İlkokul canım kromozom bozukluğunu bence düşünme, internetten okduğum birkaç yerde yarık dudak/damak olan bebeklerin yaşamlarında oldukça başarılı olduklarına ilişkin yorumlar vardı. Dualarımız seninle canım, üzülme denmez ama sen üzüldükçe kuzu da hissedio öyle düşün lütfen. Bu sfer inşallah iyi haberler alırsın doktorundan arkadaşım.
Kızlar dünkü seminerin açılışını Gökmen İyigün yaptı, Medical Parkın kadın doğmcularından. Özetle normal doğumu ve hatta epiduralli normal doğumu şiddetle tavsiye ettiğini söyledi. Epiduralin kesinlikle felç gibi bir riski olmadığını özellikle belirtti. Ben kadın olsam bu yöntemi seçerdim dedi. Bir de epidural yapılması çin denildiği gibi 4 cm açılma olması fln gerekmez, ben doktor olarak gebenin ağrıları biraz hissetmesini bekleyip öyle yapıyorm dedi. Yoksa kimse nasıl bir ağrı yaşadğını anlamıyor ve epidualin kıymetini bilmiyor dedi :)) epidural katateri max 8-12 saat kalabiliyormuş vücutta, sonrasında enfeksiyon riski oluyormuş o yüzden hemen takmıyorlarmış.
Sonra diyabetle ilgili bir bölüm vardı ama açıkçası o kadar teknikti ki salon boşaldı o sırada diyebilirim. Bildiklerimizin çok da dışında bir şey kalmadı aklımda, belki ceyz ve belfü akıllarına gelen bişi olursa eklerler.
Son bölümde Ayşe Öner vardı, doğum koçu. Bebek hemşiresi olarak başlamış bu işe, şimdi de eğitim seminer fln veriyor. Ayşe Öner « Hamile Rehberlik Hizmetleri Ayşe Öner web adresi, faydalı bilgiler ve videolar var. Bu bölümde özellikle emzirme ve bebek banyosu üzerinde konuştuk. Öncelikle doğru bilinen yanlışlarımızdanmış; göğüs ucuyla oynamak doğumu tetiklemez dedi, eğer öyle olsaydı düğme gibi basalım başlatalım doğumu dedi. Göğüs uçlarının doğum öncesinde kabalaşması çok önemli dedi. Bizim gibi doğumu yakın olanlar içn tavsiyesi, gün aşırı kolonya sürün göğüs uçlarınıza ve kurumasını bekleyin. Kolonyanın kurutucu etkisi oradaki derinin kabalaşmasını sağlayarak yara olmasını engellermiş. Emzirme sonrası sakın göğüslerinizi mendille silmeyin dedi, onun yerine papatya çayı hazırlayarak (tabi soğutulmuş) onunla yumuşak bir hareketle temizleyin ama hırpalamayın dedi.
Bazı bebekler çok kuvvetli ve aralıksız emer, ilk sütünüz az olacağı için 10 dk dan fazla emzirmenizin bir anlamı olmaz sadece göğüslerinizi yıpratmış olursunuz dedi. Tabi bazı bebişler de memede uyuyup uyanıp emerler böyle durumlarda takip edip toplamda 10 dk emmelerini sağlamak gerekir dedi. (Emme süresi 10 dk ama memede yrm saat kalır bazıları dedi)
Bazı bebeklere memenizi verdiğinizde eliyle sanki iter gibi hareketler yaparlar hatta bazıları bunu bebek memeyi almıyor diye yorumlar ama yanlıştır dedi. O bebekler sadece yönlendirilmekten hşlanmazlar özgür bırskılmak isterler, o durumda göğsünüzün üstüne koyun ve memeye kendisinin ulaşmasını sağlayın dedi. Bir de bebişler memede uyumasın diye çok sıkı giydirmeyin emzirirken dedi. Özellikle el ve ayakları açıkta olsun, size soğuk gibi gelebilir el ve ayakları ama sırtı sıcaksa sorun yoktur dedi.
Banyo için göbek bağı düşmeden yalnızca içme suyu ile yıkayın, göbek bağı düştükten sonra küvet suyu musluk suyu olailir ama duruladınız su mutlaka içme suyu olsun dedi.
Yoruldum yazmaktannnnnnnn :))
Arkadaşlar bi sorum olacaktı fikirlerinizi söyleseniz çok sevinirim,Kızım olacak inşallah.
Bebek arabası aldik,fakat pembe olanı çok beğenmedim,gri mavi olanı sipariş ettim.Hatamı ettim bilemedim değiştirme şansım var.
Kız bebeğe mavi gri renk araba olurmu????
fikirleriniz çok önemli,şimdiden teşekkürler
Kızlar bebek baskı yapıyor alta doğru arada bir çığlık atıyorum ve acayip dakka başı idrar geliyor korkuyorum 31+3 üm benden öndekiler varmı böyle benim gibi yaşayan :18: sanki doğum gelecekmiş gibi korkmaya başladım :2:
cnm Allah yardımcın olsun.bende doktorumdan memnun değildim. 1 hafta sonra başka doktora gittim 1 hafta içinde 500 gr almış görünüyordu.kafası biraz büyük dedi diğer doktor.korktuk.sağlık ocağında troite şekere vs baktılar.tsh kolesterol, şeker hepsi yüksek çıktı, kanım düşük çıktı.ebe tsh önemli zeka geriliği vs olabilir dedi.daha bi korktuk.istanbula bir prof.a geldik. oda 2 hafta önden gidiyor.endokrine gitmen lazım dedi.diyet verdi.bayağı okkalı.yoksa bebeğin zarear görür dedi.bende ağladım durdum ama Allah hayırlısı neyse onu versin.baksana yarık dudak estetile gderiliyor.ya ben ne yapayım.özürlü olma ihtimali oluşacak, nerden çaresini bulabilirim.yarın kendi doktoruma gideceğim.bakalım uyuz bu sefer ne diyecek.bilgisayarına bakıp esneyip iyi yolunda görünüyo deyip yollayacakmı gene acaba?
canım çok üzüldüm bu dediklerin bendede var şaker tiroit endokrine gidiyom diyet insülin tiroit ilacı ve en son aminosentez yapıldı bende emin değilim ne olacak sonuç benim bebeğimde üç hafta önde gidiyo inşallah hepimizin bebeği sağlıklı olur kaçıncı aydasın
Kızlar bugün eşimle eminönüne gittik.
Sİzlerdenduyduğum üzere ilk mehmet efendi sokağına gittim ve soldaki ilk bebek süsü dükkanına girdim.
Çok güzel 1 kapı süsü 35 tl idi nakit 30 a - çok şık takı yastığı 10 TL - gayet şık ve geniş bir sepeti 15 TL - 10 metre kapı tülü 15 TL ye aldım son olarak 60 tane bebek lavantalı karışık üstünde bebek biblosu olan mıknatıslı 6 tanede bebek yeleği emzik süslü arkası tül ve tüy süslemeleri var bunların 1 tlden aldım 130 tuttu ama 120 lik klasik en basit paketten almaktansa istediğimin seçerek en güzelini aldım ve 60 bebek şekeri dediğimiz buzdolabı süsü yaptırdım ama yazısı yok sadece ben alacaklara tavsiye ederim.
Mevlüt yazıları falanda var 1,5 falandı 2tl yede çok şık şeyler var ama eşimle bunları beğendik:)
Bunun dışında havuzlu handanda çok şirin yatak odama ahşap uyku setli cibinlikli bir beşik aldım peşin 250 TL birde ayakkabı hediye ettirdim :)
bu arada birdükkandanda dayanamayıp gene pijama aldım ama inanılmaz uyguna aldım kadın 80 e veriyordum inanın dedi 45 e aldımaltüst mavi abiye pijama :)) birde Wee marka mama tabağı ve ikili kaşığını aldım oda 27 TL 20ye aldım
Neyseki artık içim rahat çok şükür eksik yok gibi bir hazırlıklar kaldı :)
öpüyorum hepinizi :)
Biz diyoruz ki Işılay hasta, yataklarda yatıo yazıkkk meğer oo kulçun kulçun Eminönünde koşturmalardaymışşşş :))
Canım şaka yapıyorum tabiki inşallah kendini çok hırpalamamışındır hava baya soğuktu ayazdı çünkü..
Aldığın herşeyi güle güle kullanın sen de bebikin de, beşik bulabildiğine çok sevindim en başta. Süslemeler için ben de gidicem kısmetse. Pijama gecelik çok var mı havuzluhanda? Ben abiye bişiler bakıyorum böyle dantelli fln şık bişiler, bulur muyum gitsem?
Bir de Kadıköy'de Çetinkaya mağazasının oralarda bir yer varmış bebek şekeri, mevlüt şekeri, kına fln gibi şeyler için, hiç duyan bilen var mı? Eminönü ile kıyaslanabiir mi? Bazıları gitme oralara kadar değmez diyorlar ondan sonruyorum. Adı parti süs evi miymiş neymiş...
sabah kontrolümüz vardı,minik kuşumuzu gördük 2274 gr olmuş + _ 300 gr ile haftasıyla uyumlu çok şükürben yine kilo almamışım kahvaltı yapmış ve kıyafetlerimle çizmelerimle 56 ama aslında 55 kilo falanım 53,5 la hamile kaldığımı söylemiştim.hiç kilo almayışıma kendim şaşıyorum eşimse kızıyor ama doktorum çok iyi diyor ayrıca hemşire de şart değil almaman daha iyi dedi ve kızım da duydu yoksa o da kızıyordu almıyorum diye
'plesentan çok önde dikkatli olmalısın,masaya kapı kenarlarına falan çarpmamalısın kucağına sevmek için bebek alsan karnına atacağı tekmeler sakıncalı' falan dedi doktorum
bir daha ki randevumuz 20 gün sonra ondan sonra da haftada bir görüşeceğiz dedi doktorum fakat benim haftaya da başka bir hastanede randevum var bebişimi yine göreceğiz
iyi akşamla bebeğimde yarık dudak vardı bugün epinatologa gittim oda var ve derin dedi yarık damakta var dedi ve 30 haftalığım aminosentez yaptı genelde bu bebeklerde kromozon sorunlarıda olurmuş çarşamba günü sonucu çıkacak ama çok kötüyüm her hafta kötü bi haber alıyorum ve çok korkuyorum allah kimseye bu duyguları yaşatmasın ve nolur sağlıklı olsun yalvarırım allahım sana
bugün doktorum
plesenta önde dikkat et falan demişti ama daha önce ne o ne de gittiğim diğer doktorlar böyle birşey söylemişlerdi.şimdi baktım da netten,plesenta previa dedikleri durummuş bu ve ciddi birşeymiş:26:
veeee annem geldiii
tabi ki hemen çantalarımızı hazırladık
Oğlum için:
1 adet 10 lu hastane çıkışı
1 adet beşli hastane çıkışı(penye battaniyey bohça yapıldı doğumhaneye verilecek)
2 adet yedek iç dış zıbın
2 adet yedek altı
4 tane çorap
1 takım şapka eldiven panduf
1 adet yün 1 adet pazen battaniye(1 tane de doğumhane için penye bohça yapıldı)
6 adet ağız bezi
bebek bezi(bir tane bohçaya kondu)
pişik kremi
2 adet yün yelek patik hırka takımı(ne olur ne olmaz dedik)
bir tane de penye yelek
KEndim için
1 adet nevresim(annem için de)
2 adet atlet
5 adet kilot
emzirme pedi
ped
1 takım gecelik
1 takım pijama
lohusa tacı
hırka
çorap
terlik
el havlusu 2 adet
kağıt havlu
çöp poşeti
makyaj malzemelri parfüm tarak (konacak)
oda süsleri (konacak)
karbonat(göğüs yarası için ,krem almayacağım anne tavsiyesi)
sanıyorum unuttuğu bir şey kalmadı,
artık olursa karşıda eczane falan var ordan alınır
İlkokul canım kromozom bozukluğunu bence düşünme, internetten okduğum birkaç yerde yarık dudak/damak olan bebeklerin yaşamlarında oldukça başarılı olduklarına ilişkin yorumlar vardı. Dualarımız seninle canım, üzülme denmez ama sen üzüldükçe kuzu da hissedio öyle düşün lütfen. Bu sfer inşallah iyi haberler alırsın doktorundan arkadaşım.
Kızlar dünkü seminerin açılışını Gökmen İyigün yaptı, Medical Parkın kadın doğmcularından. Özetle normal doğumu ve hatta epiduralli normal doğumu şiddetle tavsiye ettiğini söyledi. Epiduralin kesinlikle felç gibi bir riski olmadığını özellikle belirtti. Ben kadın olsam bu yöntemi seçerdim dedi. Bir de epidural yapılması çin denildiği gibi 4 cm açılma olması fln gerekmez, ben doktor olarak gebenin ağrıları biraz hissetmesini bekleyip öyle yapıyorm dedi. Yoksa kimse nasıl bir ağrı yaşadğını anlamıyor ve epidualin kıymetini bilmiyor dedi :)) epidural katateri max 8-12 saat kalabiliyormuş vücutta, sonrasında enfeksiyon riski oluyormuş o yüzden hemen takmıyorlarmış.
Sonra diyabetle ilgili bir bölüm vardı ama açıkçası o kadar teknikti ki salon boşaldı o sırada diyebilirim. Bildiklerimizin çok da dışında bir şey kalmadı aklımda, belki ceyz ve belfü akıllarına gelen bişi olursa eklerler.
Son bölümde Ayşe Öner vardı, doğum koçu. Bebek hemşiresi olarak başlamış bu işe, şimdi de eğitim seminer fln veriyor. Ayşe Öner « Hamile Rehberlik Hizmetleri Ayşe Öner web adresi, faydalı bilgiler ve videolar var. Bu bölümde özellikle emzirme ve bebek banyosu üzerinde konuştuk. Öncelikle doğru bilinen yanlışlarımızdanmış; göğüs ucuyla oynamak doğumu tetiklemez dedi, eğer öyle olsaydı düğme gibi basalım başlatalım doğumu dedi. Göğüs uçlarının doğum öncesinde kabalaşması çok önemli dedi. Bizim gibi doğumu yakın olanlar içn tavsiyesi, gün aşırı kolonya sürün göğüs uçlarınıza ve kurumasını bekleyin. Kolonyanın kurutucu etkisi oradaki derinin kabalaşmasını sağlayarak yara olmasını engellermiş. Emzirme sonrası sakın göğüslerinizi mendille silmeyin dedi, onun yerine papatya çayı hazırlayarak (tabi soğutulmuş) onunla yumuşak bir hareketle temizleyin ama hırpalamayın dedi.
Bazı bebekler çok kuvvetli ve aralıksız emer, ilk sütünüz az olacağı için 10 dk dan fazla emzirmenizin bir anlamı olmaz sadece göğüslerinizi yıpratmış olursunuz dedi. Tabi bazı bebişler de memede uyuyup uyanıp emerler böyle durumlarda takip edip toplamda 10 dk emmelerini sağlamak gerekir dedi. (Emme süresi 10 dk ama memede yrm saat kalır bazıları dedi)
Bazı bebeklere memenizi verdiğinizde eliyle sanki iter gibi hareketler yaparlar hatta bazıları bunu bebek memeyi almıyor diye yorumlar ama yanlıştır dedi. O bebekler sadece yönlendirilmekten hşlanmazlar özgür bırskılmak isterler, o durumda göğsünüzün üstüne koyun ve memeye kendisinin ulaşmasını sağlayın dedi. Bir de bebişler memede uyumasın diye çok sıkı giydirmeyin emzirirken dedi. Özellikle el ve ayakları açıkta olsun, size soğuk gibi gelebilir el ve ayakları ama sırtı sıcaksa sorun yoktur dedi.
Banyo için göbek bağı düşmeden yalnızca içme suyu ile yıkayın, göbek bağı düştükten sonra küvet suyu musluk suyu olailir ama duruladınız su mutlaka içme suyu olsun dedi.
Kızlar bebek baskı yapıyor alta doğru arada bir çığlık atıyorum ve acayip dakka başı idrar geliyor korkuyorum 31+3 üm benden öndekiler varmı böyle benim gibi yaşayan :18: sanki doğum gelecekmiş gibi korkmaya başladım :2:
canım çok üzüldüm bu dediklerin bendede var şaker tiroit endokrine gidiyom diyet insülin tiroit ilacı ve en son aminosentez yapıldı bende emin değilim ne olacak sonuç benim bebeğimde üç hafta önde gidiyo inşallah hepimizin bebeği sağlıklı olur kaçıncı aydasın
canım senin şeker değerlerin ve tsh kaç çıktı.benim ne zamandır vardı ama benim uyuz doktorum hiç akıl edipte troide bakalım demedi.sağlık ocağındaki kadın bi kontrol amaçlı baktıralım dedi Allahtan da orda çıktı.tedavi edilince ortadan kalkıyormuş.aman diyete aynen riayet et.istersen diyetisyenin bana verdiği listeyi göndereyim
Arkadaşlar bi sorum olacaktı fikirlerinizi söyleseniz çok sevinirim,Kızım olacak inşallah.
Bebek arabası aldik,fakat pembe olanı çok beğenmedim,gri mavi olanı sipariş ettim.Hatamı ettim bilemedim değiştirme şansım var.
Kız bebeğe mavi gri renk araba olurmu????
fikirleriniz çok önemli,şimdiden teşekkürler
cnm gecmıs olsun doktor biliyosa hamılelıgını ilacıda ona göre vermıstır prospektüsünü okudunmu cnm bişey olmaz inş. korkma dogal yoldan agrıyı nasıl keebilirsin onları arastır bence herzamn ilac alma dikkat et
tecrübeli anneler nolur bana cevap verin öncelikle inşallah hepimiz çocuklarımızı vakti gelince sağlıklı sıhhatli kucağımıza alırız inş...
ben 6 haftalık hamileyim ama maalesef yirmilik dişimde apse oldu ve inanamazsınız yaşamayan bilmez sağır oluyordum ağrıdan...
neyse doktor antibiyotik verdi largopen diye mecbur kullanıyorum ama çok korkuyorum hatta ağlıyorum
bebeğim sana bunu yaptığım için beni affet diyorum şuan bile gözlerim doldu noolur birşey olmaz diyin ya da birşey diyin((
Tercih meselesi tabi canım ama benim kızım olsa sanırım maviyi tercih etmezdim,kırmızı falan başka renk seçenekleri yok muydu?
bende de alt kısımda baskı olmaya başlamıştı canım son zamanlarda,bebek dönmüş,idrara çıkma hissi de artıyor.senin de mi kafası aşağıda acaba?doğum sancısı değildir merak etme daha var=)
İyi akşamlar kızlar:)
Ctesiye guzel ve bol bilgili bir gün oldu. Ceyz ve lufle ile tanışmak ise şahaneydi
Luflemm en önemli noktaları belirtmiş zaten.benim aklıma gelenler ise;
Bebeklerin kulaklarına 4 yasına kadar su kaçmasının mümkün olmadıgı çünkü kulak yapılarının bizden farklı olması
Erkek bebeklerinin alt temizliğini yaparken üst kısımdan yani temiz bölgeden kirli bölgeye doğru kademe kademe ilerlememizi ve aşağı doğru temizlememiz gerektiği.erkeklerin genital organını dibinden çekmeden yukarı doğru temizlenmesi gerektiği
Kız bebeklerde durum biraz daha hassas. Temizliğe aynı sekilde başlanıyor , ve gene aşağı doğru ilerleniyor.en önemli nokta genital kısma baskı yapmamak ve bebeği uyarmamak.bebegin erkenden uyarılmayı öğrenmemeli gerekmiş.baski uygulamadan hafif dokunuşlar ile bitirilmelymiş.
Her alt temizliğinde pisik önleyici krem uygulanmalıymiş.
Pisik oluştuğunda uygulan krem sonrası bir sonraki uygulamada iyileşme görünmez ise tekrar krem uygulayın sonraki bez açtığımızda iyileşmeyi hala görmüyorsak doktorumuzu aramaliymisiz çünkü pisik 3 saatte iyileştirmiş ,iyileşme yoksa bu mantar gostergesiymis. Pisik kremi daha kotulestirirmiş.
Bebeklerin altları temizlik sonrası iyice kurulanmaliymis.
Özellikle banyo sonrası kulaklarının arkası unutuluyormuş bu da mantara sebepmis
Bebeklere zibin yerine çıtçıtlı badi kullanılması daha uygunmuş. Çünkü zibinlar katlanma yaparak bebeği rahatsız edermiş ve vadilerin üst yakalarının zarf yakalı olması tavsiye ediliyor.metal çıtçıtlı ise isitmaktan sakının
Bebeklerin banyolarinda file ya da başka bir tutucu kullanmanın gereksiz olduğu ve bebegin suyla temas etmesi gerektiği bunun onu rahatlattigi belirtildi.yikama suyunun sertliğini almak için 1 2 damla yağ damlatilmiymis.banyosunun aksam üstü yapıldığı takdirde gece uykusu en az 3 saat sürermiş
Dogum sonrası bebegin temizlenmeden sizin göğsünüze verilmesini istemek bebegin emme duygusunu ortaya çıkarırmış.sizin kökünüzü alıp hemen emmeye başlarmış.
Aslında doğduklarında yıkanmalarının gereksiz olduğu çünkü ciltlerindeki sıvının enfeksiyona karsı koruduğunu , kanlı ise duru suyla hafif yıkanmanın yeterli olacağı
Aklıma geldikçe devam edeceğim :))
Isılayım iyi yapmışsın tatlım ağırlasınca daha zor olur.hem icinde rahatladı :)
Saglikla kuzun kullansın herseylerini.
Canım Efes çarşısını söylüyorlar sanırım nikah şekerleri var genelde hiç bakmak aklıma gelmedi bakmak.
Maşallah kuzuna tatlım :)
Canım Allah bununda çaresini verir, çözümsüz dert vermesin.saglikla olacak kuzun inşallah canım.dualarim seninle
Canım yok yere üzmez kendini doktora güven kuzum.internette hersey doğru olmayabiliyor.
Gözün aydın tatlım :) hemen ise koyurmuşsunuz :)
Göğüsler için ped ilk zamanlarda kullanilmamaliymis, direk hava ile temas halinde bırakıp kurtulmalıymis canım
Ağzına saglikkuzum :)
Yalancı sancilardir kuzum iyi takip et
Canım başından beri kafa aşağıda zatende dün sürekli alta ittirip tuvaletimi tetiklemesi beni çok korkuttu doğum çantasını daha hazırlamadım beni en çok o korkutuyor inşallah bişey yoktur 35 den önce gelmesini istemem kuzumun
Belfüm maşallah süper bilgiler verdiniz bize teşekkür ederiz gitmiş kadar olduk
Sancı gibi değilde nasıl desem ya bebek aşağı itiyor kendiniş ben çığlık atıp zıplıyorum ve tuvaletim geliyomuş gibi oluyor.
Dün akşam oldu hep eşimde benle birlikte zıplıyor yazık :)
Bu hafta eşimin iznine güzel bir temizlik yapıp artık kıyafetleri yıkamak istiyorum nasipse canım Allah hepimizin yavrularının zamanında gelmesini sağlıkla gelmesini nasip etsin inşallah.
Burada hep mutluluk haberleri duyalım kızlar sevgiler ..
Işılayımmmm bozulmadın dimi bana ben takıldım sana kuşum :) ben de senin yerinde olsam işler hallolsun diye dökülürdüm yollara kesin.
Kızlar biz bugün CeYz ve belfüyle birlikte seminere gittik, hem güzel bilgiler aldık hem de tanışmış olduk. Eğitimle ilgili detayları bir ara ayrıca anlatırız.
isilayy aynı durum bende de var canım bugün 33.haftamızı doldurduk 34 e giriyoruz her an idrar baskısı oluyor idrarımı yaptıktan sonra bile ayaktayken özellikle.. hatta karnımda sancı da var gaz sıkışması yaşıyorum ne hikmetse..bide bebişim çok hıçkırıyor benim kafa aşağıda olduğu için rahme hep bi attırma oluor.Geceleri ise kendimi devamlı saga sola atıyorum uykularım bölük bölük sırt üstü yatmak istemiyorum korkuyorum bebeğime kan akışı olmayacak diye eşimde uyandırıyor canım soluna dön diyeKızlar bebek baskı yapıyor alta doğru arada bir çığlık atıyorum ve acayip dakka başı idrar geliyor korkuyorum 31+3 üm benden öndekiler varmı böyle benim gibi yaşayan :18: sanki doğum gelecekmiş gibi korkmaya başladım :2:
canım senin şeker değerlerin ve tsh kaç çıktı.benim ne zamandır vardı ama benim uyuz doktorum hiç akıl edipte troide bakalım demedi.sağlık ocağındaki kadın bi kontrol amaçlı baktıralım dedi Allahtan da orda çıktı.tedavi edilince ortadan kalkıyormuş.aman diyete aynen riayet et.istersen diyetisyenin bana verdiği listeyi göndereyim
benimde 6 ayda beli oldu şeker 280 benim hoşimato çeşidi tiroit ilaç kullanıyorum sen kaçıncı aydasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?