Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229

İzne ayrıldığımız tarihten itibaren 16 hafta izinli oluyoruz. Doğumun olduğu tarihi karıştırma bence hiç:)

canım geçmiş olsunn

kızlar nolur duanıza ihtiyacım var kayınvalidem anjiyo olacak ameliyat demesinler nolur dua edin
Çok geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin.Benim çevremde de çok var anjiyo olan. Güvenilir bir hastane olduktan sonra korkmayın.

Benim oğlum olacak ama kızım olsaydı ismi Eylül ya da Bade olacaktı. Bu iki ismi de çok seviyorum.

Günaydın belfüm, geçmiş olsun cnm ya bi tedavisi vs yok mu. Sanıım benm de hamilelikte oluşacak,başlıyor gibi
Kızlar ya, hemoroid değil ama bende de kabarcıklar çıkmaya başladı. Ağrı veya kanama yok. Fisur dediklerinden galiba. İşin garibi hiç kabız da olmadım. Çok sinir bozucu isilayy eczaneden 2 liraya aldığın şey ne anlamadım ben. Bir de hangi kremi verdi doktorunuz?

evet cnm trianofiliz arkadaşın dediği gibi doğumun tarihini karıştırma.onun önemi yok.izne ayrıldığın tarihten itibaren 16 hafta boyunca izinlisin. izin yanması diye bir olay yok.merak etme.devlet sana nolursa olsun(normal doğum,sezeryan doğum,erken doğum) toplam 16 hafta izin veriyor.

Canım bendekilerde de dediğin gibi 3-4 adet kabarcık yarin doktora gidicem...

Canım benim 37. Haftan bittikten sonra diyelim 38 de dogum oldu sen 16 haftanın 1 haftası kullanmış olacaksın kalan 15 hafta doğumdan sonrasına kalacak.

Isılayım az kaldı kuzulara kavuşmaya hersey son bulacak onlara kavusunca
Sen aksatmadan bilgi ver doktora canım

canım RİVANOL toz sıcak suya atıp 10 dakka oturuyorsun bende geniş kova yok diye yapamamıştım 2 tane aldımda :) ama fitil verdi o çok rahatlattı beni gerçekten genel cerraha git tatlım hepimizin durumu farklı olabilir.

Valla Belfüm tadını çıkarmak istiyorum hamileliğimin çıkayım gezeyim yiyeyim içeyim ama yasak işte :) neyseki iyi yönü kilo veriyorum zaten kiloluluyum 1 aydır kilo almadım aksine verdim sanırım 1,5 falan çünkü bebek yarım kilo aldı benimde tartıda 1,5 kada düşük çıkıyor bu mutlu ediyor yarın kontrolümüz bakalım bizim bebiş neler yapıyor :) ilk defa kilo konusunda fırça yemiycem sanırım zaten şeker fırçası bize doğuma kadargider :) geçen seferden bugün kuaföre gittim doktor öncesi arabayla gitmek zorunda kaldım sanırım doğumada araba kullanarak kendim gidicem artık kendime şaşırıyorum 8 aylık olduk nerdeyse ne komik olur ama hastanede soracaklar kim getirdi seni ben kendim geldim 4 lüyü yaka yaka polis çevirirmiş ben hamile var hamile hastaneye yetişecek dermişim Allah'ım kafayı yedim evde düşünmekten yaa doğum çantasını bile hazırlamadım kendimi hayal ediyorum bavulu arabanın arkasına atarmışım atlar gidermişi diye

yaa gülüm bu kadar rahat olmayın daha hazır etmedinmi. benim süt pompası eksik aklıma gelen geri kalanları bana kafi geliyo sonradan aklıma bişi gelmezse.çantayıda eşme dedim anakucağıyla beraber bagaja at doğum telaşıyla evde unutur gideriz bide.

İzne ayrıldığımız tarihten itibaren 16 hafta izinli oluyoruz. Doğumun olduğu tarihi karıştırma bence hiç:)

kızlar cevaplar ve iyi dilekler için teşekkür ederim
İSİLAYcım valla bazen bünye yapıyor diyorum bazı şeyleri
bak sen yemiyorum diyorsun çıkıyor
kimisi de dibine kadar yiyor bir şey yok
ALlah beterinden korusun
son zamanalrımız Allah yardımcımız olsunn

şimdi kızlar geldim izin konusuna
neden 16 hafta
biz 37de zorunlu olarak ayrılınca 3 hafta yanmıyor mu?
:26:ALlahım beynımı bana geriiii veerrr
ben nasıl öğretmen oldum yaaa

doğumdan önce 3 haftasını kullanırsam doğumdan sonra 13 hafta kalır zaten
hey Allahım yaaaa düşün düşün bulamadım

şimdi kızlar geldim izin konusuna
neden 16 hafta
biz 37de zorunlu olarak ayrılınca 3 hafta yanmıyor mu?
:26:ALlahım beynımı bana geriiii veerrr
ben nasıl öğretmen oldum yaaa[/FONT][/B]

:))) Canım normalde 32. haftada izne ayrılma hakkımız oluyor. Doğum 40. haftada gerçekleşecekmiş gibi hesaplandığında 8 hafta var.
32 de ayrılmayıp 37 de ayrıldığımızda 5 haftamızı kazanmış oluyoruz.
Şimdi anlamadığın kısım şu: 37'de ayrıldığımızda yine doğumun 40. haftada olduğunu varsayarak düşünürsek 3+8+5 hafta yani toplamda 16 hafta izinli oluyoruz. Yani 3(doğum öncesi zorunlu ayrılmamız gereken haftalar) +8(doğum sonrası iznimiz) +5( 32'den 37'ye kadar çalıştığımız ve doğum sonrasına eklettiğimiz haftalar)

Yani bizim ne zaman doğum yaptığımızın önemi yok. Mesela 37'de izne ayrıldın ve 38'de doğurdun. 16 haftalık iznin 1 haftasını doğum öncesi, 15 haftasını doğum sonrası kullanmış oluyorsun.

Ya da mesela 37'de izne ayrıldın, 40'da doğurdun. 16 haftalık iznin 3 haftasını doğum öncesi, 13 haftasını da doğum sonrası kullanmış oluyorsun. Sonuç ikisinde de 16 hafta izinli oluyorsun. Yani iznimiz yanmıyor.

Umarım açıklayıcı olmuştur:) Ama zaman zaman insan takılabiliyor böyle şeylere, bunun için nasıl öğretmen olduğunu sorgulama bence:) Gayet de güzel bir öğretmensindir eminim canım meslektaşım:))

allah seni napmasın:) salih bir evlat annesi etsin inşallah cümlemizi aminn..

Ayy yazarken geç kalmışım Kusura bakma canım bulmuşsun zaten.
kıyamam sana canım uzun uzun da açıklamışsın çok sağol
zor da olsa buldum ben de
ama bilgi verici mesajın için teşekkürler

sen de öğretmensin o zaman sana hemen bir soru daha
2 gün rapor alındığında tüm haftanın ek dersi kesiliyor mu?

Doktorunasor ama kolesterol hormonlardan dolayi yuksek cikabiliyormus benim gecen 5. Ayda yuksek cikinca oyle demislerdi

az sonra kocamı kendi işleriyle başbaşa bırakıp internetten hamileler için egzersiz yürüyüş videosu açıp ayna karşısında oğlumla hareket edicez.sizleride bekleriz.hareket berekettir:))

az sonra kocamı kendi işleriyle başbaşa bırakıp internetten hamileler için egzersiz yürüyüş videosu açıp ayna karşısında oğlumla hareket edicez.sizleride bekleriz.hareket berekettir:))

sana maşallah deyip yolundan çekiliyorum
sırtım öyle ağrıyor ki koltuk çağırıyor benii
hepiniz öpüldünüzz
cevaplar için herbirinize teşekkürler

Doktorunasor ama kolesterol hormonlardan dolayi yuksek cikabiliyormus benim gecen 5. Ayda yuksek cikinca oyle demislerdi

benimde 300-350 arası değerler gelmişti.sınır 200 imiş. sağlık ocağındaki doktor neyse o önemli değil hamilesin zaten dedi.kendi doktorumda e hamilesin yani olacak okadar dedi.o yüzden bende çok takmadım açıkcası

Önemli değil canım. Öncelikle kar tatillerinde ve resmi tatillerde ek ders kesilmez. Bunun dışında 1 gün rapor alırsan sadece 6 saat ek ders kesilir. 2 gün rapor alırsan tüm haftanınki gidiyor. Mantık şu:
Şimdi haftalık 15 saat maaş karşılığı+15 saat ek ders (haftada 30 saat dersi olan biri için.)
2 günlük ders saati sayısı 12 yapıyor. İşte bu 12 saati o haftanın ek dersine sayılır. Gittiğin 3 gün ise maaş karşılığına sayılır. Yani düşülen saatler ek dersten gidiyor.

seni bizim ilçeye mutemet yapalım canım yaa
maşallah valla
çok teşekkür ederim sağol
hepinize iyi akşamlar kızlar ben kaçtım
miniklerinizi mıncıklayın benım için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…