Canım bende çay sever birisiyim özellikle çaysız kahvaltı yapamam günde 3-4 bardak oldukça acık içiyorum kansızlık sorunun yoksa problem olacağını sanmıyorum..
Bu arada yarın şeker yüklemesine gideceğim hiç yaptıran varmı? öncesinde kaç saat aç kalmak gerekiyor?? internete baktım ama bulamadım. Aç karnıma o şekerli şeyi içersem kesin kusarımm gibime geliyor inşllah hemen ölçtürürüm ve bir şey çıkmaz inşallah.
geçmiş olsun cnm benim belimi sıkmayan bir eşofmanım var onu giyebiliyorum sadece onun üstünede uzun bir tişört giyip yatıyorum benimde belim açılıyor artık içine koyuyoorum tişörtübizim buralar hala çok sıcak cam açık yatıyoruz hala ama sabah soğuğuna dikkat etmek lazım...içine atlet giy olmadı...ben bu sıralar çok yanıyorum sürekli fenalık geliyo bunalıyorum sizdede var mı sıkıntı basması...
karanfili ben ishal için yutmuştum buradan bir arkadaş içmemem gerektiğini söyledi dr. söylemiş onada bence kullanmayın karanfil...
cnm benimde krem hoşuma gitti bide şeyi düşündüm şimdi bakarken hani beyaz eşyada belli bir süre sonra sararmalar meydana geliyorya mobilyadada aynısı olursa :44yüzden krem...ama ikiside kızada erkeğede olurbence o yönden bir eleme yapmadım yani...
cnm alt açma için bir önerim olacak ya şu muşambalı olanlardan yada kullan at alt değiştirmelerden de al derim çünkü diğerlerini sık sık yıkamak sorun oluyormuş...güle güle sağlııkla kullanın inş
ben en son gittiğimde sordum aç tok farketmez dedi ama ben aç gitmeyi düşünüyorum...24-28 arası olduğu için bir hafta geç gitmekte sorun olmaz
günaydın cnm hoşgeldin aramıza hayırlı olsun kızında sağlıkla kucağına alırsın inş
belfü baya bişi almışsın kolaylamışsın işleri güle güle sağlıkla kullanın inş...scarlet sende 2 kilo almışsınsende güle güle sağlıkla kullan inş cnm kilon çok iyi ben 55ile hamile kaldım şimdi 60a dayandım
Çok sağol canım benim :)
'Kızınıza Sanem, Aleyna İsmini Koymayın'
Aileler çocuklarına Kur'an'dan isim koymak isterken çok yanlış isimler de koyabiliyor.
Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk, "Aileler çocuklarına Kur'an'dan isim koymak isterken ismin anlamına çok dikkat etmeliler. Mesela Sanem ismi çocuğa verilmemeli, Sanem, put demektir. Aleyna sıkça duyduğumuz bir isim ama anlamı üstümüze bela, sıkıntı demektir" dedi.
Yrd. Doç. Dr. Öztürk, çocuğa isim vermenin kültürel, sosyal ve dini açıdan önemli bir konu olduğuna işaret etti.
Pek çok ailenin Kur'an-ı Kerim'de geçen isimleri çocuklarına vermek istediklerini söyleyen Öztürk, Kur'an'da geçen her kelimenin ise isim olarak konulamayacağını hatırlattı.
Günümüzde yaygın olan ve Kur'an'da geçtiği için konulan çok sayıda ismin anlamının yanlış olarak bilindiğini, gerçek anlamlarının ise isim olarak verilemeyeceğini ifade eden Öztürk, çocuklarına Kur'an'dan isim koymak isteyen aileleri seçici davranmaları konusunda uyardı.
"ANLAMLARI BİLİNMEDEN İSİM VERİLİYOR"
Kuran'dan isim konulurken seçilen kelimenin gerçek anlamının öğrenilmesi için uzman kişilere danışılmasını tavsiye eden Öztürk, isim kitaplarında veya internette geçen adların anlamlarının da irdelenmesini istedi.
Öztürk, şöyle devam etti:
"Aileler çocuklarına Kuran'dan isim koymak isterken ismin anlamına çok dikkat etmeliler.
"SANEM PUT DEMEKTİR"
Mesela Sanem ismi çocuğa verilmemeli, Sanem, put demektir, Aleyna sıkça duyduğumuz bir isim ama anlamı üstümüze bela, sıkıntı aksın demektir.
"ÇOCUĞUNUZA KEZBAN ADINI KOYMAYIN"
Kuran'da geçen her kelimenin isim olmayacağı bilinmelidir. Kur'an-ı Kerim'de geçen her kelime 'Bu Kuran'da geçiyor isim olur" mantığıyla çocuklara verilmemelidir. Kur'an'da geçen kelimelerin anlamı iyi bilinmelidir. Kezban ismi Kur'an'da geçiyor diye veriliyor. Oysa Kezban yalancı demektir.
"EBUBEKİR İSİM DEĞİL LAKAPTIR"
Çocuğa bu ismi koyarsanız, 'yalancı, yalancı' diye çağırmak zorunda kalırsınız. Aleyna 'üstümüze bela sıkıntı aksın', Bekir, 'deve yavrusu' demektir. Hz. Ebubekir'in ismi Abdullah'tır Ebubekir lakabıdır. Bu husus karıştırılmamalıdır.
Rumeysa 'gözü çapaklı kadın' demektir. Hüreyre, 'kedicik' demektir. Kayra eski Türk mitolojisinde 'tanrı' demektir, Allah'tan başka ilah mı olur- Çocuğa tanrı ismi konulmamalıdır. Melis, Yunan mitolojisinde 'tanrıça' demektir, şişman ve tembel anlamlarına da gelir. Erçin 'ücret' anlamına gelir. Bir insanın ücreti olamaz."
MEKRUH İSİMLER
Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri konulmamalı, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir. Bu sadece Allah'a mahsus bir durumdur, isim olarak kullanılamaz. Gülsüm gariban, zavallı kimsesiz anlamındadır.
Julide Farsça'da dağınık, perişan demektir. Cennet bahçesi olarak bilinen İrem ise Allah'ın gazabına uğrayan sahte cennettir. Bade ismi içki demektir. Hannas ismi şeytanın ismi. Alara, Rosa, İleyda bunlar İslam isimleri değil gayrimüslim isimleridir ve çocuklara konulmamalıdır. Anlamı kötü olan, anlamsız şeyler de çocuklara isim olarak konulmamalıdır."
"İSİM HER DİLDEN OLABİLİR"
Yrd. Doç. Dr. Öztürk, "İsim her dilden olabilir. Yeter ki anlamı güzel olsun, yaşadığı toplum ve kültüre yabancı olmasın" dedi.
Barış, Mert, Özgür, Sevgi gibi isimlerin kullanılabileceğini, aynı şekilde Kerim, Macit, Zeynep, Hasan, Abdullah, Kevser, Abdurrahman gibi isimlerin çocuklara verilmesinde bir sakınca olmadığını aktaran Öztürk, isimlerde Allah'a kulluğun ifade edilmesi gerektiğini vurgulayarak, İslam büyüklerinden hatıra kalan isimlerin kullanılabileceğini, halk arasında yaygın olan Fatma, Ayşe, Ahmet, Mehmet, Muhammet, Mustafa, Zeynep gibi isimlerin de benimsendiğini söyledi.
Bilgilendirici olmuş tatlım , çok sağol
Bizim kızımızın adı da AFRA olacak. Ayın 13.Gecesi demek.Eşimle 13.tanışma yıldönümümüz:)
Merhaba arkadaşlar,
20-23 haftalar arası yapılan detaylı ultrason hakkında ne düşünüyorsunuz? yaptırdınızmı? Çokmu gerekli sizce? Ben çok kararsız kaldım,bebeğimi o kadar uzun süre ultrasonla rahatsız etmek istemiyorum.Düşüncelerinizi ve nerelere yaptırdığınızı yazarsanız çok sevinirim.
Doktor gerekli olduğunu ve yapılması gerektiğini söyledi.Genelde tüm doktorlarda bu şekilde düşünüyor.
Çocuğun tüm organları taranıyor ve bencede gerekli canım.Sonuçta müdahale etmeleri gerekebilir bi durum varsa çözülebilir.
Sandığın kadar uzun da sürmüyor normalden 5 dakka fazladır.
merhaba arkadaslar dun dr gittik kizimiz olacakmis masallah ona bu sabah tekmeleriyle uyandirdi kizim beni. ismini babasi israrla azra istiyor azra bebek diye seviyor bende isindim. aklimda elif yada betul vardi. babasi cok isterse azra olur ama sorun degil yani uzun zamandir takip edemedigim isin yaklasik okuyacagim 100 sayfa olmus. oylamayi yaptim size bir selam verdim okumaya donuyorum...
Sağlıkla gelsin kızışınn canımm
kızlar çay içiyormusunuz ilk 3 ay içmedim ama 3 ay geçtiya şimdi günde 2 -3-4 bardagı buluyo içtiğim çay açık içiyorum eskiden tam demli içerdim ama kendimi çay konusunda engelleyemiyorum
bazende ihlamur içiyorum çay niyetine :)
Bence 2 neyse de 3-4 fazla be kuzu, az daha azaltsan.Çünkü demiri alıyor vücuttan.Ben sadece sabahları içiyorum onu bile içim rahat etmiyor
Güzel ve sağlıklı günlerde kullansın bebişin inşallah, hangi rengini aldın? Benim de çok hoşuma gitti o takım.walla canım aldım dün akşam
çilektekiler çok desenli renkli ben sade düşündüğün için bide nedense çok içime sindi :)
gözün aydın cnm cinsiyeti öğrenmişsin...sağlıkla sıhhatle büyütürsün inş kızını...merhaba arkadaslar dun dr gittik kizimiz olacakmis masallah ona bu sabah tekmeleriyle uyandirdi kizim beni. ismini babasi israrla azra istiyor azra bebek diye seviyor bende isindim. aklimda elif yada betul vardi. babasi cok isterse azra olur ama sorun degil yani uzun zamandir takip edemedigim isin yaklasik okuyacagim 100 sayfa olmus. oylamayi yaptim size bir selam verdim okumaya donuyorum...
kızlar çay içiyormusunuz ilk 3 ay içmedim ama 3 ay geçtiya şimdi günde 2 -3-4 bardagı buluyo içtiğim çay açık içiyorum eskiden tam demli içerdim ama kendimi çay konusunda engelleyemiyorum
Bu haberi bilmiyodum canim, henuz kitap elime gecmedi zaten. Dun gazetede ve linkteki bilgiyi okuyunca ceviri bi kitap belki isimize yarar diye paylastim ki zaten paylasimlarimizin amaci bilgi sahibi olmadigimiz konularda birbirimizi aydinlatmak degil mi, sayende bizde konunun bu boyutu hakkinda bilgi sahibi olmus olduk
Bebeğimi Beklerken Kitabı | Boyut Store
günaydın güzel anneler, çok güzel arkadaşlıklar kurulmuş burada keşfetmekte geç kalmışım. 21+6 miray hanımımızla doktordan geldik 27 cm 467 gr olmuşuz seni yaradana kurban olurum
walla canım aldım dün akşam
çilektekiler çok desenli renkli ben sade düşündüğün için bide nedense çok içime sindi :)
Nasıl hastane yok canım ya,ben de ilçedeyim,iyi kötü bir hastanesi var yine de.Öğrenince yazarım sana da.umarım daha önce alma şansın olur yine de...
Hemen bir devlet hastanesine gidip kadın doğumcudan nöbetten muaf olmak için rapor istiyorsun canım,sanırım 24. haftanda olduğunu belgeleyen bir kağıt oluyor bu,onu idareye verince normal şartlarda nöbetten muaf oluyorsun,ekstra durumlar var mıdır bilmiyorum,öğretmen sayısının yetersiz olduğu durumlar gibi...
Selam canım bu mağdur bayanı kızkardeşim ataköyde parkta bir bayana durumu anlatırken duymuş sonra bana söyledi inanamadım geçen haftada biri bu kadının kitabını öneriyordu başka bir bayanda bu doktorun davasını paylaştı ben o zaman durumu çözdum kardeşime söyledim evet o dedi. Birde bu kadın doktorumda çıkıyormuş hep ama bu davayı bılen herkes protesto ediyor
Demek o yuzden sadece kargo bedeli ile gonderiliyor ve bu kadar reklam yapiliyor :26: Allah iyilerle karsilastirsin hepimizi..
merhaba arkadaslar dun dr gittik kizimiz olacakmis masallah ona bu sabah tekmeleriyle uyandirdi kizim beni. ismini babasi israrla azra istiyor azra bebek diye seviyor bende isindim. aklimda elif yada betul vardi. babasi cok isterse azra olur ama sorun degil yani uzun zamandir takip edemedigim isin yaklasik okuyacagim 100 sayfa olmus. oylamayi yaptim size bir selam verdim okumaya donuyorum...
maalesef canım çok küçük bir ilçe nüfus çok az ve bu nedenle aile hekimliği var sadece
ama gider alırım gerekirse
okulumda öğretmen yetesin yanı 5 güne 2 şer kişiden on kişiyiz ama kimse kusura bakmasın ben bu hakkımı kulanacağım
idare sorun çıkaracak bir idare değil çok şükür
Bu arada cuma günü şeker yüklemesi yapacak hemşirem bakalım nasıl çıkacak
Kizlar selamlar nasilsiniz?,
ailem Almanya'da oldugu icin bugün bana telefon actilar. Kendi aralarinda bana sürpriz yapmak istemisler ve bayrami orada gecirmem icin bana cuma günü icin ucak bileti almislar.
Benimde Cuma günü doktora randevum vardi, sekretere zar zor Persembeye aldirdim. Yalniz 3 hafta kalacagim icin biraz endiseliyim.
3 hafta kontrole gitmemis olucam. Bugün tam 20 haftalik oldum, döndügümde 23 haftalik olucam. Bu aralarda yapilmasi gereken ve gecikilmemesi gereken birsey var mi??
( Tetanoz asisi icin 25. haftaya randevu verildi )
Ayrica ucak yolculugu bi zarar vermez dimi bebegime? DOktoruma sorucam persembe günü ama ne bileyim. Tecrübeli olaniniz var mi?
şeker yüklemesi için erken değil mi canım? ben kasımın ilk haftası yaptıracağım seninle çok yakınmış beklenen doğum tarihimiz de o yüzden dikkatimi çekti kaldı ki benim amniyotik sıvımda biraz artış varmış ve şeker çıkma ihtimali varmış yine de erken değil zamanında yapılsın diye karar aldık doktorumla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?