- 21 Mart 2011
- 10.574
- 19
- 158
Bende kayıp olmuyor diye biliyorum canım.Ctesı doktora soracağım gene de
Valla kafam benim de çok karıştı :S
Şimdi Normal çalışabilir rapor başlangıcımızın 32+0 iken başlayıp 37+0a kadar olması gerek.
Benim bildiğim 38+1 den 40+0 kadar olan süre zarfında doğum gerçekleşirse kalan gün sonraya devroluyor.
Eski düzenlemeye göre erken doğum gün kaybına sebep oluyordu ama şuan bu söz konusu değil.
şimdi şundan eminim
arkadşaım bayramda doğum yaptı ve onun 32.hafta raporunu ultrasonda bebek 31+ .. iken vermişler
sata göre ise30+.. mış
yani demek ki ultraona göre de veriliyor ama bence sata göre almak daha mantıklı
32+0 iken ise 33.hafta başlamış oluyor
amannn ne zormuş be yaa
benım öyle de böyle de iznim yetmeyecek zaten rapor almam gerekecek yapacak b,r şey yok
Allah sağlıklı kolay doğum nasip etsin
çok az kaldıııııııı
aynen belfü ben de öle düşünüyordum 38 ile 40 arası erken doğumda izin aktarılıyor biliyordum ama doktor iznin yanıyor dedi. Ya kızlar yine sizde doktorlarınıza sorun benm de kafam allak bullak,dr.un bana sölediklerini anlattım sadece. SATla ultrason arasında çok fark olmayınca hesaplamada sorun yok ama benm 2 hafta fark var arada
Kızlar bu rapor işi çok karıştı yaaaDoktoru aradım az önce, "raporumu ultrasona göre almıştım.Ultrasona göre 32+5 , sata göre de 30+5 şuan. Raporu iptal edip sata göre alabilirmiyim" dedim.Neden diye sordu, bebek doğduktan sonra kullanmak için olduğunu söyledim "3 haftalık iznin yanar ozaman" dedi ve açıklama yaptı. Anladığım kadarıyla paylaşayım sizle de, 5 haftalık çalışır iznimizi doğum sonrasına aktarabiliyoruz ama 3 haftalık izin aktarılmıyor. Benim gibi uyanıklık yapmayı düşünüp 3 haftalık hakkınızı yakmayın kızlar. Eşime kızıyordum ama iyiki ultrasona göre almış raporu.
canım erken merken boşver zaten dediğim gibi iznimiiz ikinci dönemi kapatmaya yetmeyecekayy kızlar bende cuma günü raporumu aldım. pazartesi müdürüme teslim ettim, ama erken mi almışım diye kafam karıştı şimdi sizin yazdıklarınızı okuyunca :26: ben hiçbişey anlamadım yaaa. zaten 5 hafta daha çalışamam ben 3 hafta felan daha çalışırım gibi geliyor.. bakalım neler olacak
sezeryan mı olacaksın canımtabikiii doktorun en iyisini yapmış..
diğer türlü 3 haftalık izin yanabiliyor..
bende vazgeçtim yarın alacagım herhalde 30+5 oluyo
ki zaten ameliyat düşünüyorum 1 hafta erken yapcaklar ameliyatı yanacak iznim bari erken alayım işe yarasın :)
tabi doktor bakalım kabul etcekmi
tabikiii doktorun en iyisini yapmış..
ki zaten ameliyat düşünüyorum 1 hafta erken yapcaklar ameliyatı yanacak iznim bari erken alayım işe yarasın :)
Kızlar iyi haftalar, o kadar yoğun bir pazartesi ki yeni yazabiliyorum. Nasılsınız. Eşya oda takımı alanlar hayırlı olsun Güle güle kullansın kuzular.Lufflecim ağrıyı mutlaka sor yarın,benim de çok ağrım oluyor sırtımda karnımda ama senin daha zorlu geçiyor sanırsam, geçmiş olsun.
Ben de cumartesi kızımı gördüm ablaları, 32+2 deydik o gün, 2kilo 9grdı ve ben de +11 kilo alıp 64e ulaşmış bulunuyorumKızım dr.u çok güldürdü, maş. son haftalarda aşırı hareketli, cihazı karnımda gezdiremedi kadın tekmelerden dolayı:) Normal doğum istediğimi,aksi durum olursa da sezeryanda bayılmak istemediğimi söyledim,spinal sezeryan yani. Kısa bilgiler verdi çeşitlerle ilgili. Bir de hiç çatlamamışsın ne güzel dedi ne kullandığımı sordu,çok sevindim:)
Böyle işte kızlar,raporumu da aldım, bir dahaki randevum 3 hafta sonra. Sonrakiler de haftada 1 olacakmış.Anneee o kadar az mı kaldı yaaaBiri sormuştu kimin bebeği aceleci olacak diye, galiba o kişi ben olacağım. Çünkü haftası yine öne geldi. daha yan yatıp keyfine bakıyor,ters dönmemiş ama gelişimine göre Ocakta olacakmış doğumumum
ya nolur biri bana anlatsın
sata göre alsaydı ceyz neden 3 haftalık izni yanacaktı
ayy anlamıyorum şu işi yaa
canım erken merken boşver zaten dediğim gibi iznimiiz ikinci dönemi kapatmaya yetmeyecek
ben de 1 hafta kadar (doktorun dedğine göre nasıl olıuyor anlamadım ama)erken almışım teslim de ettım raporu işlendi boşver
sonunda rapor alacağım ben ikinci dönem yetmiyor zaten izin
şu 6 ay bir çıkasaydı herkes rahat etseydi
yazıuk be millete
sezeryan mı olacaksın canım
ben de kısmetse szeryan olacağım doktora sordum (kendi doktorum değil ama rapor aldığım doktor)korkma aktarırız izni dedi
maasallah yaaa. nazar degmesın .. benım ıcın dun cok kötü bi gündü çünkü detaylı ultrasonda bebegımın kılosunun ve gelısımının gerı oldugunu kan basıncını yeterınce pompalayamadıgını söyledıler... bebegım 1600 gr. ve 38 cm...ben 32+3teyım ...16 kılo aldım.. bebegım gerı kalıyo.. 3 hafta öncesıne kadar hersey normaldı.. bırden bıre böle oldu..
anlayamıyorum neden böyle. ıkılı taramalarına kadar bılgı ıslemden eskı USGlerı buldular.. bacak boyu da kısa...babası da ben de 1.70 üzeriyiz..nasip...
hıh şimdi oldu ben de hep 13 haftadan hesaplıyorum zaten
şimdi şöyle anlatmaya çalışıyım :))
senin iznin toplam 8 hafta dogum öncesi(2 ay) ve 8 hafta dogum sonrası(2 ay)..
dogum öncesi izninin istersen 5 haftasını dogum sonrasına aktarabiliyorsun. diger 3 haftayı dogum öncesi kullanmak zorundasın..
32. haftada iznini yazdırıyorsunki ben 5 hafta daha çalışacagım noluyor ozaman 37. haftada izne ayrılıyorsun.
dogumun 40. hafta olacak varsayılıyor .. bundan dolayı 37. haftadan 40. haftaya kadar 3 haftanı kullanmış oluyorsun..
ama düşünki bebek erken geldi 38. haftada yada yada ameliyat olacaksan noluyor 1 -2 hafta erken ameliyata giriyorsun. yine aynı olay..
ne oluyor ozaman sen o 3 haftanın 1 haftasını kullanmış oluyorsun...
geri kalan o 2 haftanı dogum sonrasına aktaramıyorsın.dogum sonrası 8 hafta(2 ay) + 5 hafta dogum öncesinden aktartdıgın iznin oluyor..
anladınmı canım :)
ayy bilmiyorum canım yaa ne demek istediiaktarırız dediği ne oluyor. sana verdiği dogum kagıdında bebeğin dogum tarihini geç yazdırıyor.
ozamaqn kimliğinide ona göre yazmak zorunda oldugundan kimlik bilgileri yanlış oluyor. bence gerek yok.
benım görünürde hiç çatlak yok canımbu arada kızlar başından beri bebe yagı ve badem yagı kullanmama ragmen çatladım ben alttan alttan
sizler ne durumdasınız..
hıh şimdi oldu ben de hep 13 haftadan hesaplıyorum zaten
ayy bilmiyorum canım yaa ne demek istedii
benım görünürde hiç çatlak yok canım
ama doğumdan sonra mı çıkar ortaya bilmiyorum
kaancelil'in paylaştığı yönetmelikte yazan alttaki maddeye göre son 3 haftada erken doğum olursa o süre de ekleniyormuş.
-Beklenen doğum tarihinden önceki üç haftaya kadar Kurumunda fiilen çalışan kadın memurun, son üç haftalık doğum öncesi analık izni süresi içerisinde erken doğum yapması sebebiyle doğum öncesinde kullanamadığı analık izni süresi (kurumunda fiilen çalışarak geçirdiği süreler ile birlikte), doğum sonrası analık izni süresine ilave edilecektir.
tabikiii doktorun en iyisini yapmış..
bu arada kızlar başından beri bebe yagı ve badem yagı kullanmama ragmen çatladım ben alttan alttan
sizler ne durumdasınız..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?