• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
erkek ise bence mavi olan yani ocean daha hoş olur diye düşünüyorum digeri yeşil ve mavi kombini belki daha zor olur

cnm cevabın için cok teşekkür ederim sagolasın 2.bebegim kıs olursa degiştirmek zorunda kalırım diye kam karıstı acıkcası ondan karar veremiym diyeri perde halı herşeyi çilekte var ama işte okadar kullanışlıda gelmedi gercekten kararsız kaldım

günaydın bugün nasılsınız az kaldı bebişlerimizi kucağımıza almaya

kendi adıma söyliyim ben iyiyim çok şükür:) ama hamileliktenmidir nedir erken kalkar oldum sonra öğlen 4 gibide uykum geliyo.bu günlerimizi özliycez uykunun tadını çıkaralım bence:) resmen günlerin hızla geçmesine o kdar seviniorumki bi an önce kucağıma almak istiorum:)

herkese merhaba kızlar yavaştan doğum korkuları başlamış bende aynen 2. bebeğimi alacağım kucağıma ama bende korkuyorum ya...
inş. sağlık sorunu olmadan hepimiz normall yollardan alırız kucağımıza bebişleri
normal doğumdan sonra toparlanması çabuk oluyo ve doğumdan sonra ki o an müthiş rahatlama sanki siz geliyosunuz dünyaya tekrar, doğdunuzmu doğurdunuzmu belli değil
çok tatlı bir duygu ama insan gene de tedirgin oluyo
herkes iyi olsun arkadaşlar inş.

herkese merhaba kızlar yavaştan doğum korkuları başlamış bende aynen 2. bebeğimi alacağım kucağıma ama bende korkuyorum ya...
inş. sağlık sorunu olmadan hepimiz normall yollardan alırız kucağımıza bebişleri
normal doğumdan sonra toparlanması çabuk oluyo ve doğumdan sonra ki o an müthiş rahatlama sanki siz geliyosunuz dünyaya tekrar, doğdunuzmu doğurdunuzmu belli değil

aslına bakarsanaız benim gibi ilk doğumu olanlar o acıyı hissetmediğimiz için ne olacağını bilmeden gidecez doğuma nasıl bi acı olduğunu bilmiyoruz ama 2. 3. doğumu olanlar o zorluğu bildikleri için bile bile gidecekler daha zor bence biz resmen salak salak giecez doğuma hiçbişeyden habersiz sadece etraftan duyduklarımızla hiç bişey yaşamadan bilinmez

aslında benim gibi ilk doğumu olanlar doğumun nasıl bişey olduğunu bilmediğimiz için resmen salak salak gidecez ama 2. olanlar nasıl bişey olduğunu bildiği için daha çok korkuyolardır bence ama o an için her acı çekilir diye düşünüoyrum allahım isteyen herkese nasip etsin inşallah

günaydın hanımlar,iş güç anca fırsat buldum:)benim sanki kızımın hareketlerini çok sert hissetmiyorum artık.doktor geçen hafta gittiğimde baş aşağıda,yalnız eşi de bebek de biraz aşağıda demişti.demek bu yüzden bu kadar kasık ağrım olması.bu arada doktorum hastane değiştirdi.ethica incirli ye geçmiş artık oraya gidicez umarım iyi bi hastanedir.zaman yaklaştıkça heyecan kaplıyo,sanki hep bi eksik var:)

Kizlar yavas yavas bebegimin giyisilerini yikayip dolaba yerlestireyim diyorum ama bebek giyisilerini neyle yikicaksiniz yada yikadiniz?
Ben Dalin Granül Sabun almayi düsünüyordum ama EBebekte Baby & Me Sivi Camasir Deterjani gördüm hem uygun hemde dalinde olan özelliklerin hepsi var, iyi birseye benziyor
ama aranizda kullanan oldu mu? :44:

Baby&Me Sıvı Çamaşır Deterjanı 750 ML - e-bebek.com
canım ben hacı şakirin granül sabununu aldım onunla yıkadım hr şeyini hatta şuan iki battaniyesi yıkanıyor:16:
bana kalırsa sabungranül olanlardan al herkes onları tavsiye ediyor daha doğal diye

canım allah kolaylık versin valla hiç kolay değil gerçekten.hele benm üstüste geldi resmen bi yandan iyice ağırlaştım diğer yandan aldığımız evin mutfağı banyosunu yaptıoruz boyası badanası derken..oysaki ben sadece oğluşum odası konusunda hevesliyim ne yalan söyliyim:) şimdiden kolay gelsin diorum canım :)
biz de kısmetse kendi evimize geçeceğiz ben de oğlumun odası için çok heyecanlanıyorum ama daha var bizim mayısı bulur

hepimize kolay gelsin

Son düzenleme:
Kizlar bilenler bilir ta iki üc ay önce gebelik egitim programi icin basvurmustum.
Central Hospital Kozyataginin her ayin son cuma günü gebelik egitim programi var, cok güzel bilgiler, ikramlar hediyeler felan oluyormus.
Iki -üc ay önce basvurdugumda dönmemislerdi, öyle bi ay ertelenmisti, gecen ay da ben basvurmamistim Almanya'da oldugum icin bu ay icinde, dün telefon actilar,
gebelik haftami ve doktorumu sordular. Benim doktorumun muaynehanesine gidiyorum ben ama dogum o hastanede olucak, doktorum o hastaneye bagli ama daha önce hic gitmemistim.
Bana telefonda, sizden rica etsem, bu ay icin 32-34 haftalik gebelerden cok yogun talep geldi, onlari öne alsak sizi diger ay alsak lur mu dediler.
Cok zoruma gitti, kac aydir erteleniyorum zaten hem bende suan 28. haftadayim o kadar da az sayilmam yani. Dedim ben uzaktan gelicem hemde yalniz gelicem, toplu tasimayla. Öbür ayda ben agir olucam gelemeyebilirim bu ay gelmek istiyorum dedim, peki dediler ama yinede o hastaneye kirildim:19:

kızlar 32. haftada rapor yazdırıyoruzya
son 3 haftaya kadar çalılşabilir diye
bunu 31+0 --- 31+5 günlerindemi yoksa 32+0 --- günlerindemi yazdıracagız.
fark edermi ?
doktor beni kontrole birdahaki ay gel dedi ozaman 34. haftada oluyorum ozaman geçmi kalıyorum yani o gün rapor alırsam ondan sonra 5 hafta çalışmak zorundamı kalcam ???
buı konu hakkında bilgisi olan varmı ?
:emir_bebek:

fark edermi ?
doktor beni kontrole birdahaki ay gel dedi ozaman 34. haftada oluyorum ozaman geçmi kalıyorum yani o gün rapor alırsam ondan sonra 5 hafta çalışmak zorundamı kalcam ???

Canım ben doktoruma raporu sorduğumda biz sizi arayacağız takip ediyoruz dedi.Benim kontrolüm 31+3 te olacak o gün tekrar soracağım.

Canim ben hala konusamadim, cekiniyorum, sezaryanci cikacak diye. DOktorunla konustuktan sonra bizleri de bilgilendir:53:

Kizlar benim de dün kontrolüm vardi. Bebegim 26+4 haftalik, 950gr mis. Ck oynak senin kizin dedi doktor.
Cok yürüyorum bi zarari var mi dedim, ara ara dinlenerek yürüdügün sürece hic bi problem yok dedi.
Balik yagi hapi kullanmam gerek mi dedim, haftada iki kere balik ye, hap kullanmana gerek kalmaz, mümkün oldugunca vitaminlerini dogal yoldan almaya calis dedi.

Idrar tahlilimde 2-3 lökosit ve nadir gözüken bakteri vardi, ona bakti, akintin var mi diye sordu, biraz var dedim.
Vajina icin iki tane fitil verdi. Bakteriden oluyordur dedi ama biz doktorlar olarak akintiyi sevmeyiz, az da olsa fark etmez erken dogumu tetikleyebilir dedi, haberiniz olsun,
sizinde akintiniz varsa doktorunuza danisin kizlar.

Kizlar bilenler bilir ta iki üc ay önce gebelik egitim programi icin basvurmustum.
Central Hospital Kozyataginin her ayin son cuma günü gebelik egitim programi var, cok güzel bilgiler, ikramlar hediyeler felan oluyormus.
Iki -üc ay önce basvurdugumda dönmemislerdi, öyle bi ay ertelenmisti, gecen ay da ben basvurmamistim Almanya'da oldugum icin bu ay icinde, dün telefon actilar,
gebelik haftami ve doktorumu sordular. Benim doktorumun muaynehanesine gidiyorum ben ama dogum o hastanede olucak, doktorum o hastaneye bagli ama daha önce hic gitmemistim.
Bana telefonda, sizden rica etsem, bu ay icin 32-34 haftalik gebelerden cok yogun talep geldi, onlari öne alsak sizi diger ay alsak lur mu dediler.
Cok zoruma gitti, kac aydir erteleniyorum zaten hem bende suan 28. haftadayim o kadar da az sayilmam yani. Dedim ben uzaktan gelicem hemde yalniz gelicem, toplu tasimayla. Öbür ayda ben agir olucam gelemeyebilirim bu ay gelmek istiyorum dedim, peki dediler ama yinede o hastaneye kirildim:19:

Pedagog maşallah kuzuna:) ben de bugün kan idrar tahlili yaptırdım cuma alacam sonuçlarımı,cmt.de kendi doktoruma götürücem hemde aile hekimine baktırıcam. benim de akıntım baya oluyor. dr.a söylediğimde kötü kokulu değilse önemli değil normal demişti. idrar tahlilinde iyimi kötümü çıkar dimi canım.tereddüt ettim şimdi. kan tahlilim zaten kötü çıkıcak onu biliyorum da idrar bari iyi çıksa:( bu arada sende benm gibisin, başkalarıyla eşit olmak gerekirken ayrımcılık yapılmasına dayanamıyorum.Asistan ya da sekreterdir arayan mutlaka, onun için doktorlara hastaneye darılıp da gitmemezlik yapma bence canım.

Aa o resimdekiler 29.haftalık bebekler mi ben mi yanlış anladım. ufacıklar ya el kadar.

fark edermi ?

Edacım benm 31.haftam 2gün sonra da hastaneye gidicem, dr.a soracam bu konuyu. bence telde sorma şansın varsa ara ya da ben net öğrenip sana cmt. haber vereyim. Bildiğim kadarıyla 32+0 dan sonra 1 hafta içinde alabiliyoruz.SSKnın verdiği azıcık iznimizi de rapor karışıklığı yüzünden harcamayız inş. :)

günaydın hanımlar,iş güç anca fırsat buldum:)benim sanki kızımın hareketlerini çok sert hissetmiyorum artık.doktor geçen hafta gittiğimde baş aşağıda,yalnız eşi de bebek de biraz aşağıda demişti.demek bu yüzden bu kadar kasık ağrım olması.bu arada doktorum hastane değiştirdi.ethica incirli ye geçmiş artık oraya gidicez umarım iyi bi hastanedir.zaman yaklaştıkça heyecan kaplıyo,sanki hep bi eksik var:)

havvam memnun kalırsın inş. hastaneden, doktor daha önemli tabi ama hastane de önemli.benm bebek de yukarılarda fink atıyor belli bir duruşu yok sanki:) artık bu haftalardan sonra hareketler azalırmış hayırlısı artık

aslında benim gibi ilk doğumu olanlar doğumun nasıl bişey olduğunu bilmediğimiz için resmen salak salak gidecez ama 2. olanlar nasıl bişey olduğunu bildiği için daha çok korkuyolardır bence ama o an için her acı çekilir diye düşünüoyrum allahım isteyen herkese nasip etsin inşallah

elvinn ne dobra yazmışsın okurken güldüm. Aynen bişe bilmeden saf saf gidicez biz doğuma. onun verdiği hem rahatlık var hem de yusuf yusuf ediyoruz karışığız:D:D ama tecrübeli olanlar bilgili gidiyorlar hangisi daha iyi bilemedim.

Edacım benm 31.haftam 2gün sonra da hastaneye gidicem, dr.a soracam bu konuyu. bence telde sorma şansın varsa ara ya da ben net öğrenip sana cmt. haber vereyim. Bildiğim kadarıyla 32+0 dan sonra 1 hafta içinde alabiliyoruz.SSKnın verdiği azıcık iznimizi de rapor karışıklığı yüzünden harcamayız inş. :)

bende öyle düşünüyorum
korkuyorum son 3 haftamda yanacak diye :)
aradım doktoru daha giriş yapmamışlar
arıcam bende birşey öğrenirsem yazarım canım:16:

ama son günler cidden izne ayrılsak anca çünkü yoruldugumu hissediyorum artık
sabah uyanıyorum bacaklarımı zor kaldırıyorum..
sanki uyuyup dinlenmedimde gece uykuda yoruldum :(

fark edermi ?

Benim doktorum 32.haftayı hesaplayarak verdi randevuyu rapor yazacağım dedi.

Pedagog maşallah kuzuna:) ben de bugün kan idrar tahlili yaptırdım cuma alacam sonuçlarımı,cmt.de kendi doktoruma götürücem hemde aile hekimine baktırıcam. benim de akıntım baya oluyor. dr.a söylediğimde kötü kokulu değilse önemli değil normal demişti. idrar tahlilinde iyimi kötümü çıkar dimi canım.tereddüt ettim şimdi. kan tahlilim zaten kötü çıkıcak onu biliyorum da idrar bari iyi çıksa:( bu arada sende benm gibisin, başkalarıyla eşit olmak gerekirken ayrımcılık yapılmasına dayanamıyorum.Asistan ya da sekreterdir arayan mutlaka, onun için doktorlara hastaneye darılıp da gitmemezlik yapma bence canım.

Doktorumun sucu yok zaten, arayan da zaten sadece gebelik egitim programiyla ilgilenen kadin ama dedigin gibi haksizlik ben kac aydir bekliyorum o zaman erken davransaydi digerleride,
illa karni burnunda olmasini mi beklemeleri gerek :9:
Eyer akintinda bi problem varsa idrar tahlilinde cikio canim, zaten bendede orda cikti, 2-3 lökosit e nadir görülen bakteri yaziyordu, fark edilmeyen kanama felan varsa oda yazio ama bende yoktu, zaten kokuda bakteriden olusuyor sanirim, insallah iyi cikar, cikarsada dert etme bana doktor iki tane fitil verdi, kullan gecer dedi.

fark edermi ?

canım ben de cuma günü gideceğim ve 31+3 olacağım
hatta sırf rapor için gideceğim umarım verir

kızlar şimdi yeni doğum yapan bir arkadaşla konuştum
31 + ile devam eden günlerde alabiliyormuşuz raporu
onun hafta olarak 30+ , usg de 31+ .. çıkmış ve raporu vermişler
bilginize

Son düzenleme:
Kizlar yaa bizim idrarimizda glikoz cikmis :(( seker yuklememiz gayet normaldi ama gecen gun verdigim idrarin sonucu icin az once dr.umuzla konustuk ve idrarda seker var tekrar aclk tokluk sekerine bakmamiz gerekecek dedi.. Yaa ben o 100luk igrenc seyi tekrar icmek zorunda kalicam oooyyy kuzucugum saglikli olsun da insallah ben cekerim ne gerekiyosa...
Zaten bugun sabahtan beri belim nssil agrio siyatik agrisi gibi bide bacagima vuruyo ki off yrurken aglicam resmen fena aciyo.. Dr.umuz dinlenmen lazim diyo ama calisiyorum isler yogun sinirlerim de bozuldu aglayip duruyorum sacma bi sekilde sanirim hormonlarimin bana bi oyunu bu...
Allah miniklerimize ve eslerimizle bizlere saglik versin insallah aminnnn :))

Kizlar yaa bizim idrarimizda glikoz cikmis :(( seker yuklememiz gayet normaldi ama gecen gun verdigim idrarin sonucu icin az once dr.umuzla konustuk ve idrarda seker var tekrar aclk tokluk sekerine bakmamiz gerekecek dedi.. Yaa ben o 100luk igrenc seyi tekrar icmek zorunda kalicam oooyyy kuzucugum saglikli olsun da insallah ben cekerim ne gerekiyosa...
Zaten bugun sabahtan beri belim nssil agrio siyatik agrisi gibi bide bacagima vuruyo ki off yrurken aglicam resmen fena aciyo.. Dr.umuz dinlenmen lazim diyo ama calisiyorum isler yogun sinirlerim de bozuldu aglayip duruyorum sacma bi sekilde sanirim hormonlarimin bana bi oyunu bu...
Allah miniklerimize ve eslerimizle bizlere saglik versin insallah aminnnn :))

şeker idrarda da mı çıkıyor yaa
ee neden o zaman yüklemede sorun çıkmadı:26:
ilginç
geçmiş olsun canım ne yapalım doktor ne derse yapacağız

Back
X