Su kesesi yırtıldığı için 20 haftalık bebeğimi kaybettim :(((


oğluna ne söyledin 5 yaşında kızım var açıklayamadım ona ölümü anlamaya çalışıyo arada sorular soruyor. bebek yokmuş doktor yanlış görmüş dedik ama kafası karıştı tabi..resim çiziyor anne baba kendi elele bide ayrı bi köşeye bebek çiziyor
 
Rabbım kımseyı evladı ıle sınamasın derler ya hani.. sadece dogmus evlatla degıl bence doğmamısı da buna dahil yanılıyor muyum ? cok uzgunummmm

bence yanılmıyorsun canım. valla bazen göğsümün tam ortasını sıkıyorlar sanki..
 
İŞTE TAMDA BU "kabullenmek" BUNU AŞMAM GEREK.GERÇİ DAHA ÇOK YENİ BELKİ ZAMAN........

canım zaamanla böyle travmalar doğru atlatılamazsa geçmiş gibi görünüp depresyonla geri geliyor.o yüzden ona meydan vermek istemedim.ve yeni bebeğime yaşadığım acının etkilerini taşımak istemedim.

ilaç kullanmadım .
 

evet mutlaka kızına çook yanıyorsundur. fakat bak oğlun var ne güzel canım!! ona sarılıyorsundur. biz de o da yokki kuzum biz ne yapalım
 

canım , yanlış anlama ama öyle demeniz pek iyi olmamış.aylarca çocuk karnının büyüdüğünü gördü.bence onun yaşına uygun bir dille anlatabilirsin.gerçeği yani.
ben öğretmenim 3.sınıfları okutuyorum ve 33 çocukta benim bebğimle bütünleşmişti.onlara kendim söyledim.ve önceden biyolojik olarak bebeğin karnımd nasıl durduğunu seviyelerine uygun anlatmıştım.nasıl besleniyor öğretmenim çişini nereye yapıyor uyuyormu sorularına cevap vermiştim.ve su kesesini biliyorlardı.bir balon gibi bişeyde onun gelişiminin sağlandığını falan anlatmıştım.

sonra dedimki kese yırtılmış suyu bitti. bebekte suyu bitince yaşayamadı.dedim.hatta dediler ki su dökselerdi olmuyormuydu :)))))

esprili ve seviyelerine uygun bir dille çok güzel anlattım.ve atlattılar.yoksa çok üzüleceklerdi.mesela gürültü yapmayalım bebek var falan diyorlardı :))))bizi duyuyormu bir kere dokunabilirmiyim v.s v.s çok sevmişlerdi.:)))
 

TABİ OĞLUM 5.SINIFA GİDİYOR.. DAHA AKLI BAŞINDA 5 YAŞA GÖRE. HERŞEYİN FARKINDA EŞİM BEN HASTANEDEN ONU EVE ALMAYA DÖNMÜŞ, HASTANEYE GETİRDİ. O DOĞUM OLDU SANMIŞ KUZUM.(Çünkü ben kontrole gitmiştim. kendi ayağımla,fakat orada öldüğünü öğrenince acil sezeryan olu.) FAKAT YOLDA BABASI ONA BEBEĞİN ANNENİN KARNINDA ÖLDÜĞÜNÜ ANLATMIŞ . ANCAK ÇOK ŞANSLI OLDUKLARINI ANNENİ KAYBETMEDİĞİMİZ İÇİN ALLAHA DUA ETMEMİZ GEREKTİĞİNİ SÖYLEMİŞ. biliyormusun o ona yetmiş. O gün hastanede beni ilk odada gördüğünde çok ağladı.bana sarıldı. önce kendini tuttu , tutma oğlum ağla dedim.sonra nasıl ağladı görseydiniz, içimn bir kez daha kan ağladı.buda ayrı bir üzüntü. o günden beri o benim gözümün içine bakıyor. bizler onlar için daha önemliyiz. birde oda kardeşini hiç görmedi. sanki rüya gibi oldu onun içinde. şimdi iyi. ama ben kötü olunca oda kötü oluyor. işte bu yüzden ben çokta yas tutamıyorum.
 

geçmiş olsun canım. allahtan ben de faranjit yok, yoksa okulda tebeşir kullanılıyo napardım??
kilo olayını sorma canım. evlendikten sonra 10 kilo aldım. evliliğin 3. yılında bir anda. hamilelikte de 8 kilo aldım. doğumda 6 kilo verdim. lohusalıkta 4 kilo aldım(mütemadiyen yatıyordum çünkü) şu an 65 kilo bu pehlivan maşşallahhh
 

bebeğini kaybetme nedenini onun anlayabileceği bir dille söyleyebilirsin.ölümü yok oluş olarak vermemeye çalış.çocuğunu en iyi sen tanırsın.ama kafasını çok karıştırma.net cevapların olsun derim ben.yinede bir uzmana sormanda da fayda var.
 

kötü bir durum tabi çocuklu olunca da siz bi de bunu yaşıyorsunuz
 

haklısın aslında ama ne diyeceğimizi bilemedik aklına yer etmiş sadece yaşlılar ölür diye anne sen ölmezsin dimi ben ölmem dimi gibi şeyler söylüyordu bende açıklayamadım ne diyeceğimi bilmediğimden
 

canım o yaştaki çocuklarda ; tuhaf bir şekilde annelerini hamileyken hasta halsiz görüklerininden bilmiyorum.ya anneme birşey olursa korkusu oluyor.benim bir velim hamile kızı annesinin ölmesinden korkuyor.
 
canım o yaştaki çocuklarda ; tuhaf bir şekilde annelerini hamileyken hasta halsiz görüklerininden bilmiyorum.ya anneme birşey olursa korkusu oluyor.benim bir velim hamile kızı annesinin ölmesinden korkuyor.

evet aynen....özelliklede erkek çocuklar annelerine daha düşün. benim oğlum benim gözümün içine bakar. babasınıda çok seviyor.iletişim sorunu yok.ancak erkek çocuklar daha anneci.
beni teselli ediyor kuzum. üzülme annem yine kardeşim olur diyor.
 
ben izmirde yaşıyorum.aranızda izmirde olan varmı????

yok canım ben ankara.
kızlar bir de bir şey soracağım. eşim bugün hastaneyi aramış kızımın test sonuçları hala çıkmamış( sizce de fazla uzamadı mı? yoksa bunlar sonuçları mı kaybetti acaba? merak ediyorum ölüm nedenini(
in_aycım bence en iyisi bir pedagogla görüş sen.
 

kıyamam ben ona.canım benim.sorumluluk sahibi oluyorlar değil mi.:)

onuda üzme ama .bak bir oğlun bir melek kızın var.

oğlun için birşeyleri düzelmen ve yeniden kaldığın yerden devam etmen gerekmezmi.
 

canım otopsi sonucunumu bekliyorsunuz.ne kadar zamanda çıkacak demişlerdi.özel hastaneye mi verdiiniz.

in_ay bencede en iyisi bir uzmanla görüşmek.senin çocuğuna anlatış şeklin ilerki yaşantısını çok etkileyecektir.
 
oğlum 7 yaşındaydı ikinci bebeğe karar verdiğimizde. ancak 2 sene olmadı.sonra hiç bir sebep bulunamadı.sebepsiz kısırlık yada yaştan dır dendi. bu bebğime 4.aşılamada hamile kalmıştım.ve bu sürede oğlum 10 yaşına geldi. herşey çok güzeldi. hamileliğimi öğrendiğimizde hepimiz havalara uççtuk.sonrada kızım olacağını öğrendiğimde yine çok çok sevindik.çünkü birde kızımız olsun çok istiyorduk. sonra ise 38 haftaya geldik ki hiç beklemedğimiz bu durumu yaşadık.herşeyimizi hazırlamıştık.oğlumun odasını daha büyük odaya aldık.onun odasını kızımıza hazırladık...öyle büyük bir hüsranki.....nasıl geçecek bilmiyorum.2 sezeryanım oldu 3.son hakkım.allahtan hayırlısı .............
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…