Aşılama Şubat 2010 Aşılama Yaptıracaklar Burada Buluşalım

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Yapımı çok basit. Malzemeler her evde bulunabilir cinsten. Lezzeti müthiş.

ıster rakı mezesi olarak kullanın, ister minik ekmeklerin üzerine sürüp kanepe yapın, veya yemek yanına garnitür olarak değerlendirin. Ama tadını alan kişi eminim ki ana yemek niyetine Humus'u seçecektir.

Humus deyince aklıma her zaman Antakya gelir. Antakya'ya girişte sağ tarafta adını şimdi hatırlayamıyorum ama ara sokakta aynı anda 80 kişiyi ağırlayabilecek kapasitede bir yer vardı. Orada yediğim humusun tadı hala damağımdadır. Keşke işletmenin adını da hatırlayabilseydim. Bilen varsa yazsın lütfen. Ustaları anmış oluruz. Neyse gelelim tarifine..

Malzemeler

3 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
1 Su Bardağı Tahin
1 Adet Limon Suyu
4-5 Diş Sarımsak

1 Çay kaşığı tuz

3 yemek kaşığı Zeytinyağı
1 TAtlı kaşığı toz biber

1 Tatlı kaşığı Pul Biber

1 Domates,

3-4 Sap Maydonoz
1 çay kaşığı Kimyon

Yapılışı:

Ağızda dağılır hale gelinceye kadar haşlanmış olan Nohutları avucunuz içerisinde birbirine sürterek (veya tek tek ayıklayarak) kabuklarını ayıklayalım. Robot ile veya elimizle püre haline gelinceye kadar ezelim. Nohutları haşlarken kullandığımız haşlama suyundan 2 yemek kaşığı kadar ilave edebilirsiniz. Limon suyu, ezilmiş dövülerek macun haline getirdiğimiz sarımsaklar, tahin, tuz ve kimyonu ilave ederek karıştırmaya - ezmeye devam edelim. Düz veya kayık bir servis tabağına alarak üzerini düzeltelim.

Domatesleri ince dilimler halinde doğrayıp servis tabağının kenarlarına dizelim. Kıyılmış maydonozu üzerine serpiştirelim.

Küçük bir kapta (ben cezveyi tercih ediyorum) zeytinyağını ısıtalım ve üzerine pul biber ile toz biberi ilave edelim. Kızdırılmış yağın biberli kokusunu hissttiğinizde bu iş tamamdır. (Unutmayın 1 dakika yeterli) Veee humusun üzerine gezdirelim.

E tamam işte devamı yok. Şımdi sıra afiyetle yemede.

kokaolu kek ıslak kek de deniyor onu yapıyorum fakat kalıbını tereyağıyla yağlıyorum

o kadar tarif verdim yaparda bize yollarsın artık.

yada yapınca enazından resmini çek buraya eklede bizde görelim :)))))))))

egeli izmire gelirsem sana haber vereceğim,

nohutlu börek,kakaolu ıslak kek ve humus isterim ona göre. çay saati yaparız artık beraber.

şaka yapmıyorum ona göre

bende iim kocaa bi haftayı bitirmenin mutluluğunu yaşıyorumkaydirigubbakcemile3 aşılamanın yarın 10. günü test yapsam mı acama çok korkuyorumm

25 marttı aşılamam hayırlısı olsun diye bugün sela vakti çook dua ettim hepimiz için Rabbim inşlh yüzümüzü güldürür iş yerinde bi arkadaşım daha hamile çook seviniyorum kendim hamile olmuş gibi bende o mutluluğu yaşamak paylaşmak istiyorum artık tez zamanda inşlh

inşallah arkadaşım. Allah hepimizin dualarını kabul etsin . AMİNNNNNNNNNN

yarın h.sonu kimseciklere duyurmadan yapsam diyo içimm ama dok 15 gün bekle gelmezse 1 hafta daha bekle öyle test yap dedi amaa dayanamıyorummm çok heyecanlıyım gene üzülmekten en çok da eşimi üzmekten korkuyorum ben gene burda sizlerle konuşuyorum o garibim kimseyle konuşamıyo annesine bile anlatmasını istemiyorum çok stresli bu bekleme süresi

arkadaşlar saat 17:30 olmuş. bende çıkıyorum artık. akşam girmeye çalışırım bir ara.

kendinize iyi bakın.iyi hafta sonları. sizleri kocaman öpüyorummmmmmmmm

opuyorumnanaktan :teytey:

hepimizin dualarıyla olacak inanıyorum önceleri umudum azdı dr.gidiyoruz ama içimden nafile diyordum ama buraya üye olduktan sonra inanılmaz bi şekilde pozitif düşünüyorum burası bana terapi gibi geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…