Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
Merhaba Kızlar,

Ayrıntılı ultrason için Erdem hastanesini aradım fiyat almak için. Prof yaparsa 325, profun bir altı için de 300 tl fiyat soyledi. Siz nerelere yaptıracaksınız? Fiyat nasıl sizce?

Benim normalde gittiğim hastanede yapılacak, Kurtköy Emsey Hospital. Telefonla sorduk, SGK fiyatı 60 TL. Sizin fiyatları görünce şaşırdım şimdi çok az geldi bizimki:) 24'ünde randevum nasıl olacak bakalım.

Nasıl hissettiğimi tarif etmek zor:) Ama daha önce hissetmediğim bir şey, o yüzden ayırt edebiliyorum. Bazen kalp atışı gibi pıt pıt vuruyor gibi karnıma:) Bazen de sanki balık kayıyormuş gibi değişik bir şey. Daha çok yemek yedikten sonra hareketsiz otururken hissediyorum.

Hastane çıkışı da almadım ben daha. 6 ay olsun diye bekliyorum. Hastane çıkışlarının kışlık olanları da var mı acaba? Şimdi her yerde ince yazlık ürünler var.Yeni sezon ürünler gelmemiş daha. Bir de hastane çıkışı için 1 tane takım al, 1 tane de yedek kendin oluştur diyorlar. Arkadaşın ablasının bebeğini doğumdan sonra giydirirken eldivenlerini yere düşürmüşler eve gidip almıştım dedi. Liste oluşturayım dedim az önce ama beceremedim Ama 0-3 ay 4-5 takım mantıklı geldi, teşekkür ederim canım.

Merhaba Kızlar,

Ayrıntılı ultrason için Erdem hastanesini aradım fiyat almak için. Prof yaparsa 325, profun bir altı için de 300 tl fiyat soyledi. Siz nerelere yaptıracaksınız? Fiyat nasıl sizce?

ben de koşuyolu medipolden randevu aldım 22. haftada gideceğim dr. hakan apaydına. işini çok iyi yapan gelişmiş cihazlara sahip bir doktor fiyat da 235 tl.

merhaba arkadaşlar..
listelerinizi görünce bende bakayım dedim internetten..henüz alışverişe başlamadım sanırım daha bekleyeceğim..ama bi ev tipi ana kucağı buldum ve çok hoşuma gitti..tanıtım videosuda var e-bebe de..tiny love 3'ü birarada uykucu ana kucağı diye geçiyo.gerçi pahalı sanki ama ben çok sevdim..sizce kullanışlı olurmu? boşa masrafmı?kırmızısıda var:)))

haa birde joymaker pink ev tipi ana kucağı var bu baya uygun 99 lira..önceki yazdığım 269 liraydı yazmayı unutmuşum..sizce hangisi?

Canım ya senin muayene olduğun hafta benim 21.haftam oluyor.Gidince mutlaka haberdar et olur mu memnun kalıp kalmadığını,cd veriliyor mu,kim tarafından yapılıyor,kaç dakika bakılıyor vs. Çünkü tavsiye üzerine gitmek istiyorum,yok yere 150tl bayılmak istemiyorum

haa birde joymaker pink ev tipi ana kucağı var bu baya uygun 99 lira..önceki yazdığım 269 liraydı yazmayı unutmuşum..sizce hangisi?

Pahalı olanı çok beğendim ama ben o kadar para vermezdim canım 99 olanda işimizi görür:) Şahsen alacağım ürün 100ü geçmeyecek benim.

Yazdım canım:)

Günaydın kızlar dün eşime çok güldüm:) Geçen haftalarda kız arkadaşlarımla servis bekliyoduk,bir arkadaşımın eşi geldi.Normal sohbet ederken "Bebek nasıl tekmeliyormu hareketlerini hissetmeye başladın mı" diye sordu. Bana sorusu normal geldi ama diğer kızlar bir erkeğin böle soru sormasından dolayı gülme krizine girdiler. Meğersem haklılarmış:) Çünkü aynı krize ben de dün girdim, eşim ilk defa "Aşkım sana üzülmeye başladım ya,karnın büyüdü ya çok ağırlaştınmı yürürken zorlanıyomusun" diye tuhaf sorular sordu. Erkekler ne kadar merak ediyolar ya,ilgilenmesi de hoşuma gitmedi değil:):)

günaydınlar
az önce kontrolden geldim aslında haftasonu gidecektim ama öksürdüğüm için erken gittim doktorum tek tek organlara baktı hepsi gayet iyi dedi ayrıntılı ultrason için yönlendirdi 2 yer ismi verdi ikisini de aradım çok az farkla aynı fiyatı verdiler cd,resim de vereceklermiş doktoruma özel fiyat 190 lira nakit, ayın 29u için randevu aldım
bu arada kesin kız olduğunu öğrendik biz bakarken esnedi çok tatlıydı:) elleriyle yüzünü kapatmaya çalışıyordu doktorum ultrasonun sesine tepki veriyor dedi:) bir de çok yorgun görünüyor bu bebek dedi ben de sabaha kadar öksürdüm uyuyamamıştır dedim:)

Son düzenleme:
Kızlar günaydın,

Kolay birgün olsun hepimize.Kendimi çok yorgun hissediyorum bu sıralar.Kızım yer açıyor sanırım hiç durmuyor ağrılarım.

Ne güzel ilgili :) Seni düşünüyor ceyzimm :)

Yerim ben onu valla :) maşallah kuzuna ..

Kemre manuel pompa linki gördüm yazında, ondan kullandınmı,kullanışlı mı? Ben medela elektrikli alırım diye düşünüyodum ilersi için.Ama manuel de baya uygunmuş fiyat olarak.

Canım, normal doğum iznin biter bitmez çalışmayı düşünüyor musun? Yani çalışmayı düşünmüyorsan buna bile gerek yok. Ben manuel pompayı kullandım işimi gördü güzel. Ama elektrikli olanlar daha iyidir tabiki. Yani daha çok süt çıkarabilir. Manuelde sürekli el çalışıyor, diğerinde çok efor sarfetmiyorsun. Ama işimi gördü mü gördü...

Emzirme sütyeni tamamen gereksiz birşey. Genellikle kancalı oluyor, kancayı açana kadar üstten çıkarıyorsun göğsünü. Ben 2 tane almıştım ama normal sütyen gibi kullandım, yani emzirme sütyeni takarken üstten çıkardım göğsümü, yok deliği aç deliği kapa....vs.
Ay çok mu karışıyorum herşeye

Göğüs ucu kremi çok önemli. Doğumdan bir hafta önce kullanılmaya başlanıyor ve emzirme süresince devam ediliyor. Lansinoh göğüs kremi, tamamen organik. Göğüs emzirme sırasında çok tahriş oluyor, ilk günden itibaren acıyor ve emzirme çok acı veren birşey haline geliyor, üstelik öyle yara olunca bebeğe de dokunduramıyorsun.

Canım benim linkte gönderdiğim mama sandalyesi boyu masaya göre ayarlanabiliyor. Benim oğlum 4 yaşında mama sandalyesini kaldıralı yaklaşık 2 sene oluyor. Aslında gönderdiğim linkteki mama sandalyesi istenirse 7 yaşına kadar bile kullanılabililyor. Ön tablası çıkınca normal sandelyeye benziyor.

Sezeryan olacaklara ilk günler gecelik şart. Birkaç gün sonra pijamaya dönülebilir.

Göğüs pedin var mıydı listede hatırlamıyorum ama göğüs pedi ilk zamanlar için önemli. Süt çok akıyor çünkü, hem de hijyenik oluyor bebişlerimiz için. Lansinoh göğüs pedini öneririm...

bahsettiğin markaya baktım daha önce duymamıştım belki ürünlerinin şimdiye kadar lazım olmamasından dolayıdır

emzirme sütyenini bende düşünüordum almayı ama kullanışlı değil demişsin aslında haklısın bebek ağlarken sen orda açmaya çalışacaksın tam stres olur insan

Canım iznimden sonra hemen başlarmıyım bilemiyorum ama devam edecem sanırım işe.O yüzden elektrikli alacam gibi görünüyor.Medela öneriliyor doğuma yakın alırım hatta doğumdan sonraya da bırakabilirim o alışverişimi.
Göğüs kremi kesinlikle çok önemliymiş,Garmasten ve Lansinoh öneriliyor. Göğüs pedi hakkında bilgim yok,paket olarak alıyoruz onu dimi. (Çok cahilim çook:=) ) Mama sandalyesi de almayacam sanırım.

Meraba kizlaaar bende subat annesyim :)
Cogunuzun cinsiyeti belli galiba, benimkinin hala belli degil ne yazikkiiiiiii

selamlar alışveriş hakkında konuşulmuş,ben de birkaç şey söyleyeyim; ben ilk kızımda biberon kullanmadım direkt bardak ve kaşığa geçti biberon denedik almadı,emzik de hiç kullanmadık,alıştırmadık
göğüs pedi sürekli kullandım sütüm çoktu ve kıyafetim çok ıslanıyordu dalin markaydı sanırım benim aldığım
pompa manuel birşeydi iş yerimde sağıp akşamdan buzdolabına koyup ertesi gün içmesini sağlıyordum kızımın
mama sandalyesi de almadık biz ana kucağı da...önceleri şu portbebe mi ne diyorlar onda yatırdık arabada da onu kullandık(oto koltuğu zorunlu değildi) evde de oturmaya başladıktan sonra kolay taşınabilir bir koltuğum vardı onunla mutfağa falan yanıma oturtuyordum kenarlarına yastık koyup bazen de bebek arabasıyla mutfak kapısının yanına getiriyordum (mutfak hemen girişteydi arabayı taa içlere götürmüyordum yani)
bebek bezi ilk ne kullanırsanız onunla devam edin biz değiştirince pişik olmuştu ve hemen diğerine dönmüştük
bu kızımda da benzer şeyler alacağız ana kucağı yine düşünmüyorum ama bebek arabası eğer oto koltuğu falan ayrılır türden alabilirsek daha iyi olur diye düşünüyoruz oto koltuğunu da 0-13 kg almayı düşünmüyorum bebekler çok çabuk büyüyorlar 13 kilodan önce hem pek oturamayabilir hem de arabayla uzun seyahatlerimiz olmaz diye düşünüyorum (13 kiloya hangi ayda ulaşıyorlar onu unuttum bu arada) ama 13 kilonun üstünde daha uzun süre kullanabileceği (yaz dönemi kilosuna uygun) bir oto koltuğu daha iyi olur sanırım
kıyafetleri de öyle minik minik almayın dedim ya çabuk büyüyorlar hediye de gelir
tırnak makasını,tarağını da unutmayın :)
aklıma gelenler böyle şimdilik

Meraba kizlaaar bende subat annesyim :)
Cogunuzun cinsiyeti belli galiba, benimkinin hala belli degil ne yazikkiiiiiii

Selam şuan kaçıncı haftadasın cnm, ben 15te öğrenmiştim.BAzen geç de öğrenilebiliyor.

Gidince haber veririm tabi. Ben de merak ediyorum, sizin fiyatları görünce acaba üstün körü mü bakıyorlar diye düşünmeye başladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…