Arkadaş sizleri anlamıyorum ya. Bu kv çok kötü olsa bile oglunun evi 1 günlük kalıp gidecek ev dağınık olsa ne olur. Aman bu gelin pis diyip size evden mi atacak. Kusura bakalma anne dersin çocuklardan yapamadım bitti. İlla özel yemek yapmaya da gerek yok ne varsa oturup yiyin. Ya ben kv haftada 1 gün mutlaka çağırırım bir pilav salat anne varsa yer kalkar akşama evine gider. Eşim havalara uçar onun gözündeki mutluluk bana da yeter çocuklar babaanne dede diye etrafında döner. Ki calisanim üstüne hamileyim. Cokta sıkıntı değil yani
Söylediğinizi sizce konu sahibi yapmak istemiyor mudur? Sorun haftada bir geldi meselesi değil. Ne var ev dağınık olsa diyorsunuz.
Ben kendimden örnek vereyim. Hastayım yatak döşek yatıyorum önceki gün acile gitmişim öyle kötüyüm yani .Kayınvalidem benden habersiz evime misafir çağırmış.
"Bende misafir kabul edemeyeceğimi hasta olduğumu söyleyip haftaya organize edelim" dedim.
"Ben söz verdim çağırdım ne yapacağım" diyor.
"Keşke bana sorsaydın. Hep söylüyorum önceden bana söyle diye" dedim.
O halde emrivakisi bitmiyor ısrar ediyor. Hayır deyip kesip attım.
1 saat sonra kapı çaldı. Zorla kalktım açtım. Sanırım bana inanmamıştı. Gitti evi gezdi.
Mutfağımda dağınıklık vardı. O da önceki akşam eşim çorba yaptı onun dağınıklığı.
Kadın bir bayram günü herkesin içinde benim için pis dedi. Evimi dağınık gördüğü tek an hasta olduğum gündü.
Ona rağmen bunu dedi. Diyebilirsiniz ona göre normaliniz dağınık vs diye. Öyle değil. Kendisi pistir. Hijyen algısı tuvalet maşrapasındaki su ile pilav yapacak seviyede.
Peki burada amaç ne? Neden böyle bir şey söylemiştir?
Normal insan evladı aile içerisinde birbirinin açığını kapatır. Hani aileydik?
Benim örneğimde benim annem gelse beni öyle görse gider mutfağımı toplar. Kimseye de evi pis demez.
Kimse kusura bakmayacak böyle durumlarda, değil kayınvalide anne olsa o evin yabancısı olur.
İnsanın anası babası da olsa eşinin ailesi de olsa her şeyi söyleme ve yapma hakkına sahip değiller.
Sizleri anlamıyorum demişsiniz ya. Anlıyor musunuz aradaki farkı?
Kayınvalideye adı kayınvalide diye kötü davrananda vardır onları ayrı tutalım. Fakat kayınvalide adını bu kadar kötüye çıkaran yine bazı kayınvalidelerin ta kendisi.