Kızlar bebek baskı yapıyor alta doğru arada bir çığlık atıyorum ve acayip dakka başı idrar geliyor korkuyorum 31+3 üm benden öndekiler varmı böyle benim gibi yaşayan :18: sanki doğum gelecekmiş gibi korkmaya başladım :2:
günaydın kızlar,
yeni bir hafta sıkıntısız ve hızlı geçsin inşallah.
Dün gece uyumakta çok zorlandımHem mide bulantısı,hem kızımın rahime kafa itmeleri fenaydı
Işılayım aynı şeyleri bende dün gece yaşadım.Sanırım artık olacak bunlarKolay geçiririz umarım
isilayy aynı durum bende de var canım bugün 33.haftamızı doldurduk 34 e giriyoruz her an idrar baskısı oluyor idrarımı yaptıktan sonra bile ayaktayken özellikle.. hatta karnımda sancı da var gaz sıkışması yaşıyorum ne hikmetse..bide bebişim çok hıçkırıyor benim kafa aşağıda olduğu için rahme hep bi attırma oluor.Geceleri ise kendimi devamlı saga sola atıyorum uykularım bölük bölük sırt üstü yatmak istemiyorum korkuyorum bebeğime kan akışı olmayacak diye eşimde uyandırıyor canım soluna dön diye
Ama doğum sancısı olarak düşünmedim o daha farklıdır herhalde..inşallah bebeklerimiz zamanında gelir..
Belfü ve lüfle çok güzel bilgiler paylaşmışsınız canım okuyunca hiçbi şey bilmiyormuşum gibi geldi.Avrupa yakasında böyle seminerler yok mu ki
Geçmiş olsun canımKızlar çok kötüyüm. Boğaz enfeksiyonundan ölücem. Gece 3 'te acile gittik. Ağrı kesici, ateş düşürücü ve mide bulantısı için serum yaptılar. Boğaz enfeksiyonu için de antibiyotik verdi doktor. Bir de ağrı kesici. Antibiyotiğin adını bilmiyorum, ilaçlarımı almadık daha. Ama çok korkuyorum bir zararı olur mu diye. Önce doktoruma soralım dedik. Bugün gitmedim okula rapor aldım. Bu aldığım 1 günlük rapor doğum iznimden düşüyor mu kızlar? Ben 33. haftadayım. 37 ye kadar devam edip 5 haftamı doğum sonrası kullanma niyetindeyim. Bu halsizliğin yanında bir de bunlara kafam takılıyor. Çalışmıyor olmayı ne çok isterdim anlatamam. Bu boğaz enfeksiyonu da zaten sabahın 7'sinde kalkıp soğukta otobüs beklemekten oldu. İstediğim kadar kalın giyineyim yine de üşüyorum.Şu kalan 2 ayı da atlatabilsek sağ salim. Bebeğim de ben kötü olunca hareket etmiyor, gece serumla birazcık toparladım başladı hemen hareketlere, tekmelere. Annesini yormamaya mı çalışıyor kuzum yoksa o da mı etkileniyor anlamadım gitti.
Geçmiş olsun canımİlacın bir zararı olsa doktor vermezdi merak etme, ıhlamur iç bol bol, portakal greyfurt suyu çok tüket, insallah çabucak atlatırsın...
aslında çok ette yedim ama şekerden dedi doktor
Ayşe öner'in kitabı var almakta kararsız kalmıştım. Dinleyince bir fikriniz olmuştur. Sizce alınabilirmi?İlkokul canım kromozom bozukluğunu bence düşünme, internetten okduğum birkaç yerde yarık dudak/damak olan bebeklerin yaşamlarında oldukça başarılı olduklarına ilişkin yorumlar vardı. Dualarımız seninle canım, üzülme denmez ama sen üzüldükçe kuzu da hissedio öyle düşün lütfen. Bu sfer inşallah iyi haberler alırsın doktorundan arkadaşım.
Kızlar dünkü seminerin açılışını Gökmen İyigün yaptı, Medical Parkın kadın doğmcularından. Özetle normal doğumu ve hatta epiduralli normal doğumu şiddetle tavsiye ettiğini söyledi. Epiduralin kesinlikle felç gibi bir riski olmadığını özellikle belirtti. Ben kadın olsam bu yöntemi seçerdim dedi. Bir de epidural yapılması çin denildiği gibi 4 cm açılma olması fln gerekmez, ben doktor olarak gebenin ağrıları biraz hissetmesini bekleyip öyle yapıyorm dedi. Yoksa kimse nasıl bir ağrı yaşadğını anlamıyor ve epidualin kıymetini bilmiyor dedi :)) epidural katateri max 8-12 saat kalabiliyormuş vücutta, sonrasında enfeksiyon riski oluyormuş o yüzden hemen takmıyorlarmış.
Sonra diyabetle ilgili bir bölüm vardı ama açıkçası o kadar teknikti ki salon boşaldı o sırada diyebilirim. Bildiklerimizin çok da dışında bir şey kalmadı aklımda, belki ceyz ve belfü akıllarına gelen bişi olursa eklerler.
Son bölümde Ayşe Öner vardı, doğum koçu. Bebek hemşiresi olarak başlamış bu işe, şimdi de eğitim seminer fln veriyor. Ayşe Öner « Hamile Rehberlik Hizmetleri Ayşe Öner web adresi, faydalı bilgiler ve videolar var. Bu bölümde özellikle emzirme ve bebek banyosu üzerinde konuştuk. Öncelikle doğru bilinen yanlışlarımızdanmış; göğüs ucuyla oynamak doğumu tetiklemez dedi, eğer öyle olsaydı düğme gibi basalım başlatalım doğumu dedi. Göğüs uçlarının doğum öncesinde kabalaşması çok önemli dedi. Bizim gibi doğumu yakın olanlar içn tavsiyesi, gün aşırı kolonya sürün göğüs uçlarınıza ve kurumasını bekleyin. Kolonyanın kurutucu etkisi oradaki derinin kabalaşmasını sağlayarak yara olmasını engellermiş. Emzirme sonrası sakın göğüslerinizi mendille silmeyin dedi, onun yerine papatya çayı hazırlayarak (tabi soğutulmuş) onunla yumuşak bir hareketle temizleyin ama hırpalamayın dedi.
Bazı bebekler çok kuvvetli ve aralıksız emer, ilk sütünüz az olacağı için 10 dk dan fazla emzirmenizin bir anlamı olmaz sadece göğüslerinizi yıpratmış olursunuz dedi. Tabi bazı bebişler de memede uyuyup uyanıp emerler böyle durumlarda takip edip toplamda 10 dk emmelerini sağlamak gerekir dedi. (Emme süresi 10 dk ama memede yrm saat kalır bazıları dedi)
Bazı bebeklere memenizi verdiğinizde eliyle sanki iter gibi hareketler yaparlar hatta bazıları bunu bebek memeyi almıyor diye yorumlar ama yanlıştır dedi. O bebekler sadece yönlendirilmekten hşlanmazlar özgür bırskılmak isterler, o durumda göğsünüzün üstüne koyun ve memeye kendisinin ulaşmasını sağlayın dedi. Bir de bebişler memede uyumasın diye çok sıkı giydirmeyin emzirirken dedi. Özellikle el ve ayakları açıkta olsun, size soğuk gibi gelebilir el ve ayakları ama sırtı sıcaksa sorun yoktur dedi.
Banyo için göbek bağı düşmeden yalnızca içme suyu ile yıkayın, göbek bağı düştükten sonra küvet suyu musluk suyu olailir ama duruladınız su mutlaka içme suyu olsun dedi.
Yoruldum yazmaktannnnnnnn :))
günaydın kzlar, dün partim gerçekleşti, çok güzeldi çok duygulandım, birazdan fotoları yükleyeceğim. denedim aslında ama her mesajda tek yükleme oluyor, çok yer kaplasın istemiyorum, tek mesaja birden fazla nasıl yükleniyor bi bulmam gerekiyor
Benim eşim evde rahatsızlanıp yattıgı için ben kocişe baktım gelemedik eğitime(( Bize de anlatın merak ediyorum nasıl geçti????
Kızlar çok kötüyüm. Boğaz enfeksiyonundan ölücem. Gece 3 'te acile gittik. Ağrı kesici, ateş düşürücü ve mide bulantısı için serum yaptılar. Boğaz enfeksiyonu için de antibiyotik verdi doktor. Bir de ağrı kesici. Antibiyotiğin adını bilmiyorum, ilaçlarımı almadık daha. Ama çok korkuyorum bir zararı olur mu diye. Önce doktoruma soralım dedik. Bugün gitmedim okula rapor aldım. Bu aldığım 1 günlük rapor doğum iznimden düşüyor mu kızlar? Ben 33. haftadayım. 37 ye kadar devam edip 5 haftamı doğum sonrası kullanma niyetindeyim. Bu halsizliğin yanında bir de bunlara kafam takılıyor. Çalışmıyor olmayı ne çok isterdim anlatamam. Bu boğaz enfeksiyonu da zaten sabahın 7'sinde kalkıp soğukta otobüs beklemekten oldu. İstediğim kadar kalın giyineyim yine de üşüyorum.Şu kalan 2 ayı da atlatabilsek sağ salim. Bebeğim de ben kötü olunca hareket etmiyor, gece serumla birazcık toparladım başladı hemen hareketlere, tekmelere. Annesini yormamaya mı çalışıyor kuzum yoksa o da mı etkileniyor anlamadım gitti.
Belfüm valla iyiki gurup varda aynı şeyleri yaşadığımız için zırt pırt doktoru aramıyoruz hiç sevmiyorum doktoru arayıp rahatsız etmeyi zaten endokrin yani diabet doktorunada haftalık rapor veriyorum. Şimdi onla konuştum çok şükür sınırdayım insülün verilmez bu değerlere dedi. Ocakta muayeneye çağıracakmış inşallha kilo almıyorsun dedi yok dedim 1 aydır 8 kg dayım diette olduğum içinde almaman gerekir zaten dedi. Ayy aslında bir nevi şekeri kontrol etmek zorunda olmamda iyi kızlar her işte hayır var çünkü her dakka tatlı kaçamağı yapıcam biliyorum hemde kilo alacağım hiç olmazsa engel oluyorum kendime mecburen.Anenm söylemesi ayıp ıslak kek getirdi asadece tadına bak dedi aman Allah'ım ben varya eroinman gibi bir yiyişim var eşim elimden nasıl almaya çalışıyor kavga ediyorum bırak diye :)) tam komedi Allah şeker hastalarına yardım etsin.
Canım hıçkırma değil bence o yaa böyle damar atması gibi kalp atışı gibi 50 kere oluyor bendede acayip sıklaştı doktoruma sordumda hıçkırık gibi normal o dedi ama hıçkırık demedi.
Benim doktorumda düz yatme dedi bende sağ sol nasıl rahat edersem yatıyorum genelde sola. Doğum sancısı değilde artık hareket ederken canım acıycak diye korkuyorum alta ittiriyor bakalım 8 gün sonra randevu var inşallah ozamana dayanır
kızlarr
1 haftadır 20 lik dişimin ağrısından ölüyorum bu hamilelik döneminde içi oyuldu resmen
parol agrı kesici içiyorum mecbur ama sürekli içmek istemiyorum
dün gece mesela kaç kere acıyla uyandım ama ilaç içmedim ama ağrı çok fena nasıl dayanacam bilmiyorum
acile gittim
doktor alınması lazım ama yarılarak alınacak dedi
tehlikesi varmı dedim 4-5 aydan sonra alınabilir bebek için zararı olmak ama sadece korkmamalısın yoksa erken dogum olur dedi
e korkmadan da elimdemi nasıl aldırıyım..
ne yapacagım bilmiyorum
1 ay dayanmayamı çalışıyım
yoksa gidip zorda olsa çok korksamda aldırsammı dişimi ???
bi sakıncası olurmu sizce
((
slm kızlar seminerde öğrendiğiniz herşeyi yazmışsınız, çok sağolun, tek tek dikkatle okudum çok faydalı oldu kızlar Allah razı olsun sizdenyarın kontrolüm var çok merak ediyorum neler olmuş oğluşum kaç kilo olmuş
İyi akşamlar kızlar:)
Ctesiye guzel ve bol bilgili bir gün oldu. Ceyz ve lufle ile tanışmak ise şahaneydi
Luflemm en önemli noktaları belirtmiş zaten.benim aklıma gelenler ise;
Bebeklerin kulaklarına 4 yasına kadar su kaçmasının mümkün olmadıgı çünkü kulak yapılarının bizden farklı olması
Erkek bebeklerinin alt temizliğini yaparken üst kısımdan yani temiz bölgeden kirli bölgeye doğru kademe kademe ilerlememizi ve aşağı doğru temizlememiz gerektiği.erkeklerin genital organını dibinden çekmeden yukarı doğru temizlenmesi gerektiği
Kız bebeklerde durum biraz daha hassas. Temizliğe aynı sekilde başlanıyor , ve gene aşağı doğru ilerleniyor.en önemli nokta genital kısma baskı yapmamak ve bebeği uyarmamak.bebegin erkenden uyarılmayı öğrenmemeli gerekmiş.baski uygulamadan hafif dokunuşlar ile bitirilmelymiş.
Her alt temizliğinde pisik önleyici krem uygulanmalıymiş.
Pisik oluştuğunda uygulan krem sonrası bir sonraki uygulamada iyileşme görünmez ise tekrar krem uygulayın sonraki bez açtığımızda iyileşmeyi hala görmüyorsak doktorumuzu aramaliymisiz çünkü pisik 3 saatte iyileştirmiş ,iyileşme yoksa bu mantar gostergesiymis. Pisik kremi daha kotulestirirmiş.
Bebeklerin altları temizlik sonrası iyice kurulanmaliymis.
Özellikle banyo sonrası kulaklarının arkası unutuluyormuş bu da mantara sebepmis
Bebeklere zibin yerine çıtçıtlı badi kullanılması daha uygunmuş. Çünkü zibinlar katlanma yaparak bebeği rahatsız edermiş ve vadilerin üst yakalarının zarf yakalı olması tavsiye ediliyor.metal çıtçıtlı ise isitmaktan sakının
Bebeklerin banyolarinda file ya da başka bir tutucu kullanmanın gereksiz olduğu ve bebegin suyla temas etmesi gerektiği bunun onu rahatlattigi belirtildi.yikama suyunun sertliğini almak için 1 2 damla yağ damlatilmiymis.banyosunun aksam üstü yapıldığı takdirde gece uykusu en az 3 saat sürermiş
Dogum sonrası bebegin temizlenmeden sizin göğsünüze verilmesini istemek bebegin emme duygusunu ortaya çıkarırmış.sizin kökünüzü alıp hemen emmeye başlarmış.
Aslında doğduklarında yıkanmalarının gereksiz olduğu çünkü ciltlerindeki sıvının enfeksiyona karsı koruduğunu , kanlı ise duru suyla hafif yıkanmanın yeterli olacağı
Aklıma geldikçe devam edeceğim :))
t
kızlarr
1 haftadır 20 lik dişimin ağrısından ölüyorum bu hamilelik döneminde içi oyuldu resmen
dün gece mesela kaç kere acıyla uyandım ama ilaç içmedim ama ağrı çok fena nasıl dayanacam bilmiyorum
acile gittim
tehlikesi varmı dedim 4-5 aydan sonra alınabilir bebek için zararı olmak ama sadece korkmamalısın yoksa erken dogum olur dedi
ne yapacagım bilmiyorum
((
Uzun olsun güzel bilgiler nasılsa teşekkürlerKızlar iyi haftalar, işe zor geldiğim yetmiyormuş gibi yoğunluktan başımı kaldıramadım.Bir de bugün işyerinde yılbaşı çekilişi yapıldı, en üst düzeydeki koordinatörü seçtim iyi mine hediye alacam hiç bilmiyorum,bugünüm çok ters çook.
Belfü ve luffleyle beraberdik cumartesi günü.çok güzeldi, kalbimiz gelemeyenlerle beraberdi. Mehtapcım geçmiş olsun eşin iyidir inş.Bir de pedagog gelecekti ama yoktu inş. ters bir durum yoktur.
Kızlar çok güzel anlatmışlar, benim anlatacağım bişe kalmamış seminerle ilgili:):) Ama yine aklımda kalan ufak bir iki şeyi söyleyebilirim.Bebek banyo sonrasında tülbent ve havluyla kurutulmalıymış.Ağzında pamukçuk olmaması için emzirdikten bir süre sonra parmağımıza sardığımız tülbenti suya batırarak ağız içini silmemiz gerekirmiş.Yani tülbent baya işlere yarıyor:) Bebekte hırıltı duyulursa göğüs kısmını dinlememiz gerekiyor, göğüste aynı ses yoksa burun tıkanıklığı söz konusu. bunun için de burunlarına serum fizyolojiyi 2 şer damla damlatıyoruz ve burun aspiratörüyle çekiyoruz(ben serum fizyoloji alınacağını bilmiyordum,eczaneden almam lazım)
Nefes alma ile ilgili deneme yapıldı ama ben sağolsun eşim yüzünden gülmekten tam anlayamadım ve yapamadım:):) Nefes alırken karnımızı şişirerek nefes almamız gerekiyor, günlük hayatımızda bol bol alıştırma yapabiliriz örneğin merdivenlere çıkmaya başlamadan önce derin nefes almak gibi. Yine parmağımızla sağ burun deliğini kapatıp soldan nefes alabilir sonra sol burun deliğini kapatıp sağdan nefes verebiliriz.
Göğüs emzirdikten sonra asla ıslak bırakılmamalı,açıkta tutularak kurutulmalı,sanırım belfü yazmış zaten :) ben göğüs pedi almıştım ama keşke almasaydım göğüs kalkanı yeterli sanki. Bir de eşlere çok büyük sabır gerekiyor. Masaj yapmalarını isterken elini biranda itebiliriz ya da üşüdüğümüzü söyleyip battaniye isteyip sonra onu savurup atabiliriz. Bunu kasılmalardan yaptığımızı bilip şahsi algılamamaları gerekiyor.O an kendimizde olmayacağız çünkü,bunu bilmeliler
Ve en son olarak bebeğin anne kokusuna çok ihtiyacı var,ilk 1-2 ay koynumuzdan düşürmemek alışkanlık yapmaz tam tersi iyi hissederlermiş. Alışkanlıklar sonraki aylar başlarmış.
Amanın ne uzun olmuş yahu:)
kızlarr
acile gittim
ne yapacagım bilmiyorum
((
Canım çok geçmiş olsun.Doktorun onayladıysa sıkıntı yapma bence hemen iyi olursun inşallah.Rapor hakkın net bilgim yok ama etkileyeceğini sanmıyorum.
yorgun bi iş günü,bakalım akşam kontrolüm var doktorum verecek mi çalışabilir kağıdını,31+1 im bugün.ne dersiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?