- 19 Aralık 2008
- 13.816
- 429
- 448
- Konu Sahibi papatyasevilir
-
Gene oraya buraya celenler olacaktir cocuklari doverek egitin demiyorum ama bazisi cidden arsiz dinlemiyor dinletmiyor da siniftan da atamuysun ama sinifta da rahat vermiyir.işte siniftaki birkac iyi öğrencinin hatiri olmsa..
davulun sesi uzaktan ne de hoş geliyor..........
geçenlerde yaşadığımız bir olayı anlatayım.Çok çok arsız bir öğrencimiz var,ve daha 9.sınıf.Yani lise için en baş edilebilecek sınıf.Çocuk, arkadaşımızdan birini öyle sinirlendiriyor ki,neler yaptığını anlatamayacağım.Arkadaş bunu duvara fırlatıyor.Öğrenci gülerek kalkıyor.Yapabileceğin bu muydu?Ben senden daha iyisini beklerdim,babam bile daha kötü dövüyor,demiş.Yani arkadaşımızın ne kadar güçlü olduğunu test etmek istemiş,oldukça iridir de.
Neleri var bir bilseniz....
Içimden geçenleri yazsam topa tutulurum herhalde...
Işleyişi bilmiyorum, ama bir şey olmaz herhalde.
Çocuk düzgün bir ifade verirse kapanır gider diye düşünüyorum.
Ailelerin ilgilenmediği, "Düzelirse bana da haber verin." dediği, öğretmenden zerre korkusu olmayan, kural tanımayan çocuklarla uğraşıyoruz.
Hâla öğretmenlik sabır işidir bıdı bıdı bıdı...
Gelin öyle yoğun strese maruz kalın da görelim sabır nasıl bir şeymiş...
aynen katılıyorum
Eskiden beri savunduğum şudur ki;öğretmenler kesinlike ama kesinlike çok büyük psiko-sosyal testlerden geçirilip o şekilde diploma almalı.SALLANAN CETVELE KOL ÇARPIYOR.Siz gerçekten vicdanınızla inanıyor musunuz buna.Velev ki öyle.O cetvel neden elde ve neden sallanıyor.Ne amaçla sallanıyor.Hala günümüzde eli sopalı (cetvel sopanın modern şekli) öğretmenler mi var.Korkutma şekli bu mudur?Biri de yazmış,hakaret ediyoruz yok küfrediyoruz yok,evlat olsa sevilmez.....Allah ım evlatlarımızı,gençlerimizi bu zihniyetteki insanlardan korusun.Çocuk bu ya çocuk.Neolursa olsun çocuk.Allah bile belirli bir yaşa gelene dek çocuğa günah yazmıyor.Siz hiç mi çocuk olmadınız hayatınızda.Hiç mi şımarmadınız.Sizin evlatlarınız hiç mi saygısızlık yapmadı.Çocukluk yapmadı.Dünyanın bütün suçu o çocuklarda dahi olsa,DAYAK,CETVEL SALLAMAK çözüm müdür?
Türkiye de herkes saygın,herkes eğitimli mi de,çocuklardan eğitimli olmalarını bekliyorsunuz.Onlara eğitim ve öğretim vermek sizin göreviniz.Bir çocuk saygısızsa başta öğretmen suçludur.Çocuğa gerekli etkiyi veremediği,disiplini sağlayamadığı ve sınıfta oto kontrlol yapamadığı için.İkinci okul idaresi suçludur.Gerekli disiplin kurallarını oluşturamadıı,çocuk üzerinde etkin bir yapıya sahip olamadığı için.Çocukları suçlamak ne kadar kolay di mi?.Bugün uğradıkları şiddetlerin,yarın onların hayatında taşıdığı etkilerden haberiniz var mı? Çocuklarla iletişiminiz,yaklaşımınız bu mu?
Siz çocuklara laf anlatamıyorsunuz.Bir sürü iş kollarında,nice ainsanlar mesleği gereği koca koca insanlarla, uğraşıyor laf anlatmaya çalışıyor.İnsanlar tatilsiz,sosyal haksız,mesai saati belirsiz ne işlerde kimlerle uğraşıyor.Ama nedense hep öğretmenler şikayetçi.(tüm öğretmenleri kapsamıyorum,şikayet edenlere lafım).Yapamıyorsanız,bırakın,dışarıda atanmayı bekleyen nice idealist,sabırlı,çocuğu çocuk olarak gören pırıl pırıl öğretmenlerle dolu.
Siz daha burada hoşunuza gitmeyen yorumlara hemen agresif ve yıkıcı davranıyorsunuz,çocuklar hak getire.
Eşinize gelince,ceza almasa dahi,siciline işler.dosyasına dipnot olarak düşülür.Çocuklar öğretmen aleyhine şahitlik yaparsa,daha önceden de agresif tavırları varsa ve belirtilirse ve aile davadan vazgeçmezse ceza alır.Ben yetiştirdiğim,gözümden sakındığım evladım olsa ve yaramazlığı yüzünden kolu mor bi şekilde eve gelse,sonuna kadar uğraşırdım.Aileyle anlaşmaya varmanız eşinizin lehine olur.
Bir çocuk saygısızsa öğretmen mi suçludur dediniz? Yanlış anlamış olmayı umuyorum.
Keşke böyle konuşanlar 1 hafta kadar bizim okulda 30 saat derse girse,ne çok isterim.Yıllardır bu mesleği yapıyorum,9 ayrı okulda çalışma fırsatı buldum.En iyisinde de en kötüsünde de çalıştım.Öğrenciye bırakın vurmayı,hakaret etmeyi,sesimi çok yükseltip bağırmadım bile.Ama şunu söyleyebilirim ki
artık zaman çok çok farklı.Öğrenciler her türlü edepsizliği yapıyor,sizi adam hesabına almıyor,siz bir bağırsanız suç oluyor.Bazen kendime zor hakim olduğum da oluyor.İnanın göründüğü gibi değil
Anlamadığım başka mesleklerde bu olmuyor ama bizim meslekte herkes konuşma hakkını kendinde buluyor.Herkes öğretmenliği bizden iyi biliyor maşallah.