Canım keşke benm düzeltme imkanım olsa ben de bu raporu iptal edip sata göre yazdırırdım aynen düşüncene katılıyorum.Dr.iptal edermi acaba? İK ya verecektim bugün ama evde unutmuşum raporu. Acaba vermesem mi değiştirsem mi tarihini:)
Canım keşke benm düzeltme imkanım olsa ben de bu raporu iptal edip sata göre yazdırırdım aynen düşüncene katılıyorum.Dr.iptal edermi acaba? İK ya verecektim bugün ama evde unutmuşum raporu. Acaba vermesem mi değiştirsem mi tarihini:)
Selamlar Annişler :)
Forumu uzun zamandır takip ediyorum da, yazmaya yeni fırsat bulabildim. Bizde oğlumla 28 haftalığız. İlk gebeliğim. SAT a göre 28 şubat görünüyo tarihimiz ama belki daha erken olabilir diye düşünüyorum çünkü benim yumurtalık kisti problemim vardı, uzun zamandır bende var olan bir kist. Hatta hamilelik öncesi bi dr. laparoskopiyle aldırmamı önerdi ama ameliyat için gittiğim dr. gerek görmedi, hamile kalırsan sezeryanda ikisini birlikte alırız dedi. Sonra da hemen hamile kaldım. Şimdi maalesef o zaman 5 cm olan kist 10 cm'e ulaşmış durumda. Bebişime herhangi bir zararı yokmuş ama patlama riski var, dikkat etmeye çalışıyorum. Çok da düşünmüyorum bu ihtimali açıkçası. Neyse bu sebepten şubat ortalarında olabilir doğumum gibime geliyo. Umarım gelişimimiz normal seyretmeye devam eder.
Bu arada bende öğretmenim ve şubat tatiline kadar çalışmaya devam etmeyi planlıyorum, böylece 5 haftamı sonraya atabilicem, yalnız sizlerde de olduğu gibi her geçen gün sabah kalkmak, derse girmek, gürültü, çocuklarla uğraşmak daha zor gelmeye başladı. Toplam 8 kilo aldım ama normalde çok zayıftım. Şu an nohut yutmuş solucana benzetiyolar beniHenüz hiç çatlağım yok, LİERAC ve Bitkisel bir masaj yağı kullanıyorum. İsim konusunda bizde çok zorluk yaşıyoruz. Özellikle okulda olunca sürekli, bazı isimlerden çok çabuk soğuyabiliyorum :) Benim son kararım DORUK gibi ama eşim pek beğenmiyor. Onun önerisi Onur, Burak yada Kemal Fikirlerinizi almak güzel olabilir. Çok alışveriş yapmadım henüz ama aldıklarımı bi ara yazıcam, kullanışlı şeyler aldığımı düşünüyorum. Bu arada ben Kuşadasındayım ama doğumu Antalya'da (ailem orda olduğundan ve burda iyi bir dr bulamadığımdan) yapmayı planlıyorum. Başka ANT.da olan var mı aranızda?
Oğlum aşırı hareketli, şu an sağlı, sollu tepip, yumruklayıp duruyo beniDaha fazla yazdırmıycak :) Herkesin bu güzel günleri daha da güzel olsun inşallah...
günaydın herkese
31 haftalık olduk biz bugün
2gündürde uykuya dalmakta sıkıntı yaşıyorum
oğluşum durdurak bilmiyo,kıpır kıpır
bide şu ayağımdaki şişlikler olmasa daha iyi olacak
2gündür sabah kalktığımdada var şişlik
normalde öğleden sora başlardı
bakalım bu öğlen yağmur olmazsa bi yürüyüşe çıkayım diyorum
kocamın gelmesinede az kaldı cmrtsi sabahı yanımda olucak nasipse
günaydın hanımlar
ceyz ve belfü ssk ile ilgili cevaplarınız için çok teşekkür ederim bugün eşim muhasebeyle bi konuşacak bakalım
bu kanun yeni mi çıkmış?ben 99 da doğum yaptığımda da ssk lı çalışıyordum ama hiç doğum parası,emzirme ödeneği gibi şeyler almadım :44:
Günaydın kızla
Bu havada işe gelmek hiç eglenceli olmuyor, neyseki servis kullanıyorum:)
Oğlusum bu aralar hızlı buyuyor gibi hissediyorum , yarın kontrolümüz var heyecanla bekliyoruz
Bu arada dolap siparişimizi de verebildik sonunda 10 gune gelecek. tavana kadar duvar olcusunde olacak inşallah, büyük olsun istedim.
günaydın kızlar.... umarım herkes iyidir bebişlerde tabi :)
ya ben bişi sorucam bu 32.hafta calısabilir raporunu 32+0da almak zorunda diiliz dimi? 32+2 32+4 o hafta icinde herhangi bi gün alınabilirmi?
Günaydın arkadaşlar artık işe gelmek gerçekten zoruma gidiyor bide havalar böyle kötü olunca yataktan çıkmak istemiyor canım.Geceleri 3-4 defa uyanıyorum yatmamla kalkmam bir oluyor sanki hemen sabah oluyor :))) dün oda takımımız geldi çok işim var heryer battı temizlik yapıp cicilerimizi yerleştireceğim.Halı ve lambasınıda alırsak odamız tamamlanacak.Büyük eşyalardan bir park yatak kaldı almam gereken ana kucağı alıp almamaya karar veremedim daha sizler ne düşünüyorsunuz.Bİrde küvet alanlar oldumu acaba karar veremedim içi düz olanlardanmı alsak yoksa kaymasın die oymalı olanlar var hangisi daha kullanışlı olur bilemedim.Aralarında baya bir fiyat farkı var.
Selam kızlar nasılsınız. c.tesi ilk defa havuzlu hana gidicez,ordan da bebek arabası almaya. yanlış hatırlamıyorsam M harfiyle başlayan biyer vardı,arabalar uygun ve çeşitliydi. adını unuttum ya bilen var mı ve kabaca tarif lazım daBir kaç gün var daha ama aklımdayken sorayım dedim
Zehir gibi bir soğuk var evden çıkarken okadar beklemiyordum sanki kar yağmış gibi. 1-2 ay sonra bebişler de geliyor.Allah onları korusun ne diyimDolabınız hayırlı olsun cnm,biz beşiği kurmuştuk dolabı da dün kurduk. O önemsiz oda ne şirin oldu yaa :) daha çok eksikler var ama hallederiz inş.
Günaydın canım ben raporu dün eşime aldırdığım için sağolsun yanlış almış:) 3 aralıkta başlatması gerekiyordu ama 27 kasım diye başlatmış
Tam 32+0da almak zorunda değilsin, öncesinde yada sonrasında alabiliyorsun canım.Mesela benim raporum yanlışlıkla 31+5 olarak başlıyor,dr.da onaylamış. bugün de 32+5 teyim, raporu almamış olsam yine sorun olmazdı bugünden itibaren başlatırdı. Diğer hastanelerde nasıldır bilmiyorum ama 31.haftanın başından 32nin son gününe kadar alınabiliyor.Sonuçta geç kaldın rapor vermiyorum diyemez.
ben 5 haftalık hakkımın ilk haftasını doldurdum bugün,off ya 4 hafta kaldı. İzne geç çıksam daha iyiydi,doğuma kadar napacam evde
Selam kızlar nasılsınız. c.tesi ilk defa havuzlu hana gidicez,ordan da bebek arabası almaya. yanlış hatırlamıyorsam M harfiyle başlayan biyer vardı,arabalar uygun ve çeşitliydi. adını unuttum ya bilen var mı ve kabaca tarif lazım daBir kaç gün var daha ama aklımdayken sorayım dedim
Zehir gibi bir soğuk var evden çıkarken okadar beklemiyordum sanki kar yağmış gibi. 1-2 ay sonra bebişler de geliyor.Allah onları korusun ne diyimDolabınız hayırlı olsun cnm,biz beşiği kurmuştuk dolabı da dün kurduk. O önemsiz oda ne şirin oldu yaa :) daha çok eksikler var ama hallederiz inş.
Günaydın canım ben raporu dün eşime aldırdığım için sağolsun yanlış almış:) 3 aralıkta başlatması gerekiyordu ama 27 kasım diye başlatmış
Tam 32+0da almak zorunda değilsin, öncesinde yada sonrasında alabiliyorsun canım.Mesela benim raporum yanlışlıkla 31+5 olarak başlıyor,dr.da onaylamış. bugün de 32+5 teyim, raporu almamış olsam yine sorun olmazdı bugünden itibaren başlatırdı. Diğer hastanelerde nasıldır bilmiyorum ama 31.haftanın başından 32nin son gününe kadar alınabiliyor.Sonuçta geç kaldın rapor vermiyorum diyemez.
ben 5 haftalık hakkımın ilk haftasını doldurdum bugün,off ya 4 hafta kaldı. İzne geç çıksam daha iyiydi,doğuma kadar napacam evde
Günaydın canım. Aynı durumdayız bende çok yorgun uyandım bugün, şuan çoook uykum var... Bugün nasıl geçer hiç bilmiyorum, uyudum uyucamgünaydın çok yorgunum bugün
benım rapor tarihime bakar mısınız bir kızlar
şimdi ben 30 kasım 2012 de adete göre 30+6 ultrasona göre 31+2 de iken aldım raporu
ben şimdi 3 gün mü erken almış oldum ne kadar erken almış oldum
ultrasona göre 30 ocak doğum sata göre 3 şubat:26:
şimdi ben 30 kasım 2012 de adete göre 30+6 ultrasona göre 31+2 de iken aldım raporu
Ceyzim canım benim sen şuan 30+5 haftalıksın.Aşağıdaki takvim 30+olduğunda 31 diye gösteriyor.
valla ceyz aynı duurm bende de var
ben raporu ultrason tarihine göre aldım
doktorum benı başka doktora yönlendiridği için o da sağolsun hiç satı sormadı
ben de kendi doktoruma telde 32 olcam dedim o da git al dedi
akşam kontrole gidince 1 hafta erken olmuş rapor dedi iptal ettireyim dedim hemen sgk ya yollamışlardır dedi ben de mecburen okula da verdi raporu bu durumda ocağın ilk haftası ayrılacağım ben de
ne yapalım sağlık olsunn
kızlar raporları sata göre alın 1 hafta bir haftadır
sen 3 gün erken almıs oldun bence canım 3 gün cok bişi farketmez benim 10 15 gun oynuyo sat la dogum nasıl oluyosa artık
ama 1 dakika ya 32+ ile baslayan günlerde alınmıyo mu rapor senin 1 hafta 3 gün erken oluyo o zman
Canım 3 gün erken almış oluyorsun.
Bence sata göre almak daha mantıklı kızlar.Sonuçta diğer tarih değişebilir.
ya benım kafa çorba olduuKızlar bu rapor işi çok karıştı yaaaDoktoru aradım az önce, "raporumu ultrasona göre almıştım.Ultrasona göre 32+5 , sata göre de 30+5 şuan. Raporu iptal edip sata göre alabilirmiyim" dedim.Neden diye sordu, bebek doğduktan sonra kullanmak için olduğunu söyledim "3 haftalık iznin yanar ozaman" dedi ve açıklama yaptı. Anladığım kadarıyla paylaşayım sizle de, 5 haftalık çalışır iznimizi doğum sonrasına aktarabiliyoruz ama 3 haftalık izin aktarılmıyor. Benim gibi uyanıklık yapmayı düşünüp 3 haftalık hakkınızı yakmayın kızlar. Eşime kızıyordum ama iyiki ultrasona göre almış raporu.
Valla kafam benim de çok karıştı :S
Şimdi Normal çalışabilir rapor başlangıcımızın 32+0 iken başlayıp 37+0a kadar olması gerek.
Benim bildiğim 38+1 den 40+0 kadar olan süre zarfında doğum gerçekleşirse kalan gün sonraya devroluyor.
Eski düzenlemeye göre erken doğum gün kaybına sebep oluyordu ama şuan bu söz konusu değil.
ben raporu SAT'a göre 31+3 de yani bu cuma alacapım ultrasona göre ise geç almış olacağım napim
yanıyosa yansın son 3 hafta zaten bugün nette okudugum kadarıyla dogumların çogu 38. haftada oluyormuş
valla eğer ben de anladıysam ne olayım yaniii
ama rapor aldığım doktora şunu sordum erken doğum ya da szeryan olursa izin ne olacak dedim
korkma aktarırız dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?