Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
Kızlar çok kötüyüm. Boğaz enfeksiyonundan ölücem. Gece 3 'te acile gittik. Ağrı kesici, ateş düşürücü ve mide bulantısı için serum yaptılar. Boğaz enfeksiyonu için de antibiyotik verdi doktor. Bir de ağrı kesici. Antibiyotiğin adını bilmiyorum, ilaçlarımı almadık daha. Ama çok korkuyorum bir zararı olur mu diye. Önce doktoruma soralım dedik. Bugün gitmedim okula rapor aldım. Bu aldığım 1 günlük rapor doğum iznimden düşüyor mu kızlar? Ben 33. haftadayım. 37 ye kadar devam edip 5 haftamı doğum sonrası kullanma niyetindeyim. Bu halsizliğin yanında bir de bunlara kafam takılıyor. Çalışmıyor olmayı ne çok isterdim anlatamam. Bu boğaz enfeksiyonu da zaten sabahın 7'sinde kalkıp soğukta otobüs beklemekten oldu. İstediğim kadar kalın giyineyim yine de üşüyorum.Şu kalan 2 ayı da atlatabilsek sağ salim. Bebeğim de ben kötü olunca hareket etmiyor, gece serumla birazcık toparladım başladı hemen hareketlere, tekmelere. Annesini yormamaya mı çalışıyor kuzum yoksa o da mı etkileniyor anlamadım gitti.

canım,bebeğin başı aşağıda ya o zaman idrar torbasına baskı yaparmış ve sık sık idrar gelirmiş bazen idrar kaçırması bile olabilirmiş doktorum endişelenme ded

Belfüm valla iyiki gurup varda aynı şeyleri yaşadığımız için zırt pırt doktoru aramıyoruz hiç sevmiyorum doktoru arayıp rahatsız etmeyi zaten endokrin yani diabet doktorunada haftalık rapor veriyorum. Şimdi onla konuştum çok şükür sınırdayım insülün verilmez bu değerlere dedi. Ocakta muayeneye çağıracakmış inşallha kilo almıyorsun dedi yok dedim 1 aydır 8 kg dayım diette olduğum içinde almaman gerekir zaten dedi. Ayy aslında bir nevi şekeri kontrol etmek zorunda olmamda iyi kızlar her işte hayır var çünkü her dakka tatlı kaçamağı yapıcam biliyorum hemde kilo alacağım hiç olmazsa engel oluyorum kendime mecburen.Anenm söylemesi ayıp ıslak kek getirdi asadece tadına bak dedi aman Allah'ım ben varya eroinman gibi bir yiyişim var eşim elimden nasıl almaya çalışıyor kavga ediyorum bırak diye :)) tam komedi Allah şeker hastalarına yardım etsin.

Canım hıçkırma değil bence o yaa böyle damar atması gibi kalp atışı gibi 50 kere oluyor bendede acayip sıklaştı doktoruma sordumda hıçkırık gibi normal o dedi ama hıçkırık demedi.

Benim doktorumda düz yatme dedi bende sağ sol nasıl rahat edersem yatıyorum genelde sola. Doğum sancısı değilde artık hareket ederken canım acıycak diye korkuyorum alta ittiriyor bakalım 8 gün sonra randevu var inşallah ozamana dayanır

Geçmiş olsun canım İlacın bir zararı olsa doktor vermezdi merak etme, ıhlamur iç bol bol, portakal greyfurt suyu çok tüket, insallah çabucak atlatırsın...

kızlarr
1 haftadır 20 lik dişimin ağrısından ölüyorum bu hamilelik döneminde içi oyuldu resmen
parol agrı kesici içiyorum mecbur ama sürekli içmek istemiyorum
dün gece mesela kaç kere acıyla uyandım ama ilaç içmedim ama ağrı çok fena nasıl dayanacam bilmiyorum

acile gittim
doktor alınması lazım ama yarılarak alınacak dedi
tehlikesi varmı dedim 4-5 aydan sonra alınabilir bebek için zararı olmak ama sadece korkmamalısın yoksa erken dogum olur dedi
e korkmadan da elimdemi nasıl aldırıyım..

ne yapacagım bilmiyorum
1 ay dayanmayamı çalışıyım
yoksa gidip zorda olsa çok korksamda aldırsammı dişimi ???
bi sakıncası olurmu sizce
((

Kızlar iyi haftalar, işe zor geldiğim yetmiyormuş gibi yoğunluktan başımı kaldıramadım.Bir de bugün işyerinde yılbaşı çekilişi yapıldı, en üst düzeydeki koordinatörü seçtim iyi mi ne hediye alacam hiç bilmiyorum,bugünüm çok ters çook.

Belfü ve luffleyle beraberdik cumartesi günü.çok güzeldi, kalbimiz gelemeyenlerle beraberdi. Mehtapcım geçmiş olsun eşin iyidir inş.Bir de pedagog gelecekti ama yoktu inş. ters bir durum yoktur.
Kızlar çok güzel anlatmışlar, benim anlatacağım bişe kalmamış seminerle ilgili:):) Ama yine aklımda kalan ufak bir iki şeyi söyleyebilirim.Bebek banyo sonrasında tülbent ve havluyla kurutulmalıymış.Ağzında pamukçuk olmaması için emzirdikten bir süre sonra parmağımıza sardığımız tülbenti suya batırarak ağız içini silmemiz gerekirmiş.Yani tülbent baya işlere yarıyor:) Bebekte hırıltı duyulursa göğüs kısmını dinlememiz gerekiyor, göğüste aynı ses yoksa burun tıkanıklığı söz konusu. bunun için de burunlarına serum fizyolojiyi 2 şer damla damlatıyoruz ve burun aspiratörüyle çekiyoruz(ben serum fizyoloji alınacağını bilmiyordum,eczaneden almam lazım)

Nefes alma ile ilgili deneme yapıldı ama ben sağolsun eşim yüzünden gülmekten tam anlayamadım ve yapamadım:):) Nefes alırken karnımızı şişirerek nefes almamız gerekiyor, günlük hayatımızda bol bol alıştırma yapabiliriz örneğin merdivenlere çıkmaya başlamadan önce derin nefes almak gibi. Yine parmağımızla sağ burun deliğini kapatıp soldan nefes alabilir sonra sol burun deliğini kapatıp sağdan nefes verebiliriz.

Göğüs emzirdikten sonra asla ıslak bırakılmamalı,açıkta tutularak kurutulmalı,sanırım belfü yazmış zaten :) ben göğüs pedi almıştım ama keşke almasaydım göğüs kalkanı yeterli sanki. Bir de eşlere çok büyük sabır gerekiyor. Masaj yapmalarını isterken elini biranda itebiliriz ya da üşüdüğümüzü söyleyip battaniye isteyip sonra onu savurup atabiliriz. Bunu kasılmalardan yaptığımızı bilip şahsi algılamamaları gerekiyor.O an kendimizde olmayacağız çünkü,bunu bilmeliler

Ve en son olarak bebeğin anne kokusuna çok ihtiyacı var,ilk 1-2 ay koynumuzdan düşürmemek alışkanlık yapmaz tam tersi iyi hissederlermiş. Alışkanlıklar sonraki aylar başlarmış.

Amanın ne uzun olmuş yahu:)

slm kızlar seminerde öğrendiğiniz herşeyi yazmışsınız, çok sağolun, tek tek dikkatle okudum çok faydalı oldu kızlar Allah razı olsun sizden yarın kontrolüm var çok merak ediyorum neler olmuş oğluşum kaç kilo olmuş

aslında çok ette yedim ama şekerden dedi doktor

Dudak damak yarıklarının sebebi tam bilinmiyor. Bir tanıdığın hastanesindeki doktorun çocuğunda da oldu ki eşide hemşire. Kromozom sorunları çok nadir çıkar. Bak senin bebeğin inşallah sağlıklı olarak doğar. Yanılmıyorsam antalyadaydın.Üniversitedeki diş hekimliğine sor Damkatada yarık varsa bebeklere doğduktan sonra emmesini rahat yapması için damağı kapatan bir aparey yapılıyor oda diş hekimliği fakültelerinde yapılıyor. Akdeniz üniversitesinde ne aşamadadır bilmiyorum ama ankarada bu konuda Gazi üniversitesi oldukça başarılı tavsiye edebilirim.İzmirde de ege üniversitesi. ne kadar erken tedavi edilirse okadar sağlıklı sonuçlar alınıyor. Çok geçmiş olsun Dualrımız seninle.

Ayşe öner'in kitabı var almakta kararsız kalmıştım. Dinleyince bir fikriniz olmuştur. Sizce alınabilirmi?

Merakla bekliyoruz fotoğrafları canım.Mesja yazma ekranında ınsert ımage var zarfın iki yanında, tek tek bilgisayardan şeçerek yükleyebilirsin.

Benim eşim evde rahatsızlanıp yattıgı için ben kocişe baktım gelemedik eğitime(( Bize de anlatın merak ediyorum nasıl geçti????

Çok çok geçmiş olsun mehtapçım

Canım çok geçmiş olsun.Doktorun onayladıysa sıkıntı yapma bence hemen iyi olursun inşallah.Rapor hakkın net bilgim yok ama etkileyeceğini sanmıyorum.

Işılayım aynen bende hiç doktor aramayı sevmiyorum.İyiki varsınız ne çok şey öğrenip paylaşıyoruz aslında :))
Diyetin iyi gitmesine çok sevindim.Dediğin gibi düzenli beslenmeyi sağlıyor aslına bakarsan ve gereksiz kiloda almayacaksın kuzum:)

Canım diş ağrısı fenadır Dayanabiliyorsan 1 ay dayan derim, çünkü korkmamak elde değil.Kendi doktoruna da danış kesin.

Güzel haberlerini bekliyoruz oğluşunun canım:)

Teşekkür ediyorum

Doktorunla konuş ondan sonra aldır derim

Uzun olsun güzel bilgiler nasılsa teşekkürler

yorgun bi iş günü,bakalım akşam kontrolüm var doktorum verecek mi çalışabilir kağıdını,31+1 im bugün.ne dersiniz?

Edda cım ben yıllarca çektim 3 tanesini aldırdım teki kaldı.

Yarı gömülü diş ameliyatı zordur yalnız hem uyuşturucu iğne yaparlar ve sonrasıda ağrılı ve kanamalı olur dikişli olur birde sonra dikiş aldırmaya gidersin, eğer dayanamayacak durumdaysan yaptır derim ben : ( çok geçmiş olsun

Canım benim 20 lik dişlerim de sorunluydu. Hamileliği düşünmeye başlayınca kontrole gitmiştim. En az 8 tane işlem yapıldı dişlerime; kanal tedavisi, dolgu ve 2 tane de 20 lik dişim alındı. Hem de benimkiler tamamen gömülü durumdaydı ve sinirlere yakındı. Aslında uyuşturulduğunda hiçbir şey hissetmiyorsun. Ama sonrasında yanakta şişlik ve ağrı çok oluyor. Ağrı kesici içmek gerekiyor. Bir de kanama durana kadar midem bulanmıştı benim ama çok uzun sürmedi. Sen önce doktorunla konuş canım.Eğer ağrın çoksa o da zor. İlaç içmek de istemiyoruz tabi, ağrı kesici içmeden zor. Allah yardımcın olsun.

Canım çok geçmiş olsun.Doktorun onayladıysa sıkıntı yapma bence hemen iyi olursun inşallah.Rapor hakkın net bilgim yok ama etkileyeceğini sanmıyorum.

Canım çok teşekkür ederim. Doktorumu aradım az önce, endişe etmemem gerektiğini söyledi. Antibiyotiğin adı da Augmentin. Belki kullanan başka arkadaşlar da vardır diye yazıyorum. Raporla ilgili yazdığın için de teşekkür ederim.

yorgun bi iş günü,bakalım akşam kontrolüm var doktorum verecek mi çalışabilir kağıdını,31+1 im bugün.ne dersiniz?

Doktorlar bu izin konusunu daha çok bize bırakıyorlar. Tabi ultrason da erken doğum riski görünmüyorsa, rahim ağzı açık değilse ve bebek rahim ağzından uzaktaysa kendin karar ver diyorlar. Yani kendini iyi hissediyorsan devam ediyorsun. Ben bugün 33+1 deyim. İzne ayrılmadım. Kendimi çok iyi hissediyordum ama boğaz enfeksiyonu yüzünden evdeyim bugün. 1 gün rapor aldım. Doğum sonrasında sırf bebeğimin yanında kalabilmek için dayanmaya çalışacağım. Sonrası daha önemli diyorum ben ama karar senin tabi ki dinlenmeye ihtiyacın varsa yorma kendini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…