Şu an mutfaktan yazıyorum.

ulasimiz

Hızır Senin Kalbindedir Be Güzelim..
Pro Üye
4 Mart 2012
15.980
37.196
798
Evet arkadaşlar mutfaktan yazıyorum. Çalışan bir kadınım ve Sınava hazırlanan çocuğum var her gün soru çözmemiz gerekiyor.

Ve her gün yemek yapıyorum. Çok şükür çevremde yemek yapacağım bir ailem var ama ben her gun bunu düşünmekten yoruldum.
Çocuğu mu takip edeyim, yemek mi yapayım evi mi temiz tutayım. .

Eşimle az önce mutfakta tartıştık.Tarif edim gel sen yemek yap dedim.Soğanı soydu söylenmeye başladı. .Sana yemekte yapayım diye diye soydu .
Ben de gel çocuğun yanında dur ben yaparım dedim ama biraz eleştirdim yani..hicbir şey yapmıyorsun diye. .O da suratı asık soymaya devam etti ..bırak lütfen ben yaparım dedim.Çocuğu da yanıma çağırdım gel burda soru çöz diye..Ćok mutsuzum ve yorgunum gerçekten. Tek dinlendiğim yer kk sizleri okurken bir yandan soru çözüyoruz.

Ya bu adamlar hep böyle anlayışsız mi olur:'(

Kendisi şu an netten maç izliyor..
İnşallah oğlum ve ben bu çabanın karşılığını alırız. Sınavı iyi gecer (sınav lgs)
Dip not :Arkadaşlar oğlum kendi sorumluluğunu yerine getiren bir çocuk derslerinde ve okulunda başarılı..Bu sınav için özel bir ilgi lazım.Malum tam ergenlik başı çocukluk sonu. .Sınav son iki senedir zor o yüzden hocaları dahil böyle bir yol izliyoruz.
Ben eşimin kafa yapısından dolayı üzüldüm ve sizinle paylaştım.

Son düzenleme:
Bırakın söylene söylene yapsın,siz niye geri adım attınızki.böyle böyle şımarıp herşeyi kadının görevi olarak görüyor bu erkekler...ben olsam söylense de çocuğum için,çocuğumun yanına oturur ona yardım ederdim,eş kişisi de yemek yapsın bi zahmet

Ben şu cümleyi anlamadım.
Her gün soru çözmemiz gerekiyor.
Niye çoğul yüklem?
Soruları çözmesi gereken oğlunuz değil mi?
8. Sınıf öğrencisinin,ebeveyni yanında olmadan ders çalışma alışkanlığını çoktan kazanmış olması gerekiyor bana göre.

Evet arkadaşlar mutfaktan yazıyorum. Çalışan bir kadınım ve Sınava hazırlanan çocuğum var her gün soru çözmemiz gerekiyor.

Ve her gün yemek yapıyorum. Çok şükür çevremde yemek yapacağım bir ailem var ama ben her gun bunu düşünmekten yoruldum.

Eşimle az önce mutfakta tartıştık.Tarif edim gel sen yemek yap dedim.Soğanı soydu söylenmeye başladı. .Sana yemekte yapayım diye diye soydu .
Ben de gel çocuğun yanında dur ben yaparım dedim ama biraz eleştirdim yani..hicbir şey yapmıyorsun diye. .O da suratı asık soymaya devam etti ..bırak lütfen ben yaparım dedim.Çocuğu da yanıma çağırdım gel burda soru çöz diye..Ćok mutsuzum ve yorgunum gerçekten. Tek dinlendiğim yer kk sizleri okurken bir yandan soru çözüyoruz.

İnşallah oğlum ve ben bu çabanın karşılığını alırız. Sınavı iyi gecer (sınav lgs)
Calışmayan bayan oldugum halde yemek derdi benide geriyo
Ayrıca eşim herşeye bi bahane buldugu için yemek yapmayı hiiiiççç sevmiyorum
Tavsiyem yok
Allah yardımcınız olsun,emeginizin karşılıgını alırsınız inş

Bırakın söylene söylene yapsın,siz niye geri adım attınızki.böyle böyle şımarıp herşeyi kadının görevi olarak görüyor bu erkekler...ben olsam söylense de çocuğum için,çocuğumun yanına oturur ona yardım ederdim,eş kişisi de yemek yapsın bi zahmet
Evet haklısın ama ben o öyle yapınca çok huzursuz oluyorum

o yaşta bir çocuğun derslerine kendi kendine çalışacak sorumluluk bilincinin olması lazım. ne lise ne de üniversiteye giriş sürecinde annem babam başımda durdu. neye çalıştığımı bile bilmediler, kendi testimi kendim çözdüm, kimse de kontrol etmedi. çocuğa bu bilinci aşılamanız lazım diye düşünüyorum, hayat boyu yanında olup sorumluluklarını yerine getirmesi için başında duramazsınız ki...

evlilik iki kişilik değil mi, ikiniz de çalışıyorsanız tabi ki o da yemek yapacak, o da evi temizleyecek. yemek yapıyor diye surat asmak ne demek... suratını assa da yapsın. geri adım atmayın. yemekleri kendi aranızda bölüşün. kendinizi yıpratmayın, yıprattırmayın yahu... siz bu hayata birisini beslemeye mi geldiniz? fazladan yükler yüklemeyin kendinize. hayat kısa.

Ama cocugunuz niye gozunuzun onunde test cozuyor ve siz takip etme geregi duyuyorsunuz. Ben burda daha cok bu konuya takildim. Onun sorumluluklarini alip odasina gidip sorularini kendi cozup cozemedigi sorulari not alip öğretmenlerine sormasi gerekir. Ve esinizin de sorumluluk alip ev islerine ortak olmasi gerekir. Aslinda sizin sorununuz evdeki herkesin sorumluluklarini tek basiniza ustlenmeniz olabilir mi?

Suratı asık asık da olsa yapmaya devam etseydi siz niye yaptınız ki,biz kadınlar kendimizce tavır yapıp sorumlulukları üzerimize alıyoruz ama gördüğünüz gibi bu adamların isine geliyor, onlar keyiflerine bakıyorlar.

Niye çoğul yüklem?
8. Sınıf öğrencisinin,ebeveyni yanında olmadan ders çalışma alışkanlığını çoktan kazanmış olması gerekiyor bana göre.
Daha küçük bence ya. Bir ebeveynin başında durması gerekiyor. Tam da yaramazlık çağları. Tabii ki bu benim fikrim.

Söylense de bırak ben yapayım demeyeceksiniz, çözüm bu. Bırakın yapsın, söyleniyorsa başka odaya geçin. Şuan yaptığınız şey adama yanlış mesaj veriyor. Azıcık surat asınca tüm işleri üstünüze yıkabileceğinizi biliyor. Ya da sırf o surat asmasın söylenmesin diye böyle kendinizi paralamaya devam... Bence yanlış ama siz bilirsiniz. Bir de LGS'ye girecek çocuk artık kocaman çocuk. Kendi kendine ilgilenemiyor mu dersleriyle? Sürekli birinin başında beklemesine gerek var mı anlamadım. Son olarak da, hayır bütün erkekler böyle değil. Hiç mutfağa uğramadığım, direkt masaya oturduğum zamanlar da oluyor.

Niye çoğul yüklem?
Deslerini kendi yapıyor ama sınav hazırlığında hocaları hız kazanması için beni o şekilde yönlendirdi. Soru kontrolü yapıp düzeltmesini sağlıyorum.

Çocuğunuzun başında durmanıza gerek yok ki. Kontrol etme amaçlı duruyorsanız en son yanına gidersiniz.
Çocuk için de dikkat dağıtıcı bi durum ayrıca mutfakta test çözmek. Ben olsam rahatsız olurdum yani soğan kokularının içinde.
Eşinize gelince zorlada yapsa görev vermeye devam edin ona.
Sadece kadınlar evin işlerini yapacak diye bi kural kaide yok.
Eşinize bunu çocuğunuza ders çalıştırır gibi öğretin bence.

Niye çoğul yüklem?

bu durumu bende çok yadırgıyorum. hasta olduk, ders çalıştık, onu yaptık bunu ettik... annelerin çocuğun sorumluluğunu üstlenmeleri mi yoksa çocukları birey olarak mı kabul etmiyorlar? çok var benim etrafımda.

eşiniz söylensede yapmalıydı yemeği. sizin söylenmeniz onun üzerinde etki yapmıyorsa sizde onun söylenmesini takmayın.

O LGS derdi bizde de var. Benim isin kotusu yardim isteyecegim kimse yok. Oglum basinda otirdugun surece calisiyor ancak her dakika basinda oturamam. Masadan kalktigim an o da kaytariyor.
Esiniz yemek yapmak yerine cocugunuzun basinda oturabilir.
Allah tum LGS sinavina girecek cocuklara yardim etsin. Gercekten bu yaştaki bir cocuk icin buyuk stres.

Esiniz bir surat yapar iki kavga eder ucuncude paşa paşa işbölümüne katilir. Oyle bedavadan babaliga karsiyim ben. Herkes uzerine duseni yapacak. Siz sikayet etmedikce adamin size merhamet etmesini beklemeyin

Çocuğunuzun başında durarak ders çalıştırmayın. Nedenini ben size direkt yaşanmış bir örnekle açıklayayım.

Bir aile dostumuz var, çocukları benimle yaşıt. İkimiz de lise sınavlarına hazırlanıyoruz o dönem. Aile sürekli bir rekabet halinde, garip bir şekilde de rekabet edecekleri kişi olarak beni belirlemişler. Benim de notlarım iyi o dönemler, deli gibi kastırıyorum hedefim de İstanbul'daki çok çok başarılı, köklü ve elit okullardan biri. Bunlar da aynı okulu belirlediler benimle, annesi öğretmen sürekli çocuğun başında deli gibi ders çalıştırıyor, özel hocalar tuttular her bir "ayrı" dersi için. Neyse çocuk kazandı o okulu, ben kazanamadım. :) İyi bir Anadolu lisesi kazandım ama işte o köklü ve elit okul olmadı.

Velhasılı kelam, ben aynı sorumlulukta derslerime çalışmaya devam ettim. O aile dostlarımız Ankara'da yaşıyorlardı işte biz İstanbul'daydık. Çocuk İstanbul'a geldi ve gelir gelmez o kadar saldı ki, nasılsa ailem başımda yok, yeni keşfedilecek, eğlenilecek bir şehir var. Son senesinde sınıf tekrarı yaptı, arkadaşları çok iyi okullar kazandılar kendisi bir vakıf üniversitesinde işletme bölümüne zar zor paralı girebildi. Ben de iyi bir okulun psikoloji bölümünü kazandım. Benden çok daha iyiydi, çok daha başarılıydı ama annesinin zorlamasıyla olduğu için anne kontrolü bırakır bırakmaz kendisini saldı ve bir daha toparlanamadı. Bu şekilde yapmayın çocuğunuza, gerçekten iyilik değil kötülük. Ders çalışma konusundaki otokontrolünü kendisi sağlayabilmeli.

Hız kazanmasında yanında olmanızın rolü ne?
Soru çözdüğü an boyunca yanında mı duruyorsunuz?
Böyle yönlendirmiş olamazlar, bir yanlış anaşılma mı var acaba?

O koca evliliği boyunca ev işinde hiç sorumluluk almamış, hata en baştan yapılmış. Bu saatten sonra düzenini değiştiriyorsunuz, o da direniyor tabi ki, normal.

Çocukta da ileride aynısını yaşayacaksınız, benden söylemesi. Her işi olduğunda sizin eşlik etmenizi isteyecek.

Bağımlı ve muhtaç bir eş ve çocuk var elinizde. Birilerinin size muhtaç olması egonusu okşamıyorsa budurumdan rahatsız olup birşeyleri değiştirmeniz lazım. Erkeklerin huylarına söylenmek çözüm değil.

Daha küçük bence ya. Bir ebeveynin başında durması gerekiyor. Tam da yaramazlık çağları. Tabii ki bu benim fikrim.
8. Sınıf öğrencisi 12-13 yaşında oluyor ortalama.
Tek başına ders çalışmak ve kendi sorumluluklarını almak için oldukça ilerlemiş bir yaş.
Çocukları sürekli 'daha küçük' diye koruyup kollamanın onlara bir faydası olmadığı gibi,yaşam becerilerini kazanma,hayatla baş etme gibi konularda gerilettiğini düşünüyorum çocuklarla çalışan bir eğitimci olarak.
Sınava hazırlanmak öğrencinin sorumluluğundaki bir konudur.
Ebeveyn takip eder ve gerektiğinde destek olur.
Başında oturup, birlikte ders çalışmak,
ilkokul 1.sınıfta okuma-yazmaya geçmenin sonunda terk edilmesi gereken bir alışkanlık.

Back
X