merhaba akadaşlar.
27.10.2011 de akşam yemeğinde suyum geldi.3 gün hastanede yattım.serum ve antibiyotikler verdiler.idrar yollarımda yoğun enfeksiyon varmış.sonra hastanede su gelmeye devam edince mecburen 29.10.2011 de gebeliği sonlandırmak zorunda kaldık.( su geldiğinde ve doğum anına kadar bebeğim yaşıyordu .ama ciğerleri gelişmediği için yaşama tutunması için hiç şansı yoktu.suni sancıyla normal doğum yapmak zorunda kaldım. (( şimdi lohosayım ama ellerim bomboş.isyan etmek istemiyorum ama içimdeki acıda hiç kolay değil.Allah böyle taktir etmiş demekten başka çarem yok. ((
Benim anlamadığım idrar yolları iltihabı yüzünden çocuk düşebiliyorsa neden testler yapılmıyor. ilk testlerim hamile kaldığımda yapıldı.sonuçlar iyi çıkmıştı.sonra bir daha hiç test istemedi doktor bizden.şimdi araştırınca %10 oranında bu olay görülüyormuş.neden ihmal ediliyor bu oran küçük bir oran değil ki.((
inanamıyorum bu yaşadıklarımı benim yaşadığıma.sanki kabustayım ve uyanacağım.nefes almak bile güçleşiyor zaman zaman.((
oğlum olacaktı.kendimi suçlamaya çalışıyorum.bir tane sebep bulamıyorum.yok işte bomboşum.göğüslerime süt indi.gergin ve acıyor.
benimle aynı acıyı yaşayanlar lütfen yazsın.
canım aynı durum banada oldu doğum sonrası sütüm gelmesin diye 14 günlük bir ilaç verdi doktorum sütüm kesilsin diye çok acı bir durum ama Allah sabır versin acın geçmiyor ama sütün kesiliyor çok iyi anlıyorum seni
Merhabalar! Bu konuya yazacağım hic aklıma gelmezdi ama hayat bize bu acıları da sunmuş ve biz de elimiz mahkum cekiyoruz....
Bende 6gün önce bebeğimi kaybettim,17 haftalıktı yavrum,1aydır aşırı kanamam vardı,sürekli istirahat ettim hastanede yattım,kanamam kesilmedi... Ve sonunda olan oldu kanamayla beraber suyum da bitmisbebeğimin hiç yasama sansı kalmamıs,rahim ağzı açılmaya başlamış, kanımda bir sürü enfeksiyon cıktı zehirlenmeye basladığım için acilen bebeğimin alınması gerekmiş, ve sonra suni sancı verildi,cıldırtan bir sancıyla ve oğlumu kaybetmenin acısıyla 6 saat sonra doğum yaptım, artık bebeğim yoktu.... Canım cok yanıyo,nasıl atlatıcam ben bunu bilmiyorum, insan hiç Görmediği dokunmadığı bir şeyi nasıl bu kadar sever ve nasıl bu kadar özler anlamıyorum.... Sizler de benimle aynı acıyı yasamıssınıız, Rabbim hepimze dayanma gücü versin...
Merhabalar! Bu konuya yazacağım hic aklıma gelmezdi ama hayat bize bu acıları da sunmuş ve biz de elimiz mahkum cekiyoruz....
Bende 6gün önce bebeğimi kaybettim,17 haftalıktı yavrum,1aydır aşırı kanamam vardı,sürekli istirahat ettim hastanede yattım,kanamam kesilmedi... Ve sonunda olan oldu kanamayla beraber suyum da bitmisbebeğimin hiç yasama sansı kalmamıs,rahim ağzı açılmaya başlamış, kanımda bir sürü enfeksiyon cıktı zehirlenmeye basladığım için acilen bebeğimin alınması gerekmiş, ve sonra suni sancı verildi,cıldırtan bir sancıyla ve oğlumu kaybetmenin acısıyla 6 saat sonra doğum yaptım, artık bebeğim yoktu.... Canım cok yanıyo,nasıl atlatıcam ben bunu bilmiyorum, insan hiç Görmediği dokunmadığı bir şeyi nasıl bu kadar sever ve nasıl bu kadar özler anlamıyorum.... Sizler de benimle aynı acıyı yasamıssınıız, Rabbim hepimze dayanma gücü versin...
canım başın sağolsun. allahım dayanma gücü versin inşallah.. keşke süt gelir gelmez gitseydin dr.a. bir de sakın göğüslerine dokunma. sütün artar, canın daha çok yanar. bana da ilaç vermeyi unuttuklarından göğüslerime çok süt dolmuştu ve canım çok acımıştı ordan biliyorum canım
şu mübarek cumanın hürmetine allahım bir an önce kucaklarımızı doldurur inşallah...
arkadaşım kanama durumuna çok dikkat et benimki 40 günden fazla sürdü biter diye bekledik geçmedi 2 gün önce doktora gittim içerde birikmiş dedi bir parça çıkardılar anesteziyle ne olduğu belli değil plesanta parçasıda olabilir mol gebelikde olabilir dedi patolojiye gitti sonucunu bekliyorum birde onun korkusu sardı beni hayırlısı olur inşallah
cnm sütüm dün geldi bugün gittim,dostinex verdi,pzts,prş kullan dedi tam doz olarak... Ama ben bugün kullansam olmaz mı,bi de salı alırım.sorun olmaz herhalde dimi?göğüslerim cok ağrıyo. Ama içim daha cok acıyo,psikolojik olarak,inşallah biran önce atlatırım,asla unutamam amahafifler umarım... Senin hikayen nedir? Güzel şeyler duymaya o kadar ihtiyacım varki....
bence sorun olmaz canım, iç derim ben. ne kadar erken başlarsan ağrın o kadar erken diner. keşke dr.a sorsaydın. hangi gün başladığın değil, dozu ve kaç gün arayla içeceğin önemli. dozu dr.un dediği gibi al mutlaka ama. zaten hepimize o ilaç verildi. çünkü çok etkili bir ilaç. normalde o ilacın doğumdan çıktığın gün 2 tane, tek doz halinde verilmesi gerekiyormuş ama bana da vermeyi unutmuşlardı malesef
canım benim hikayem de pek hoş değil. benim bebeğim 27. haftada karnımda öldü ama plasenta previa denen bir gebelik rahatsızlığı yüzünden hayati tehlikem vardı, rahimim alınıyordu az daha. ama şükür ameliyat iyi geçtiği için rahmim duruyor. fakat bebiş yapmak uzunca bir süre yasakyani herkesin kendine göre derdi var malesef (( ama inan insanın bir rahminin olması bile büyük bir nimet!!! her ne kadar farkında olmasak da!! yani bu bile duyabileceğin güzel bir haber.
canım dediğin gibi acı unutulmuyor ama biraz hafifliyor, diniyor. seninki daha çok yeniymiş. ben senin gibiyken kafayı yiyeceğimi zannetmiştim. ama allah sabrını veriyor. yani dağına göre kar veriyor.
dua et canım, inşallah allahım yardımcın olur da acın çabuk diner.
bir tek Allaha sığınıyorum zaten,O sabrını veriyo inanıyorum,beterin beteri var diyorum,karşı komşumuz,doğurdu,kokusunu duydu,okuttu,büyüttü,askere gönderdi,teskeresine bikaç gün kalmıstı,kendisini beklerken tabutuyla geldi,biricik yavrusu şehit olmuştu..... Ne büyük bir acıdır Allahım ve ne büyük bi gururdur şehit annesi olmak!!! İnanıyorum ki bizim yavrularımız da melek olup uçtular...
Eşim de babasını 7yasında kaybetmiş,ve biz dedesinin adını koyacaktık oğluma,kayınvalidem hep,keşke dedesi de bi defa görebilseydi diyodu,ama dedesi onu bizden cok istemiş,bebeğim dedesinin yanına gitti,biz göremeden o kavuştu belkide...
Şükür binlerce kez şükür rabbime, daha kötüsünü de yaşayabilirdik... Yüzünü görüp kokusunu duysak nasıl vazgecebilirdik ki?
konu nerdeyse 1 senelik ben simdi okudum ooff canim cok zor bi acidir,senin adina cok üzüldüm,bende 3 aylik hamileyken hafif cok acik pembe ve kavhe rengi lekelenmelerim oluyordu,hemen doktorumu aradim gitdim,dediginiz gibi rahim kanallarinda enfeksiyon varmis,vajinadan alinan bi kac cesit fitil jel vs.birseyler vermisti allaha sükür bebegim saglikli dogdu.ben doktora sormustum eger fark etmeseydik tehlikeli bi durummuydu diye,evet dedi bebegini kaybede bilirdin dedi.siz hic fark edemedinizmi lekelenme falan olmadi canim..
aynı acıyı yaşamadım ama çevremde yaşayanlar oldu.siz çok güçlü ve sabırlı bir kadınsınız yapabileceğiniz en doğru şeyi zaten yapıyor ALLAH'a sığınıyorsunuz.o her şeyin en hayırlısını nasip etsin.her şerde bir hayır vardır derler.minik meleğiniz sizi cennette bekliyor olacak elbet bir gün ona kavuşacaksınız.RABB'im gücünüzü tüketmesin.sağlıklı,hayırlı evlatlarınız olsun inşALLAH.
acı canım, çok acı!!! üstelik evlat büyüdükçe acısı da büyür. allah o annelere sabır versin. bizim meleklerimizi de bize şefaatçi kılsın inşallah canım.
canım sancılarım ve ağrılarım oluyordu.ve ilk aylarım zor geçiyordu..bir gece özel bir hastanenin aciline gittik enfeksiyon var dedi.antibiyotik verdi.ertesi gün kendi doktorumu aradım kullanma dedi.güya gebzenin en iyi doktoruna gidiyordum.özel muayenehanesine.defalarca ağrım var diye ağlayarak aradım.pinpiriklenme bağırsak ağrısı yaşadığın,ilk gebeliğin telaş yapıyorsun dedi.oysaki enfeksiyon ilerliyormuş.oğlum yaşarken vazgeçtik ondan suyum bitince.bir anda oldu ne olduysa ve ben hala hamile kalamadım.9.aya girdik.((((
canım çok geçmiş olsun.bizler birer melek annesiyiz.Allah isteyen herkese bebek annesi olmayıda nasip etsin inşallah.
canım kanamanın sebebi belli oldumu.ilk hamileliğinmiydi.
kelebek arkadaşım gebzede hangi doktora gidiyordun doğumumu bende gebzede yaptım annemler orda oturuyor kontrolede oraya gidiyorum
evet arkadasım ilk hamileliğim..26yasındayım herkes daha yasın cok genc bi daha olur diyo ama ben aynı şeyleri yaşarım diye cok korkuyorum,belki daha cok yeni olduğu için böyle düşünüyorum ama inşallah tekrar o cesareti bulabilirim kendimde... Kanamanın sebebini bilemiyorum, 3.ayımda başladı,hep çoğalarak devam etti,progestan kullandım,iğneler bir sürü,yinede durmadı kanama... Hep düşük tehdidi dediler ama neden kaynaklandığını söylemediler,doktorumun eşinin de kanamsı hep olmuş,her ilacı kullanmış,kesilmemiş,26.haftada kendiliğinden kesilmiş,sonra erken doğum yapmış...suyum bitmese kanama cok önemli değil dedi doktorum ama bilemiyorum.... Bende idrar yolu enfeksiyonu cıkmıstı,burda okudum o sebep olabilir diye düşündüm... Maflor diye bi fitil vermişti,işe yaramadı sanırım... Enfeksiyon kapmamak için o kadar dikkat ettim ki anlatamam,cok titiz davrandım ama olacakla öleceğin önüne gecilmezmis.... Benim eşim azeri, azerilerin bi sözü var... "Ağaçtan düşen yaprak olsun,ağaca bişey olmasın..." hep bunu söylediler bana, sanırım çok doğru....
Canım tekrar çok geçmiş olsun.evet doğru bir söz.önemli olan sensin.tekrar olmaması için hiçbir sebep yok.korunma süresi verdimi doktor.normal doğummu oldu seninkide.
geçen gün tuvalette kadının biri bana hamilemisin diye sordu.göbeğim hala duruyor oğlumun yeri.zamanla azalır diyorlar.ne olduğunu ben bilmiyorum zamanla.ama başlarda çok ağlıyordum.zaten ağlaman gelince sıkma kendini ağlaya ağlaya atlatacaksın.
şimdi hamileleri görüyorum .bende tekrar istiyorum ama 9.aya girdik ve ben hala hamile değilim.(( korunmuyoruz.ama olmuyor.doktor korunmana gerek yok hemen hamile kalabilirsin demişti.belkide zamanı var bilmiyorum.
ben tekrar tekrar pek çok doktora gittim doğumdan sonra.tekrar hamile kalabilirsem yine tek doktora gitmeyeceğim.zaten o kadar çok araştırma yaptım ki.neredeyse kadın doğumcu olacağım.
sen doktoruna sor bakalım gerçek sebep neymiş.hangi şehirdesin bu arada canım.benim doktorumunda karısının ilk çocuğu su kesesi yırtıldı diye düşmüş.ikincisinde de sürekli kanaması olmuş.nihayet benimkinide düşürdü o... çocuğu.kendi karısına hayrı olmayandan ne bekleyeceksem.enfeksiyonumu dikkate bile almadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?