- 15 Eylül 2015
- 5.603
- 8.202
- 148
Şimdi bir oyun hamuru ile anne tırtıl ve bebek tırtıl masalı yapın anne tırtıl diğer bebek tırtılların olduğu kreşe bebek tırtılı bıraksın bebek tırtıl arkadaşları ile oynasın, uyusun uyansın kahvaltısını yapsın hoop anne tırtıl gelsn falan, hikayeleştirin, kimse kreşte kalmıyor uyanınca anneleri geliyor diyin, masal anlatır gibi işleyin bebeniziEvet cok yeni daha,hava kararmadan gelecegim diyorum ama yine yok. Psikolog hizmeti var rutin gorusmeler yapiyoruz,haftada bir gun de cocuklari gozlemleyip gerekirse bizimle paylasiyorlar.
Okulda cizgi film yok. Cizgi filme en yakin ortaoyunu var,Karagoz Hacivat tarzinda.Daha bir ay olmuş diğerleri daha önce başlamıştır ağlaması olağan
Ben tv telefon istemesine takıldım
Okulda çok çizgi film var mı
Benim oğlum çizgi film izlemeyi okulda öğrendi de
Bir de okul sevmeyen evdeki güvenli ortamından ayrılmak istemeyen çocuk çok, benimki gibi okulcular az
Bana alışır geçer hatta hafta sonu da okula gelmek ister demişlerdi de reklam yapıyorlar hadi oradan demiştim
30 aylık çocuğu hafta sonu okula götürüp kapalı pazartesi geleceğiz diye ikna ettiğimiz zamanları bilirim
Seneye 4 olacak hala okula gitmeyi seviyor
Başlangıçta ağlaması normal konuşuyor da arada okulculuk oynayın
Yaramazlık yap etkinliği yapma annemi özledim diye ağla vs öğretmenin sana ne diyor Nasıl davranıyor öğrenmeye çalış
Bir de naçizane tavsiyem okuldan gelince okulvari etkinlik yapma
Şöyle düşün akşama kadar ders dinleyince evde de ders görmek istemiyorsun o nedenle okulda olanlardan değil olmayanlardan bir eğlence kurun kendinize okulda yasak olanlardan
Sabah 10da birakiyorum 17 gibi aliyorum. Ozellikle hava kotuyse erken aliyorum 16.30 gibi. Hava iyiyse bahcede vakit gecirdiklerinden sureyi uzatiyorum 17ye kadar. Baska krese guvenemem diye dusunuyorum acikcasi. Sorunun kresten degil de oglumdan kaynaklandigini bildigimden. Buyuklerin okuluna gitmek istedigini soyluyor,esimin amcasinin oglu var 22 yasinda universiteli. Onun okuluna gidecekmisKaç saat kreşte?
Süre uzun olabilir, arkadaşları hırpalıyor olabilir,yaşı ufak olduğu için hazır hissetmiyor olabilir(Bağımlı olduğunu belirmişsin,birden değil de ebeveynli gruplara katılarak basamak basamak alıştırilabilirdi)
Ben kres süresinin uzunluğu(sabah 8-16.00 arasi)ve arkadaşının kızımın elini surekli cimciklemesi hatta veli günlerinde yaptığım bir pastanın tek bir arkdaşı tarafından beğenilmemesi gibi sebepler yüzünden kizimi uzmemek icin çok beğendiğim kreşi bu yıl degistirdim. Başta çok mutluydu,sonradan ağlamalar gitmek istememeler başlamıştı. Sebeplerini de sonra sonra öğrendim yani sizin de bir sebebi vardır mutlaka. Bu seneki anaokuluna bayıla bayıla gidiyor,haftasonu bile gitmek istiyor.
Ben sizin yerinizde olsam ne yapardım, mecbur değilsem 1yil sonra başlatirdim. O süreyi de adım adım ozguven kazandirmaya uğraşırdım. Oyun grubuna yonlerdirirdim,bana asiri baglnmamasi icin babasiyla ayrı gunler planlardim,guzel bir aiklma yapip birka saate donecegime ikna edip anneme bırakır dediğim saatte de dönerek güvenini kazanırdım. O ağlarken kaçar gibi gitmezdim vb.
Kreş zorunluluğu varsa da başka kreş düşünürdüm. Okula gitmesi gerektiğini anlatın,saatleri az olsun. Isterse bask okul bakabileceginizi söyleyin. Tamam derse zaten anlayinki okulda hoşuna gitmeyen şeyler var.
Harika,hemen yapacagim bunu da cok tesekkur ederim.Şimdi bir oyun hamuru ile anne tırtıl ve bebek tırtıl masalı yapın anne tırtıl diğer bebek tırtılların olduğu kreşe bebek tırtılı bıraksın bebek tırtıl arkadaşları ile oynasın, uyusun uyansın kahvaltısını yapsın hoop anne tırtıl gelsn falan, hikayeleştirin, kimse kreşte kalmıyor uyanınca anneleri geliyor diyin, masal anlatır gibi işleyin bebenizi
Sonra yol boyunca bu masalı tekrarlayın alışması kolaylaşır, psikolog yöntem verir diye düşündüm, oyun hamurları ile tırtılı ertesi gün salyangoz yapın, çeşitli hayvanlar yapın falan, halledersiniz başta böyle olur
Ben de devam etmek istiyorum. Pes edersem ayni sureclerden ilkokulda da gececegim cunku. Cok tesekkur ederimYaşı gereği çok normal ama onu başka aktivitelere de yönlendirebilirsiniz kendine güvenini kazanmali ama bu zmanla olucak birşey bir anda olmaz ama okulun faydası da olucak okula devam etmenizi oneririm
Kreş çok faydalı şu dönemi atlatın gelişim atağını göreceksiniz ama işte başlar zorBen de devam etmek istiyorum. Pes edersem ayni sureclerden ilkokulda da gececegim cunku. Cok tesekkur ederim
Eylule kadar adapte olur diye dusunerek baslatmistim amaKreş çok faydalı şu dönemi atlatın gelişim atağını göreceksiniz ama işte başlar zor
Canim bir ara yeminle benim.oglani anlatiyorsun sandım:)bu kadar mı benzerlik olur...bizde aynı durumdayiz evde yapisik ikiz gibiyiz...beni bildigin kullaniyor ...bizde 15 gün oldu krese basladik...aynı durumlar bizdede var...ve 6 aylık hamileyim...resmen bagimli bana...krese giderken sürekli beni alicskdin değil mi diye soruyor...ogretmenler normal olduğunu soyluyor...
Bak ne guzel soyledin idrak. Ben okulda yaptigi seyleri zaten yapiyorum evde. Tv ,aburcubur yiyecekler ve telefon disinda hic yasagimiz yok evde. Her sey serbest. Saklambac oynuyoruz, guresiyoruz hali uzerindeBenim oğlum da böyle. En son pedagog arkadaşım ve öğretmeni aynı cümleyi sarf edince ben de sebebin bu olduğuna karar verdim. İkisi de dediler ki "bu çocuk evinde annesiyle mutlu. Başka bir şeye ihtiyaç duymuyor bu yüzden" mantıklı geldi bu açıklama. Zira oğlum sekiz aydır okulda gayet mutlu olduğu halde her gün okula gitmeye direniyor. Annemle evde duracağım oyun oynayalım diyor. E çünkü mutlu benimle. Zaten oynuyorum ilgileniyorum. İhtiyaç duymuyor okula.
Bu bir yönden çocuk için olumlu bir durum, bir yönden de sosyalleşmeye ihtiyaç duymaması ve anne bağımlılığı açısından sakıncalı bir durum. Ben içten içe mutlu oluyorum oğlumun evinde annesiyle mutlu bir çocuk olduğunu düşününce. Öte yandan akranları ile vakit geçirmek istemiyor olması da can sıkıcı benim için.
Önceleri ben de bu durumu çok düşünüyor, sebebini bulmaya çalışıyordum. Ancak artık çok fazla düşünmüyorum. Birlikte iken yeterince iyi vakit geçiyoruz. Okulda sosyalleşmeye de ihtiyacı var.
Annelikten delirmez isek, daha da delirmeyiz sanırım.
Ben cocugu resmen iceri atip kaciyorum. Sarilip optukce vedalasmayi uzattikca daha cok agliyor. Bir an once sussun istiyorum.Daha 1 ay olmuş anladığım kadarıyla bu çok normal. Çocuklar anne gözlerinin önünden kaybolana kadar acitasyon yapar sonra keyfine bakar merak etme
Bak ne guzel soyledin idrak. Ben okulda yaptigi seyleri zaten yapiyorum evde. Tv ,aburcubur yiyecekler ve telefon disinda hic yasagimiz yok evde. Her sey serbest. Saklambac oynuyoruz, guresiyoruz hali uzerindesokaga cikiyoruz parke gidiyoruz,saatlerce oyun, camurlara giriyoruz. Kisin kar firtinasinda bile kar adam yeti misali deli gibi giydirip cikardim disari. Yagmurda islanmaya ciktik,ruzgarda ucmaya da ciktik hatta okul bunlari yapamaz ben yaptim cunku deliyim tabiki benimle mutlu. Ama okulun basarabildigi sey dedigin gibi yasitlariyla sosyallesmek de benim yapamadigim sey. Benim yanimda benim arkadaslarimla olmaktan hoslaniyor saka gibi. 22 yasinda uni ogrencisi kuzeni var esimin,en sevdigi arkadasi o. Nasil bir seydir anlamadim.
Oyun gruplarina gitmek istedim bir ara,inanilmaz sekilde degisik bir veli profili var. Oglum cocuklarla oynamak istemedi zaten,sevemedi. Benim de gozum tutmadi acikcasi. Careyi kreste buldum. Tuvalet egitimi bitince bahari bekledim az hasta olsun diye. Valla benim de sosyallesmeye ihtiyacim var artik, geberdim evde 3,5 senedir
Ben de cok sorguluyorum haklisin. Seviyorum seni,sozlerin benim icin cok degerli,aklimda tutacagim emin ol.Valla ben de insanlıktan çıktım :) bu ara doğduğum günden beri anneymişim gibi hissediyorum. Eski beni hatırlamıyorum bile.
Sana tavsiyem çok düşünme. Gerçekten bak delirecek gibi oluyor insan düşündükçe. Tamam çocuğu kreşe bırakıp gerisini umursamayan anneler gibi de olmamak lazım ama biz sanırım fazla irdeliyoruz. Neden istemiyor, neden direniyor, bir sorun mu var, mutsuz mu vs.
Elbette bir sebebi vardır istememesinin. Okulla ilgili, kendisiyle ilgili, sizinle ilgili. Ancak bu artık anne ile bağını azaltıp akran münasebeti kurması gerektiği gerçeğini değiştirmiyor. Bazen çocuklarımıza sadece onları anladığımızı söyleyip, şefkatle yaklaşıp konuyu kapatmak gerekiyor. Bizler eylemde konuyu bitirsek de, zihinde devam ettiriyoruz.
Oruç yüzünden biraz halsizim ve oğluma karşı aşırı verimli değilim birkaç gündür. Bunu bile problem ediyorum üzülüyorum. Halbuki çocuk bir ay boyunca bir tık az ilgi görse ölmez kederinden.
Bilmiyorum bu ara tavsiye verecek durumda değilm anne çocuk ilişkisi ile alakalı. Çok fazla sorgular oldum her şeyi. Ama sen böyle yapma. Okuldan eminsen, sebep seninle mutlu olması. Başka da sebep arama :)
Ben de cok sorguluyorum haklisin. Seviyorum seni,sozlerin benim icin cok degerli,aklimda tutacagim emin ol. ♥♥♥
Çocuk en erken 4yaşta gidebilir kreşe. Anneden ayrı sosyalleşmesi o zaman başlayabilir. Bakıcıyi anne alternatifi olarak düşünün, kreş bünyesine daha zor gelir. Yazdıklarımin pedagojik alt yapısı var. Pedagojik formasyonum var, egitimciyim fakat alanım bu değil. Referansim pedagoji uzmanı Adem GüneşCalismiyorum ama calismak icin bu sureci baslatmaya ihtiyacim vardi. Bir an once alisirsa gonul rahatligiyla is arayabilirim. Demeyin ya 3,5 yas da erkense ne zaman gidecek bu cocuk krese? Kreste durmayan bakicida asla duramaz.
Calismiyorum ama calismak icin bu sureci baslatmaya ihtiyacim vardi. Bir an once alisirsa gonul rahatligiyla is arayabilirim. Demeyin ya 3,5 yas da erkense ne zaman gidecek bu cocuk krese? Kreste durmayan bakicida asla duramaz.
Ama bizim ki mart 2013 doğumlu altı yaşında yani. Erken göndermedim ben. Çevremizde öğretmen olan çok önermiyorlar erkenden başlamasını birde çalışmıyorum evde etkinlikler yaptık tabii boya kalemleriyle erken tanıştı. Çok duvarım mahvolmuştur öyleOff masallah ne guzel
Keske benimki de oyle olsa.
Tesekkur ediyorum ,fikirleriniz benim icin degerli. Pek cok uzman gorusu dinliyorum hepsi de farkli seyler sunuyor tabi. İclerinden cocuga en uygun olanini kabul etmeye calisiyorum acikcasiÇocuk en erken 4yaşta gidebilir kreşe. Anneden ayrı sosyalleşmesi o zaman başlayabilir. Bakıcıyi anne alternatifi olarak düşünün, kreş bünyesine daha zor gelir. Yazdıklarımin pedagojik alt yapısı var. Pedagojik formasyonum var, egitimciyim fakat alanım bu değil. Referansim pedagoji uzmanı Adem Güneş
İnanin cok biktim evde oturmaktan. Meslegimi seviyorum ama cocuk engelim var. Benim cevremdeki devlet okulu ogretmenleri gondermeyin diyor cunku sartlari ortada devlet okullarinin. Ama ozel okul ogretmenleri gonderin diyor. Biz de cok etkinlik yapiyoruz evde ama yasiti kimse yok,beraber sosyallesebilecegi,paylasim yapabilecegi kimse yok benim bir sorunum da oydu acikcasi ondan gondermek istedim.Ama bizim ki mart 2013 doğumlu altı yaşında yani. Erken göndermedim ben. Çevremizde öğretmen olan çok önermiyorlar erkenden başlamasını birde çalışmıyorum evde etkinlikler yaptık tabii boya kalemleriyle erken tanıştı. Çok duvarım mahvolmuştur öyle. Siz çalışacaksınız galiba. 3.5 yaş bence de çok erken. Yeni eğitimde çocuklar erkenden başlıyor. Kızımın sınıfında erken giden öğrencilerin inanın dersle ilgisi hiç yok belki normalde de zamanında da gitseler ilgi duymayacaklardı bilmiyorum.gerçi benim şimdiki sisteme göre geç gönderme sebebi oğlumun kendini tam ifade edememesi. Konuşması biraz bebeksi . Geç konuştu zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?