallah
Allah kesmesin sütünü
ben korkuyorum da tek başıma bakabilir miyim acaba çocuğa diye
ne güzel mutluysanız devam edin ana-baba-oğul
kız benimki doğacak bu gidişle götürüp üstüne mağazadan alıp giydirecem
yok anacım yok benim kocam da görümcelerim de kalpten götürecek beni
daha var daha var, alırsınız alırsınız diye diye doğurtacaklar çocuğu
ya da öyle bi zaman gelecek ki çocuk kendi tutacak elimizden anne kıyafet alalım diyecek

göğüslerim bu boyutta kalmasınlar nolur canım yaaa, süt verirken zaten büyüyecekler
pöffffffffff

Canım yük olmamak için düşünüp düşünüp kendini yormanın bi anlamı yok gerçekten
bırak ne derse desin, ne düşünürse düşünsün
hayat müşterek sonuçta
tatlım evlilik iyi gün ve kötü gün üzerine kurulu
biliyorum karakterin gereği yapmaya çalışıyosun ama kendini yormamalısın
sadece tuvalet için kalkmalısın
bebeğini ve kendini düşün artık
yeter canım eşini düşündüğün, tıka kulaklarını
kızacam sana artık, dinlenmen gerek dinlenmennnnnnnnnn

Canım her insanın karakteri farklı
benim babam da belki rahattı bilmiyorum, çünkü herşeyi yapacağımıza inanıyordu
babam yokken alırdım arabasını, sürmeyi de ehliyetin nasıl alınacağını da herşeyi kendim öğrendim
lise de dershaneye giderdim deneme sınavları akşam olurdu , gece 12 de çıkardım sınavdan ama tek bir gün bile alıp getirmedi eve
hatta eşimle ilk tanıştığımızda şaşırıyordu
sen nasıl yetiştirildin ki bu kadar şeyi biliyorsun ve yapmaya çalışıyorsun dedi
kendim kayıt yaptırdım üniversiteye, önce yurda yerleştim, ev tuttum taşındım
ben artık birisi benim için bişey yapacak olsa kesin bi karşılık bekler diyorum
karşılık olmadan kimse bişey yapmazmış gibi geliyo bana
çünkü hiçbirşey yapılmasına alışık değilim
senin de aynı şekilde yetiştirildiğini gördüm, sanırım babalarımızın toprağı bir
zaten bizim hamurumuzda da itaat etmek varmış

canım evliliğin ilk 5 yılı çok zor derler
karakterlerinize, aynı evde yaşamaya alışmak zaman ister
şimdi tam alışmadığınız için herşey garip geliyor
üstüne hormonların tavan yaptı, bebiş var ortada ve eşinin eksiklerini farkediyorsun
şu an eşine hem ev sorumluluğu allmak, hem evliliğe alışmak, hem de bebek fikrine alışmak zor gelmiş olabilir
çünkü sen onun vuruşlarını, içindeki varlığını farkederken o dışardan izliyor sadece
ayrıca karakterleriniz zıt anladığım kadarıyla, ondan gözüne batıyordur şimdi
sen disiplinli, yapılacaklar hemen yapılsın kafasındasın, o ise daha rahat
ama emin ol bebişinizi kucağınıza alınca herşey düzelecek
az daha sabret tatlım
yıpratma kendini nolur

valla sırf sinirden kalktım ayağa.. yaptım gene bir işler ...ah biz kadınlar ne yapcaz böyle

bu arada senn karnının sertliğinasıl..nefes darlıkları yaşatmaya başladı mı kese baskısı ?

valla sırf sinirden kalktım ayağa.. yaptım gene bir işler ...ah biz kadınlar ne yapcaz böyle

bu arada senn karnının sertliğinasıl..nefes darlıkları yaşatmaya başladı mı kese baskısı ?

Varya seni dövecem haaaa bebişini ordan çıkardıktan sonra
ben çok inat biriyim , mesela şunu yapıver dedim ve eşimde salladı beni
kalkar yaparım hiç üşenmem, iki dakika sabredemem hayatta
valla ne baskısı var bilemiyorum da karnım taş sanki, kaburgalarım dahi ağrıyo
ayaklarım şiş, dün aşı oldum sol kolum da tamamen şiş
sola yatamıyorum , sağa yatamıyorum dön dön pozisyondan pozisyona geçiyorum neden acaba
bu arada böbreğim sinyal veriyo artık, kramp gibi saplanıyo sağ kısmıma
sırtımla birleşince tam yaşanılır oldum

canım benim ya ne güzel yazmış, tahliller yapmısşın..

gerçekten çok ortak yönümüz noktamız varmış beraber.. de mi?

Galiba dediğin gb bu her şeyi kendi başıma yapma güdüm zamanla beni çok disipnel hale getirmiş..ama böyle böyle ben toplum içine çok karıştım ve hayatı tanıdım..sosyalleştim..eşim ise tam tersi ; tam asosyal..dışarı çıkmayı sevmez,arkadaşları ile bir iş çıkışı muhabbet için çay bile içmez...adam direk soluğu evde alıyor, biligsayarı açıp oyun oynuyor..ya şunla buluşsaydın diyorum..aman be boş ver ne çekecem o muhabbeti diyor

bu sabah da bana gaviscom almaya gitti..sanırsın iran'a gidiyor..öyle çıkıyor evden yıllık istikhakını tamamlamak iin...

bakalım bebiş olduğunda ne olacak..aslında bendn daha düşkğn gb..çünkü ben rahatsızlıklardan oğluşumu sevemeiyorum bile...ama o?? bana kızıp köü davransa bile geliyor seviyor, okşuyor karnımı ..tosuncuk diyip gidiyor..

ay canım ya..asıl tam ben hem kel hem fodul; aqua park gibiyim, her türlü eğlence mevcut şu an bünyemde

benim o sertlik tam 21. haftada başlamıştı..yamisy'ye yazıyordum acap halim ne olur diye..işte bugün ise nefes problemleri yaşıyorum..Allah'tan çok öksürmedim bugün..gittim o ilacı aldırdım bliyor musn benimkine..dğn nette ingilizce sitelerde güvenilirği üstüne çok şey okumuş arkadaş..sabah gitti kendi aldı ama biraz nefes darlığı ve öksürmekten gögüs ağrısı var..

böbreğe dikkat bu arada canım..mutlaka baktır ona..bak benim da sağ böbrek ve idrar kesesi sinyal verince gene enfeksiyon başladı ve hastanede antibiyotik ve serum tedavisi gördüm gene ..Allah korusun, sen mutlaka sor doktora giitriğinde

Canım baya ortak yönümüz varmış cidden
tanışmasak bilemezdim böyle birinin olacağını
ben çok disiplinliyim, çok sıkıyorum kardeşimi falan o yüzden bıktırıyorum bazen farkındayım
canım benim eşim de sevmez pek insanlarla olmayı
dışarı çıkmayı , gezmeyi sever de birileriyle oturması, bi yere gitmesi için oooooooooooo iyi tanıyacak da kaynaşacak da
nerden baksan 1 yılını alır insanlarla kaynaşması
bende tam tersi zırt dedin mi muhabbet kurarım, gülerim eglenirim
bebek doğunca baba olduğunun farkında olacak canım, şimdi fark etmiyor maalesef
benimki için de seninki için de sadece hala biz varız, tekmelerini elinde hissetse de ortada bişey yok daha
doğunca da tam tersi olacak, belki bizden bile fazla sevecekler onu
sabah eşime dedim hayat çok adaletsiz
niye tüm yükü ben çekerken sen yan gelip yatıyorsun

valla çok adaletsiz dünya, hatta bana bir şey olursa ben giderim izmir'e anamın babamın yanına diye tehdit ediyorum, benimki ne diyor biliyor musun? "sen onu havada bulut please unut bebeği bırakır öyle gidersin.."

düşün sen taşı sıkıntılara katlan ve sonra?? tabii canım dedim ben de..ben dünyaya getireyim sen yan gel yat sonra da bebeği bırak git öyle mi

eğlenceliyiz yaaaa
süperizdir biz
sertlik geçmiyor, bastırsam belli ediyor kendini
ilerleyecek mi bu sertlik peki?
böbrek kontrolüne gitmeye çok korkuyorum
2. dereceden şişlik korkutuyor beni ama doktor yanılmıştır diyorum
kemiklerim batıyo yaaa, niye
dik de oturamıyorum bel ve sırt ağrım da var napıcam
ilaç bebeğe zarar vermesin de iyi gelir canım sana
öksürükler geçince de göğüs ağrısından kurtulacaksın emin ol
böbreğimin canı sıkılmış sanırım , derdim azmış gibi

canım maalesef adaletsiz
sen annesiysen bende babasıyım diyordur eminim
ama aylardır onun yüzünden iğneler vurulan, acı çeken, ilaçlar kullanan, kilo alan, hormonları değişen, hayatı sekteye uğrayan onlar değil
ama doğunca herkesin oluyo

Canım seni korkutmak istemem ama resmen duvar gb bir göbeğe dönüşüyor ayağa kalktığında..bazen totosunu aşağı dayadığında ayakta duramıyorsun bile artık ben fenalaşıyorum..be sırt üstü ne de oturarak...sahi sadece yan sol yatabiliyorum..bu arada sağ böbrek trafına asla yatma, hep orada sorun oluyor..hep sol tarafına yatmalısın böbreği rahatsız etmemek için..ayrıca bebeişe soldan dahaz fazla oksijen gidiyormuş..bu öenmli..ben sadece sola yattığımda rahatlıyorum o da midem boşken..

bu ialcı pek tavsiye etmiyorlar..çünkü reflü ilaçlarının en kuvvetlisi..drlar çok laf ettiler ama bu ilaç b kategorisinde bir ilaç yani kullanılabilir..eşim ingilizceci tüm sitelere bakmış yorumlara, dr yorumlarına vs..herkes kullanıyormuş larengofeal reflüde..yoksa panik ve kriz hasıl oluyormuş millette..ben bu ilacı bugün atmasa idim ağzıma asla iyi olamazdım..Allahtan sadece 2 ay kaldı, gebelik geçici ir şey diye avutuyorum kendimi

sonra bir de düşün herkes sahiplenecek..dedeler, halalar, amcalar, anneanneler, babanneler..hep hizaya getirecekler seni..aman sunu yapma, bunu yapma..ulen sanki siz taşıdınız karnınızda..bu yavruş dış dünyaya çıkınca fena bozuluyor ortam

bu arada canım böbrek sinyal veriyorsa mutlka dra git..önce bir güzel idrar tahlili yaptır,sonuca baksın dr..çünkü çok sinsi bir hastalık idrar enfeksiyonu ve böbrek..bak ben hala çekiyorum..ltfn mutlaka peşini bırakma tamam mi?

sol tarafına yat bir de çok su içmek ağrısını gerçekten alıyor..

Canım sol koluma tetonozu vurdukları için onun üstüne de yatamıyorum ki ben
sırt üstü de yatamıyorum, karın üstü de
sağ böbreğimde de ağrı başladığı için, o tarafa da yatamıyorum
dün mahvoldum sabaha kadar pozisyon arayacam diye
valla iyi gelecekse kullanmanda fayda var
yemek yiyemiyorsun , öksürüğün geçmiyor ve bebeğe zarar veriyorsun
ama bebeğin etkilenmemesi de önemli, ilacın fazla yan etkisi olmasında
bu doğum izninin 24 haftaya çıkarılması yeniden gündeme geldi, seçimlere kadar belli olacakmış
biz doğurmadan belli olsaydı da bi nebze olsun rahat etseydik
çok şükür az kaldı canım senin
benim erken doğmazsa 15-16 haftam daha var
pöffffffff
daha en zorlanacağım dönemler duruyor
az önce eşim diyor ki bebeğin üstüne dökülenleri kaşıkla alıp ağzına sokuyolar yaaa yapmazsın dimi öyle
bende dedim senin annenle ablaların sen görmeden bişey olmaz bişey olmaz diye öyle sokacaklar
sonra hatırlatacam bu laflarını sana
nasıl bozuldum yaaa, sanki ben sokarım ağzına çocuğumun
yorulurmuşum yaaa erinebilirmişim
ahh ahh daha doğmadan bebeği paylaşamıyolar
doğsun mahvolduk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…