Su kesesi yırtıldığı için 20 haftalık bebeğimi kaybettim :(((

canım ikinci hamileliğin öncesinden neler yaptınçtestler falan yapıldımı.şuanki hamilelğinde nasıl bir doktora gittin.sorunlu gebelik üzerinemi.rutin kontroller mi yapıyor doktorun yoksa sorunlu gebelik önlemlerimi alıyor.

İçimde bıraktığın acıyla,
Kokunla uyudum bu gece.

Pembe bir mezarlık gördüm
Aşık cesetler şekerden tabutta,
Gezinirken ciğerim doldu bir anda,
Çürük çilek kokusuyla.

Kalbi atan ölü bedenlerdi hepsi.
Hepsinin başında birer ölüm perisi.
Soluk birer pembe gül kokluyorlar,
Karanlıkta.

Affet bu gece ölmek istedim.
Pembe bir mezarlık olmak istedim.
Karanlığı elimle bölmek istedim.
Seni çok özledim.

Çok istedim bu gece kendimi asmak.
Ellerimle kendi mezarımı kazmak.
Elimden gelen oturup evimde,
Sana şarkılar yazmak.

Merhaba
Ne yazacağım bilmiyorum. Şiirini okudum şimdi. Benimde 2,5 ay önce 26 haftalıkken suyum geldi. Sezeryanla doğum yaptım. 4. gün kaybettim kızımı. Çok şükür bir kızım daha var ve ona tutundum. Allah sabır versin ama kendini bırakmamalısın. Biraz toparlanınca yeniden denersin. İsyan etme sakın herşeyde var bir hayır de dua et. Bu çok zor biliyorum. Bende karnıma dokunup şimdi orada olman lazımdı diye ağlıyorum. Şubatın ilk haftası gelecekti ama kısmet olmadı. Üzme kendini toparlan. Allah en kısa zamanda hayırlı sağlıklı evlat versin sana....Ve bebeğini kaybeden tüm annelere...

haklısın canım ama bazı gerçekler insana çok koyuyor.isyan etmiyorum ama.bu doktor müsfettelerini gebertmek istiyorum.doktorum diye geçinen bir yığın öküz için konuşuyorum.(mesleğini iyi yapan doktorlar lütfen üstüne alınmasın)

benim 6.haftada gittiğim bir hastanenin acilinde idrarımda enfeksiyon çıktı.antibiyotik verdi oradaki doktor.kendi doktor bozuntumu aradım.kullanma dedi.bir daha ne test yaptı ne enfeksiyonumu kontrol etti.nede konuyu açtı.olur normal dedi.

18 .haftamda ağlayarak ağrım var diye aradım.bağırsak ağrısıdır dedi geçiştirdi.diyecek edecek küfür bulamıyorum.

20.haftamda erken doğum gerçekleşti.oğlum sapa sağlamdı.yaşıyordu ama biz vazgeçmek zorunda kaldık.suyum kalmadı.

şimdi bu taktiri ilahimi doktor hatasımı.eğer kader diyorsanız o zaman herkese soruyorum kanser hastaları neden tedavi oluyor.Madem Allah a emante yaşayacağız biz ayda 120 tl vererek neden bu adamın bir yerlerini kaldırdık.neden insanlar başka rahatsızlıkları için doktora gidiyorlar o zaman.ben bu doktor bozuntusunun cebini doldurmak için değil.bendeki sorun oluşursa farketsin diye ayda o kadar parayla karnını doyurdum pisliğin.

ve sadece vereceği bir antibiyotikle o enfeksiyon ortadan kaldırılabilirdi.tedavi olabilirdim.bunca şey yaşanmayabilirdi.

Allah verdi Allah aldı diyorlar o zaman insanlar neden yaşam mücadelesi veriyorlar.bıraksınlar hiç kimse hastalığında veya gebeliğinde doktora gitmesin.nasıl olsa Allah verdi Allah alacak diyeceksek.Allah önce kendimizin elinden geleni yapmasını sonra O'na bırakmamızı istiyor.ben elimden geleni yaptım.buranın en iyi doktoru diye gittim pisliğe.çocuğun kafasını kolunu gözterdi bana.bunu şuan kadın doğumun acile gittiğimde bile görebiliyorum.toplam 10 dakika sürüyordu muayeneleri.
Ben Allah a inanıyorum ve inancı güçlü bir insanım.Ama doktor bozuntularının insanlık dışı göz ardı edişlerinide kadere bağlamanın doğruluğuna inanmıyorum.

Tabiki dediğin doğru bende ilk kızımı doktor hatasıyla az daha kaybediyordum. Plesenta previa vardı yani varmış doğumdan sonra öğrendim.7 aydan sonra sürekli kanamam oluyodu doktorun tek dediği naptın nie kanama oldu bişey yapmadım diyordum inanmıyordu. Normal doğumda ısrar etti gecenin bi yarısı şiddetli kanamayla acil sezeryana alındım başka doktor tarafından. Normal doğum yapamazmışım mesela. Doktor şans meselesimidir nedir her zaman iyisi denk gelmiyor ve bunun bedelini bizler acı şekilde ödüyoruz. Sen elinden geleni yapmışsın. Benimde bu olayı yaşamadan önce biraz akıntım başlamıştı. Yakında doktora gideceğim diye önemsemedim ama belirtiymiş işte. Sen doktoru suçluyorsun ama ben kendimi suçluyorum niye dikkat etmedim diye. Düşünmek isteyince çok sebep bulunur öyle yapsaydım böyle yapsaydım. Düşündükçe kafayı yiyecek gibi oluyor insan....

evet benimde 79 gün oldu oğlumu kaybedeli.dirayetli olmaya çalışmaktan güçlü görünmeye çalışmaktan yoruldum.dışarıdan bakanlar ne kadar güçlüsün diyor.ama benim yangınım büyüyor.
yazdığım şiir '' pembe mezarlık şarkısının sözleri '' dinle çok güzel.
sen hangi tarihte kaybettin bebeğini canım.

canım benim özel mesaj atamıyorum ama doktorunun dedikleri doğru ayrıca hamilelik için panik olma ben bu olayda korunmamama rağmen 6 ay sonra hamile kalmıştım istersen tel ile bağlantı kurabiliriz özel mesaj atma hakkım henüz olmadığı için cevap yazamamıstım özelden bana telini verirsen seni ararım canım ama panik olma ve rahat ol sana daha detaylı bilgi vermek isterim

güçlü olmaya devam seni çok iyi anlıyorum ama şöyle düşün belki çok daha büyük bir acı yaşayabilirdin allah sana bunu yaşatmadı bak ben fıtıracak gibi oluyordum ama allah bana bir evlat nasip etti ona her baktığımda demekki bu çocuğun yiyecek ekmeği varmış diyorum hayatta herşeyin bir sebebi oluyor her kötü şeyin arkasından sınavımızı verip ödülümüzü alıyoruz seninde böyle olacak canım

kesinlikle haklısın ben hergün bebeğimi kaybetmeme sebep olan o kadının muayenehanesinin önünden geçiyorum vebali çok ağır bu işlerin doktor çok önemli önce insanlığından emin olmak laz doktorun gerisini hepsi yapıyor

Herkese büyük geçmiş olsun diyorum

Bende sizler gibi aynı acıyı ve kaderi yaşamış anneyim. Bundan sonra kaç çocuğun var dediklerinde 2 tane diceğim. 2 tane nur topu gibi erkek ve kız annesiyim diyeceğim. Benimle olmasalar bile cennet kapısında beklediklerini söyleyeceğim.

İlk yavruma aşılama ile kavuşmuşdum. Kendiliğimden hamile kalamıyorum pcodan dolayı oğlum olacakdı ancak 22 eylül 2010da 23+4 günlükken aşırı kanama,rahim ağzının erken açılması ile meleğim ellerimin arasından kayıp gitti

Tam 1 sene sonra 12 ay 5 gün sonra tüp bebek tedavisi ile yeniden 10 ekim 2011 de hamile olduğumu öğrendim. Yeniden sevinçlerim artmışdı. Ancak korkularım endişelerim vardı. Hangi doktora gittiysem 2.kere hamile kaldığımda yine erken doğum riskim devam edeceğini öğrenmişdim PCO hastalarının çoğunda oluyormuş. Ama ümidi ve Allahımdan umutlarımı asla kesmedim. Haşaaa şimdi bile kesmiş değilim mevlamdan

Tam 16+1 günlükken 3 ocak salı günü akşamı kontrolümüz vardı. Benden yine 2 gün boyunca koyu sarı renkde akıntım gidiyordu. Bunu riskli gebelik doktoruma söyledim. İlk hamileliğimde de böyle oldu sonra kanamaya çevirdi ve bebeğimi kaybettiğimi bunda da aynısı olmasından korkduğumu söyledim. Hiçbirşey yok gayet sağlıklı bir bebeğin var dedi hamileliğin çok güzel geçiyor dedi. Ama o gün hani derler ya üstümde ölü toprağa serilmiş gibi bir ağırlık vardı içimde bir sıkıntı vardı. Akşam 8 gibi lavaboya girmişdim. rahmimin olduğu yer ve genital bölgemde bir ağırlık hissettim. Lavabodan çıkıp ayağa kalkmamla sular bir anda boşaldı. Dünyam kararmışdı bu meleğim canım kızımda beni bırakıp gidiyordu. Eşim geldi. Ambulansa haber verdik acil trakya üniv. kaldırıldım. Kendi doktoruma haber verdik. Akşam 11 civarında yanıma geldi doktorum. Bakdı ultrasonla ve bebeğimin hiç suyu kalmamışdı. Anlıcağınız karnımda ölmesini beklediler 2 gün boyunca nazlı kuzum benim. Ağrın olmazsa suni sancı vereceğiz demişlerdi. Çarşamba akşamı önce belime ağrı girdi sonra karnıma vurdu ama öyle şiddetli değildi sonra yeniden belime vurdu ağrı perşembe öğlen 11 civarında bişeyin geldiğini hissettim. Eşim gördü annem gördü ama bana hiçbirşy demediler sonra farklı doktor geldi bakdı doğum başlamış dedi ( kendi doktorum doçdi özel muayenesi olduğu için üniv. hastanesinde görev yapamıyor ) ama beni asla bırakmadı ultrasonla takip yaptı ve sürekli kontrole geldi. Doğumhaneye alındım gelen şey benim nazlı kızımın küçücük ayakları imiş kahroldum. Eş gelmedi rahim ağzını tıkadı en çok korkduğum şey canlı canlı kürtaj olmakdı ve korkduğum başıma geldi yalvardım bayıltın diye hiçbiri aldırış etmedi hakaretler cabası tabi çok kanamam oldu sonra eşime kan araması gerekdiğini söylemişler hayatım boyunca öyle kanamam olmamışdı 1 kova dolusuydu kanamayı durduramadılar o sırada kendi doktorum gelmiş beni hemen ultrason odasına aldılar ve neden hastama eziyet ediyorsunuz hemen bayıltın ameliyathanede yeniden kürtaj yapın dedi içimde parça kalmış çünkü, herşey olup bitti uyandığımda yine ellerim ve karnım bomboş kaldı canımın acısının yanı sıra yüreğimin sızı geçmek bilmedi. 1 hafta sonra kontrolüm vardı doktorumda ve doğumhanede olan biteni hep anlattım. Gereğini yapıcam sen hiç üzülme dedi. En başa döndük canım kızımı ve eşden alınan parçayı genetiğe yolladık isterdimki abisinin yanına gömmek ama bir şekilde nedenini bulmam lazım affet beni GÜZEL KIZIM

Sizleri seven biran önce kavuşmak isteyen anneniz.......

canım hamileliğimden iki ay önce smear testi yapıldı ve sonuçlar normal çıktı.sadece çok hafif bi enfeksiyonun olduğunu söyleyip vajinal fitil verdi onu kullandım bir hafta. sonra hamile kaldım. doktorlar genelde böyle bir durumla tekrar karşılaşma olasılığını düşük görüyorlar. şu an da 20. haftalarımdayım devlet hastanesine gidiyorum çünkü burada ne özel hastane ne de muayenehane var,. doktoruma da genelde iki haftada bir gidiyorum ben de şu an sadece akıntı takibi yapılıyor sarı ya da yeşil kokulu akıntın olursa gel diyor doktorum. şimdilik yok çok şükür Rabbim inşaallah bana da sizlere de sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar verir. korkmuyorum desem yalan olur ama ümitsizliğe de asla kapılmak istemiyorum sizler de kapılmayın arkadaşlar çünkü RABBİMİZ herşeye KADİR dir.

Aynı şeyler bende yaşadım canım bundan 11 ay önce 20 haftalık ikiz kız bebeklerimi kaybettim çok küçük oldukları için yaşamaları mümkün olmadı 24 saat sancı çektikten sonra normal doğum yaptım çok zor kötü günlerdi Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın bizlere içimdeki acı hiç geçmeyecek sandım benim tek tesellim 9 yaşındaki oğlumun olması bana ihtiyacı olması mecburen toparlanıyorsun hiç kolay olmuyor başına gelenleri kabullenmek suçlu arıyorsun ama isyan etmekte istemiyorsun Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın kucağını boş bırakmasın doğum yapmaya gittiğinden o hastaneden elin boş çıkmak korkunç bi duygu enkaz altında kalmış gibi oluyor insan çok iyi anlıyorum seni bebeğini kaybeden bi annenin en güzel tesellisi yeni bir bebek haberi inşallah isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin ...

canım çok geçmiş olsun ((((
Allah sabır versin.(((((

çok geçmiş olsun canım.
senindemi suyun gelmişti.nedeni belli mi.tekrar hamile kalmayı düşünüyormusun.yoksa korkuların izin vermiyormuu.

güzel dualarına katılıyorum.isteyen herkese hayırlı hamilelikler sağlıklı bebekler nasip etsin inşallah.

canım ben sorunlu gebelik üzerine bir doktora gittim.kocaeli üniversitesinde doç.aynı işlemleri bana yaptı.smear testine gerek duymadı.hücrelerin iyi görünüyor dedi.benimde hafif enfeksiyon var.fitil verdi.

20 haftada suyum gelmişti.yeniden hamile kaldığımda.doğumdan önceki ilk 2 ve sonraki 2 haftada kontrolleri sıklaştıracağına o dönemin kritik dönem olduğunu söyledi.yani 18.ve 22 haftalar benim için kritik dönemmiş.tekrarlama ihtimali düşükmüş.%96 bebeğini kucağına alırsın.ilk gebeliğinden gözden kaçırılan şeyleri kaçırmayacağız dedi.

İnşalllah sağlılkla bebeğini kucağına alırsın canım.bana da ümit olursun.
ben sanırım hazır değilim.geçen ay korunmadan birlikte olduk ve ben hamile olma ihtimalimde bile kötü hissettim kendimi.en ufak bir ıslaklık olsa bebeğimi kaybettim deyip tuvalete koşuyordum.ama hamile bile değilmişim.
bu ay korunduk.dişimi yaptırıyorum dolgularım var.bir dahaki aya inşallah denemeye tekrardan başlayacağız.

Yine uzuunca bir aradan sonra,burdayım.uzun bir araya ragmen farkettimki,zamanın geçirecek sandığı bu duygu zamanla iyice yerleşiyor.yazdıkların o kadar hüzünlendirsede bir o kadarda ilaç oldu bana biliyormusun.içimdeki tüm duygulara tercüman olmuşssun,bu kadar hasretmişim hislerimi anlayan birine.öyle bir duyguki herkesten farklı bir dil konuşuyorum sanki.konuşmak o kadar yoruyorki artık beni,çünkü biliyorum ne kadar konuşursam konuşayım anlaşılmayacağımı.şimdi ondanmıdır bilmiyorum,benim duygularımı senin boyle anlatman içime derman oldu.ne tuhaf birbirimizin acısı birimize ilaç oluyor.

hiç şüphesiz tüm anlattıklarının aynısını hissediyorum canım yüreğimde.dediğim gibi hamileyken bile boyle hissetmemişimdir.ben çok yeni evliyim,nisanda daha 1 senemiz dolacak.evlendiğimden hemen sonra plansız bir hamilelkti yaşadığım.hiç anlayamıyordum o duyguyu.oysa farkında değildim bu kadar hissedebildiğimin.şimdiyse bir bebek görmek içimde tarfiszi fırtınalara sebep oluyor.sende aynılarını yaşıyormuşşsun bak...ya o kadar çok şey varki içimde.dışardan bakınca ''daha gencim'' ''yine olur'' ''canım sağolsun''...

ama içerden dışarıya bakınca öyle değil.Allahıma çok şükür benim canım sağ.çok şükür eşim yanımda.evet çok gencim.asla isyan etmiyorum böyle olması gerekmiş evet.
ama bunlar,bir bebek gördüğümdeki,bebeğimin aklıma geldiğindeki hislerimin dermanı olmuyorki...Tek derman yeni bir bebek sevinci olacak,diyorum ya aynı şeyleri hissediyoruz.Alalhım hayırlısını ve uzun ömürlüsünü nasip etsin hepiimize....

tam doğru adreste olduğumu anladım senin yazdıklarını okuyunca.seninde doğru adreste olduğunu biliyorum.
canım ben sana özelden yazamıyorum ama,sen eğer istersen bana mail adresini yollarsan mailleşme fırsatı bulabiliriz ve çok sevinirim.ben internetle haşır neşirim ama siteye pek girmiyorum malesef.girdiğimdede bu konumuz için girer oldum,uzun zamandırda kendimi üzmemek için girmedim.şimdi cesaret topladımda,iyi ettiğimide gördüm :)
eğer haberleşmek istersen dediğim gibi yapabilriz.yoksada burdan devam ederiz tatlım.
seninde söylediğin gibi,bizi meleklerimiz gerçek dünyada bekliyor.biz şanslıyız aslında...
en güzeli boyle düşünmek,ve etraftan söylenen en doğru söze inanmak ''Allah bizden çok sevmiş...'' öpüyorum canım çok dkkat et kendine.

Canım tahlil konusundada benim karıştı biraz.Düşüğümzden bir ay sonra burda kontrol oldum,ultrason ve kan tahlili aldılar ve terss giden birşey görmediler.o anki bir enfeksiyon yada rahim ağzı yetmeziği dedi doktor.Kasımın 1 inde düşük oldukan sonra 24 üne kadar kanamam sürdü.6 aralkta adet oldum ve fakat adetim 12sinde bitip 15 i gibi tekrar kanamam başladı.Bu kanama sürerken tekrar iki farklı doktora gittim,bu sefer Eskişehire.Doktorlar muayene edip,kanamayı normal adete bağladılar.İkiside doğum kontrol hapı vermekle birlikte bir taneside antibiyotik verdi,enfesksiyona karşı.Antibiyotikle geçti tabi kanamam.Akabinde doktor rahim ağzı yetmezliğine bağladı düşüğü.Ve tabi tüm doktorlar gibi,şuan yapılacak bir test olmadıığı söylediler...Yarım yamalak bilgilerle bekliyoruz bakalım!

canım benim doktotumda alttan muayene ederek rahim ağzı yetersizliğ var dedi ama tama teşhis değil hamilelikte konuluyor ama ben o riski almıyacam önlem amaçlı diktirmeyi düşünüyorum Allah doğru insanlar çıkarsın karşımıza

Evet canım,bendede aynı sekılde dedıgım gıbı.Allah ısını ıyı bılen ıyi ınsanlarla karsılastırsın dedıgın gıbı.ınsallah aynı seyı yasayamayız hıcbırımız.dusmanım bıle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…