Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
ışılayyy canım ya birden aklıma takıldı.sen şiimdi diyettesin ya bebeğin haftalık nekadar kilo alıyo kontrollerde benim 3 hafta önce 1800gr idi(30+5).sonra başka bir doktora gittim 31+4 teyken oda 2300 dedi.kötü düşünmek istemiyorum birisi yanlış ölçüm yaptı inşallah o 2. gittiğim doktordur. sonra bebeğin kafası büyük falan dediler 31+6 da bir prof bulduk o kilosunu söylemedi ama bebeğin 2 hafta önedn gittiğini şimdilik korkulacak bişeyin olmadığını söyledi. şimdi 33+3 olduk 2 haftadır diyetteyim ama bebeğimin aşırı kilo alması durdumu noldu bilemiyorum.senin bebeğin ne alemde.işe yarıyomu rejim.bende cumaya kendi doktoruma gideceğim uzun yola çıkabilirmiyim bahanesiyle ama sabredemiyorum çok merak ediyorum oğlum ne durumda.

doğumdan önce 3 haftasını kullanırsam doğumdan sonra 13 hafta kalır zaten
hey Allahım yaaaa düşün düşün bulamadım

Cevap veren herkese teşekkürler şimdi çok güzel anladım bu izin konusunu iyiki varsınız :)))

Kaancelil benim 32.haftada bebek 2080 gr idi . Sat tarihine göre bir hafta önden gidiyoruz. Bebek aşırı kilo alırsa problemmi acaba.?

vallahi cnm benim mantığım 1 haftada 500 gr alırsa bebk 6500 gr doğamayacağı için erken doğuma niyetlenebilir veya sezeryanla alınmak zorunda kalınabilir.bunların 2sinide istemiyorum vaktinde gelsin bebeğim ve normal olsun istiyorum.Allah hayırlısını nasip etsin.benim ama 31+5 teyken 2300 dedi gittiğim farklı bir doktor.senin 2 kg gene iyi 32+dayken. bu arada bende şeker çıktı en son gittiğim prof olan doktor diyet verdi.2 haftadır uyguluyorum ama yararı oluyomu.oğlumun gelişimi ne durumda çok merak ediyorum. o yüzden benim gibi şeker diyetinde olan arkadaşları merak ediyorum etkili oldumu acaba diye.hayırlısı

ciciş anneler iyyi akşamlarçok yazamasamda yazdıklarınızı hep takip ediyorum..Bebek şekeri yaptıranız oldu mu?Şimdi ki gündem maddemizde bu

kızlar bişi sorucam bu şeker ölçümü aile hekimliğinde yapılıyor muu?? kesin bizim burda yoktur. yada sağlık ocağında?? birde eczaneden şeker ölçüm cihazı aldık demişsiniz, adını biliyormusunuz. nasıl bişi tek kullanımlık mı fiyatı ne kadar bu şeker konusuna takıldım şimdide yaa hey Allahım her hafta bi takıntı bana ama bu 20 kilo hiç normal değil, kesin bişi var :18::18:

eczanede 2 kutu glikoz çubuğumu ne deniyormuş,tek kullanımlık, ondan alırsan makinesi hediye diyor ama 2 kutu bitermi bilmiyorum.benim bitebilir.internetten baktım glikoz çubuğu kutusu 25tl, makinesi 15-50 tl arası değişiyordu sanırım.eşim internetle uğraşmayalım şurda eczaneden alıverelim dedi aldık. sende çıksaydı doktorun söylerdi heralde ama sen gene de sağlık ocağında bi yaptır.sabah aç karnına git ama.bana ebe öyle demişti.

Haftada 500gr mi? Hiç bilmiyordum. En son 19 aralıkta gitmiştik doktora bu perşembe tekrar gideceğiz bakalım son durum ne çok meraklandim şimdi...
Bende şeker çıkmamıştı 50 gr yüklemesi yapıldı. başkada yapilmadi.

Son düzenleme:
benim 4 hafta ileri , kafa da dolayısıyla büyük olduğundan sezeryan olmak zorunda kalabilirmişim . ama bebeğin kilo alma hızı öyle hesaplanmıyormuş , dr dedi ki , hızlı alır alır sonra bir durur, ne yaparsan yap kilo aynı kalabilir dedi. 38. hafta anlaşılırmış olay.

35 tl makinesi , 35 tl de kan kağıtları olmak üzere 70 tl verdik. kullanımı basit. sadece parmak ucunu delmek iğrenç. çok hassas biyer orası çünkü
anında ölçüm yapıyor. açlık şekerini sabahları aç karnına , tokluğu da yemeklerden sonra 1. saat ve 2. saat sonrasında ölçüyorsun

al bence yoksa evham mahfediyor insanı. günde en az 2 kere ölçersin, 50 tane kullanımlık kan kağıdı var içinde. doğuma kadar yeter işte

ha bir de cihazın adı : Glucosure

Son düzenleme:
ya ciddenmi çok ümitlendim şimdi.bende şeker yüzünden irileşiyo sanmıştım. bu arada hemen cihaz almaktansa sağlık ocağında ölçtürün,50likte bişi çıkmadıysa normalde de olacağını sanmıyorum.bende 100lükte bile çıktı. termessos cnm o iğneyi biraz daha monte edilen yerine bastırıp içine gömültürsen ucu daha az çıkar canını yakmaz.bende parmak ucumdan çok hassasım.eczacı benim tedirginliğimi görünce öyle yapmamı söledi

canım benimde üç hafta önde gidiyo 2160 gr diyet işe yaramıyo şeker aldırıyo ama iri bebek olması ne gibi sıkıntı olur bilmem

merhaba burada ilk kez yazıyorum. Bende de şeker var gebeliğe bağlı. İlk gebelikte de olmuştu. Diyetisyene gitmiştim ben de. Kilosunu sınırlamayı başarabilmiştik.Ona rağmenn 39+0 da 4 kilo doğmuştu.Annede şekerin yüksek olması bebekte aşırı büyüme yapabiliyor. Aslında bebek iri gidiyorsa bu annenin de şekerinin kont. altında olmadığı anlamına geliyor. Bir de annede şeker varsa amniyon sıvısı kontrolsüz artabiliyor bu da erken doğuma neden olabiliyor. Bebek yüksek şekere alışınca doğumda hipoglisemi(şekerin düşmesi )olabiliyor. Ama bunlar annede şeker olunca değil şeker kontrol altına alınamayınca oluyor. Diyet ve diyetisyen çok önemli. Diyet ile kont. altına alınırsa ya da insülin ile çok sıkkıntı olmaz bebek için. Önemli olan şşekerin dengelii gitmesi. Geçmiş olsun çokkk.... Bu arada şimdi 2.hamileliğim ve yine diyabet çıktı gebeliğe bağlı(

Son düzenleme:

Sodayı bilmiyorum ama stres şekeri yükseltiyor. İlk gebelğimde ne kadar dikkat etsemde diyetime bazen yüksek bazen düşük çıkıyordu. Dr.um ölçerken stres yaptığımı,stresin vücuttan kortizon salgılanmasını arttırdığını onun da şekeri arttırdığını söylemişti. Rahat ol biraz demişti. Gerçi bu kadar diyetle uğraşıp sürekli ölçünce rahat olamıyor ki insan.

günaydın güzel annelerr ve pıtırcıklarıııı

çoktandır yazamadım hepiniz iyisinizdir inş. yazdıklarınızı okumaya çalışıyorum ama annemler burada olduğu için çok vakit ayıramıyorum...

biz de dün zorunlu olarak okulumuzu bıraktık. çünkü erken doğum riskim olduğu söylendi pazartesiyi salıya bağlayan gece sabaha kadar azar azar sancı çekince sabah 5 te dr.a gittik ilk defa nst ye girdim ve sancılar 100 ü buldu. ( (gerçi çok hissetmedim bana hafif kasılmalar gibi geldi ama) dr. bunlar doğum sancısı dedi ve bize ciğer geliştirici iğne vurdular. 2 şişe serumumuzu da yiyip eve geldik. 2-3 saat sonra kendi dr.ma gittim bana doğumu geciktirici bir ilaç verdi. tekrar nst ye girdim sancılar 25'lere düştü.

yalnız verdiği ilaçta gebelerin kullanması sakıncalıdır diyor dr. açıklama yaptı bu ilacı bazı dr.lar önermiyor ama ben güveniyorum aklında soru işareti kalmasın dedi. ne yapacağımı bilemedim içiyorum ama inş. yavruma zarar vermez. benim sabırsız oğlum da 2514 gr. 48 cm olmuş. şu anda doğarsa ancak 3 gün küvezde kalır endişelenme diyor. esimiseviyorumdan sonra ben de erkenci annelerden olacağım galiba

bende haberler böyle hepinizi çok seviyor ve özlüyorum. kendinize ve bebişlerinize iyi bakın. çok sık giremesem de aklımda olacaksınız sevgiler ve saygılar...

Son düzenleme:
sinirimden ağlıcam çok canım sıkkın yaa...
bulunduğum ilde doğru düzgün bi doktor olmadığı için eşim memlekete götürmek istiyor oraya gidince annemlerde kalırım dedim eşim bizimkilerede gider kalırsın biraz annenlerde biraz bizimkilerde diyo... nerdeyse doğum yapıcam 9 aydır annesi bi arayıp napıyosun, çocuk iyi mi, hastaymışsın geçmiş olsun demedi ben niye onun evinde kalıyım yaa :))) offff Allahım nolur sen bana bi kapı aç (amin) gerçekten çok stres yaptım

Merhaba kızlar doktorumuza gideceğiz inşallah şimdi hazırlanıyorum kaancelil 29 +5 1430 gr dı bizim 32+5 bugün 2000 olması lazım akşama yazarım benim normalde gününde Allah korusun 1 hafta ileri gitse doktorlar şekerden diye üstüme yürürlerdi kolestrole bakalım ne diyecekler dün akşam gene delirdim kurufasulye ve 1 dilim ekmek domates salata yoğurt su sonuç 1. saat 153 2. saaat 155 nasıl yaa kafayı yicem yani.

Koala cım çok şükür stresli değilim sanmam ondan değil benim şeker ama yemekten 1 saat önce diet pastil yedim şeker hastaları için o kadar

eşimiseviyorum açlık şekeri ölçüyor sağlık ocağı benim onda sıkıntı yok ama şöylede yapabilirsin sen yap kahvaltını ondan sonrada 1. saat ölçtür çıkan sonucu gör sağlık ocağı bilmesin bu arada eczanede ölçüyor sanırım illa makine alma önce ölç sıkıntı varmı diye ama çıkmadıysa önce gene çıkmaz.

yaa takma tatlım kafana yaa annenlere gidince yolunu bulursun kaynananda ziyarete gelirse naz yap annene onu getir bunu getir ay sancım var ayy fenayım kaynananda ay ben bunla uğraşamam der biz kadınlar biliriz işimizi takma kafana Allah yardım eder kocan konuşsun dursun sallama sen keyfine bırak bu nazlarımızı zor bulabiliriz birdaha hiç olmadı yalancı sancılarım başladı de hep yat yaa ben anneme bile daha 6. ayda naz yapıyordum yalancı sancım başladı diye oda ödü patlıyor her telefonda okadar sinirliyimki annem alttan alıyor sende sinir yaptı hamilelik diye normal kafamı patlatırdı nasıl sabırlı tadını çıkarıyorum

Qcnm bu konuda bende ışılay gib düşünüyorum.eşine tamam de sonra gitme.hee eşini mutlu etmek için 1 gece kal derim.ama eşinle muhabbetin güzelse .onu kırmamak adına tabi.inatlaşmadan kurnazlıkla hallet işini. eşinede açıkca söyle ben hamileyim kendi annemin evinde daha rahat ederim.seninkilere gezmeye gideyim ama kalmak şstemiyorum diye açık açık konuşsan diyeceğim ama dürüstlük çok işe yaramıyo çoğu zaman. sanki eşlerimiz biz olmadan memlekete gittiklerinde bizim ailelerimizde kalacaklarda bizdende aynısını istiyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…