O parmakları sokarak fazla iş yaptım zannediyolar sanırım kendini
biz belediye malıyız da kamuya açtık sanki
sok bacım kurcalada kurcala
canı yanarsa, gıkı çıkarsa azarla üstelik
vicdan denilen şeyden yoksunlar resmen
Geldim canımmbende merak edıyorum ona bakmaya geldım ama daha gırmemıs:26:
ya hayalotçum beni de aslında böbrek değil de şu iki haftada kese büyümesinden kaynaklanan reflü bitirdi..
bu reflü miğde reflüsi değil..boğaz reflüsü..hiç miğden yanmıyor bunda..direkt mide asidi boğaz ses tellerine akciğrer kaçıyor ve önce öksürük sonra da genzi akıntısı derken bronşite çeviriyor..durmadan ölecek gb öksürüyorum..valla böbrekten bile doğurmayacağım ama sanırım öksrü artık bana erken doğum yaprıracak..öyle ağrıyor ki kasıklarım öksrürken..bebek aşağı itilip itilip duruyor..keşke mide reflüsü olsa da sadece rejim yapsam şimdi öksürmekten boğazımdaki yaralar nedeniyle ağzıma lokma koyamıyorumyakında acile gidip beni besleyin diyeceğim o kadar yani..
keşke yiyebilseydim istediğim gb, bu kadar eziyet etmeseydim kendime diyorum ama ne yapacaksın böyle oldu
benim daha ne hastane çıkışım ne de yatağım var..güya 30'u bitiriyorum..31'e geldim..evden çıkamıyorum ki..eşim de biliyorsun çok acile gittiğimiz için çok çıkmak istemiyor, netten alırız diyor..hep kursağımda kaldı her şey..çocuğuma çok üzülüyorum yasen ne güzel battaniye örüyorsun demek..
valla o el öküzlüğün daniskası canım..sanki dağda kaldık.. ucra köydeyiz! kardeşim ultrasonla sokuyon el neye? gözün görmüyor mu..çok acayipler ya
öyle canım insan sapasağlamda hamile kalamıyor işte.zaten hamılelıktede rahatsızlıkların çıkıyor meydana bırde oncekıler eklenince berbat ötesi bi durum oluyor.benim reflüm yoktu gastritim vardı öncesinde ama şimdi hamılelıkte hamılelık reflüsü derler ya onu yaşıyorum.hatta bazı insanlar bebek saçlanıyor derler bu olaya ki bununla alakası bıle yok benceama refflüde berbat bişey kardeşim.ya kızçem ben herşekilde boğazımdan hiç kısmadım.hani midem bulandıda yandıda çatır çatır kavruldum bıde ustune ama o arada bıle yemek saatım gelınce ağzıma tıktım hep bişeyler.çok şükür hiç kusmam olmadı normaldede kusamam zaten belkide o yüzden yemek yıyebılıyorum böyle durumlarda.ama normlade hasta bıle olsam boğazımdan kısmayan bı ınsanım .hiç bişey ağzıma koyamasam mutlaka 2 kasık çorba içerim beni tutsun diye.insan onu yapmayınca daha kotu salıveriyor kendını cunku.bekarken öldürseler yemezdim basım ağrısa bıle.sonra kayganayla oturunca heleki yeme kim bakacak sana mecbur ölsemde bişeyler yemeğe alıştım iyide oldu şimdi ayakta atlatıyorum her hhastalığı kayınvalidenin faydaları işteee
ahh kuzum valla doğru dedin şurda 7.aya ne kaldıişin şakası tabi allah zamanında doğum nasıp eylesın.ama doğsa ınan bı hastane cıkısı ile 3-4 tulumu var birde bitirebilsem inş bi battaniyesi var yarım yamalak.inşallah oda ocağa kadar yetişir
evet ya şu parmak olayından nefret edıyorum çoğu doktorlar hiç önermiyor ama acildekiler hemen daldırıyorlar parmağıallah korusun bir şey olsa hesabınıda vermezler.ama önceden hep parmak kontrolüydü usgmi vardıki ebeler vardı nasıl bişey acaba şu parmak
Ben 2 tane yelek ördüm yazın, o zaman rekor bende desenizeanlattığına göre senin reflü ne değişikmiş.geçer inşallah canım üzülme yasulu bişeyler ye diyeceğim ama sen zaten katı beslenmiyorsundur bebeğe bir şey olmaz allahın izniyle korkma bu reflü türünü ilk defa duydum:26:benimkisi midemin yanmasıyla boğazıma asit geliyor ama o şekil öksürüğüm falan yok çok ükür.seninde bundan sonra olmaz inş bu arada bebek doğduktan sonrada alışveriş yapılır hemde daha güzel gezersin kuzum sıkıntıya sokma kendını sen ilk 1 hafta için gerekli eşyaları almya bak sonra 1 güncük kaçamak yapıp alırsın teyzoşuma bişeyler en azından ben yetiştiremediklerimi öyle almayı planlıyorum bende o tulumu hastane cıkısını falan butikbebeden aldım geçen haftalar yani mağazadan ne yazıkkki alamadım bende aldığım 1 kaç badi var gerçi yalan olmasın ama sonuçta seneye yaz için doğunca gıydırmeye bıseyı yok henüz çocumun ya kuzum battaniye örüyorum 3 aylıkken başladım sonra yaz sıcağında elime alamadım şimdilerde 1 kaç sıra ördüm öyle bakalım yarılansın resmini atarım sizede ama sen sen ol battaniye falan başlama yelek falan ör
sanırım boğazımda yara var hayalot,ilaç tedavisi reflüde mide inhibitörleri ile yasaklandığı için hep geçiştirdim...boğaızm şişti erteledim çünkü hapa izin vermediler drlar...ama durum şimdi vahimleşti..ha bire öksürük geniz akıntısı boğazımda yaralar yaptı..şimdi sol tarafta bir tanesi çok fena, bu nedenle yarın bir kbb uzamanına gideceğim..larengoskopi yaptıracağım..yani boğazıma burnumdan bir alet ile baktıracağım..biraz acıtıyor ama dayanacak gücüm yok...bak açlıktan ölüyorum bebğim de ama bugün bir lokma atamadım boğazıma..nsıl acıyor ve deli gb öksürtüyor...
bence öksürük verecekleri ilaçlardan daha tehlikeli..bebek aşağı itiliyor, rahim kasılıyor ve açılabilir..korkuyorum..hayatımda hiç 12 saat durmadan öksürmemiştim ve bu şu an gebeliğime denk geldi..
canım benim ya çok geçmiş olsun acaba sen de relü mü oldun benim gb..sanki onun belirtileri gögüs ağrısı kusma vs..inşallah iyisindir..
canım çok geçmiş olsun, büyük ihtimalle reflün bu ay başladı ve tekrar ediyor..benim de tam 21. haftada başladı sıkışmaya ama 7. yaın başında durmadan öksürtmeye geniz akıntısı yapmaya ve kustırmaya başladı..beraberinde çocuğun yaptığı baskı bir felaket oluyor..o da reflüyü ve sıkışmayı, hatta kusmayı artırıyor..inşallah öküsrme ve yemek yiyememe safhasna varmazsın..bugün gene benim sıkışmalarım, gögüs ağrılarım ve öksürüğüm başladı..sabah ağızma ilaç almadan bir lokma almıştım sabah 7'den beri öksürüyorum.ilaç da fayda etmedi geç kalınca..yarın kbb'ye gideceğim artık, dayanamaıyorum hem öksürük hem böbrek, yarın koldan beslenme yaptıracağım..anacım kimse gelmiyor ki annemlerden yanıma, şu halimi biliyorlar ve gelip refakat yok!
ben o kramer denen park yatağı beğendim doğrusu..he rşeyi var onun da..peki o Yamisy'nin bahsettiği çanta neydi, onu anımsamıyorum..ben birkaç da hastane çıkışı beğendim gittigidiyordan..batacam bu gidişle ama bu sağlık sorunları ile batmayı bile görmeden öleceğim sanırım..
zirsizdeli nasılsın
canm ne çok şey var de mi alınacak..bazen bu stres de sıkıyor beni..artık huzursuz yaşamaktan, hastalıktan sıkıldım..birgün de şöyle rahat geçebilse keşke...
beböreklerin için mutlaka çok çok su iç canım hatta miden boşken doldur şişeyi kusana kadar içemlsin..acile gitmediğimiz zamanlarda öyle yapıyordım..bir de sıcak su torbası inanılmaz iyi geliyor..şu an benim sağ böbrek de sinyal veryor acıyla ama bu boğaz yarası yüzünden su içemiyorum(
ya bir de canım parmak 37. hafttadan sonra sokulurmuş elle..bazı doktorlar sokmazlar bile vajinal ultrason gösteriyor..tehlikeli bir durum aslında çok rahime bakarken açabilirler..açarlarsa doğum zaten başlar..ne rezillik..
ya işte kesenin mideye yaptığı baskı nedeniyle reflü kusturuyor..:2:
meyve sebze her şey hayalot, bu mide asidi kese yukarı baskı yaptıkça çıkıyor boğaza..her şey bal bile iyi gelmiyor..süt deli gb öksürtüyor..bak açlıktan nasıl başım ağrıyor ama daha kötüsü boğazımdaki bu yara..uf be canım ben bile sıkıldım kendimden...
Yazık bu bebişe valla benim gb anneye denk geldiği için..
ben çıkıyorum temizlik yapıyorumbi hevesle başladım ama şimdide yap yap bitmiyor yaaa
alla en iyisi bu gibi görünüyor esha, o kadar baktım ama ben bu kırmızıyı beğendim..aslında hiç sevmem park yatağı ama geçici çözüm de mi..bak bir de yatak hediyesi var..zaten çok masraf yapmamak lazım..doğunca hastane parası, bezleri, gerekirse maması derken bitecez gidecez..ben oda falan almak istemyorum..çocuk onu kullanana kadar bin yıl geçiyor, insanlar kendi keyifleri için alıyorlar bence o kadar eşyayı..çünkü bebek çoğcuğa dönünde belki beğenmeyecek onları..
zaten biliyor musun biz evlenirken dımdızlak evlendik..evdeki eşylar benim bekarlık eşyalarım..sanki öğrenci evi kardeşim..eve halı sermem genelde, temizlik de zor oluyor öyle..hemen silelim süpürelim diye boş yerlerkv de annem de gelince çok kzıyorlar ne bu sarhoş evi gb diye.. aman be canım eşya insanın üstünde yük...zira ben çok eşyalı bir evde yaşadım..bunaldım fenalaştım orada..ne temizlik ne da yaşamak kolay oluyordu..eşya eşya üstüne..
şimdi bir 6 çekmeceli şifonyer aldık ikea'dan..bir o şeyası var çucumun..onu da netten sipariş ettim ama bin pişman oldum her tarafı yamalı geldi
Canım almıştır kilo mutlaka ama sen bi kalkıp gidebilsen randevuya da öğrensek süper olacak
benimde alınacak herşey duruyo, ne zaman nasıl alacam onu da bilmiyorum cidden
kraftın park beşiklerini şahsen gözle görüp beğendim ben
4 farklı renk seçeneği var çoğunun, tavsiye ederim
ben hepsiburadakinin bi boy büyüğünü istiyorum ama
benim de halası almış o zıbından, halam seni çok seviyo yazıyo
teyzoşu henüz bişey alamadı, bu ay ilk kez maaşını alacak kısmetse
o zaman alacam bebişe diyor
ahh ahh bende nasıl özledim bi bilsen
evlenince paramparça oluyor aile hayatın resmen
bencede en ıyısı o canım. esya konusunda haklısın bende hep tıkış tıkış evde buyudum daralmısım bızımde pek esya yok gözum rahat olmayınca huzursuz oluyorum evde. zaten oldugum yer sıcak daha halılarıda sermedımzaten temızlık yapmakta zorlanıyoruz bıde okadar esyayı kım temızlıcek. halı bıle yokken temızlık zor bıtıyo canım aldgınız sıfonyerı gerı yollasanıza almazlarsada tuketıcı haklarını arayın anında degıstırırler :)) ole seymı olur okadar para verıyosun bıde. bende bebek odasını gereklı bulmuyorum 2 yasından sonra bebek odası sacma gelır e 2 sene ıcınde ben neden 3bın 4bın masraf yapıyım zaten hastaneydı mamaydı para gıtcek bı mama 40 lıra bez dersen oyle. bu devırde cok zengın olmadıkca ben oakadr harcama yapamam
bı gıdemedım ya su hastaneye ögrnesekte kurtulsak :))
evet besıklerın renk secenegı var hosuma gıttı ama hangı renk fılan kararsızım cok bıde alt acma fılan dıo baya bı ozellıgıde var.
teyzosunun ılk maası bebegede nasıp olcak desene ne guzel :)
benım kardesım daha okuyo para bırıktrıp almıs kıyamam
evlenınce aıleye hasret kalıyo ınsan dıyom bı apartman olsa bızımkılerle yan yana otursam sabah aksam beraber olsak hayalı bıle guzel
Bak alırım elime seni bi güzel döverim
o bebiş aslında ne kadar şanslı, senin gibi çok tatlı bir annesi olacak
sakın öyle şeyler söyleme bir daha
Kolay gelsin canım
hiç yerimden kalkamıyorum, kalksam bende bi temizlik yapsam süper olacak aslında
ama inan öyle halsizim ki bayılırım diye korkuyorum tuvalete giderken
süpersin sera ya valla, anlatımın çok tatlı ve komik..seni okumak çok keyifli ...
sen de bayaa sıkıntılar çekmişsin ve bak ne güzel her şeyi pozitif atlatmışsın...inan çocuklarını ve seni çok merak ettim..gencecik bir anne ve üç çocuk..ama eşin anladığım kadarıyla sana çok bağlı ve seviyor..bu da senin sayende tabiii...tam hizaya getirmişsin adamı vallabir de zaten çok temizlik düşkünü olduğunu hatırlıyorum ben eşinin..yapar tabii o temizliği..sen demedin mi hani asla kahvaltıda bile pijama ile oturtmaz bizi diye..aynen babam ya..yıllarca bize bunu yaptı..saçımı taramadan kahvaltıya gelsem önce saçımı taratır, ir de beğenmezse saç biçimimi anneme laf atarak " nasıl senine genlerine çekmiş , papaz gb saçları şekil almıyor" bile derdi..adam düzensizliğe uyuz olurdu adeta..ama şimdi eşim çorabını fırlatıyor yatağın altına..geçen o kıymetli aktifray'ında tavuk yapmış, sanki onun içinde yapmamış da bütün tezgaha bulamış gb.. düşün bu halde gittim o yağları tezgahtan yerden temizledim..valla aradım babamı
Geldim canımm
Canım benim de hep hevesim kursağımda kaldı
hiçbir şey alamıyorum, gönlümce şöyle gezsem gezsem de alabilsem ciciler bebişime keşke
hem burda olmak, hem hasta olmak çok yıprattı sinirlerimi
bende isterdim şimdiden azar azar alsaydım eşyalarını da yerleştirmeye başlasaydım
Canım benim hiç midem bulanmadı, hiç yeme sorunum olmadı
ama dünden beri yemek dedin mi böğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğ
göresim, koklayasım bile yok
ben de 6 yı bitirdim 7ye başlıyorum kısmetse
ama bir hastane çıkışı var o kadar, onu da internetten aldım
eskiden ebeler sadece doğuracağın zaman sokuyolarmış canım ne kafdar açıldı diye
benim doktorum parmaklattırma sakın dedi mesela
senin gebeliğin hassas, erken doğumu tetikleyebilir dedi
dedi demesine ama nasıl anlatacaksın acildekilere
Ben 2 tane yelek ördüm yazın, o zaman rekor bende desenize
bir battaniye başlamıştım taaaa nişanlıyken , elime alıyorum alıyorum geri bırakıyorum sıkıldığım için
bi bitirebilsem örterdim kuzuğuma
canımmmmmmmmmmmmmmm
şu öksürüklerden bi kurtulsan
inan çok üzülüyorum senin için, korkuyorum da
dediğin gibi herşeyden tehlikeli şu an öksürük
bi kbb uzmanı güzelce muayene etsin, belki kurtaracak bi çözüm önerir
sera canım benimde herifimi yola getirmek için 3.numaranın gelmesinimi beklemem lazımkiii
kızçem benim adamda odun gibi ya .senin 1 numarada çektiklerini bende şimdi çekiyorum kardeş
Saol canım benim
valla eşime kaç kere masaj yaptırdım bugün ama bana mısın demedi
zaten o allahın belası nst yüzünden nazlı oldum, hiç çıkmıyo ağrı
dedimki doğum sancım yok ki ağrım var ağrım
girmiyo kalın kafalarına maalesef
Soldan soldan fena vurdu beni bugün canım
valla doğurana kadar böyle olacaksa dedim eşime, hemen yatır hastaneye beni ve damardan serumla ağrı kesici versinler
uyuyamamak bir yana yanlarım ağrıyo, deliniyo resmen dedim
gülüyo, oysaki çok ciddiyim
sen zaten hastasın canım önce bi kendini toparla bakalım sonra yavaş yavaş olur herşey.yakın olsak ben gelir yapardım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?