Her şey bana da normal geldi... Sıkıntı yapacak bi durum yok..Herkese iyi aksamlar arkadaslar
Yorumlariniza,olumlu veya olumsuz deneyimlerinize,aklinizdan gecen her turlu fikre ihtiyacim var. Degerli vakitlerinizden calacagim izninizle
Fazlaca hareketli bir oglum var.3 yas 7 aylik su anda tam olarak. Tam 3,5 yasinda krese basladi. Asiri anne duskunu,bagimlilik derecesinde. Oldu olasi ogle uykusu ile arasi yoktur. Sadece kendi evinde ve ben uyu dersem uyuyan bir cocuk. Bensiz yemez icmez mutlu da olmazdi,simdi bir suredir bunu asmaya basladigini dusunuyorum. Kreste az da olsa yemek yiyor, zaten tuvalete kendisi gidebiliyor,konusmalari gayet net,kendisini guzelce anlatabilen bir cocuk.
Lakin hala her sabah okula gitmek istemiyorum diyor,ben birakirken agliyor,20 saniye sonra susuyor tabi,daha ben okul bahcesinden cikmadan. Okuldaki cogu aktiviteye katiliyor gibi. Egleniyor. Ama yine de gitmek istemiyor.
Ogretmenleriyle herhangi bir sorunu yok ,eminim. Krese de sonsuz guvenim var. Krese gittigi icin cok memnunum kendimce ama o pek memnun gorunmuyor. Eve gelince eve girmek istemiyor,garip dengesizlikler sergiliyor yani. Evdeyken surekli tv izlemek istiyor,izin vermiyorum,agliyor. Telefona saldiriyor onu da vermiyorum. Her seyi kaldirdim,boya yapiyoruz,oyuncaklarla oynuyoruz. Elimden geldigince her yere goturuyorum,evde oldugu zamanlar hosuna giden seyleri yapmaya calisiyorum. Ama yok bence duzelmiyor. Okulun psikologu gayet normal buluyor bu sureci,tek anormal bulan benim sanirim. Uzman baska arkadaslar var ise bana bir el ativerin. Bazi cocuklar cetin ceviz olurlar biliyorum ki benimki de onlardan biri. Ne onerirsiniz?
Kadinsaniz uzmansiniz benim icinUzman değilim ama. Anlattığınız bana son derece normal geldi. Size anormal gelen şey nedir anlayamadım.
Kuruntu yapıyor olmayasınız.
Her şey bana da normal geldi... Sıkıntı yapacak bi durum yok..
Daha ne kadar dener sencesenden ayrılmamak için ağlayarak şansını deniyor. gayet normal.
şimdi pes edersen bir daha denediğinde aklında ağlarsam annemi yine vazgeçebilirim yer ettiği için bu süreci yine yaşarsın.
Cabuk mu dersiniz? Ortalama 3 hafta diyor uzman psikologlar falan. Esasen sonsuz zaman taniyacagim ogluma cunku kresten alma niyetim asla yok.Alışma süreci her canlı için zordur.Fazla çabuk uyum sağlamasını bekliyosunuz gibi geldi bana.Biraz daha zaman tanıyın derim.
Surekli kafamda kusur arayip duruyorum. Arkamdan cok mutlu oldugunu bile bile.Oğluma teyzesi bakıyor ben onu bırakıp giderken öyle bir ağlıyor ki gören ablam 5 öğün dövüyor zanneder. Ben çıkınca da teyze teyze peşinde dolanıyor. Napalim bu modeller de böyle demek ki.
Off masallah ne guzelBenim oğlumda ana sınıfına gidiyor. Bizimki de tam tersi. Haftasonları okul diye kalkıyor okul diye yatıyor. Hiç ortası yok mu bunun
Cikista beni gordugu icin mutlu sanirim. Bacaklarima yapisip sariliyor,seni bekliyordum diyor. Gun icinde bazi aktivitelere katilmak istemiyormus. Küsme huyu var,kendi kendine bir kenara cekiliyor. Tabi izin vermiyorlar fazla heme yanina bir gorevli gidiyor ve dikkatini baska bir seye cekmeye calisiyor.Durum gayet normal.
Henüz kreşe başlayalı iki ay olmuş.
Her çocuğun uyum süreci ve süresi farklı seyrediyor.
Kreşten aldığınızdaki durumu daha önemli.
Çıkışta mutlu mu?
Daha ne kadar dener senceadam 2 nisandan beridir agliyor istisnasiz her sabah. Ve ben hep ayni sekilde onu birakip ardima bile bakmadan seke seke kaciyorum :)
Calismiyorum ama calismak icin bu sureci baslatmaya ihtiyacim vardi. Bir an once alisirsa gonul rahatligiyla is arayabilirim. Demeyin ya 3,5 yas da erkense ne zaman gidecek bu cocuk krese? Kreste durmayan bakicida asla duramaz.3.5 yaş kreş için erken. Güvenli bağlanmadığı için ayrılamıyor diyorum. Kreşe değil, size ihtiyacı var. Çalışıyorsanız da bakıcı lazım. Bu konu çok uzun
Hay sakalinasakalım olaydı belki 4 yaşı beklerdin
kaçmaya devam. inatçı demek ki yılmıyor güzel bir özellik aslında bence burdan bak mevzuya:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?