Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
canım ssk dan ne parası alacağımı anlayamadım :26:
rapor aldığım için prim ödemem sıkıntı olmaz değil mi? raporu niye aldın demezler mi?

Öyküm normalde sskmız hiç kesilmiyor,sen de ödemeye devam edebilirsin. Rapor bitiminde alınan toplu para da rapor boynca ödenmeyen maaşımız, emzirme parası vs. Çalışıyor gbi göründüğün firma maaş ödüyormu normalde ,bordron vs var mı? Eğer varsa toplu olarak o parayı alırsın cnm.

melis benim de aklıma geldi ama eşim ve kızım istemediler canım sağol yine de:)

baba-kız ''idil '' düşünüyorlar hepimizin onaylayacağı başka bir isim bulamazsak rüya idil olacak sanırım
bize hep kızınız olursa idil koyarsınız diye espiri yapıyorlar gerçi bulunduğum yerde bütün hamile arkadaşlarıma yapılan bir espiri :) sakın yanlış anlama çok güzel bir isim aslında ama biz artık bu ismi duymak istemiyoruz çünkü şırnakın idil isminde lanet bir ilçedeyiz :)
çok teşekkür ederim canım, içimi rahatlattın, bu konu canımı sıkmaya başlamıştı çok.. siz tek isim mi koydunuz cemre'yi

rica ederim cnm ne demek benimde kafamı çok kurcalıyordu bu soru ama artık içim rahat :) evet cnm ben pek sevmiyorum iki isimleri sadece cemre olacak inş hayırlısıyla...

merhaba kızlar...

ne güzel haberleriniz var okurken tebessüm ettim :) ben de iyi haberler vermek isterdim ama çok üzgünüm ama anlatmak zorundayım. eşim BİMER e mail atmıştı 6 aylık doğum izniyle ilgili bugün eve mektup geldi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından, iki sayfalık bir mektup hepsini yazamıyorum ama altı çizili cümleyi aynen aktarıyorum:

Doğum izni veya süt izni sürelerinin arttırılmasına yönelik Bakanlığımızın herhangi bir çalışması bulunmamaktadır.

bugün okulda 8.sınıf öğrencisiyle çarpıştık çocuk çok hızlı koşturuyordu duramadı tam isyan ediyordum şu 6 aylık izin çıksın artık diye maalesef bunu öğrendim. sizi de üzmek istemezdim ama haber sağlam kaynaktan

canım bazı şeyler tam açıklığa kavuşmadan genelde bu tür cevaplar verilir zaten, böyle bir çalışma yoktur, bakanlığımıza bildirilmemiştir vs... bimeri, akimi iyi bilirim durumun sonuçlanmasını bekliyorlar, bu arada herkese tek tek cevap vermekle uğraşmak istemediklerinden her aynı soruyu sorana kopyala yapıştır aynı yuvarlak cümleyi veriyorlar. şimdi yine o soruyu sorsan yine noktası virgülüne aynı cevapla karşılaşırsın. sonuçlanana kadar sabırla bekleyelim ve bence umudumuzu yitirmeyelim. o yasa çıkmak zorundaa :18::18:

canım inşallah dediğin gibidir ben çok üzüldüm cevabı okuyunca ama çıkacaksa çabucak çıksın lütfeeenn:18::18:

canım inşallah dediğin gibidir ben çok üzüldüm cevabı okuyunca ama çıkacaksa çabucak çıksın lütfeeenn:18::18:

Bence güncel durumu aşağıdaki linkten takip ediyor olmak en sağlıklısı. Resmi kurumlar herhangi bir netlik olmayan bir konuda olumsuz dönüş yaparlar, bu özel kurumlarda bile bu şekilde işlemekte.
Aralık ayında bu teklifle ilgili birşeyler belli olacaktır. Hele bir kabl edilsin, yasalaşması daha hızlı olur.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

merhaba kızlar bayağıdır üyeyim siteye ama yazma fırsatı bulamadım okuyarak takip etmeye çalışıyorum..29 haftalık hamileyim ilk hamileliğim ve daha hiç bir hazırlığım yok.yabancıyım (melez oğuluşumuz olacak inşallah) yani bişey sorcak ne annem yanımda nede kayınvalidem var böyle yalnız idare ediyorum...nerden başlayarak hazırlık yapmalıyım ne almamlıyım hiç bilemiyorum kızlar.tecrübeli olan anişler bu konuda bana bilgi verebilir misiniz.....!!!!!(internetten baktıklarım çok fazlaymış gibi geldi tecrübeli anişler şöyle ana şeyleri bilir diye düşündüm)

cnm yazını okudum da şuan başım ağrıyor.inan yarın sana benim ne hazırlık yaptığımı yazarım.dert etme hallolur.ekonomik durumun normal düzeyde ise bence tez elden yaparsın.ben bayağı ucuzunu vs aradığım için anca toparlandım sayılır.

canım ssk dan ne parası alacağımı anlayamadım :26:
rapor aldığım için prim ödemem sıkıntı olmaz değil mi? raporu niye aldın demezler mi?

Canımsın normalde SSK prim ödenen çalışanlar raporu oldukları sürenin maaşını sıkdan alırlar rapor bitiminde.
Sen primini ödemeye devam edeceksin ve raporun girişini de yaptıracaksın. Bazı işverenler böyle yapıyorlar hiç bir sıkıntı olmaz merak etme. Aldığın para kazancın olur

Selamlar Annişler :)

Forumu uzun zamandır takip ediyorum da, yazmaya yeni fırsat bulabildim. Bizde oğlumla 28 haftalığız. İlk gebeliğim. SAT a göre 28 şubat görünüyo tarihimiz ama belki daha erken olabilir diye düşünüyorum çünkü benim yumurtalık kisti problemim vardı, uzun zamandır bende var olan bir kist. Hatta hamilelik öncesi bi dr. laparoskopiyle aldırmamı önerdi ama ameliyat için gittiğim dr. gerek görmedi, hamile kalırsan sezeryanda ikisini birlikte alırız dedi. Sonra da hemen hamile kaldım. Şimdi maalesef o zaman 5 cm olan kist 10 cm'e ulaşmış durumda. Bebişime herhangi bir zararı yokmuş ama patlama riski var, dikkat etmeye çalışıyorum. Çok da düşünmüyorum bu ihtimali açıkçası. Neyse bu sebepten şubat ortalarında olabilir doğumum gibime geliyo. Umarım gelişimimiz normal seyretmeye devam eder.
Bu arada bende öğretmenim ve şubat tatiline kadar çalışmaya devam etmeyi planlıyorum, böylece 5 haftamı sonraya atabilicem, yalnız sizlerde de olduğu gibi her geçen gün sabah kalkmak, derse girmek, gürültü, çocuklarla uğraşmak daha zor gelmeye başladı. Toplam 8 kilo aldım ama normalde çok zayıftım. Şu an nohut yutmuş solucana benzetiyolar beni Henüz hiç çatlağım yok, LİERAC ve Bitkisel bir masaj yağı kullanıyorum. İsim konusunda bizde çok zorluk yaşıyoruz. Özellikle okulda olunca sürekli, bazı isimlerden çok çabuk soğuyabiliyorum :) Benim son kararım DORUK gibi ama eşim pek beğenmiyor. Onun önerisi Onur, Burak yada Kemal Fikirlerinizi almak güzel olabilir. Çok alışveriş yapmadım henüz ama aldıklarımı bi ara yazıcam, kullanışlı şeyler aldığımı düşünüyorum. Bu arada ben Kuşadasındayım ama doğumu Antalya'da (ailem orda olduğundan ve burda iyi bir dr bulamadığımdan) yapmayı planlıyorum. Başka ANT.da olan var mı aranızda?

Oğlum aşırı hareketli, şu an sağlı, sollu tepip, yumruklayıp duruyo beni Daha fazla yazdırmıycak :) Herkesin bu güzel günleri daha da güzel olsun inşallah...

günaydın herkese
31 haftalık olduk biz bugün
2gündürde uykuya dalmakta sıkıntı yaşıyorum
oğluşum durdurak bilmiyo,kıpır kıpır
bide şu ayağımdaki şişlikler olmasa daha iyi olacak
2gündür sabah kalktığımdada var şişlik
normalde öğleden sora başlardı
bakalım bu öğlen yağmur olmazsa bi yürüyüşe çıkayım diyorum

kocamın gelmesinede az kaldı cmrtsi sabahı yanımda olucak nasipse

günaydın hanımlar

ceyz ve belfü ssk ile ilgili cevaplarınız için çok teşekkür ederim bugün eşim muhasebeyle bi konuşacak bakalım
bu kanun yeni mi çıkmış?ben 99 da doğum yaptığımda da ssk lı çalışıyordum ama hiç doğum parası,emzirme ödeneği gibi şeyler almadım :44:

sevgili kamikaze idilin şırnakın bir ilçesi olduğunu hatırlatman iyi oldu biz kaynaklarda idili hep Türkçe isim olarak gördük ve Türkçe isim koymak istiyoruz kızımıza.şırnakta bir ilçenin adı olduğuna göre acaba kürtçe midir diye bir şüphe düştü içime sen orda yaşadığına göre belki bu konuda bir bilgin vardır ve anlamının ne olarak söylendiğini belki duymuşsundur bana yardımcı olursan sevinirim canım

Günaydın kızla

Bu havada işe gelmek hiç eglenceli olmuyor, neyseki servis kullanıyorum:)

Oğlusum bu aralar hızlı buyuyor gibi hissediyorum , yarın kontrolümüz var heyecanla bekliyoruz

Bu arada dolap siparişimizi de verebildik sonunda 10 gune gelecek. tavana kadar duvar olcusunde olacak inşallah, büyük olsun istedim.

günaydın kızlar.... umarım herkes iyidir bebişlerde tabi :)
ya ben bişi sorucam bu 32.hafta calısabilir raporunu 32+0da almak zorunda diiliz dimi? 32+2 32+4 o hafta icinde herhangi bi gün alınabilirmi?

ya ben bişi sorucam bu 32.hafta calısabilir raporunu 32+0da almak zorunda diiliz dimi? 32+2 32+4 o hafta icinde herhangi bi gün alınabilirmi?

Günaydın arkadaşlar artık işe gelmek gerçekten zoruma gidiyor bide havalar böyle kötü olunca yataktan çıkmak istemiyor canım.Geceleri 3-4 defa uyanıyorum yatmamla kalkmam bir oluyor sanki hemen sabah oluyor :))) dün oda takımımız geldi çok işim var heryer battı temizlik yapıp cicilerimizi yerleştireceğim.Halı ve lambasınıda alırsak odamız tamamlanacak.Büyük eşyalardan bir park yatak kaldı almam gereken ana kucağı alıp almamaya karar veremedim daha sizler ne düşünüyorsunuz.Bİrde küvet alanlar oldumu acaba karar veremedim içi düz olanlardanmı alsak yoksa kaymasın die oymalı olanlar var hangisi daha kullanışlı olur bilemedim.Aralarında baya bir fiyat farkı var.

Selam kızlar nasılsınız. c.tesi ilk defa havuzlu hana gidicez,ordan da bebek arabası almaya. yanlış hatırlamıyorsam M harfiyle başlayan biyer vardı,arabalar uygun ve çeşitliydi. adını unuttum ya bilen var mı ve kabaca tarif lazım da Bir kaç gün var daha ama aklımdayken sorayım dedim

Zehir gibi bir soğuk var evden çıkarken okadar beklemiyordum sanki kar yağmış gibi. 1-2 ay sonra bebişler de geliyor.Allah onları korusun ne diyim Dolabınız hayırlı olsun cnm,biz beşiği kurmuştuk dolabı da dün kurduk. O önemsiz oda ne şirin oldu yaa :) daha çok eksikler var ama hallederiz inş.

Günaydın canım ben raporu dün eşime aldırdığım için sağolsun yanlış almış:) 3 aralıkta başlatması gerekiyordu ama 27 kasım diye başlatmış
Tam 32+0da almak zorunda değilsin, öncesinde yada sonrasında alabiliyorsun canım.Mesela benim raporum yanlışlıkla 31+5 olarak başlıyor,dr.da onaylamış. bugün de 32+5 teyim, raporu almamış olsam yine sorun olmazdı bugünden itibaren başlatırdı. Diğer hastanelerde nasıldır bilmiyorum ama 31.haftanın başından 32nin son gününe kadar alınabiliyor.Sonuçta geç kaldın rapor vermiyorum diyemez.

ben 5 haftalık hakkımın ilk haftasını doldurdum bugün,off ya 4 hafta kaldı. İzne geç çıksam daha iyiydi,doğuma kadar napacam evde

saol ceyzcim cok tesekkurler içim rahatladı :) benimde doktorum sat ına göre yazıcam raporu dedi sat a göre dogum 17subat gözüküyo normalde 8 subat dogum dogurana kadar calısıcam nerdeyse bi acıdan iyi oldu bebişle gecicek günler arttı ben subat tatiline kdar calısıcam sat ım yüzünden artık yazılıları filan erkenden bitirir son haftlarda yormam kendimi dedigin gibi doguma kadar napıcaz ki evde

Canım keşke benm düzeltme imkanım olsa ben de bu raporu iptal edip sata göre yazdırırdım aynen düşüncene katılıyorum.Dr.iptal edermi acaba? İK ya verecektim bugün ama evde unutmuşum raporu. Acaba vermesem mi değiştirsem mi tarihini:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…