Aşılama Şubat 2010 Aşılama Yaptıracaklar Burada Buluşalım

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
ilk gebeliğimde 20. hafta da edward sendromu olduğu için aldırmıştık. Hamile kalmak bidert, sağlıklı olması bi dert. Allahım hepimize yardımcı olsun

haklısın canım. herşeyde bir hayır vardır.bende aralık ayında ilk aşılamamı yaptırdım olmadı.
şimdi 2.deniyoruz. hayırlısı bakalım

Bu ay aşılama tedavisine başlayan arkadaşlar...
Allah hepimizin yardımcısı olsun,emeklerinizin karşılığını versin...
27 yaşındayım ve Pko luyum.Bende ocak ayında günlük 75 doz puregonla başlamıştım.Çok korktuğum için ilk 7 gün sağlık ocağında yaptırdım,sonra korkumu yenip kendim yaptım,ben yaptıysam herkes yapar korkmayın,herneyse...
ilk haftanın sonunda puregonun kartuşunun çok az azaldığını gördüm,çoktan yarılanması gereken 600lük kartuş azıcık ilerlemişti.Zaten her kontrole gidişimde doktorum,yumurtalardan hiçbirinin öne atılamadığını büyüyemediklerini söylüyordu,yani nerdeyse kulanmam gerekenin 4te 1ini kullanmışım,kesinikle kullanım hatası da yoktu,çünkü doktorun hemşiresi ilkini yapmıştı.

Neticede puregonun kalemi mi tutukluk yaptı,anlayamadık,kalemi değiştirdik.Doktorum aman vakit kaybetmeyelim deyip dozu 125 e çıkarttı,tabi buda benim bünyeyi alt üst etti,
4. gün e2 im 1600ü buldu,yumurtalar çoştu,onlarca kalitesiz yumurta oluştu,hatta e2 yani östrojenimin yüksekliği çok tehlikeli boyutlara ulaştığı için ,doktor panik bi şekilde aşılama sürecini de yarıda bıraktırdı,hayati tehlike sınırına gelmişim...
Ve o yumurtaların bana adetle atılabileceğini söyledi,adetin 3.günü gel dedi,gitim,atılamamışlar,nurtopu gibi kistlerim olmuş,diaformin diye bir şeker hapı ve doğum kontrol hapı yasmin verdi,3 ay ara verdik...bende 18 yaşındayım ya bekleriz canım,nolcak!..
şok şok şok...
işte ilk aşılamam yapılamadan kaldı,şimdi kistlerin atılmasını bekliycez...Tabi o gerizekalı doktoruda bıraktım...Lütfen iğnenizi iyi takip edin,kendinizi deneme tahtasına çevitmeyin...Doktorlarınızı iyi seçin kızlar,benimkide sözde Konyanın en iyi özel hastanesinin infertilite ve tüp bebek uzmanıydı!...
Allah yardımcınız olsun...moralinizi yüksek tutun...:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

estamp çok üzüldüm bir o kadarda korktum.bünyem alt üst oldu demişsin yan etkilerimi oldu ne gibi sorun yaşadın...bende göğsümün ağrısından duramıyorum..e2 değeri aşılama öncesi mtlaka kontrol edilmeli o zaman

estamp çok geçmiş olsun..açıkcası çok tedirgin oldum bende ilk aşılamamı olucam ilaç dozunu dr artırdı 75 den 150 ye çıktı e2 testi aşılamadan önce mutlaka yapılıyormu bana dr böyle bir testen bahsetmedi...sen doz arttırılınca ne gibi sıkıntılar yaşadın paylaşırsan sevinirim..

Geçmiş olsun estamp. Arkadaşlar ben muayneye her gittiğimde kan tahlili veriyordum. Muayne edip kan tahlillerinin sonucuna göre ilaç verdiler. Benim yumurtalarımda 6. günde 16 mm iken 2 gün sonra 12. mm en büyüğü tekrar büyütmeye çalıştılar 16 gün ilaç kullandım ama dozu hiç artmadı fostimon 75 kullandım. Zaten 2 ya da 3 günde bir çağırıyorlar. Estamp hastanede değil doktorun muaynehanesinde yaptırdı heralde. Aşılama yaptırdığımız yeri dikkatlice seçmekte fayda var ama herkesin başına gelecek diye bişey yok başlamadan daha moralinizi bozmayın bize en çok moral lazım.

arkadaşlar kesinlikle sizi tedirgin etmek istemem ,dikkat çekmek istediğim şey kullandığınız kalemi iyi takip edin,özellikle puregon kullananlar.Bende hastanede yaptırdım tüm yapılanları.Aşılama öncesinde zaten tahlilde yapılıyor,
lh
fsh
e2(östrojen)
prolaktin
hormonlarına bakılıyor.Aşılama öncesinde de yapılıyo bunlar,benimde her kontrole gidince kanım alındı takip yapıldı,başlangıç dozajı yalnış uygulaıp birden 125 e çıkınca e2 hormonum zamanla
45
65
68
200
600 derken 1000i aştı
tamamen doktor aymazlığı... zaten bi sorun olunca farkedersiniz.
Bu arada adet sancısı şeklinde ağrılarla kıvrandım,göğüslerim acaip acıdı,karın şişliği,baş ağrısı,mide bulantısı,batma gibi şeyler yaşadım.Bunlar illa benim durumumda olanlarda değil aşılama yapılan herkeste kısmende olsa oluyorr.Okuldan arkadaşım 4 yıldan sonra çok zor yumurtlaması olduğu halde ilk aşılamada tutturdu,hemde 175 dozla.Yani bunlar kişiden kişliye değişen şeyler.Allah yardımcınız olsun,kızlar...

doktordam çok önemli tabi hakkımızda hayırlısı olsun anne olucaz diye sağlığımızdan olmasak bari..allah hepimizin yardımcısı olsun

bende 2.aşılamyı yaptırdım rabbim inşallah benide ane yapar.bebeğim bu sefer gelir annesine ne olur dua edin benim için.aşırı gaz oldu.birde bel agrısı ilk günler

canım arkadaşım :teselli: çok geçmiş olsun çok üzüldüm seni okadar iyi anlıyorumki bende 27 yaşındayım pko yum allah yardımcın olsun bende bu ay 24 milimlik bir yumurtayla aşılama yaptırdım sonucu bekliyoruz ama karnım okadar ağrıyoki adet olacağım gibi ağrı durdukca ümidimde gidiyo hakkımızda hayırlısı :Saruboceq:

canım çok sağolasın,o kadar içten bi şekilde seni anlıyorum demişsin ki çok duygulandım,İnşaalah tutar aşılaman,Rabbim emeğini boşa çıkarmasın.
Dün gece sitede pko ve kistlerle ilgili yazıları okurken bundan bikaç yıl öncesinde yazı yazan işte pko dan ve kistten bebeği olamayan bayanların yeni yazılarının fotolarında kucaklarında bebişlerini gördüm,hemde bi çok kişide .Bu da demek oluyo ki,bi şekilde bi kaç yılda ama aşılama ama tüp,ama kendiliğinden bebişleri olmuş,umutlarım arttı benimdeyerimseniben
olucak ama ne zaman inşaallah diyelim,umutları yitirmeyelim canım
mmmyerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…