öncelikle bu acıyı yaşayanları çok iyi anlıyorum. bende 04.01.2012 de suyum geldiği için 15 haftalık oğlumu kaybettim. ve neden olduğu ile ilgili sürekli kafamda sorular var. söylenen şey enfeksiyon olabilir. bu enfeksiyonun hiç bi belirtisi yoktu bende hala anlamıyorum. bunun sadece benim başıma geldiğini sanıyordum bende başlarda.ama insan kendi acısını biliyo. işin içinden çıkamadım. allahın takdiri,alnıma bu yazılmış diyorum artık. fakat bundan sonra ne yapıcam. aynı şey başıma gelir mi... sorular sorular sorular
geçmiş olsun canım.ben sorunlu gebelik üzerine doktora gidiyorum.henüz hamile değilim.doktorun söylediğine göre bu enfeksiyon önceden fark edilip antibiyotik başlansaymış bu sorun yaşanmayabilirmiş.bende fark etmedim enfeksiyonu.belirtiside olmadı.ama suyum geldiğinde tahlillerde çıktı.
bu olayda kendini suçlayacağın hiçbir sebep yok.önemli olan ikinci gebeliğinde bu enfeksiyonun bilinerek düzenli takibinin yapılması.ve senin için 13 ve 17 . haftalar daha sık takip edilmesi gereken aylar.yani su gelmesinden önceki ve sonraki 2 hafta kritik haftalarmış
konuşmaya ve yardıma ihtiyacın olursa ben elimden geleni yaparım.
geçmiş olsun canım.ben sorunlu gebelik üzerine doktora gidiyorum.henüz hamile değilim.doktorun söylediğine göre bu enfeksiyon önceden fark edilip antibiyotik başlansaymış bu sorun yaşanmayabilirmiş.bende fark etmedim enfeksiyonu.belirtiside olmadı.ama suyum geldiğinde tahlillerde çıktı.
bu olayda kendini suçlayacağın hiçbir sebep yok.önemli olan ikinci gebeliğinde bu enfeksiyonun bilinerek düzenli takibinin yapılması.ve senin için 13 ve 17 . haftalar daha sık takip edilmesi gereken aylar.yani su gelmesinden önceki ve sonraki 2 hafta kritik haftalarmış
konuşmaya ve yardıma ihtiyacın olursa ben elimden geleni yaparım.
merhaba kızlar,
haftaya bu gün doğuma girecektim oğlum yaşasaydı((
okulda bir öğretmen arkadaşım hamileymiş ve bana söylemedi.başka arkadaşlardan duydum.çok üzüldüm bana söylememesine.o kendince belki beni üzmek istemedi.ama kenar köşe birileriyle konuşması hoş olmuyor.zaten çevremde kim hamileyse ne yaşamış olursa olsun kalkıyor bi yerleri.benden uzaklaşıyor en can dediklerim bile.başka yerlerde başkalarından duyuyoorum yada okuyorum yaşadıkları duyguları.insan o zaman çok üzülüyor işte.(((
nasip canım, hakkımızda hayırlısı olsun. ben de senin yaşayacağın şeyleri yaşayacağımı bildiğim için işe başlamak istemiyorum. yaşamadan nerden bileceksin diyeceksin ben de okuldaki arkadaşlardan birinin hamile olduğunu öğrendim. o ve birkaç arkadaş da dahil olmak üzere 2 ay geçmesine rağmen bir kere bile tel. açmadılar ki biz okulda toplam 20 öğretmeniz. hiiiç üzülme canım, neticede göbeklerimiz onlarla kesilmedi. inan tüm melekanneleri bence böyle tavırlarla karşılaşıyor. zaten bu sebeple burada dertlerimizi burada birbirimize açıyoruz. çünkü kimse bizi birbirimiz kadar anlamıyor malesef!
evet haklısın canım.ben doğum yaptığımda o dahil pek çok arkadaşım samimi olayım olmayayım hepsi aradı ve eve ziyaretede geldi.
ama şimdi hamileymiş.ben hamileyken bana soruyordu nasıl bir duygu falan diye anlatıyordum.şimdi o hamile benim kollarım bomboş.(((
belki ben üzülürüm diye söylemiyordur bilmiyorum.diğer arkadaşlardan duyduğumda daha çok üzüldüm.çünkü vebalı gibi benden saklaması tuhaf geldi.kenar köşe birileriyle görüşüyor.konuşuyor.(((
salla gitsin yaa!! ben açıkçası bazı insanları hayatımdan çıkarıp yenilerini sokmaya karar verdim. gitsin 'out' lar, gelsin 'in' ler
evet haklsın canım.benim içinde hiçbirşey eskisi gibi değil.bebeğimi kaybetmeden önceki ben ve sonraki ben farklı.çok şey değişti.
neyse canm ben m sen neler yapıyorsun pek görüşemedik bu aralar.
canım bebeğin sonuçlarını sormaya gittim dün, belli olmamış henüz. oradaki kadına niye daha belli olmadı dedim. bazen 15 gün, bazen 1-2 ay bazen de bir şey bulunamazsa 4 ayı bulur dedi. yani bi sonuç çıkmayacak gibi görünüyor. ben durumumu anlattım, rica ettim. kadın da hocayla görüşürüm sizin için ama süreyi kısaltamayız dedi. sonra gözüm alerji olmuş, doktora gittim. göz numaram da büyümüş. ben ağlamaktan gözü kör olan cinstenim de!! kırmızı, kemik, numaralı gözlük aldım. baya marjinal yani! tiyatroya gittim. sonra eşimle tatile gidicez, onun işlemleriyle uğraştım, eşimin yurt dışından kuzenleri ve şehir dışından abisi geldi. onlarla bol bol vakit geçirdim... ve tüm zamanım dolu dolu geçti.
bir de dün kızımı rüyamda gördüm, sabah çok üzgündüm
benden böyle işte. sen de ne var ne yok?
gçzlük takmıyormuydun.ilk kez mi takıyorsun gözlük.ben 20 senedir takıyorum.
benim en büyük desteğim eşim sonrada kelebeklerim oldu.yoksa böyle kolay atlatamazdım.
canım ben de orta birden beri gözlük takıyorum fakat son 9 senedir aktif olarak lens kullanıyordum. alerji olunca eşim arada bir de gözlük tak diye gazladı. ben de o gazla gittim kırmızıı!! gözlük aldım canım.
benim eşim de en büyük desteğim ama öğrenciler için kelebek!ten daha değişik bir benzetme yapmalıyım galiba:44:
terapiye gidiyormusun canım.benim doktorum hastaonun için çok üzüldüm.bağırsaklarında nodül varmış.2 hafta hastanede yattı. ((( geçenlerde bir kez gittim.o kadar kötü görünüyordu ki kendimi bırakıp ona üzüldüm. Allah yardımcısı olsun.
kuzum yok gitmiyorum. daha doğrusu benimki seninki gibi her hafta değil ayda bir çağırıyor. ayrıca bu psikolog beni kesmedi. eşim bir psikiyatr bulmuş sadece psikolojik destek için. 3 seansta halledeceğime eminim demiş adam. yani özgüven tavan yapıyo. bu konuda yapmış uzmanlığını. fakat çok tuzlu ücreti be arkadaşım!! geçen sefer de bahsetmiştin doktorundan. bu sefer psikolojik destek için o sana para ödeseydiişin şakası bir tarafa allah ona da acil şifalar versin inşallah canım.
bu arada haftaiçi başıma bir olay geldi. eşimin eniştesine lösemi teşhisi konuldu. o yüzden kuzenleri yurt dışından geldi. ziyarete gittik. ben uzakta bekliyordum. kızlar babalarına sarılınca ağlamaya başladılar. sonra ağlayarak kadının biri ordan uzaklaştı, yanıma gelip ağlamaya başaldı. adamın biri niye ağladığını sorunca kadın anlattı. hemşireymiş, 17 yaşındaki kızına lösemi teşhisi konmuş. kadın hüngür hüngür ağlıyo kızım gözümün önünde eriyo,elimden bir şey gelmiyo diye. eşim o kadını görünce halimize şükredelim hatun dedi. o günden beri kendimizi unuttuk, kadına dua ediyoruz eşimle. kelebekcim allah da bizi beterinden korusun inşallah!!
inşallah canım.beterin beteri var.biz en azından bir paylaşıma girmemiştik meleklerimizle.Allah bu acımızı unutturacak acı vermesin hiçbirimize.geçmiş olsun eniştene.ileri aşamadamı.erken teşhis mi.ben öyle üzüleceğim ortamlara girmemeye özen gösteriyorum.hatta haberleri bile izlemiyorum.
senin face var mı canım.sakıncası yoksa oradan da görüşebilirz.özelden yazalım adreslerimizi ama.
saol bebeem. valla ilerisini gerisini aşamasını bilmiyorum da yolda görseydim tanımazdım. o kadar kötü olmuş adamcağız valla.
kuzu face var ama adres nasıl yazılıyo bilmiyorum. olur oradan da görüşebiliriz tabikisi, yolla bebeeem ben kabul edeyim.
merhaba akadaşlar.
27.10.2011 de akşam yemeğinde suyum geldi.3 gün hastanede yattım.serum ve antibiyotikler verdiler.idrar yollarımda yoğun enfeksiyon varmış.sonra hastanede su gelmeye devam edince mecburen 29.10.2011 de gebeliği sonlandırmak zorunda kaldık.( su geldiğinde ve doğum anına kadar bebeğim yaşıyordu .ama ciğerleri gelişmediği için yaşama tutunması için hiç şansı yoktu.suni sancıyla normal doğum yapmak zorunda kaldım. (( şimdi lohosayım ama ellerim bomboş.isyan etmek istemiyorum ama içimdeki acıda hiç kolay değil.Allah böyle taktir etmiş demekten başka çarem yok. ((
Benim anlamadığım idrar yolları iltihabı yüzünden çocuk düşebiliyorsa neden testler yapılmıyor. ilk testlerim hamile kaldığımda yapıldı.sonuçlar iyi çıkmıştı.sonra bir daha hiç test istemedi doktor bizden.şimdi araştırınca %10 oranında bu olay görülüyormuş.neden ihmal ediliyor bu oran küçük bir oran değil ki.((
inanamıyorum bu yaşadıklarımı benim yaşadığıma.sanki kabustayım ve uyanacağım.nefes almak bile güçleşiyor zaman zaman.((
oğlum olacaktı.kendimi suçlamaya çalışıyorum.bir tane sebep bulamıyorum.yok işte bomboşum.göğüslerime süt indi.gergin ve acıyor.
benimle aynı acıyı yaşayanlar lütfen yazsın.
canım özelden facedeki adınız yaz baana.ben faceden istek gönderririm sana.ama adını soyadını bilmiyorum.
allah sabır versin benim başımdan geçti erken dönem suyum patladı 14haftalıkken ama dr almadı kalbi attığı için durmasını bekliycez yaşamaz su çok azalmış dedi ama durmadı 18haftalıkken tekrar baya bi su boşaldı devamlı yatak istirahati ama mucize lazım dedi bu gebeliğin devam etmesi için dr güvendiğim halde ki 17senelik doktorum benim yinede başka hastanelerede gittim hepside yatış verip almak istediler dr yutdışındaydı bi keresinde üsk. malum hastane imza almadan bırakmadı beni kalbi atıyor hala müdehale etmekte ısrar ediyolar imza verdik çıktık birde yaşımdan dolayı amniyosentez yapılacaktı oda gecikti zaten su kalmamış ama her hafta bazen gün aşırı devamlı kontrollerim sürdü dr da şaşırdı yavrum benim sımsıkı tutundu bana ve beni bırakmadı o zamanki psikolojim berbattı şimdi yazarken bile içim titriyor sonunda kendi bile şaşırdı mucizeye suyumda artış olmuştu her gittiğimde biraz daha çok en sonunda amniyosentez bile yapıldı şuan oğlum 3.5yaşında ama erken doğdu 7ayını bile dolduramadan erkenden geldi yine su boşalması sebebiyle bu sefer hemen sezeryana aldı 4gün küvezde yattı vardır bundada bi hayır de allah sağlıklı hayırlı güzel evlatlar nasip etsin
yukarda yanlış yazmışım 7ay diye 32haftalıktı doğduğunda ve ayağında susuzluktan kalma bi bozukluk vardı kemik eğri durmuş su azalınca o eğildiği şekilde gelişmiş ama onuda atlattık çok şükür şimdi eğrilikten eser yok ben çok mücadele ettim olmadı çocuğum hamile kaldım karnımda öldü hep tedavi oldm hiç yılmadım allah tüm isteyenlere nasip etsin ilk bebeğime 10yıl sonra kavuştum 2.si size anlattığım sonra 3te geldi kendiliğinden tedavi olmadan :)yani fazla sıkmayın kendinizi biraz oluruna bırakın psikoloji çok önemli tabi böle deyincede olmuyor kendim yaşadığım için biliyorum ama fazlada okumadım yazılanları ilk mesajı okuyup yazdım tam bilmiyorum yazılanları allah her isteyene nasip etsin sizlerde kucağınıza alın inş.kısa zamandaamin canım. mücadeleni takdir ettim valla. allah biz melekannelerine de bebiş nasip etsin inş. sen bebeğini kaçıncı hafta doğurmuştun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?