şu derdime bir bakin ben sabaha kadar uyayamammmm:(((

Gene oraya buraya celenler olacaktir cocuklari doverek egitin demiyorum ama bazisi cidden arsiz dinlemiyor dinletmiyor da siniftan da atamuysun ama sinifta da rahat vermiyir.işte siniftaki birkac iyi öğrencinin hatiri olmsa..

davulun sesi uzaktan ne de hoş geliyor..........

geçenlerde yaşadığımız bir olayı anlatayım.Çok çok arsız bir öğrencimiz var,ve daha 9.sınıf.Yani lise için en baş edilebilecek sınıf.Çocuk, arkadaşımızdan birini öyle sinirlendiriyor ki,neler yaptığını anlatamayacağım.Arkadaş bunu duvara fırlatıyor.Öğrenci gülerek kalkıyor.Yapabileceğin bu muydu?Ben senden daha iyisini beklerdim,babam bile daha kötü dövüyor,demiş.Yani arkadaşımızın ne kadar güçlü olduğunu test etmek istemiş,oldukça iridir de.

Neleri var bir bilseniz....

aynen katılıyorum

Bir çocuk saygısızsa öğretmen mi suçludur dediniz? Yanlış anlamış olmayı umuyorum.

Keşke böyle konuşanlar 1 hafta kadar bizim okulda 30 saat derse girse,ne çok isterim.Yıllardır bu mesleği yapıyorum,9 ayrı okulda çalışma fırsatı buldum.En iyisinde de en kötüsünde de çalıştım.Öğrenciye bırakın vurmayı,hakaret etmeyi,sesimi çok yükseltip bağırmadım bile.Ama şunu söyleyebilirim ki
artık zaman çok çok farklı.Öğrenciler her türlü edepsizliği yapıyor,sizi adam hesabına almıyor,siz bir bağırsanız suç oluyor.Bazen kendime zor hakim olduğum da oluyor.İnanın göründüğü gibi değil

Anlamadığım başka mesleklerde bu olmuyor ama bizim meslekte herkes konuşma hakkını kendinde buluyor.Herkes öğretmenliği bizden iyi biliyor maşallah.

YAPICI YORUMLARA YONELTIYORUM ben öğrencileri..yoksa Laf(!) Olsun diye elestiri yapmayin diyorum ve bu daha üretkenliği sebep olur. Bu kadar sürü laf(!)a gerek yok yormayin kendinizi ) sanki biz deminden beri dayak atin dayakla ders anlatin diyoruz :)))))komik geliyor ya daha konuyaa adapte degilsin

Kesinlikle hocam aynen katılıyorum....herkes uzman çocuk psikolojisinde daha burda 2 lafin ustesinden gelinemiyor bir de kalkmis neler savuruyor.....neleri var bilsenizzz

Neden acaba.Neden sizde konuşma hakkını çok buluyor insanlar.Çünkü en çok şikayeti kim ederse,en çok kim katlanılmaz en ağır meslke kendisininmiş gibi gösterirse o tartışılır.Bütün sülalem öğretmen.Öğretmen bir ailedne geliyorum.Öğretmen arkadaşlarım var.Şu cümle
bile ne kadar kısır.Bilmeyen anlamaz,gelin çalışın,yani doktoru anlamak için doktor,öğretmeni anlamak için öğretmen,herkesi anlamak için o olmak lazım.Peki nerde sizin sosyal algınız,hayattaki benzer tecrübeleriniz,yaşanmışlıklarınız,çocuk bilginiz.Hee çocuğa sopa salla kolu morarsın git hakimin karşısına sor bakalım öğretmen olmayan anlamaz dediğinde vereceği cevabı.
Çok yakın bir akrabam,Türkiye nin en ücra yerinde,en zor şartlarda,resimlerini gönderdi okul demeye bin şahit bir yerde,doğru dürüst Türkçe konuşmayı bilmeyen çocuklara azimle eğitim veriyor.Başka bir arkadaşım,varoş diye tabir edilen,küfürün bol olduğu bir okulda öğrencilere laf anlatmaya çalışıyor.Küfür edeninden,kalem fırlatanına.Ama arkadaşım onlarla özel etkinlikler yapıyor.Hepsiyle tek tek konuşuyor ve problemli öğrencisinin nasıl düzeldiğini,nasıl değiştiğini gözleri parlayarak anlatıyor.Mesleği sevmek ve tahammül çok önemli.Yazdıklarımdan bir cümleyi almış diğerlerini es geçmişsin.Tekrar ediyorum.Türkiye de herkes seçkin,saygılı iyi eğitimli değil ki çocuğunu aynı şekilde yetiştirsin.Aileden saygısızsa bir çocuk kenara mı atalım.çocukla iletişim kurmak eğitim öğretim vermek öğretmenin,ve okulun sorumluluğundadır.

Yazdıklarından hiçbirşey anlayamadım.Zaten başından beri imla katliamcısısın.Bu üslüpla sen öğretmen olsan neee,olmasan nee.O kadar yazdıklarımdan anladığın dayak atmak mı.Neyse anlayana sivrisinek saz,anlamayana davul zurna az.

Eşiniz kaç yıllık öğretmen.Valla mesleğe ne gazla ne ideallerle başlıyosun ama öğrenciler ve velileri görünce bazı öğrencilerin bu vatana tamamen fazlalık olduğunu anlıyorsun

En çok şikayet bizde midir,yorumsuz.Bunun nedeni öğretmenliğin çok basit algılanması.Artık öyle bir zamanda yaşıyoruz ki,öğretmeniz demeye utanır olduk.Çünkü biliyoruz ki küçümsenilecek,tatillerimizden bahsedilecek,yorulmuyor,iş yapmıyor denecek...vs.
Ama yine de insan içinde olmadığı bir konuda bu kadar sert bir üslup kullanmamalı,ahkam kesmemeli.Çok da hoş olmuyor.

eşinize iyi bir ders olsun korkutmak için bile olsa cetvel sallamasın artık baska yolu yordamı var öğrenci susturmanın bireysel konuşursun teneffüste görev verirsin ne bileyim olmadı rehberlik servisiyle paylaşırsın benim de cocugumun kolu morarsa ben de sikayet ederim..ama bu işten bi şey cıkmaz korkmayın ..

Ben de öğretmenim ve öğretmenlik mesleğinin bu derece itilip kakılmasından rahatsızım.
Yani bu şikayet edilen öğretmenler bir harf bile öğretmemişlerse vurun yerden yere ama aksi halde çocuklarınızın üzerinde hakları olduğunu bilin.
Bir öğretmen çocuğun kulağını çekiyorsa ya ödev yapmadığı içindir ya dersin akışını bozduğu için. Sonuç olarak yine çocukların iyiliği için; nedir bu derece olay olan?
Ayrıca milli eğitim sistemi tamamen öğretmenleri bir kenara atmış ve öğrenci odaklı olmuş durumda.
5 yıl boyunca köyde çalıştım, üzerime vazife olmadığı halde odun kırdım, soba yaktım, okul ve okulun tuvaletlerini temizledim. Ben bunları veliler için mi yaptım? Bana iyi öğretmen desinler diye mi? Ya da fazla para mı vereceklerdi hem hademe hem öğretmen olduğum için? Yaptıysam çocuklar için yaptım. Öğretmenler arasında çürük elmalar illa ki var ama çoğu türlü fedakarlıklardan geçerek gelmiş ve öğrencilerinin başarısını isteyen insanlar.

Koalina tarafından yazılmıştır:)

Son düzenleme:

Ahkam??? AH-KAM MI?
Ben öğretmenliği mi küçümsedim,yoksa tek zor meslek o değil mi dedim.Bu dünyada ne meslkeler var ama çoğunlukla şikayyet öğretmenlerden.Ve üstüne basarak söylüyorum idealist,sürekli şikayet etmeyen öğrtetmenleri kastetmiyorum.
Tatilinize laf etmedim.Sonuçta hatrı sayılır bir tatiliniz var.
N eiş yapmıyor dedim ne küçümsedim.Melankolizme gerek yok.
Her işin sıkıntısı vardır.
Ben burda Salladığı cetvele KOLU ÇARPAN öğretmen üzerinden yorum yaptım.
ÜSLUBA GELİNCE,bence ben öğretmenim diyenlerin burda çocuklar hakkında yazdığı yorumları oku,konu sahibibnin üslubunu oku da ondan sonra benim belirli bir çizgi de anlattığım yorumdaki üslubuma bak.
Öğretmenliğe lafım yok.Nice öğretmen arkadaşım var.Öğetmen küçük öğrenciyle ne kadar uğraşıyorsa,doktorda küçük büyük yaşlı genç her hastayla bin kart daha fazla uğraşıyor.Mesleki örnekler çoğaltılır.Hasta uakını bıçak çekiyor doktorlara.Ama kimse gidip cetvel sallayıp kol morartmıyor.
Kendi mesleğinize saygıyı önce siz göstermelisiniz.Mesleğinizden canavarlarla başa çıkan haksız mağdur öğretmenler gibi bahseden sizlersiniz.(genelleme)
Daha da söyleyecek sözüm yok.

Doktorlarla öğretmenleri kıyaslamamak gerek. Tam gün yasasına rağmen özel muayenehanelerine saat3 te kaçan, köyden gelmiş yaşlı amcaları dedeleri azarlayanlar da onlar. Her mesleğin zorluğu var ama bakın burada bile doktorları koruyan birisi var ama öğretmen olmadığı halde öğretmenleri savunan kimse yok. Halbuki doktorlar bile bu beğenilmeyen öğretmenlerin elinden yetişip de doktor olabiliyorlar :)

Ben anlayamana şaşırmadim acikcasi. Imla ile alakasi yok ne yazik ki;(.zorlanma daha fazla

Ben öğretmen olmuşum iyu ki boş boş ogretmen olanlara satasarak kendimi adamdan saydirmaya calismiyorum.şimdi sazi size veriyorum:)))

Eşiniz kaç yıllık öğretmen.Valla mesleğe ne gazla ne ideallerle başlıyosun ama öğrenciler ve velileri görünce bazı öğrencilerin bu vatana tamamen fazlalık olduğunu anlıyorsun

Sen kendine çizdiğin şekli sil bence tekrar yap....eğri olduğundan dogru olani da eğri görüyorsunuz

Son düzenleme:

öğretmenleri yüceltmek için doktorları yermeyin isterseniz!
doktorlarla kıyaslamayın zaten işin içinde olmadan bilemezsiniz.
saat sabah 7:30da hastaneye gidip akşam nöbette hiç uyumadan ertesi gün serviste ya da poliklinikte mesai yapıp akşam 7'de eve gelmek gibi insanlık dışı uygulamalar yok en azından (bu çalışma temposunda olan eşim olur, eve gelip uyuyakalır garibim, zavallı aile hayatımız! )
tam öğretmenliğin ne kadar zor ve katlanılması güç olduğunu yazacaktım ama bu yorum beni benden aldı!! (annem-babam öğretmendir, emekli değil annem)
muayenehaneye saat 3'te kimse kaçmıyor hanfendi çünkü artık o işler bitmiş durumda zaten. bir tek hocalara var ki hocalar da artık sadece muayenehanede çalışıyor.
kim kimi azarlıyormuş acaba?
en ufak bir şeyde şımarmış insanlar tarafından hakarete uğrayan biziz yahu! daha iki gün önce adet ağrısı için ambulans çağıran bir hanımefendinin arkadaşları tarafından bi ton hakarete uğradık yahu, adet ağrısı be, ben de kadınım adetli adetli gidip nöbet tutuyorum.
ay neyse konu doktorlar değil.

öğretmenleri de doktorlar gibi itibarsızlaştırma hareketi böyle böyle amacına ulaşıyor.
arsız yeni nesil laftan sözden anlamadığı gibi bunları yetiştiren aileleri kendileri terbiye vermeyip öğretmenden bekliyorlar.
ama öğretmen en ufak bağırdığında hemen sınıfın kapısında, müdür odasında bitmeyi biliyorlar.
bunu gören çocuk da daha çok yüz buluyor.
önceden düşük not alsak anne-babamız neden çalışmadın derdi, şimdi olsa öğretmen linç edilir.
annem gelmiş 50 küsür yaşına hala öğrencileri için kendini parçalar, ama bu veliler en basitinden pazar sabahın köründe bu kadın uyuyo mu, ailesiyle kahvaltı keyfi mi yapıyor düşünmeden abuk subuk şeyler için aramasını bilirler.
veli veli değil ki çocuk düzgün olsun.

Canım benim,kıyaslama farklı,mesleki zorluğa örnek vermek farklı.Öğretmen var,öğretmencik var.Eli öpülesi öğretmen var,daha İMLA KURALINDAN Bİ HABER öğretmen var.Bak ne güzel demişsin.Köyden gelen amcayı azarlayan diye.O doktor da kalksa aynı öğretmenin savunma psikolojisini kullanıp,nelerle uğrşıyoruz,en saçma soruları soran hastalar,laf anlamayan hastalar,saygısız hastalar diye sıralamaya başlasa...Hee her mesleğin iyisi de var kötüsü de.Öğretmensin sanırım.Bak ne güzel ifade edebiliyorsun.Bu senin iyi eğitim aldığını gösterir.Ama doktorlukla kıyaslama yapılamaz bile.Doktorluk zor bir meslek.Ömür boyu öğrencisin doktorlukta.Ne saatin belli,ne kazandığın.Bir tek doktorluğu savunuyorum.Her meslek dalında var.Ama öğretmenlik gibi kutsal bir mesleği,çok afedersin hayvan terbiyecisine çeviren insanlarımız var günümüzde.O yüzden her zaman söylüyorum yine söylüyorum.Herkes öğretmen olmamalı.Çok özellikli insanlar öğretmen olmalı.Psikolojik testlere tabi tutulmalı.Özellikle ana sınıfı ve ilkokul öğretmenleri.

Birileri doktorları överken ve öğretmenleri yererken iyi ama di mi ?öğretmen olmadan öğretmenlik hakkında yorum yapabiliyorsunjz ama ben doktor olmadan doktorluk hakkında yorum yapamayacak mıyım? Ayrıca bütün sülalem doktor olsa da kendim çalışmadan o mesleği asla anlayamam bunun bilimcindeyim. Bu sizin için de geçerli...
Burada meslek tartışması değil öğretmenlerin ne derece ayağa düştüğünden bahsediyorum.
Annem bile geçen bana biraz daha çalışıp doktor olsaydın ya dedi. Birine öğretmenim diyince direk ohhh 2 ay tatilsiniz diyerek konuya giriyor. Bütün bunlar kendi adıma hoş değil.
Kaldı ki ben doktorluğun da kutsal bir meslek olduğunu düşünürüm ama onlarda da var sorunlulular elbette:)

Son düzenleme:

Tabi ki doktorluk zor ama öğretmenlik, doktrluk ve hukukta çalışanlar üzerinde ciddi sorumluluk var. Misal beni çalışma zorluğundan ziyade bu sorumluluk bilinci yoruyor. Ettiğim bir kelime bile bir insanın hayatını değiştirebilecek değerde, belki dibe vuracak belki zirvelere çıkacak... bu işte zaten öğretmen bu sorumluluk altında ezilirken en ufak hatasında velinin azarlaması, şikayet etmesi nedir? Amacımız hem eğitimli hem karakterli bireyler yetiştirmekse öğretmene kin beslemek yerine konuşmak daha mantıklıdır. Yine de olmuyorsa elbette hakkını aramak gerekir, psikopat öğretmenleri barındırmamak gerekir... ama bizim okulda öğrencilere aşık bir öğretmenin bir kulak çekmesi ile okula jandarma gelince ben velilere ek iyi niyetle yaklaşamıyorum. Sonucunda bir şey çıkmasa da o dönem çok can sıkmıştı...

Ne demistim kpnu basinda?? Konunun donup dolasip bir ogretmenlerin mi meslegi guc,tatiliniz var,tahammulu olmayan biraksin meslegineye gelecegini biliyordum :) bence gerek yok bu kisirdonguyu konusmaya.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…