- 8 Nisan 2008
- 417
- 8
- 96
kızlar gece bacaklarınıza kramp giriyormu... 2 aydır giriyor bana çok erken demişti doktor magnezyum verdi ama geçmedi..
her gece nerdeyse uykudan ağrıyla ağlayarak uyanmak çok zor ne yapacagım ben((
en başından beri diorum benim beyin dalgalarından yayılanlar duyulmuş olmalı yaydım evrene yani ben sade ve şatafatsız istedim cafcaflı isimleri sevmiorum
canim ben yaklasik dort yildir cekiyorum gece kramplarini hemde oyle boyle diil... Zaman icinde cozumunu bulduk soyle ki kramp girdigini anladigin gibi ayak parmaklarini kendine topugunu ileriye iterek bacagini ger bikac saniye icinde geciyooo
benimde hamilelik öncesinde çok girerdi yine aynı şiddette devam ediyor...magnezyum eksikliğinden kaynaklı diğer arkadaşalarında dediği gibi..muz dada mg var diye biliyorum kabızlık sorununuz çok yoksa muz tüketebilirsiniz
merhaba hanımlar nasıl gidiyor?
ben bugün sağlık ocağında tetanoz aşısı yaptırdım,1 ay sonra da ikinci doz yapılacak aşıyı yapmadan önce kalp atışlarını dinleyelim önce dedi hemşire ve dinledik:) ben hala 55,5 kiloyum (başlangıçta 54düm)
bir tek çatlak korkum var, günde 2 kere duş alıp pehlivan gibi yağlanıyorum vallahi.. başka da bi endişem yok şuan.
bu arada kuzenim sancısı tutmuş (bu arada o da 18 kilo almıştı) teyzemler hastaneye götürmüşler , odaya almışlar derken bi aahh sesi falan geldi diyo teyzem , sonra bi bakmışlar bebek gelmiş :)))))))) tek avazda doğurmak deyimi tammmm anlamıyla kelimesi kelimesine tanımlanmış yani anlayacağınız :)))) ve daha 10 günden fazla vardı doğuma..hiç doğuracak gibi de durmuyordu diyor teyzem :)))) şok olmuşlar apar topar gidip bebeğin eşyalarını çantasını alıp gelmişler..ay çok mutlu oldum ya şaka gibi maşşallahh.. inşallah biz de böyle tek avazda alırız kucağımıza
çok mutluyum ya , muhteşem cesaret geldi
Öncelikle hayırlı olsun, analı babalı büyüsün inşallah. Kolay doğum yapabilmek için, tabi normal doğum yapmak isteyenler bol bol yürüyüş yapın, hareketli olun.bir tek çatlak korkum var, günde 2 kere duş alıp pehlivan gibi yağlanıyorum vallahi.. başka da bi endişem yok şuan.
bu arada kuzenim sancısı tutmuş (bu arada o da 18 kilo almıştı) teyzemler hastaneye götürmüşler , odaya almışlar derken bi aahh sesi falan geldi diyo teyzem , sonra bi bakmışlar bebek gelmiş :)))))))) tek avazda doğurmak deyimi tammmm anlamıyla kelimesi kelimesine tanımlanmış yani anlayacağınız :)))) ve daha 10 günden fazla vardı doğuma..hiç doğuracak gibi de durmuyordu diyor teyzem :)))) şok olmuşlar apar topar gidip bebeğin eşyalarını çantasını alıp gelmişler..ay çok mutlu oldum ya şaka gibi maşşallahh.. inşallah biz de böyle tek avazda alırız kucağımıza
Öncelikle hayırlı olsun, analı babalı büyüsün inşallah. Kolay doğum yapabilmek için, tabi normal doğum yapmak isteyenler bol bol yürüyüş yapın, hareketli olun.
Benim ablam suyunu bile önüne isterdi hiç hareket etmedi doğumu zor oldu. Kuzenim çok hareketliydi, evde sürekli iş yapardı kalabalık bir misafir grubunu uğurladıktan sonra sancısı tutuyor ve kolayca doğuruyor.
Hamilelik boyunca tuz alımınızı azaltın, bol bol yürüyüş yapın günde 1 saat kadar yeterli sanırım, böylelikle vücutta fazla şişlik te olmaz.
herkese günaydınlar...
2 gün önce sağlık ocağında tetanoz aşısı oldum. bir dahaki aşım 1 ay sonra. 2 gecedir uyuyamadım kolumun ağrısından. valla ikinci iğneden korkmaya başladım şimdidenbu arada hamile kalır kalmaz sağlık ocağına kaydımı yaptırmışım. bu gidişimde tekrar kontrol ettiler. tam 5 kilo almışım. hemşire çokmu kustun dedi,hayır 1 hafta kustum sadece dedim. çok iyi kilo almışsın dedi. inşallah doğuma kadarda böyle devam ederim. fakat artık çok çabuk acıkıyorum. sizde durumlar nasıl ? meyveyle ,cevizle durumu idare edeyim diyorum ama oda pek tutmucak gibi beni :)))
ayy ne güzel bende normal düşünüyorum inş bizimde kolay geçer doğumumuz...hamileliğini nasıl geçirdi yaptığı bir egzersiz falan varmıydı ??bir tek çatlak korkum var, günde 2 kere duş alıp pehlivan gibi yağlanıyorum vallahi.. başka da bi endişem yok şuan.
bende dün başladım yürümeye koşu bandında yürüyorum 15 dakikka yürüdüm öğlen akşamda yürüyim dedim bi 15 dakika ama yürümedim...hepsini birden yürüyemem..benim guatrda sorun çıktı biraz dr. çok efor sarfetmememi kendimi yormamamı söyledi.bende çok hareketsizim ama bulunduğum yerden kaynaklı.yürüyebileceğim biyer yok...Öncelikle hayırlı olsun, analı babalı büyüsün inşallah. Kolay doğum yapabilmek için, tabi normal doğum yapmak isteyenler bol bol yürüyüş yapın, hareketli olun.
Benim ablam suyunu bile önüne isterdi hiç hareket etmedi doğumu zor oldu. Kuzenim çok hareketliydi, evde sürekli iş yapardı kalabalık bir misafir grubunu uğurladıktan sonra sancısı tutuyor ve kolayca doğuruyor.
Hamilelik boyunca tuz alımınızı azaltın, bol bol yürüyüş yapın günde 1 saat kadar yeterli sanırım, böylelikle vücutta fazla şişlik te olmaz.
günaydın cnm...bende bugün yarın gidip bi soracam daha hiç gitmedim ben sağlık ocağına gidincede yaparlar herhalde aşı...o kadar zormu oluyor ya bi de yan yatıyoruz kolumuz baya zorlıcak desene...herkese günaydınlar...
2 gün önce sağlık ocağında tetanoz aşısı oldum. bir dahaki aşım 1 ay sonra. 2 gecedir uyuyamadım kolumun ağrısından. valla ikinci iğneden korkmaya başladım şimdidenbu arada hamile kalır kalmaz sağlık ocağına kaydımı yaptırmışım. bu gidişimde tekrar kontrol ettiler. tam 5 kilo almışım. hemşire çokmu kustun dedi,hayır 1 hafta kustum sadece dedim. çok iyi kilo almışsın dedi. inşallah doğuma kadarda böyle devam ederim. fakat artık çok çabuk acıkıyorum. sizde durumlar nasıl ? meyveyle ,cevizle durumu idare edeyim diyorum ama oda pek tutmucak gibi beni :)))
herkese günaydınlar...
herkese günaydınlar...
Evet haklısın. Doktorlar da hareketi tavsiye ediyorlar. Benim doktorum özellikle merdiven kullanmamı tavsiye etmişti mesela.
Kamikaze canım zaten kendini yormadan yavaş yürümeye çalış, normal zamanlardaki gibi spor yapamazsın. Bu zamanlarda zaten kalp normaldan %50 daha fazla çalışıyor, hızlı yürüyüp kalbi daha çok yormanın anlamı yok. Ama hareketsiz kalırsak hantallaşırız şişeriz daha da önemlisi doğmumuz zor olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?