canım benim doktorum bir ay sonra kontrol dedi.2 ay sonra hamile kalabilirsin uzun süreli korunmanıza gerek yok rahim hazır olur olmaz yapabilirsiniz dedi.benim kasıklarıma toplu iğne batırır gibi sancılar giriyor.ara ara da daha şiddetli.giriyor gidiyor giriyor gidiyor.bazende alttan şiş sokuyorlar gibi oluyor.sende de oluyor mu.ara ara ağlamalarım oluyor birde.eşim en ufak birşey dese başlıyorum ağlamaya.sen ne durumdasın.
birde biz evimizi taşıdık henüz net bağlanmadı.bu hafta inşallah bağlanacak.annemden yazıyorum.o yüzden hergün giremiyorum siteye.eve bağlanınca hergün yazarım.kendine iyi bak oldumu.bu arada sen çalışıyormusun.kocaman öptüm.
canım uzun süredir bakamıyordum bende ,yeni gördüm yazdığını.özelden yazamıyorum.dediğin ağrılar bendede oldu bir ikşi hafra.rahim kendini toparlıyor diye dediler.ağlama durumu kimseye çaktrmadan,tv de bi bebek bile görmem yeterli oluyor.hatta diyorumki izlediğim dizilerde ben hamileyken hamile olanlar doğurdular,benim elleri boşmboş diyip ağlıyorum.sonrada gülüyorum kendimne diziyle gerçeği kıyasladığım için.o kadar zaaf dolu oldumki bebeklere anlatamam.hamileyken bile böyle değildim.insan gerçekten kaybedince anlıyor herşeyi.böyle depresif anlar yaşıyorum işte.birde bugün,yakın bir arkadaşımın hamile olduğunu çokk alakasız birinden öğrendiğimde çok sızladı içim.ben hamileyken bile hep onunda bana yetişmesi için dua ediyordum,bir an öönce o da hamile olsun birlikte olasun diye gönlümden geçiriyorsdum fakat bgün başka birindenn duyunca ne diyeceğimi bile bilemedim.suratım nasıl bir hale gelddiyse üzülmemen için söylememişlerdir dediler bana.etraftan acınılıyormuş gibi olmak çok zoruma gitti anltamam...ve şuan 6 aylık bir bebek taşımak varken,yakın dediğim insanların anne baba olacak olma seviçnlerini sadece uzaktan izlemek çok koydu.nazar değdirmemek için ne ddua var diye bkıp bakıp okuyorum,istemem nazar değdireyim.adı kıskanmak mı bilmiyorum kıskançlığı kendime konduramam fesat bi insan değilim.ama içimde kpan fırtınanın hangi duyguya tekabül ettiğinide bilmiyorum.
işte böyle...
genel olarak iyiyim canım.boynumda bir melek kolyesiyle,karnımda taşıyamadığım meleğimi taşıyorum,anıyorum.
yeni bir bebek istiyorum...
tekrar o heyecanı,o huzuru düşünmek tek uğraşım oldu.
başkada birşey yok.
çalışmıyorum bu arada tatlım,evdeyim.mardinin nusaybin ilçesinde...kocamın işten gelmesini bekleyen bir evhanımı oldum çıktım.
senin ruh halin nasıl peki genel olarak,kanaman bittimi? benim 24 ünde bitti...okulda öğrencilerinle vaktin iyi geçiyordur umarm...çok öpüyorum canım seni.bekliyorum cvbını.
canım teşekkür ederim.iletin çok güzel.moralim düzeliyor sizler sayesinde.idrar yollarımla ilgili ne bir yanma nede başka bir şikayetim olmadı.doktorlarda tahlil mahlil yaptırmadı.sık idrara çıkma arada oluyordu.ama bebek büyüdükçe idrar torbasına baskı yapıyor denmişti.su kesesi yırtıldıktan sonra yoğun iltihap var denildi.
ondan önce 6 haftalıkken akşam tansiyonum düştüğü için özel bir hastanenin aciline gitmiştik.orada idrarında iltihap var dedi.antibiyotik verdi.ertesi gün kendi doktorumu aradım.ilacı kullanayımmı diye yok gerek yok.hamilelikte olur dedi.kullandırmadı.sonra da tekrar tahlil yaptırtmadı.((( 20 . haftamızda ayrıldık oğlumdan.
ıdrar yolu enfeksıyonunda senın hıc bır rahatsızlık hıssetmemen (su kesesının yırılmasıyla yogun ıltıhabının ortaya cıkmıs olması na ragmen)ılgınc..buda dusunulesı bır sebep aslında arkadasım...
bırde sen 6 haftalık hamıleyken ıdrarında enfeksıyon cıkmıs antıbıyotık verılmıs..zaten o enfeksıyon mıktarın gore antbıyotık verılıyor az sa kendılıgınden gecer dıye bol su ıcmen tavsye edılıyor e ılac verılmıyor..keske bırde kendı dr tahlıl yaptırsaydı..bılemıyorum tabı o enfeksıyon sana düşük yaptıracak derecemıydı..oyle olaydı sen hıssetmezmezmıydın?yanı cok soru var sorulması geeken...ha bunca soruya ragmen netbısey bulamıyosan bılkı hakkında hayırlı olan budr..
bende 26 haftalı hamıleken enfeksıyon oldu..sehır dısında bır saglık ocagına gıdebıldım o ankı ımkanlarla..boyle ıdrara cubuk sokularak yapılan tahlıllerden yaptı hemsıre..enfeksıyon var dedı ve dr hemen antıbıyotık yazdı..yalnız enfeksıyonun mıktarını ne o ne ben bılmıyorum tabı..ecz ye alırken sordum hangı gebelık kategorısınde bu ılac dıye bısey demedı defalara kere sormama ragmen işkillendım bendee..kendı doktorumu aradım ve yazılan ılacı soyledım daha sonra..ben durumu anlatınca bana yazılan antıbiyotıgın en son safhada kı bır enfeksıyon vakasında veılebılecegını ılacın cok agır odugunu,eger cok zor da degılsem ıcmememı soyledı..bebege zararı olmaz ama sende bobrek fonsıyonlarında sıkıntı yaratbılır dedı..
bende gunde 2 ıcmem gerekırken 1 tane ıctım onuda 2 gun ıctım rhatsızlıgım gecınce bıraktım ve dönunce kend doktorumun verdıgı ılacı kullandım..
yanı demem sukı keske ıdrarında enfeksyon ckmısken bırde kend dr un dan ısteseydın.ısrarcı olsaydın..benım dr da hamılelıgım suresınce 2 defa kan tahlılı yaptı msela..bugun devlet hastnelerınde bıle her ay kontrolunde yapılırken ozel hastanede yaptırmadı takı son ay kanımdakı enfeksıyon yuzunden elım ayagım tutmayana kadar..
ıdrar tahlılıınıde hep benım sıkayetlerme gore yaptırdı..
herseyı dr a bırakmamalısın..ozele gıdıyosan maddı menavı bırseylerden feragat edıyosan onlarda ustune dusenı yapmalı..umarım bundan sonrakınde bu sana tecrube olur ..bana oldugu gıbı..ve gıdene cok uzulme unutma bızler ıtıkadlı ınsanlarız..o bır emanetı sahıbı Allah sen degılsın kı nıye senın olmayan bırseyı kaybetmenının uzntusunu yasıyorsun hem daha onu gormedın sana anne demedı sutunu emmedı bunlar sukur sebebı ınan bana..bundan sonrası ıcn hep ua et ve hayırlısını ıste arkadasım..Rabbım yar ve yarımcısı olsun..sen ve senın gıbı olan tum kardeslerımın ..
canım cok üzüldüm ALLAH sabır versin
benimde enfeksiyon sorunum gebeliğim boyunca vardı bu yüzden 34+5te doğum yaptım
bir oğlusum oldu o dert bendede vardı ilaçlarla bile geçmedi[/QUO
teşekkür ederim canım.doktor sürekli kontrol yapıyormuydu.normal doğummu yaptın.şikayetlerin varmıydı.benim sık idrara çıkmak dışında hiçbir şikayetim yoktu.oda arada oluyordu.birde hapşırınca , öksürünce altıma kaçırıyordum.onada baskı yapıyor idrar kesesine denildi.herşey normaldi.
canım 16 haftalık senin normal doğummu oldu.benim bu hafta cumartesi kürtaj olalı 1 ay olacak.inşallah bir sorun çıkmaz.canım doktora gidince banada yazarmısın ne dediğini.ne yapacağımı hiç bilmiyorum bende.bekliyorum bakalım 40 gün dolsun diye.
benim 16 haftalıkken hiç bir sorun yokken birden şiddetli sancıyla düştü evde çamaşırımı değiştirrken cıktığnı hissettim ama bakamadım korkudan görenler kocamandı diyo hastaneye gittiğimde bebeke bacaklarımın arasındaydı eşiğ için kürtaj yaptılar doktora gittim rahim ağzı yetersizliğ varmış rahim boynum kısaymış birdahaki gebelikte takip edilip dikiş atılcak dedi ogun fark etseymiş benim akıllı doktorum dikiş atılabilirmiş ama geşmie dönemeyiz artık gelecep bakcazbirde yumurtalıkta kist cıktı doğumkontrol ilaçı verdi 2ay kullan dedi öle gel bir ay olcak bikaç ilaçım kaldı sonra regli olmam gerekiyor önümuzdeki ay kullanmak istemiyorum yumurtalıkları tembelleştirır diye korkuyorum Allah nasip ederse ocak sonunda tekrar gidecem
sende doktora gittiğin zamn yaz tecrübelerimizi paylaşalım
canım bende 15 kasımda 24 haftalık bebeğimi kaybettim. şeker yüklemesi yaptırmak için hastaneye gittim ultrasonda bakınca doktor suyun mu geldi dedi yok dedim hemen anladım bir sorun olduğunu. suyum tamamen bitmiş ve ben hiçbir şey anlamadım. ertesi gün suni sancıyla doğum yaptım. bebeğim daha birkaç gün önce ölmüş 2-3 günlük dedi doktor. ayrıca en az iki ay dinlen dedi iki hafta sonra kontrole gidicem yine sorucam çünkü beklemek istemiyorum tekrar hamile kalmak istiyorum. çok zor birşey o kadar alışmıştım ki benim de oğlum olacaktı.
bende gecen hafta 5 haftaklık düşük yaptım cok üzgününm
aynen canım benim de suyum kalmamış benimde suyum gelmemişti bu nasıl anlaşılırmışki hadi diyorum ben anlamadım bak kaç kişi anlamamış öyle su gelmesi yokki idrarda gidiyor heralde geçmiş olsun bende 14 eylülde kaybettim aynı sorundu 33 haftalık ama ben sezeryan oldum 6 ay beklemem lazım doktora sordunmu canm tekrarlarmı acaba bende çok korkuyorum benimde oğlandı adıda DORUK tu kuzucuğumun
canım bende 15 kasımda 24 haftalık bebeğimi kaybettim. şeker yüklemesi yaptırmak için hastaneye gittim ultrasonda bakınca doktor suyun mu geldi dedi yok dedim hemen anladım bir sorun olduğunu. suyum tamamen bitmiş ve ben hiçbir şey anlamadım. ertesi gün suni sancıyla doğum yaptım. bebeğim daha birkaç gün önce ölmüş 2-3 günlük dedi doktor. ayrıca en az iki ay dinlen dedi iki hafta sonra kontrole gidicem yine sorucam çünkü beklemek istemiyorum tekrar hamile kalmak istiyorum. çok zor birşey o kadar alışmıştım ki benim de oğlum olacaktı.[/
canım çok geçmiş olsun.evet bende hemen çocuk istiyorum.ama zaman zaman da korkuyorum.acaba tekrar aynı şeyi yaşarmıyım,yaşamamak için ne yapmalıyım bilmiyorum.dr ların umrunda değil.sanki dişim kırılmış gibi davranıyorlar.toparla kendini sen iyisin ya yine yaparsın diyorlar.sen kendi işine bak çocuğumu kaybettim neden tahlilleri yaptırmadın diyeceksin olmayacak.amaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnn sinirlerimi bozuyorlar.
hangi şehirdesin canım.
bu su olayını bende anlamadım bebeğim cıkmadan 1-2 dk önce içimden bişeylerin boşaldığnı hissettim ama su değildi çamaşırıma baktığmda kandı bende anlamadım Allah hepimize büyük zabır versin çok zor artık hiç bişey eskisi gibi değil daha önce nasıl yaşadığmı hatırlamıyorum bile rabbim sen sabır ver
evet bende şimdi sana yazcaktım boş geldi diyedoruk14092011 canım buradan yazıyorum.10 dakikada bir gönderebilirmişim.şimdi gönderemiyorum.yanlışlakla göndere tıkladım sna boş msj geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?