- 3 Ekim 2012
- 2.434
- 2.339
- 133
cnm 32. haftadan sonra çalışmayı bıraktığın andan itibaren 16hafta yani 112 gün izinli oluyorsun.çalışmayı ister kendi iradenle bırak ister erken doğum olduğu için bırak.farketmez.çalışmayı bıraktığın tarihten itibaren her durumda da 112 gün izinlisin.yani 16 hafta.
evet cnm trianofiliz arkadaşın dediği gibi doğumun tarihini karıştırma.onun önemi yok.izne ayrıldığın tarihten itibaren 16 hafta boyunca izinlisin. izin yanması diye bir olay yok.merak etme.devlet sana nolursa olsun(normal doğum,sezeryan doğum,erken doğum) toplam 16 hafta izin veriyor.
Canım bendekilerde de dediğin gibi 3-4 adet kabarcıkyarin doktora gidicem...
Canım benim 37. Haftan bittikten sonra diyelim 38 de dogum oldu sen 16 haftanın 1 haftası kullanmış olacaksın kalan 15 hafta doğumdan sonrasına kalacak.
doğumdan önce 3 haftasını kullanırsam doğumdan sonra 13 hafta kalır zaten
hey Allahım yaaaa düşün düşün bulamadım
:))) Canım normalde 32. haftada izne ayrılma hakkımız oluyor. Doğum 40. haftada gerçekleşecekmiş gibi hesaplandığında 8 hafta var.
32 de ayrılmayıp 37 de ayrıldığımızda 5 haftamızı kazanmış oluyoruz.
Şimdi anlamadığın kısım şu: 37'de ayrıldığımızda yine doğumun 40. haftada olduğunu varsayarak düşünürsek 3+8+5 hafta yani toplamda 16 hafta izinli oluyoruz. Yani 3(doğum öncesi zorunlu ayrılmamız gereken haftalar) +8(doğum sonrası iznimiz) +5( 32'den 37'ye kadar çalıştığımız ve doğum sonrasına eklettiğimiz haftalar)
Yani bizim ne zaman doğum yaptığımızın önemi yok. Mesela 37'de izne ayrıldın ve 38'de doğurdun. 16 haftalık iznin 1 haftasını doğum öncesi, 15 haftasını doğum sonrası kullanmış oluyorsun.
Ya da mesela 37'de izne ayrıldın, 40'da doğurdun. 16 haftalık iznin 3 haftasını doğum öncesi, 13 haftasını da doğum sonrası kullanmış oluyorsun. Sonuç ikisinde de 16 hafta izinli oluyorsun. Yani iznimiz yanmıyor.
Umarım açıklayıcı olmuştur:) Ama zaman zaman insan takılabiliyor böyle şeylere, bunun için nasıl öğretmen olduğunu sorgulama bence:) Gayet de güzel bir öğretmensindir eminim canım meslektaşım:))
ışılayyy canım ya birden aklıma takıldı.sen şiimdi diyettesin ya bebeğin haftalık nekadar kilo alıyo kontrollerde benim 3 hafta önce 1800gr idi(30+5).sonra başka bir doktora gittim 31+4 teyken oda 2300 dedi.kötü düşünmek istemiyorum birisi yanlış ölçüm yaptı inşallah o 2. gittiğim doktordur. sonra bebeğin kafası büyük falan dediler 31+6 da bir prof bulduk o kilosunu söylemedi ama bebeğin 2 hafta önedn gittiğini şimdilik korkulacak bişeyin olmadığını söyledi. şimdi 33+3 olduk 2 haftadır diyetteyim ama bebeğimin aşırı kilo alması durdumu noldu bilemiyorum.senin bebeğin ne alemde.işe yarıyomu rejim.bende cumaya kendi doktoruma gideceğim uzun yola çıkabilirmiyim bahanesiyle ama sabredemiyorum çok merak ediyorum oğlum ne durumda.
kızlar bişi sorucam bu şeker ölçümü aile hekimliğinde yapılıyor muu?? kesin bizim burda yoktur. yada sağlık ocağında?? birde eczaneden şeker ölçüm cihazı aldık demişsiniz, adını biliyormusunuz. nasıl bişi tek kullanımlık mı fiyatı ne kadarbu şeker konusuna takıldım şimdide yaa hey Allahım her hafta bi takıntı bana ama bu 20 kilo hiç normal değil, kesin bişi var :18::18:
vallahi cnm benim mantığım 1 haftada 500 gr alırsa bebk 6500 gr doğamayacağı için erken doğuma niyetlenebilir veya sezeryanla alınmak zorunda kalınabilir.bunların 2sinide istemiyorum vaktinde gelsin bebeğim ve normal olsun istiyorum.Allah hayırlısını nasip etsin.benim ama 31+5 teyken 2300 dedi gittiğim farklı bir doktor.senin 2 kg gene iyi 32+dayken. bu arada bende şeker çıktı en son gittiğim prof olan doktor diyet verdi.2 haftadır uyguluyorum ama yararı oluyomu.oğlumun gelişimi ne durumda çok merak ediyorum. o yüzden benim gibi şeker diyetinde olan arkadaşları merak ediyorum etkili oldumu acaba diye.hayırlısı
benim 4 hafta ileri , kafa da dolayısıyla büyük olduğundan sezeryan olmak zorunda kalabilirmişim . ama bebeğin kilo alma hızı öyle hesaplanmıyormuş , dr dedi ki , hızlı alır alır sonra bir durur, ne yaparsan yap kilo aynı kalabilir dedi. 38. hafta anlaşılırmış olay.vallahi cnm benim mantığım 1 haftada 500 gr alırsa bebk 6500 gr doğamayacağı için erken doğuma niyetlenebilir veya sezeryanla alınmak zorunda kalınabilir.bunların 2sinide istemiyorum vaktinde gelsin bebeğim ve normal olsun istiyorum.Allah hayırlısını nasip etsin.benim ama 31+5 teyken 2300 dedi gittiğim farklı bir doktor.senin 2 kg gene iyi 32+dayken. bu arada bende şeker çıktı en son gittiğim prof olan doktor diyet verdi.2 haftadır uyguluyorum ama yararı oluyomu.oğlumun gelişimi ne durumda çok merak ediyorum. o yüzden benim gibi şeker diyetinde olan arkadaşları merak ediyorum etkili oldumu acaba diye.hayırlısı
kızlar bişi sorucam bu şeker ölçümü aile hekimliğinde yapılıyor muu?? kesin bizim burda yoktur. yada sağlık ocağında?? birde eczaneden şeker ölçüm cihazı aldık demişsiniz, adını biliyormusunuz. nasıl bişi tek kullanımlık mı fiyatı ne kadarbu şeker konusuna takıldım şimdide yaa hey Allahım her hafta bi takıntı bana ama bu 20 kilo hiç normal değil, kesin bişi var :18::18:
ışılayyy canım ya birden aklıma takıldı.sen şiimdi diyettesin ya bebeğin haftalık nekadar kilo alıyo kontrollerde benim 3 hafta önce 1800gr idi(30+5).sonra başka bir doktora gittim 31+4 teyken oda 2300 dedi.kötü düşünmek istemiyorum birisi yanlış ölçüm yaptı inşallah o 2. gittiğim doktordur. sonra bebeğin kafası büyük falan dediler 31+6 da bir prof bulduk o kilosunu söylemedi ama bebeğin 2 hafta önedn gittiğini şimdilik korkulacak bişeyin olmadığını söyledi. şimdi 33+3 olduk 2 haftadır diyetteyim ama bebeğimin aşırı kilo alması durdumu noldu bilemiyorum.senin bebeğin ne alemde.işe yarıyomu rejim.bende cumaya kendi doktoruma gideceğim uzun yola çıkabilirmiyim bahanesiyle ama sabredemiyorum çok merak ediyorum oğlum ne durumda.
vallahi cnm benim mantığım 1 haftada 500 gr alırsa bebk 6500 gr doğamayacağı için erken doğuma niyetlenebilir veya sezeryanla alınmak zorunda kalınabilir.bunların 2sinide istemiyorum vaktinde gelsin bebeğim ve normal olsun istiyorum.Allah hayırlısını nasip etsin.benim ama 31+5 teyken 2300 dedi gittiğim farklı bir doktor.senin 2 kg gene iyi 32+dayken. bu arada bende şeker çıktı en son gittiğim prof olan doktor diyet verdi.2 haftadır uyguluyorum ama yararı oluyomu.oğlumun gelişimi ne durumda çok merak ediyorum. o yüzden benim gibi şeker diyetinde olan arkadaşları merak ediyorum etkili oldumu acaba diye.hayırlısı
1 dilim kepek ekmek 1 yumurta 2 dilim domates - salata ve 1 çarliston biber 3 siyah zeytin - 1 büyük bardak süt - 1 kibrit k. peynir
1. saat 138 çıktı sonra sade 1 soda içtim 2. saat 145 çıktı nasıl olur yaa soda arttırabilirmi? ayy hakkaten anlamıyorum
Sodayı bilmiyorum ama stres şekeri yükseltiyor. İlk gebelğimde ne kadar dikkat etsemde diyetime bazen yüksek bazen düşük çıkıyordu. Dr.um ölçerken stres yaptığımı,stresin vücuttan kortizon salgılanmasını arttırdığını onun da şekeri arttırdığını söylemişti. Rahat ol biraz demişti. Gerçi bu kadar diyetle uğraşıp sürekli ölçünce rahat olamıyor ki insan.
sinirimden ağlıcam çok canım sıkkın yaa...
bulunduğum ilde doğru düzgün bi doktor olmadığı için eşim memlekete götürmek istiyor oraya gidince annemlerde kalırım dedim eşim bizimkilerede gider kalırsın biraz annenlerde biraz bizimkilerde diyo... nerdeyse doğum yapıcam 9 aydır annesi bi arayıp napıyosun, çocuk iyi mi, hastaymışsın geçmiş olsun demedi ben niye onun evinde kalıyım yaa :))) offff Allahım nolur sen bana bi kapı aç (amin) gerçekten çok stres yaptım
sinirimden ağlıcam çok canım sıkkın yaa...
bulunduğum ilde doğru düzgün bi doktor olmadığı için eşim memlekete götürmek istiyor oraya gidince annemlerde kalırım dedim eşim bizimkilerede gider kalırsın biraz annenlerde biraz bizimkilerde diyo... nerdeyse doğum yapıcam 9 aydır annesi bi arayıp napıyosun, çocuk iyi mi, hastaymışsın geçmiş olsun demedi ben niye onun evinde kalıyım yaa :))) offff Allahım nolur sen bana bi kapı aç (amin) gerçekten çok stres yaptım
günaydın 6 aylık doğum izninden hiç haber yok galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?