Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
Arkadaşlar görüyorum ki, hemen hemen herkes bebişlerinin cinsiyetini öğrenmiş. Bir ben mi kalmışım öğrenemeyen :2::2::2::2::2:

En son gittiğimde -3 hafta önce- kıza benziyor demişti. Benziyor, daha net değil dedi. Böyle deyince de insan tereddüt ediyor işte. Gerçi şubat hep erkek ayı olmuş ama ben 4 yaşındaki prensime; sağlıklı, hayırlı bir prenses diliyorum....

sağlıklı olsunlar da canım ama inşallah gönlüne göre olur
ikinci bebek de tabi cinsiyet arzusu daha farklı olur heralde

kızlar alısverıse basladınızmı? yoksa daha erken mı dıyorsunuz??
ben daha hıc bısey almadım bıkac tane gelen hedıyemız var okadar:)
ay basında yavas yavas baslayacagım :)

canım ben daha hiçbir şey almadım
bir tek anneannemiz örgü örüyor
6 aylık olayım öyle başlayım diyorum
çok da ağırlaşmadan başlamak lazım zamanın ne getireceği belli olmaz
ama nerden başlanacak onu da bilmiyorum gerçekten

geçmiş olsun canım banada doktorum koroid pleksus kisti olduğunu söyledi bizde çok endişelendik. inşallah yavrularımızı sağlıcakla alırız kucağımıza...

kızlar ben alışveriş için liste hazırladım kızıma ayrı kendime ayrı liste yaptım. benimki 5-6 madde olurken bebeğiminki 30 ları buldu. ihtiyaç çok, yavaştan başlamak lazım :)

kızlar ben alışveriş için liste hazırladım kızıma ayrı kendime ayrı liste yaptım. benimki 5-6 madde olurken bebeğiminki 30 ları buldu. ihtiyaç çok, yavaştan başlamak lazım :)

şu listenini bir yazar mısın canım
gerçekten nerden başlanacak bilmiyorum

Ay bende daha alisveris yapmadim hic ve gercektende nereden baslayacagimi bilmiyorum. Giysi alsak, suan hem yazliklar var, izim bebeler kis sezonu olacagi icin sanirim biraz daha beklemekte yarar var. Ama bi yandan da hemen almak istiyorum birseyler, sabirsizlaniyorum

şu listenini bir yazar mısın canım
gerçekten nerden başlanacak bilmiyorum

tabii ki yazarım canım. ama listeyi doğum yapmış arkadaşıma da gösterip eklemeler ya da gereksiz olan varsa çıkartmalar yapacağım.

KENDİM İÇİN;
1- elbise pijama (doğum esnasında elbise şeklinde olan pijama istiyorlarmış)
2- 2 pijama takımı (altı pantolon, üstü düğmeli olmalı emzirme kolay olsun diye)
3- terlik
4- hasta bezi, uzun-gece ped
5- çorap,patik, iççamaşırı
6- göğüs pedi

BEBEĞİM İÇİN;
1- beşik (park beşik)
2- dolap (dolap konusunda kararsızım biraz daha büyüsün çocuk odası takımıyla alırız diyor eşim.)
3- ana kucağı-oto koltuğu
4- bebek arabası (kışın pek dışarıya çıkılmayacağından dolayı yaza doğru almayı düşünüyoruz)
5- 10 lu takım hastane çıkışı
6- 5 li takım hastane çıkışı (2 adet)
7- uzun, yarım çıtçıtlı atlet-badi
8- eldiven, başlık, yüz silme bezi, çorap
9- pijama takımı (2 adet )
10- bol bol patikli patiksiz çıtçıtlı alt
11- hırka,yelek
12- bebek malzeme çantası
13- yorgan
14- battaniye
- 1 adet başlıklı penye battaniye
- 1 adet peluş battaniye
- 1 adet kadife battaniye (fermuarlı)
15- çıngırak, diş kaşıyıcı,silikon kaşık
16- burun aspratörü
17- dijital ateş ölçer
18- emzik, emzik kutusu
19- başlıklı havlu
20- banyo küvet, kova, maşraba,küvet filesi, banyo süngeri, şampuan, sabun
21- banyo - oda derecesi
22- ıslak mendil (şimdiden bol bol stoklanabilinir.)
23- bebek tırnak makası
24- biberon (kaç tane almalı bilmiyorum 1 büyük 1 küçük mü alsam )
25- bebek çamaşırlarını yıkamak için deterjan (hacı şakir sabunlarını öneriyorlar)

şimdilik böyle eklemek istedikleriniz varsa ekleyebilirsiniz. marka yazmadım çok çeşit var. ben özellikle kullananlara sorarak araştırma yapıyorum.

kızlar selam nasılsınız bakalım bebişimi gördüm bugün uyuyordu uyandırdık valla doktor teyzesi ile beraber

kız dedi doktorumuz ama ayrıntılı ultrasonda daha net görünür dedi oda ekimin 10 nda yani :))) şimdilik kız gibi görünüyor kuzum Allahım hayırlısını versin inşallah :))):))))

kızlar yaaa şu doğum iznimiz 6 ay olsaaa... ekimde kesinleşecekmiş, siz ne düşünüyosunuz bu konuda, olur mu sizce :18: :18:

kızlar badiler madiler alırken kış bebekleri olduklarını unutmayın ben şu detarjana takıldım makinede yıkamayacakmısınız?

sakın bez stoklamayın arkadaşlar her bebeğin teni uyumlu değil alerji yapıyor kimisi

bornoz takımı almanızı tavsiye ederim içinde herşey var başlıklı havlu falanda var

önlük en az 10 tane 15 tane alın günde 5-6 kere değişiyor dakka başı kusuyorlar

alt açma takımı var bunun dışında

mevlüt takımı falan oluyor 40 ı için

aklına gelen varsa arkadaşlar ekleyin

biberon sterilize makinası önemliymiş

göğüs pompası gerekiyor

buhar makinesi yani hava temizleyicide odaya çocuk için iyimiş

benimde aklıma bunlar geldi eklemek istedim.

uyku tulumuda misafirlikte falanda işe yarıyor

mama sandalyeside var

Son düzenleme:

tebrikler canım darısı başımıza

Ne zamandir aklimda, sorucam merak ediyorum. Simdi bu ev tipi ana kucagi yerine bebek arabalarinda bulunan ayni zamanda oto koltugu olanlar da evde ayni sekilde kullanilabilir mi acaba? Tecrübesi veya bilgisi olan var mi bu konuda. Eyer öyleyse ona göre bir bebek arabasi alayim diyorum, böylece ev tipi ana kucagina verilen parayi ona veririm:44:

Son düzenleme:

canım arabalarda olanlardan farklı ev tipiler resimlere baksan anlarsın zaten ev tipindekiler öne arkaya sallanıyor ama bende alcaktım vazgeçtim tavsiye etmıyorum çunkü öne arkaya sallanıyor diye çocuklar uyumuyor ve hiç işe yaramıyor.
bir kişi bebeği battaniye serip yan yatırıyormuş çocuk oyle duruyormuş yana sallanan beşik tarzı şeylerde uyuyor çocuk çunku ona göre düşünün

Ben de başlamadım 6 ay olmasını bekliyorum ben de:)

Nerden başlayacağımı ben de bilmiyorum, bişeyler eksik kalırsa diye endişeliyim sanki bir daha satılmıyormuş gibi:)Evden çıkmadan liste yapmaya karar verdim, yoksa ne alacağımı bilemiyorum. Bir de boyutları nasıl olacak.Yenidoğan alma diyor herkes. 3-6 ay al diyorlar. 0-3 ay ne kadar almalı bilemiyorum. Çok karışık kafam

Bizim de ayın 24'ünde detaylı ultrasonumuz merakla bekliyoruz:)Ben de hissediyorum çok güzel bir duygu:)

canım anakucağını bir süre 13kg ama kadar kullanacağız ve aynı zmanda oto koltuğu olarak
zaten o kadar ufak bebği arkada anakucağı ile bırakmak olmayacağı için biz de arkada onunla olacağız
ablamlar bu şekilde yaptı

uuff sorma benım de çok karışık
en çok çıtçıtlı badi önlük ağız mendili lazım olur diyorlar
ama illa ki yenidoğan almamız lazım
.ünkü onlar bile büyük gelebiliyor
3 aylık olduklarında zaten mayıs olacak ve yaz gelecek
kısmetse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…