Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
benim için bebeğin hastanede yıkanıp yıkanmadığı,hemen anne yanına verilip verilmediği konuları çok önemli bugün aradım ve aldığım cevaptan hiç memnun kalmadım,yıkayıp,pudralayıp,giydirip getiriyorlarmış anne yanına kesinlikle kabul edemem yabancı siteler de dahil araştırdım
doğumda bebeğin vücudunda bulunan verniks tabaka çok koruyucuymuş en az 24 saat kalmalıymış,ayrıca göbek kordonu ıslanırsa enfeksiyon kapma riski var,anne ve bebeğin birbirlerinin kokusuna alışmaları için en az 3-4 kez emzirmiş olunması gerekiyormuş doğumdan sonra,pudranın bebeğin ciğerlerinde birikme riski var koskoca hastaneler bunlara neden dikkat etmezler anlamıyorum ilk kızımı devlet hastanesinde doğurmuştum ve göbeği düşene kadar banyo yaptırmamıştık üç günde düşmüştü siliyorduk başını,vücudunu falan göbek kordonunu da batikonla siliyorduk.bir de kanuni eğ.araş.hastanesini aradım orda yıkamıyorlarmış gidip odalara falan da bakıp yüzyüze de göreceğim sırf bu nedenle bile orda yapabilirim doğumumu zaten kendi doktorum da tavsiye etmişti orayı çok iyidir diye

Kanunimi dedin ben orda oturuyorum Allah düşürmesin diyorum acilde kadınları nasıl doğuma götürdüklerini gördüm ve ben ağladım oturup şikayet sitesini oku istersen bu arada geçen hafta bir adam eşi doğum yapmıştı refakatçi sadece bayan alıyorlar odalar çift kişilik kafanı karıştırmak istemem adam dedi arada bir bizimde görmemize izin veriyorlar ben sadece eşimin olmasını isterim yanımda

birde kendi özel doktorum cerrappaşada yapabiliyor sadece doktor parası ödemiş oluyorum kanuniye gidince ve bana acilde ağlatana kadar yapılan muameleden sonra parası ne olursa olsun özelde yapacağım dedim.

Son düzenleme:
termessos kız ellerine sağlık kurmuşun grubu :) yemek yapman bitince onaylamayı unutma talepleri :)
Bu arada kızlar facebook a katıldım tabi de dediğiniz gibi ismini bilmediklerimi zinhar tanımam mümkün değil. Ben Bengü. Hülya gruba ekleyince ordan da konuşuyor oluruz.

hmmm evet özellikle yenidoğan bakım ünitesini sorun kızlar
bence ALah korusun ama olmalı hastanede
bir de ters bir durumda ekstra ücret alınır mı onu da sorun
ben sordum almıyorlarmış
kimse kullanmak zorunda kalmasın o ayrı unutmuşum yazmayı

Canim cok haklisin o dediklerin benim icin de cok önemli, sorayim gidince. Daha önce bi hastaneye görüsmeye gitmistim, orasi bu dediklerini aynen uyguluyor, yani yikamiyorlar bebegi, kesinlikle mama vermiyorlar, bebek hemen anneye veriliyor ve onun yaninda kaliyor vs. ama o hastane cok pahali gelmisti.
Bu sefer ki hastane icin de aynisi olsa ne güzel olur, bi sorayim ben bunlari yazip, iyi oldu söyledigin.

ayyy ben bu yıkama işini falan sormadım
aklıma bile gelmedi
sanki her yerde siliyorlar da veriyorlar diye düşündüm:26:

Ben yıkadım canım, çorap eldiven gibi minik parçalar için file aldım, filenin içine atıp öyle yıkadım

selam kızlar , nihayet boya badana temizlik işlerini bitirdim. sıra bebiş kıyafetlerini yıkamaya geldi ama bir iki alınıcak daha var ondan sonra inşallah. termessos face grubu güzel olmuş. inşallah bebeklerimizi kucağımıza aldıktan sonra güzel paylaşımlar olur.

kızlarrrrr ben doğum yaptım doruk paşa 35+5 günlükken 7 ocak 2013 tarihinde 3330 gr. ve 49 cm olarak spinal sezeyanle dünyaya geldi detaylaarı fırsat bulunca yazarım...

ayy maşallah ne çabuk oldu öylee. sağlıkla büyütmek nasip olsun inşallah.

kizlar face e ben henüz katilmadim ama diyosunuzya nerden tanicaz diye herkes yazdigi yorumun basina parantez icinde burdaki nickini yazarsa yavas yavas herkes birbirini tanimaya baslar diye düsünüyorum,

bu arada çok teşekkür ederim geçmiş olsun dilekleriniz için arkadaşlar.Gene 39 la uyudu minik paşam.

canım çok geçmiş olsun, kreş ve okul olunca enfeksiyon kaçınılmaz oluyor sanırım..çevremdeki bütün çocuklar hasta nerdeyse..sana da kolay gelsin

evettt, yenidoğan üniesi fevkalade mühim. ben evime yakın diye medical parka gidiyordum ama anlatmıştım ya baka meşhur bir doktora gittim bikaç kere.. nst yenidoğan servisinin içinde bağlanıyordu. ben de sürekli içerde olduğum için doğum yapanları, onların ailelerine yapılan muameleleri, konuşma tarzı üslubu davranışı herbişeyi gözlemledim. ve medical park seçeneğine geri döndüm. hiç aça hiç sevmem ahbap - çavuş ilişkisini ! sırf doktoru muhteşem diye o hastaneye gidemicem o ebelerle ve çalışanlarla muhattap olamicam.. hadlerini bilmiyorlar
ve bi araştırdım ki , antalyanın en meşhur yenidoğan servisi medical parktaymııışş :))) yani baştan beri doğru hastaneye gitmişim hep. doktorum sezeryancı olmasa daha iyiydi ama zaten ben de mecbur sezeryan olmak zorundayım büyük ihtimalle ..

yeni doğan servisi kadar fevkalade önemli olan diğer şey ise doktor ! sezeryanda içi iyi temizliyor mu.. dikiş mevzuları nasıl.. vs vs..

kizlar face e ben henüz katilmadim ama diyosunuzya nerden tanicaz diye herkes yazdigi yorumun basina parantez icinde burdaki nickini yazarsa yavas yavas herkes birbirini tanimaya baslar diye düsünüyorum,

evet bence de bir süre her yorumun yanında parantez içinde nicklerimiz yazılı olsun.

selam kızlar.. aranıza yeni katıldım. yazdıklarınızı okuyordum deminden beri. hastane ile ilgili yazdıklarınıza ben de bir şeyler eklemek isterim. yarın kontrolüm var ve 37 haftalık raporumu alacağım. dün eşimin ayağı için gitmiştik hastaneye o zaman odaları falan ziyaret etme şansımız oldu. benim gideceğim hastane de özel hastane. odaları fena değil. hepsi tek kişilik, refakatçi kanepesi ve banyo wc var. ayrıca iki tane de özel odası var. onun fiyatı normal paket fiyata + 70 lira imiş. ben normal doğum düşünüyorum. normal doğum 1500 lira dediler. bunun içinde yatak, refakatçi, bebeğin ilk muayenesi, ilk aşısı, zeka testi, kalça usg si de varmış. yenidoğan yoğun bakım ünitesi de yeni açıldı hastaneye. tabi burda okudukça sormayı unuttuğum şeyler olduğunu görüyorum. :)
daha önceki konularınız arasında yazmışsınız ama ben yine de birşey soracağım sizlere. her şeyimiz hazır hastane çantamız vs. bir tek biberon ve emzik almadık daha.. ne tavsiye edersiniz. benim ilk bebeğim..biraz araştırdım ama alanlar varsa sizlerin de fikrini almak isterim. teşekkürler şimdiden..:)

kızlar facee rumuz yazmayanlar var belfü, ceyz, hepberaber nerdesiniz ??

Isılayım benm face yok cnm malesef. Salı izne çıktım evde ufacık bir ıpad var yazarken çok zor sohbetleri okuyabiligorum sadece.bu arada doruk bebek hoşgeldin.merakla detayları bekliyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…