Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229

benim kızım da çok hareketli,resmen çalkalıyor içerde

Canım doğumdan 2 hafta önce başlamak iyi derler çünkü göğüs uçları erken doğumu uyarıyormuş beni korkutuyor ben 38 de doğum düşündüğüm için 36 da falan başlarım

Canım artık bebişler büyüdü ve vurmak değilde sanki omuz atıyor anne sığmıyorum yerim dar diyor gibi geçen ilk defa sol kasığımın orda ve sağ göbeğimin ordan ayna anda 2 ayrı noktadan vurma hissettim sanırım alttan kafa üstten tekme atıyordu biraz evvelde uyurken göbeğimin tam ortasından öyle bir itiyorduki abartmıyorum eşim 3 parmağıyla karnıma bastırıyor sandım eşimin elini arıyorum yok meğer içerden geliyormuş hareket :)

Selam kızlar birşey sormak istiyorum benim 2,5 aydır genitalin bacak arasının kemikleri ağrıyordu ama artık okadar şiddetlendiğini farkettimki yataktan inerken çığlık atıyorum o kemikler nasıl batıyor normalde sıkıntı yok bacak arası yastıklarının sebebi sanırım bu sizdede varmı bu ağrı? birde bbunun gibi değişik sıkıntı yaşayan varsa paylaşırsa sevinirim.

Zaman Yavaş Yavaş Kısalıyoooor.Vee Ben Korkmaya Başladım.

Sizlerin Durumları Nasıl Arkadaşlar

Kızlar ya ben de sabah işe gittiğimde size soracam dedim,siz benden önce yazmışsınız:) Normalde erken yatmama rağmen dün gece 3e doğru uyudum,kızım o kadar hareketliydi ki süt içtim, sağa sola döndüm,kalktım dolaştım ama o hiç aralıksız döndü hıçkırıp durdu tekmeledi(kafa bile atmış olabilir çok sertti hareketleri ) acayip acayip şeyler yaptı durdu. Korktum bişe mi oldu acaba diye. yatarken de kaç kere kalkıp eşime baktım,çok dikkatli olmasına rağmen elini kolunu karnıma çarpıyor sandım.dün gece çok tuhaftı yani:) 32.haftadan sonra azalırmış ama azalmasını da çoğalmasını da evham yaparım diye istemiyorum Bir de bebekler kısmetli gelirmiş derler ya çok doğruymuş meğer, kızımızın şansıyla hiç aklımızda yokken,borçlar bitmemişken kenarda duran birikimimizle araba aldı dün eşim. İnş. kazasız belasız kullanmayı nasip eder Allah.Kirada olanlara,evi aracı olmayanlara da bebişler uğurlu gelir inş.Amin

Günaydın ışılayım,
Bende böyle bir ağrı yok ama bu denli şiddetli ise kesin doktora sor derim.Ben bacak arasına yastık kullanmıyorum bi de.Sadece karnımın altına koyuyorum.

Evet gerçek resimden çok örnek gördüm.Hem güzel oluyor hem de süper bi hatıra canım:)

Valla benim kızımda kafasına göre takılıyor bazen oldukça sakin.Ama hareketleri sert, bazen de hiç durmuyor korkuyorum kendini öyle bir ittiriyor ki.
Resmen sığmıyorum diye bağırıyor :))

canım benim de oluyordu o ağrılardan. hatta ben yataktan kalkarken tuvalete otururken falan kemiklerim çatırdıyor bayağı kemiklerimden ses geliyor galiba vücudumuz doğuma hazırlanıyor...eşime diyorum ki doğuma kadar bacaklarım dağılacak sanırım

Son düzenleme:
günaydın kızlar herkes baya bi tekme yemiş
evet öle bir faktörde var doğru herhalde kv büyük bir şehirde otursaydı eşim orada doğum yapmamı isterdi ama ben yinede annem konusunda inatlaşırdım çünkü kesinikle rahat edemzdim kv de.kayınbabam çok acayip sert bir adamdır.oğlu bile karşısında rahat değilken benim rahat hareket etmem imkansız...ama eşimde kv gilde ankarada olmasını istiyorlar rahatlığım için o yönden sorun yaşamadım Allah'tan.evet dediğin gibi doğuma çok az bir süre kala ankaraya gidecem ve doktor benim için büyük bir sorun Allah yardımcımız olur inş o konuda da
cnm 28-32 hafta arası hareketlerini en çok hissettiğimiz ve yavrularımızın en hareketli olduğu dönem sonrasında yeri daha da daralacak ve suda azaldığı için daha zor hareket edecek...benimde çok hareketli hatta bazen canım yanıyor hareketlerinden
geçmiş olsun cnm ağrının kemikten geldiğine emin misin...benimde sağ tarafımda var ama kemikten diil varis çıktı bende o zonkluyor bi bak istersen damarlanma varmı o bölgede..
kazasız belasız binin inş arabanıza...bizde burada kullanmıyoruz diye satmıştık ama bebek haberini alınca yeniden aldık bebekle çok büyük ihtiyaç araba
Günaydın ışılayım,
Bende böyle bir ağrı yok ama bu denli şiddetli ise kesin doktora sor derim.Ben bacak arasına yastık kullanmıyorum bi de.Sadece karnımın altına koyuyorum.
bendeee :))) sağdan sola dönerken ilk iş yastığı alıp karnımın altına hazırlıyorum eşim dalga geçiyor

Hayırlı cumalar güzel Şubat anneleri,

Bakın bi haftayı daha devirdik,zaman çok hızlı geçiyor.Bir zamanlar 8. haftadaydık,şimdi 28. haftada.Hepinizde güzel haberler var,gördükçe sizlerle birlikte seviniyorum,CeYzcim arabanız hayırlı olsun,Allah kaza bela vermesin.
Bebişlerin hareketlerine gelince,bizimki de çok yoğun şu aralar,derste sürekli hareket ettiğini farkediyorum,karnımın şekli değişiyor,çocuklar farkedecekler diye ödüm kopuyo:))
Dün doğum günümdü,bundan sonraki doğum günlerimde bebğimle birlikte olacağız Allahın izniyle.Bunu düşünmek bile çok keyif verici:)
Yarın Bebişimizi renkli görmeye gitcez,çok heyecanlıyım,inş güzel haberlerle geliriz.Bir de beşik,araba falan bakacağız,hala alamadık(
Hepinize hayırlı cumalar,eğlenceli haftasonları diliyorum.

ben yavaştan başladım kremi sürmeye canım
ama kremden değil göğüs ucunun ellenmesinden dolayı erken doğum demek istemiş bence
çok fazla ucuyla oynamadan sürüyorum hemencik
bnmkinin uçlarında beyaz beyaz göz çapağı gibi şeyler var duş alınca yumuşayıp düşüyo :)

Kızlar bebek şekeri için ne yapmayı düşünüyorsunuz.

bende şeker araştırmasındayım ya kndm yapıcam yada hazır alıca
50-60 tane alsam doğum için yeter bence
küçük bi kavanzda hastane için çiko filan alayım diyorum
kurabiyeyide mevlüte düşünüyorum
en azndan mevlütün günü belli doğumun belli değil
kurabiyeler bayatlamasın :)

şimdi hastaneden geliyorum çalışabilir raporumu aldım
aynen yazıyorum raporda yazanı
Bayan.........Nın sağlıklı raporu( 32 haftalık gebelik haftasından 37. gebelik haftasına kadar çalışabilir) tarafımızca düzenlenmiştir
diğer sayfada da ;
Doğum öncesş yasal 8 haftalık istirahatin 5 haftasının doğum sonrasına kullanılabileceğine dair rapordur.
Sigortalının gebeliği normal gebelik doğuma 8-10 hafta kalmıştır.Sağlık durumu doğuma 3 hafta kalana kadar çalışmasına uygundur.

Allahım nolur son güne kadar çalışabileyim

37.haftada zorunlu izne ayrılacağımız için doğum öncesinin 3 haftası yanıyor doğum sonrasına 5 hafta kalıyor önceden
bir de yasal doğum sonrası 8 hafta var 5+8=13 hafta dır
bak yukarda raporda yazanı yazdım oku canım 16 hafta olmaz

Canım hayırlı uğurlu olsun :). Benim kafama takılan 2 soru var

37. haftaya gelmeden işe bırakma hakkın var değil mi? Bunun için bir prosedür var mı?
Bir de 32-37 haftalar alınabilecek 2-3-5 günlük raporlar geçerli mi? Örn: Bir soğukalgınlığı...vs.

sağol canımm
sorunun cevabına gelince tabi ki 32.haftadan itibaen istediğin zaman ayrılabilrisn diye biliyorsum
ama 2-3 günlük raporlar nasıl olur bilmiyorum
beğer öğretmensen benım gibi rapor yerine sevkle idare etmeye çalışırız bir durum olursa

hayırlı ugurlu olsun canım darısı basımıza inşallah :)
e şimdi ozaman diyelimki ben 38.haftamda dogum yaptım ozaman o 2 haftam yanıcak mı bu durumda o 2 hafta dogumdan sonraya ekleniyo biliyodum ben hep

Tamam canım teşekkürler. Öğretmen değilim ama devlet memuruyum ben de...

hayırlı ugurlu olsun canım darısı basımıza inşallah :)
e şimdi ozaman diyelimki ben 38.haftamda dogum yaptım ozaman o 2 haftam yanıcak mı bu durumda o 2 hafta dogumdan sonraya ekleniyo biliyodum ben hep
canım aynı şeyi ben de sordum doktora
ya erken doğum olursa ya da szeryan olursa ne olacak dedim
o haftaları da ekleriz merak etme dedi
yani isteyen doktor yapıyor
benım okulda bir arkadaş var erken doğum yapmış doktoru doğumu 2 hafta geç göstermiş böylece eklenmiş

Tamam canım teşekkürler. Öğretmen değilim ama devlet memuruyum ben de...

anladım canımm rica ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…