Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
kızlar gece bacaklarınıza kramp giriyormu... 2 aydır giriyor bana çok erken demişti doktor magnezyum verdi ama geçmedi..
her gece nerdeyse uykudan ağrıyla ağlayarak uyanmak çok zor ne yapacagım ben ((

canim ben yaklasik dort yildir cekiyorum gece kramplarini hemde oyle boyle diil... Zaman icinde cozumunu bulduk soyle ki kramp girdigini anladigin gibi ayak parmaklarini kendine topugunu ileriye iterek bacagini ger bikac saniye icinde geciyooo

en başından beri diorum benim beyin dalgalarından yayılanlar duyulmuş olmalıyaydım evrene yaniben sade ve şatafatsız istedim cafcaflı isimleri sevmiorum

belki benm eşimin beyin dalgalarından etkilenilmiştir bende sevmiyorum öle isimleri hele ecrin aleynadan nefret ediyorum...daha bi sürü varda hepsini sıralamayım şimdi

canim ben yaklasik dort yildir cekiyorum gece kramplarini hemde oyle boyle diil... Zaman icinde cozumunu bulduk soyle ki kramp girdigini anladigin gibi ayak parmaklarini kendine topugunu ileriye iterek bacagini ger bikac saniye icinde geciyooo

benimde hamilelik öncesinde çok girerdi yine aynı şiddette devam ediyor...magnezyum eksikliğinden kaynaklı diğer arkadaşalarında dediği gibi..muz dada mg var diye biliyorum kabızlık sorununuz çok yoksa muz tüketebilirsiniz

Benim sorunum bacagimdaki damar dugumlenmesi ile ilgiliymis canim damarlarda kan dolasimi yetrli olmayinca ozellikle istirahat hakindeyken yaparmis bu kramplari. Bide hamisligin etkisi magnezyum eksikligide gelince nerdeyse hergece yapmaya basladi ama alistim artik, Allah beterinden korusun insallah aminnn

kızlarrr arkadaşımın kızı oldu 4100 kg doğdu dün kırkı çıktı ve 6 aylık kıyafetler anca oluyor bilginizr çok küşük şeyler almayın....
PitiRrRciK geçmiş olsun cnm

nasıl yani !!! bişey diyeyimmi ben tam 8,5 kilo aldım :))))))) çok mutluyum ama ve bebeğim de çok iyi yıllardır kuru kemik dolaşmaktan ve öyle kalmaya çalışmaktan yorulmuşum meğerse :))) hiç kusma vs de yaşamadım ya hamileliğimde , demem odur ki geldin mamalar yensin mamalar :)))

bir tek çatlak korkum var, günde 2 kere duş alıp pehlivan gibi yağlanıyorum vallahi.. başka da bi endişem yok şuan.

bu arada kuzenim sancısı tutmuş (bu arada o da 18 kilo almıştı ) teyzemler hastaneye götürmüşler , odaya almışlar derken bi aahh sesi falan geldi diyo teyzem , sonra bi bakmışlar bebek gelmiş :)))))))) tek avazda doğurmak deyimi tammmm anlamıyla kelimesi kelimesine tanımlanmış yani anlayacağınız :)))) ve daha 10 günden fazla vardı doğuma..hiç doğuracak gibi de durmuyordu diyor teyzem :)))) şok olmuşlar apar topar gidip bebeğin eşyalarını çantasını alıp gelmişler..ay çok mutlu oldum ya şaka gibi maşşallahh.. inşallah biz de böyle tek avazda alırız kucağımıza

çok mutluyum ya , muhteşem cesaret geldi

Ayy termessos inşallah biz de böyle bir avazda kolayca yaparız doğumumuzu :) Amin.

Öncelikle hayırlı olsun, analı babalı büyüsün inşallah. Kolay doğum yapabilmek için, tabi normal doğum yapmak isteyenler bol bol yürüyüş yapın, hareketli olun.
Benim ablam suyunu bile önüne isterdi hiç hareket etmedi doğumu zor oldu. Kuzenim çok hareketliydi, evde sürekli iş yapardı kalabalık bir misafir grubunu uğurladıktan sonra sancısı tutuyor ve kolayca doğuruyor.
Hamilelik boyunca tuz alımınızı azaltın, bol bol yürüyüş yapın günde 1 saat kadar yeterli sanırım, böylelikle vücutta fazla şişlik te olmaz.

Evet haklısın. Doktorlar da hareketi tavsiye ediyorlar. Benim doktorum özellikle merdiven kullanmamı tavsiye etmişti mesela.

herkese günaydınlar...
2 gün önce sağlık ocağında tetanoz aşısı oldum. bir dahaki aşım 1 ay sonra. 2 gecedir uyuyamadım kolumun ağrısından. valla ikinci iğneden korkmaya başladım şimdiden bu arada hamile kalır kalmaz sağlık ocağına kaydımı yaptırmışım. bu gidişimde tekrar kontrol ettiler. tam 5 kilo almışım. hemşire çokmu kustun dedi,hayır 1 hafta kustum sadece dedim. çok iyi kilo almışsın dedi. inşallah doğuma kadarda böyle devam ederim. fakat artık çok çabuk acıkıyorum. sizde durumlar nasıl ? meyveyle ,cevizle durumu idare edeyim diyorum ama oda pek tutmucak gibi beni :)))

günaydınlar

sevdalinka ben de dün yaptırdım ilk dozu tetanoz aşısının ama benim pek ağrım olmadı ama hemşire yapabilir ağrı demişti
ben baştan beri 1,5 kilo falan almışım bebeğimin gelişimi iyiymiş ama benim aldığım kilo bu üstelik benim öyle ilk aylarda bulantım kusmam falan da olmadı

ayy ne güzel bende normal düşünüyorum inş bizimde kolay geçer doğumumuz...hamileliğini nasıl geçirdi yaptığı bir egzersiz falan varmıydı ??
bende dün başladım yürümeye koşu bandında yürüyorum 15 dakikka yürüdüm öğlen akşamda yürüyim dedim bi 15 dakika ama yürümedim...hepsini birden yürüyemem..benim guatrda sorun çıktı biraz dr. çok efor sarfetmememi kendimi yormamamı söyledi.bende çok hareketsizim ama bulunduğum yerden kaynaklı.yürüyebileceğim biyer yok...
günaydın cnm...bende bugün yarın gidip bi soracam daha hiç gitmedim ben sağlık ocağına gidincede yaparlar herhalde aşı...o kadar zormu oluyor ya bi de yan yatıyoruz kolumuz baya zorlıcak desene...

Günaydın arkadaşım. tetanos aşısı öyle kötü ağrıtır ki.. Beni bu yıl arkadaşımın köpeği ısırınca yapmışlardı hastanede, 2 gün kolumu kaldıramamıştım. Ateş fln da yapmıştı bende. Ben de bu zamana kdar 4 kilo aldım. Doktorum çok diyor ama son ayda bir anda 3 kilo aldım diye diyor sanırım. O da tatile gidince oldu, klasiktir tatilde mutlaka en az 2 kilo alırım zaten :) İşyerindeki arkadaşlarımın çoğu bu hafta farketmeye başladılar göbeğimi. İlk başlarda göbüşüm yok diye üzülüodum ama şimdi yeni yeni çıkmaya başlayınca aslında ne kadar rahat hareket ettiğimi anlıyorum :)

herkese günaydın. bende pazartesi yaptırdım tetanoz aşımı. dün biraz daha iyiydi uyuyabildim rahatça. kolumdaki şişlik de geçmiş.ben hamileliğin başından beri 2.5 kg aldım sağlıkocağında tartılınca 5 kg çıktı bu nasıl oluyor sabahla öğleden sonra arasında 2.5 kg mu aldım ben dedim. hamilesin gün içinde yediklerinden kilonda bu kadar farklılık olması çok normal dedi ebe.ben gün içinde acıktıkça meyve yiyorum. cevizi başlarda yiyordum şimdi yiyemiyorum.

Kamikaze canım zaten kendini yormadan yavaş yürümeye çalış, normal zamanlardaki gibi spor yapamazsın. Bu zamanlarda zaten kalp normaldan %50 daha fazla çalışıyor, hızlı yürüyüp kalbi daha çok yormanın anlamı yok. Ama hareketsiz kalırsak hantallaşırız şişeriz daha da önemlisi doğmumuz zor olur.

Evet haklısın. Doktorlar da hareketi tavsiye ediyorlar. Benim doktorum özellikle merdiven kullanmamı tavsiye etmişti mesela.

Ben merdiven kullanamıyorum çünkü çıkarken çok nefes nefese kalıyorum zorlanıyorum hatta bununla ilgili test falan yapıldı, inerken de başım dönüyor düşmekten korktuğum için mümkün olduğunca merdiven kullanmıyorum.

evet cnm şimdi zaten hızlı çalışıyor benim tsh değerim düşüncede hızlı çalışıyor hamilelik dışında da extra hızlanmalar söz konusu bende o yüzden dikkat etmem gerek...çokk düşük seviyede yaptım dünde o şekilde devam edecem 15 dakika max. günde kaç kez yapabilirsem artık saolasın...

ben başından bugüne 2 kilo aldım buara iştahım açıldı ama dikkat etmeye çalışıyorum sonaylar çok alınıyormuş...bende haftaya gidince sorcam aşıyı doktorum daha bişey demedi....hemşireye sormuştum siz isterseniz vurdurun dedi bakalım doktorla konuşucamm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…