2 yil mi deme oyle deme1 ay nedir ki?! Benimki 2 yıl ağladıBizi denerdi çoğu sabah. İçeri girdiği gibi normal hayatına döndüğünü biliyorduk. Okulda acayip eğleniyordu. Okuldan çıkmak istemiyordu, okul çıkışında da bahçede oynardı, sonra sabah aynı senaryo. Bu sene güle oynaya gidip geliyor.
Endişelenmeyin, çok doğal bir süreçten geçiyor.
3.5 yaş kreş için erken. Güvenli bağlanmadığı için ayrılamıyor diyorum. Kreşe değil, size ihtiyacı var. Çalışıyorsanız da bakıcı lazım. Bu konu çok uzun
sadece sana naz yapıyor annesi ☺Herkese iyi aksamlar arkadaslar
Yorumlariniza,olumlu veya olumsuz deneyimlerinize,aklinizdan gecen her turlu fikre ihtiyacim var. Degerli vakitlerinizden calacagim izninizle
Fazlaca hareketli bir oglum var.3 yas 7 aylik su anda tam olarak. Tam 3,5 yasinda krese basladi. Asiri anne duskunu,bagimlilik derecesinde. Oldu olasi ogle uykusu ile arasi yoktur. Sadece kendi evinde ve ben uyu dersem uyuyan bir cocuk. Bensiz yemez icmez mutlu da olmazdi,simdi bir suredir bunu asmaya basladigini dusunuyorum. Kreste az da olsa yemek yiyor, zaten tuvalete kendisi gidebiliyor,konusmalari gayet net,kendisini guzelce anlatabilen bir cocuk.
Lakin hala her sabah okula gitmek istemiyorum diyor,ben birakirken agliyor,20 saniye sonra susuyor tabi,daha ben okul bahcesinden cikmadan. Okuldaki cogu aktiviteye katiliyor gibi. Egleniyor. Ama yine de gitmek istemiyor.
Ogretmenleriyle herhangi bir sorunu yok ,eminim. Krese de sonsuz guvenim var. Krese gittigi icin cok memnunum kendimce ama o pek memnun gorunmuyor. Eve gelince eve girmek istemiyor,garip dengesizlikler sergiliyor yani. Evdeyken surekli tv izlemek istiyor,izin vermiyorum,agliyor. Telefona saldiriyor onu da vermiyorum. Her seyi kaldirdim,boya yapiyoruz,oyuncaklarla oynuyoruz. Elimden geldigince her yere goturuyorum,evde oldugu zamanlar hosuna giden seyleri yapmaya calisiyorum. Ama yok bence duzelmiyor. Okulun psikologu gayet normal buluyor bu sureci,tek anormal bulan benim sanirim. Uzman baska arkadaslar var ise bana bir el ativerin. Bazi cocuklar cetin ceviz olurlar biliyorum ki benimki de onlardan biri. Ne onerirsiniz?
Ben tabiykikime cekti bu cocuk hic anlamiyorum.
Daha ne kadar dener senceadam 2 nisandan beridir agliyor istisnasiz her sabah. Ve ben hep ayni sekilde onu birakip ardima bile bakmadan seke seke kaciyorum :)
Yokk yabana atar miyim hic. Ne deseniz okey kabulum. Onlari da yapiyorum ama su boyama isi yemek yerken super oluyoryalnız gelen kutusunun dikkat çektiği şeyi de yabana atma. çocuk zaten okulda boyama zart zurt yapıyor bi rahat bırak evde
Zamanla alışacak, 2 aydır kreşte sanırım, ona da saman verin anlatın ne zaman geleceğinizi anlasın falan kreşin psikolog hizmeti var mıHerkese iyi aksamlar arkadaslar
Yorumlariniza,olumlu veya olumsuz deneyimlerinize,aklinizdan gecen her turlu fikre ihtiyacim var. Degerli vakitlerinizden calacagim izninizle
Fazlaca hareketli bir oglum var.3 yas 7 aylik su anda tam olarak. Tam 3,5 yasinda krese basladi. Asiri anne duskunu,bagimlilik derecesinde. Oldu olasi ogle uykusu ile arasi yoktur. Sadece kendi evinde ve ben uyu dersem uyuyan bir cocuk. Bensiz yemez icmez mutlu da olmazdi,simdi bir suredir bunu asmaya basladigini dusunuyorum. Kreste az da olsa yemek yiyor, zaten tuvalete kendisi gidebiliyor,konusmalari gayet net,kendisini guzelce anlatabilen bir cocuk.
Lakin hala her sabah okula gitmek istemiyorum diyor,ben birakirken agliyor,20 saniye sonra susuyor tabi,daha ben okul bahcesinden cikmadan. Okuldaki cogu aktiviteye katiliyor gibi. Egleniyor. Ama yine de gitmek istemiyor.
Ogretmenleriyle herhangi bir sorunu yok ,eminim. Krese de sonsuz guvenim var. Krese gittigi icin cok memnunum kendimce ama o pek memnun gorunmuyor. Eve gelince eve girmek istemiyor,garip dengesizlikler sergiliyor yani. Evdeyken surekli tv izlemek istiyor,izin vermiyorum,agliyor. Telefona saldiriyor onu da vermiyorum. Her seyi kaldirdim,boya yapiyoruz,oyuncaklarla oynuyoruz. Elimden geldigince her yere goturuyorum,evde oldugu zamanlar hosuna giden seyleri yapmaya calisiyorum. Ama yok bence duzelmiyor. Okulun psikologu gayet normal buluyor bu sureci,tek anormal bulan benim sanirim. Uzman baska arkadaslar var ise bana bir el ativerin. Bazi cocuklar cetin ceviz olurlar biliyorum ki benimki de onlardan biri. Ne onerirsiniz?
Daha bir ay olmuş diğerleri daha önce başlamıştır ağlaması olağan
Ben tv telefon istemesine takıldım
Okulda çok çizgi film var mı
Benim oğlum çizgi film izlemeyi okulda öğrendi de
Bir de okul sevmeyen evdeki güvenli ortamından ayrılmak istemeyen çocuk çok, benimki gibi okulcular az
Bana alışır geçer hatta hafta sonu da okula gelmek ister demişlerdi de reklam yapıyorlar hadi oradan demiştim
30 aylık çocuğu hafta sonu okula götürüp kapalı pazartesi geleceğiz diye ikna ettiğimiz zamanları bilirim
Seneye 4 olacak hala okula gitmeyi seviyor
Başlangıçta ağlaması normal konuşuyor da arada okulculuk oynayın
Yaramazlık yap etkinliği yapma annemi özledim diye ağla vs öğretmenin sana ne diyor Nasıl davranıyor öğrenmeye çalış
Bir de naçizane tavsiyem okuldan gelince okulvari etkinlik yapma
Şöyle düşün akşama kadar ders dinleyince evde de ders görmek istemiyorsun o nedenle okulda olanlardan değil olmayanlardan bir eğlence kurun kendinize okulda yasak olanlardan
yani etmemek elde değil bunalıyor insan ama hiçbişeyi yok en azından rahatlayinsikayet etmeyeyim dimi
Yok zaten almayi dusunmuyorum kresten. Ama bu surecten de cok rahatsizim. Surekli aklimda dusunceler donup duruyor
Bizimki 2 ay araliksiz ağladı ve geldiginde cok mutlu olsa da sabah ben okula gitmiycem diyip gidip yatiyordu uyumaya calisiyordu. Hic yaptiklarini elestirmeden okuku arkadaslarini övdüm,sorular sordum merak ediyorum dedim ne taklalar attım şimdi hafta sonu gelsin istemiyor. Yaz tatilnde ne yapacagim diye kara kara dusunuyorum bir de 1.5 aylik kardesi var artik parkta yatacagiz her zamanki gibi :)Daha ne kadar dener senceadam 2 nisandan beridir agliyor istisnasiz her sabah. Ve ben hep ayni sekilde onu birakip ardima bile bakmadan seke seke kaciyorum :)
Valla kadinsaniz uzmansiniz benim icinSanırım yeni başladı. O yaşlardaki çocuklarda hep gözlemlenen bir durum. Evden ilk kez ayrılıyorlar sabah erken kalkmak yemek yemek vs Bambaşka bir düzene adapte olmaya Çalışıyor. Ve ilk kez bir sosyal ortama giriyor ister istemez bunları yasayacaksınız. uzman Değilim ama bence normal
Evet cok yeni daha,hava kararmadan gelecegim diyorum ama yine yok. Psikolog hizmeti var rutin gorusmeler yapiyoruz,haftada bir gun de cocuklari gozlemleyip gerekirse bizimle paylasiyorlar.Zamanla alışacak, 2 aydır kreşte sanırım, ona da saman verin anlatın ne zaman geleceğinizi anlasın falan kreşin psikolog hizmeti var mı
Rica ederim :)Valla kadinsaniz uzmansiniz benim icincok tesekkur ederim fikirleriniz cok degerli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?