Kızlar sizin bebişler de hala çok hareketli mi?Büyüdükçe hareketler yavaşlar diye duyuyorum sürekli ama bugün benim oğlan hiç durmadı=)şu saat olmuş daha aralıksız vuruyor.Hele bugün toplantıda coştu,hani birini bi yere hapsedersin de çıkmak için duvarları yumruklar ya aynen o durumdaydı=)Gerçi bana müstahak,çünkü 1 saat hissetmesem hemen panik oluyordum:26oktora gitmemize de daha iki hafta var,inşallah keyfi yerindedir.
kızlar iyi akşamlar nasılsınız bakalım bebişler nasıl :)))
bu göğüs ucu kremini kaçıncı aydakullanmaya başlıyoruz fikri olan varmı ne zaman alsam diye düşünüyorum bide alınca doğuma kadar her gün günde kaç kere falan sürücez bilenler var mı acaba
Kızlar sizin bebişler de hala çok hareketli mi?Büyüdükçe hareketler yavaşlar diye duyuyorum sürekli ama bugün benim oğlan hiç durmadı=)şu saat olmuş daha aralıksız vuruyor.Hele bugün toplantıda coştu,hani birini bi yere hapsedersin de çıkmak için duvarları yumruklar ya aynen o durumdaydı=)Gerçi bana müstahak,çünkü 1 saat hissetmesem hemen panik oluyordum:26oktora gitmemize de daha iki hafta var,inşallah keyfi yerindedir.
Canım doğumdan 2 hafta önce başlamak iyi derler çünkü göğüs uçları erken doğumu uyarıyormuş beni korkutuyor ben 38 de doğum düşündüğüm için 36 da falan başlarım
Canım artık bebişler büyüdü ve vurmak değilde sanki omuz atıyor anne sığmıyorum yerim dar diyor gibi geçen ilk defa sol kasığımın orda ve sağ göbeğimin ordan ayna anda 2 ayrı noktadan vurma hissettim sanırım alttan kafa üstten tekme atıyordu biraz evvelde uyurken göbeğimin tam ortasından öyle bir itiyorduki abartmıyorum eşim 3 parmağıyla karnıma bastırıyor sandım eşimin elini arıyorum yok meğer içerden geliyormuş hareket :)
Selam kızlar birşey sormak istiyorum benim 2,5 aydır genitalin bacak arasının kemikleri ağrıyordu ama artık okadar şiddetlendiğini farkettimki yataktan inerken çığlık atıyorum o kemikler nasıl batıyor normalde sıkıntı yok bacak arası yastıklarının sebebi sanırım bu sizdede varmı bu ağrı? birde bbunun gibi değişik sıkıntı yaşayan varsa paylaşırsa sevinirim.
bildiğim kadarıyla 38de doğum yapsan 37de izne ayrılmış olsan yine benım hesabım gibi 5+8 oluyor
ben doktoruma sorayım bu işi ayrıntılı
canım emzirirken yara olup kanayabiliyormuş göğüs ucu onun için
canım ben hastende çikolata dağıtacağım
kağıdın üzerinde oğlumun ismi yazacak
şekeri de mevlüt için yağtıracağız
eşimle oğlumuzun resmini çekip çerçeve şeklinde tüllü falan olcak
gerçek resim olunca bence çok hoş oluyor
Selam kızlar birşey sormak istiyorum benim 2,5 aydır genitalin bacak arasının kemikleri ağrıyordu ama artık okadar şiddetlendiğini farkettimki yataktan inerken çığlık atıyorum o kemikler nasıl batıyor normalde sıkıntı yok bacak arası yastıklarının sebebi sanırım bu sizdede varmı bu ağrı? birde bbunun gibi değişik sıkıntı yaşayan varsa paylaşırsa sevinirim.
evet öle bir faktörde var doğru herhalde kv büyük bir şehirde otursaydı eşim orada doğum yapmamı isterdi ama ben yinede annem konusunda inatlaşırdım çünkü kesinikle rahat edemzdim kv de.kayınbabam çok acayip sert bir adamdır.oğlu bile karşısında rahat değilken benim rahat hareket etmem imkansız...ama eşimde kv gilde ankarada olmasını istiyorlar rahatlığım için o yönden sorun yaşamadım Allah'tan.evet dediğin gibi doğuma çok az bir süre kala ankaraya gidecem ve doktor benim için büyük bir sorun Allah yardımcımız olur inş o konuda dacanım gidemem malesef. gidersem kayınvalidemlerde kalmam gerekecek. onlarda biraz değişik insanlardır sağolsun. geç saatlere kadar yatmanın, dışarda gezip tozmanın ayıplandığı bir aile.. eminim lohusalığımdan hiçbir şey anlayamam. eşimde gelemezse vay halime... en iyisi burda olmak annemlerde geliyorlar haftaya, annem babam ve eşimin bulunacağı bir evden daha iyisi olamaz benim için, nazlanırım bile duruma görebenim için en mantıklısı böyle görünüyor. sen ne güzel gidiyorsun, için çok rahattır ama sende hiç bir doktoru tanımıyorsun. orda yeniden arayış içine gireceksin... ne diyim canım Allahım görüyor halimizi yardımcımız olacaktır içimizi ferah tutmaya çalışalım...
cnm 28-32 hafta arası hareketlerini en çok hissettiğimiz ve yavrularımızın en hareketli olduğu dönem sonrasında yeri daha da daralacak ve suda azaldığı için daha zor hareket edecek...benimde çok hareketli hatta bazen canım yanıyor hareketlerindenKızlar sizin bebişler de hala çok hareketli mi?Büyüdükçe hareketler yavaşlar diye duyuyorum sürekli ama bugün benim oğlan hiç durmadı=)şu saat olmuş daha aralıksız vuruyor.Hele bugün toplantıda coştu,hani birini bi yere hapsedersin de çıkmak için duvarları yumruklar ya aynen o durumdaydı=)Gerçi bana müstahak,çünkü 1 saat hissetmesem hemen panik oluyordum:26oktora gitmemize de daha iki hafta var,inşallah keyfi yerindedir.
geçmiş olsun cnm ağrının kemikten geldiğine emin misin...benimde sağ tarafımda var ama kemikten diil varis çıktı bende o zonkluyor bi bak istersen damarlanma varmı o bölgede..Selam kızlar birşey sormak istiyorum benim 2,5 aydır genitalin bacak arasının kemikleri ağrıyordu ama artık okadar şiddetlendiğini farkettimki yataktan inerken çığlık atıyorum o kemikler nasıl batıyor normalde sıkıntı yok bacak arası yastıklarının sebebi sanırım bu sizdede varmı bu ağrı? birde bbunun gibi değişik sıkıntı yaşayan varsa paylaşırsa sevinirim.
kazasız belasız binin inş arabanıza...bizde burada kullanmıyoruz diye satmıştık ama bebek haberini alınca yeniden aldık bebekle çok büyük ihtiyaç arabaKızlar ya ben de sabah işe gittiğimde size soracam dedim,siz benden önce yazmışsınız:) Normalde erken yatmama rağmen dün gece 3e doğru uyudum,kızım o kadar hareketliydi ki süt içtim, sağa sola döndüm,kalktım dolaştım ama o hiç aralıksız döndü hıçkırıp durdu tekmeledi(kafa bile atmış olabilir çok sertti hareketleri) acayip acayip şeyler yaptı durdu. Korktum bişe mi oldu acaba diye. yatarken de kaç kere kalkıp eşime baktım,çok dikkatli olmasına rağmen elini kolunu karnıma çarpıyor sandım.dün gece çok tuhaftı yani:) 32.haftadan sonra azalırmış ama azalmasını da çoğalmasını da evham yaparım diye istemiyorum Bir de bebekler kısmetli gelirmiş derler ya çok doğruymuş meğer, kızımızın şansıyla hiç aklımızda yokken,borçlar bitmemişken kenarda duran birikimimizle araba aldı dün eşim. İnş. kazasız belasız kullanmayı nasip eder Allah.Kirada olanlara,evi aracı olmayanlara da bebişler uğurlu gelir inş.Amin
bendeee :))) sağdan sola dönerken ilk iş yastığı alıp karnımın altına hazırlıyorum eşim dalga geçiyorGünaydın ışılayım,
Bende böyle bir ağrı yok ama bu denli şiddetli ise kesin doktora sor derim.Ben bacak arasına yastık kullanmıyorum bi de.Sadece karnımın altına koyuyorum.
Günaydın anneler ve minik bebişlereee
Göğüs ucu için krem vs kullanan arkadaşlar,ben de lansinoh krem almıştım ama içinde 32.haftadan sonra kullanılımı önerilir yazıyor,sanırım erken doğumu tetikliyormuş,dikkat edin,sıkıntı olmasın sonradan.
Bir de şu izin olayını anlamadım ben hala. biz 37. haftaya kadar çalışabilir raporu alıyoruz ve inşallah tamamlarsak 37.haftadan sonra 16 haftalık iznimiz başlamıyor mu?yani 37.haftadan sonra doğumun ne zaman olduğunun izin açısından bir önemi yok anladığım kadarıyla.Yanılıyor muyum?:44:
Kızlar bebek şekeri için ne yapmayı düşünüyorsunuz.
ben o hazırlıklara hiç başlamadım daha yaamevlütte dağıtmak için eminönünden bakınayım diyorum,çevremde tülünü şekerini biblosunu alıp kendi yapanlar da var ama hiç öle el becerilerim yok,resimli kartını yazısını ben hazırlayacam sadece. şerbet bardağının süslerini de ben yapabilirim belki basit şekilde.
Kızlar belfünün sorusuna ek olarak benm sorumu da cevaplarmısınız. Bebek şekeri sadece mevlütte mi dağıtılıyor, yani hastaneye gelen eşe dosta da bişeler verilsin istiyorum da ben. bebek kurabiyesi yapıyor arkadaşım, ondan mı versek hastanede?
şimdi hastaneden geliyorum çalışabilir raporumu aldım
aynen yazıyorum raporda yazanı
Bayan.........Nın sağlıklı raporu( 32 haftalık gebelik haftasından 37. gebelik haftasına kadar çalışabilir) tarafımızca düzenlenmiştir
diğer sayfada da ;
Doğum öncesş yasal 8 haftalık istirahatin 5 haftasının doğum sonrasına kullanılabileceğine dair rapordur.
Sigortalının gebeliği normal gebelik doğuma 8-10 hafta kalmıştır.Sağlık durumu doğuma 3 hafta kalana kadar çalışmasına uygundur.
Allahım nolur son güne kadar çalışabileyim
Canım hayırlı uğurlu olsun :). Benim kafama takılan 2 soru var
37. haftaya gelmeden işe bırakma hakkın var değil mi? Bunun için bir prosedür var mı?
Bir de 32-37 haftalar alınabilecek 2-3-5 günlük raporlar geçerli mi? Örn: Bir soğukalgınlığı...vs.
sağol canımm
sorunun cevabına gelince tabi ki 32.haftadan itibaen istediğin zaman ayrılabilrisn diye biliyorsum
ama 2-3 günlük raporlar nasıl olur bilmiyorum
beğer öğretmensen benım gibi rapor yerine sevkle idare etmeye çalışırız bir durum olursa
sağol canımm
sorunun cevabına gelince tabi ki 32.haftadan itibaen istediğin zaman ayrılabilrisn diye biliyorsum
ama 2-3 günlük raporlar nasıl olur bilmiyorum
beğer öğretmensen benım gibi rapor yerine sevkle idare etmeye çalışırız bir durum olursa
canım aynı şeyi ben de sordum doktorahayırlı ugurlu olsun canım darısı basımıza inşallah :)
e şimdi ozaman diyelimki ben 38.haftamda dogum yaptım ozaman o 2 haftam yanıcak mı bu durumda o 2 hafta dogumdan sonraya ekleniyo biliyodum ben hep
Tamam canım teşekkürler. Öğretmen değilim ama devlet memuruyum ben de...
canım aynı şeyi ben de sordum doktora
ya erken doğum olursa ya da szeryan olursa ne olacak dedim
o haftaları da ekleriz merak etme dedi
yani isteyen doktor yapıyor
benım okulda bir arkadaş var erken doğum yapmış doktoru doğumu 2 hafta geç göstermiş böylece eklenmiş
ohh cok sevindim süper oleyse :) bende bi konusayım bakalım ne dicek içim rahatladı valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?