Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229

Bilgiler için sağol ozellikli şu göbek bağı dusmeden yıkanır mi konusu kafamı kullanıyordu :)

Tercih meselesi tabi canım ama benim kızım olsa sanırım maviyi tercih etmezdim,kırmızı falan başka renk seçenekleri yok muydu?

bende de alt kısımda baskı olmaya başlamıştı canım son zamanlarda,bebek dönmüş,idrara çıkma hissi de artıyor.senin de mi kafası aşağıda acaba?doğum sancısı değildir merak etme daha var=)

bana cvp yazan dua eden herkeze çok teşekkür ederim okadar güzel bişeyki acılarıda paylaşabilmek ve ne hissettiğimi anlayan annelerin içinde olmak çok çok çooooooooooooooooooooooooook teşekkür ederim

İyi akşamlar kızlar:)
Ctesiye guzel ve bol bilgili bir gün oldu. Ceyz ve lufle ile tanışmak ise şahaneydi

Luflemm en önemli noktaları belirtmiş zaten.benim aklıma gelenler ise;
Bebeklerin kulaklarına 4 yasına kadar su kaçmasının mümkün olmadıgı çünkü kulak yapılarının bizden farklı olması
Erkek bebeklerinin alt temizliğini yaparken üst kısımdan yani temiz bölgeden kirli bölgeye doğru kademe kademe ilerlememizi ve aşağı doğru temizlememiz gerektiği.erkeklerin genital organını dibinden çekmeden yukarı doğru temizlenmesi gerektiği
Kız bebeklerde durum biraz daha hassas. Temizliğe aynı sekilde başlanıyor , ve gene aşağı doğru ilerleniyor.en önemli nokta genital kısma baskı yapmamak ve bebeği uyarmamak.bebegin erkenden uyarılmayı öğrenmemeli gerekmiş.baski uygulamadan hafif dokunuşlar ile bitirilmelymiş.
Her alt temizliğinde pisik önleyici krem uygulanmalıymiş.
Pisik oluştuğunda uygulan krem sonrası bir sonraki uygulamada iyileşme görünmez ise tekrar krem uygulayın sonraki bez açtığımızda iyileşmeyi hala görmüyorsak doktorumuzu aramaliymisiz çünkü pisik 3 saatte iyileştirmiş ,iyileşme yoksa bu mantar gostergesiymis. Pisik kremi daha kotulestirirmiş.
Bebeklerin altları temizlik sonrası iyice kurulanmaliymis.
Özellikle banyo sonrası kulaklarının arkası unutuluyormuş bu da mantara sebepmis
Bebeklere zibin yerine çıtçıtlı badi kullanılması daha uygunmuş. Çünkü zibinlar katlanma yaparak bebeği rahatsız edermiş ve vadilerin üst yakalarının zarf yakalı olması tavsiye ediliyor.metal çıtçıtlı ise isitmaktan sakının
Bebeklerin banyolarinda file ya da başka bir tutucu kullanmanın gereksiz olduğu ve bebegin suyla temas etmesi gerektiği bunun onu rahatlattigi belirtildi.yikama suyunun sertliğini almak için 1 2 damla yağ damlatilmiymis.banyosunun aksam üstü yapıldığı takdirde gece uykusu en az 3 saat sürermiş
Dogum sonrası bebegin temizlenmeden sizin göğsünüze verilmesini istemek bebegin emme duygusunu ortaya çıkarırmış.sizin kökünüzü alıp hemen emmeye başlarmış.
Aslında doğduklarında yıkanmalarının gereksiz olduğu çünkü ciltlerindeki sıvının enfeksiyona karsı koruduğunu , kanlı ise duru suyla hafif yıkanmanın yeterli olacağı
Aklıma geldikçe devam edeceğim :))

Isılayım iyi yapmışsın tatlım ağırlasınca daha zor olur.hem icinde rahatladı :)
Saglikla kuzun kullansın herseylerini.

Canım Efes çarşısını söylüyorlar sanırım nikah şekerleri var genelde hiç bakmak aklıma gelmedi bakmak.

Maşallah kuzuna tatlım :)

Canım Allah bununda çaresini verir, çözümsüz dert vermesin.saglikla olacak kuzun inşallah canım.dualarim seninle

Canım yok yere üzmez kendini doktora güven kuzum.internette hersey doğru olmayabiliyor.

Gözün aydın tatlım :) hemen ise koyurmuşsunuz :)
Göğüsler için ped ilk zamanlarda kullanilmamaliymis, direk hava ile temas halinde bırakıp kurtulmalıymis canım

Ağzına saglikkuzum :)

Yalancı sancilardir kuzum iyi takip et

renklere takilma canim ya hangisini begendiysen bence onu almalisin. benimkide kiz ama kahverengi benim arabamda :))
hem kiza mavi sorun olmazda bebisler süpriz yapip erkek olursa pembe pek olmaz :)))
benim fikrim bu. simdiden güle güle güzel günlerde kullanin canim.

tecrübeli anneler nolur bana cevap verin öncelikle inşallah hepimiz çocuklarımızı vakti gelince sağlıklı sıhhatli kucağımıza alırız inş...

ben 6 haftalık hamileyim ama maalesef yirmilik dişimde apse oldu ve inanamazsınız yaşamayan bilmez sağır oluyordum ağrıdan...

neyse doktor antibiyotik verdi largopen diye mecbur kullanıyorum ama çok korkuyorum hatta ağlıyorum

bebeğim sana bunu yaptığım için beni affet diyorum şuan bile gözlerim doldu noolur birşey olmaz diyin ya da birşey diyin((

cnm gecmıs olsun doktor biliyosa hamılelıgını ilacıda ona göre vermıstır prospektüsünü okudunmu cnm bişey olmaz inş. korkma dogal yoldan agrıyı nasıl keebilirsin onları arastır bence herzamn ilac alma dikkat et

çok teşekkür ederim cevabın için evet okudum b grubu antibiyotikmiş gerekmedikçe kullanılmamalı diyor ama hem dişçim hemde kadın doğumcum kullanabilirsin dedi ve doğal yolla geçirmeye çalıştım hergün sarımsak içiyorum bir diş antibiyotik niyetine ama inan öğretmenim ağrıdan bayılıyordum ve öğrenci birşey sordu duymadım bile uyuyamadım ağrıdan mahvoldum sadece ağrısa dayanırdım ama bu başka birşeydi bir de griptim 1 haftadır ama çok direndim ilaç içmedim demekki o virüs dişime vurdu diye düşündüm ayy umarım birşey olmaz yaaa vesvese yapmak istemiyorum yüreğimi ferah tutmak istiyorum ama hamileler hiç antibiyotik kullanamazlar mı??? mantar veya sistit olan ne yapıyor???

Hiç birşey olmaz boşuna telaş yapıyorsun.
Ben dahil birkaç arkadaşı daha kullanmışlığı var antibiyotik. Bu bir fayda-zarar hesabıdır. O enfeksiyonun devam etmesinin daha zararlı olduğu durumlarda bazı antibiyotiklerin kullanılmasına izin veriyorlar. Kaldı ki hamileliğin daha çok yeni, o dönemlerde etki daha da az. Söyle düşün, hamile kaldığını 8. haftada farkeden anneler olabiliyor. O zamana kadar sigara içmişse, ilaç içmişse etkiliyor mu? Etkilemiyor, merak etme.

günaydın kzlar, dün partim gerçekleşti, çok güzeldi çok duygulandım, birazdan fotoları yükleyeceğim. denedim aslında ama her mesajda tek yükleme oluyor, çok yer kaplasın istemiyorum, tek mesaja birden fazla nasıl yükleniyor bi bulmam gerekiyor

Canım başından beri kafa aşağıda zatende dün sürekli alta ittirip tuvaletimi tetiklemesi beni çok korkuttu doğum çantasını daha hazırlamadım beni en çok o korkutuyor inşallah bişey yoktur 35 den önce gelmesini istemem kuzumun

Belfüm maşallah süper bilgiler verdiniz bize teşekkür ederiz gitmiş kadar olduk

Sancı gibi değilde nasıl desem ya bebek aşağı itiyor kendiniş ben çığlık atıp zıplıyorum ve tuvaletim geliyomuş gibi oluyor.

Dün akşam oldu hep eşimde benle birlikte zıplıyor yazık :)

Bu hafta eşimin iznine güzel bir temizlik yapıp artık kıyafetleri yıkamak istiyorum nasipse canım Allah hepimizin yavrularının zamanında gelmesini sağlıkla gelmesini nasip etsin inşallah.

Burada hep mutluluk haberleri duyalım kızlar sevgiler ..

günaydın kızlar,
yeni bir hafta sıkıntısız ve hızlı geçsin inşallah.

Dün gece uyumakta çok zorlandım Hem mide bulantısı,hem kızımın rahime kafa itmeleri fenaydı

Işılayım aynı şeyleri bende dün gece yaşadım.Sanırım artık olacak bunlar Kolay geçiririz umarım

Benim eşim evde rahatsızlanıp yattıgı için ben kocişe baktım gelemedik eğitime(( Bize de anlatın merak ediyorum nasıl geçti????

Çok saol canım bilgilendirme için:))Siteyi de inceleyeceğim.

isilayy aynı durum bende de var canım bugün 33.haftamızı doldurduk 34 e giriyoruz her an idrar baskısı oluyor idrarımı yaptıktan sonra bile ayaktayken özellikle.. hatta karnımda sancı da var gaz sıkışması yaşıyorum ne hikmetse..bide bebişim çok hıçkırıyor benim kafa aşağıda olduğu için rahme hep bi attırma oluor.Geceleri ise kendimi devamlı saga sola atıyorum uykularım bölük bölük sırt üstü yatmak istemiyorum korkuyorum bebeğime kan akışı olmayacak diye eşimde uyandırıyor canım soluna dön diye
Ama doğum sancısı olarak düşünmedim o daha farklıdır herhalde..inşallah bebeklerimiz zamanında gelir..

Belfü ve lüfle çok güzel bilgiler paylaşmışsınız canım okuyunca hiçbi şey bilmiyormuşum gibi geldi.Avrupa yakasında böyle seminerler yok mu ki

Son düzenleme:

kızlar onumuzdekı hafta bebek yatagını alacagım,bebek molbılyası hazır degıl yaptırdıgım ıcın ıcınde yatak yok 70*140 yatak olucak, ne tavsıye edersınız marka olarak işbir ve istikbalde baktım ama gıdıp gormedım netten baktım

Selamlar güzel annişler!

Bizde Cumartesi günü Eminönüne gittik eksiklerimizi tamamlamak için havuzluhana, hava buuuzzz gibiydi çok üşüdüm ve çok yoruldum Kızımın uyku setini, nevresim takımını, hastane çıkışı, cicilerini, bakım ürünlerini, banyo takımını, kendim için gecelik, pijama takımı, iç çamaşırı herşeyi hallettik. Bir kaç eksik kaldı ama onlar da buralardan tamamlanabilecek şeyler. Ama dediğim gibi çoook yoruldum, araba da yok otobüslerde çok zor oldu Bir de artık işe gelmek ölüm gibi geliyor bana yaa hiç gelmek istemiyorum, herşeye sinirleniyorum kimse benden bişi istemesin istiyorum, işe gelince moralim bozuluyor sanki 1 ay daha nasıl çalışırım hiç bilmiyorum. Şuan çok uykum var ve yorgunum geceleri doğru dürüst uyuyamıyorum artık, bir sağa bir sola dönmekten uykum çok bölünüyor. Ne kadar dertliymişim yahuu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…