Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
Devlet hastaneleri cokmu kotu kizlar ya cok paralardan soz edionuz hem o kadar muayne parasi vrrdiniz hemde simdi dogum parasi. Elbete her isin basi saglikta ne bileyim acikcasi turkiyede dogum yapmaktan korktum.

ışılaycığım kanuni eğ.ar.hastanesi için yazdıkların için teşekkürler bu söylediklerin de çok önemli ne yapacağımı şaşırdım

Kızlar bakın doktor seçme şansım olsaydı ben çok çok ucuza doğum yapardım ama hatırlayanlar olur benim bebeğim tüp ve şu ana kadar 15 bini geçti hastane ıvır zıvır 22 bine patlayacak ama durumum istisna riske atamıyorum başından beri profa gidiyorum ahh ben bilsem Rabbim birkerede nasip edecek özel sigorta yaptırmazmıydım 2 bin tl verip ama bu iş için 5 yıllık işimi bıraktım herşeyden vazgeçtim herşeyin başı sağlık Rabbim ol dedi oldu yani hiç üzülmeyin sağlık için verdiğiniz paralara şimdi ben cerrapaşada bedava yapabilirim doğumu doktor 2500 alacak o hariç ama bu kadar kuyruğuna gelmişim varsın hastaneyede verelim diyorum helede kanunide kadınları doğuma ağlayarak götürdüklerine şahit olduktan sonra ama şunusöyleyim kanunideki genel cerrah gündüz kadındı yüzüne bile bakmadan hasta bakıyor onada sinirlendim ağladım ama bir kardiyolog + 2 dahiliyeci gördüm erkekti çokiyilerdi ne çekiyorsak hemcinslerimizden çekiyoruz beni ağlatan doktorda acildeki kadındı.

Öyküm senin yerinde olsam ne yapardım biliyormusun? Bizim buraya yakın Batı Bahat Hospital var hastanenin başhekimi aynı zamanda sahibi kadındoğumcusu var adı Reşat Bahat'ki ben böyle bal bir doktor görmedim o kadar ilgili hoş orda hepsi ilgili Ali Çelik var başkalarıda var çok tatlılar beni hep Reşat Bahat gördü çok varoş semtlerden gidenler olduğu için belki eşimle bana sanki çok tatlı davranırdı aa sizle komşuyuz yakınız falan. Mesela ilk o doktora eşimle gittik ve dedikki biz 6 ay sonra bebek düşünüyoruz ne önerirsiniz adam dediki sizin gibiler varmı? yaa çok gülmüştük. Neyse mantıklı tahlillerimden sonra rahim filmi ve alttan muayene bile etmeden tüp bebek teşhisi kondu nitekim profumda doğru teşhis dedi ancak alttan neden muayene etmedi diye şaşırdı.

Gelelim sana tavsiyeme Reşat Bahat'a git bana hak vereceksin hala aklımm onda acil durum olsada omu doğurtsa derim :) 5-6 bin tl cebe kalacak çünkü şaka biyana normal doğum 550 sezeryan 780 tl hastanede güzel muayene 35 TL mis gibi 1000 tlye doğur derim ben olsam öyle yapardım kanuniden hüngür hüngür ağlayarak çıktım herşeyi yere çarptım batıbahatta ali çelik acilde bana baktı 100 tl verdim serumdu tahlildi ama psikolijimi düzeltti o nasıl güzel muayene ya rabbim paran yoksa yaşama diyorlar yaa Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

Son düzenleme:
Aşağı yukarı özel hastaneler bu fiyat demekki tabi acıbadem florance nightingale amerikan hariç oralar lufleenin de dediği gibi 10000 falan.
Medikalparkta doğum yapacak varmı orası nasıl acaba

Canım medical parkta yanılmıyorsam 3500 civarı sgk sormuştum doktorumun oraylada anlaşması vardı iptal etmiş.

Kuzum fenaymış gerçekten.
Pekı kontrol süresi felan yok mu bu doktorun en azından her hafta ücret almasa

canım şimdi ilk başlarda sormuştum hemşireye 10 gün demişti en kısa 15 gün gittim ben genede pek güvenemiyorum. Şimdi merak ediyorum bugün bakalım ne olacak 10 gün yada haftaya derse para alınmaz herhalde sonraki haftaya derse gene onda alınacak sonra şu 2 güne falan düşecek ya ben ondan korkuyorum doktorum paraya tamah etmeyen bir insan ama onun karşısında birşey sormaya çekiniyoruz mesela muhasebecisi ameliyat parasını nakit istemişti biz Allahtan doktora sormuştuk kredi kartı diye sorun değil demişti muhasebeyle halledin diyor ama doktora söylemesek muhasebeci kız gıcık şimdi gene nakit isteyecek ben gene uyuzluğuna kredi kartı vericem
hayır nerde görülmüş yaa sanki bana indirim yapıyor nakite 2500 ün nakit istendiği hangi devirdeyiz.

Buarada doktorum 3500 müş doğum parasıda sağolsun bize çok masraf yaptık diye indirim yapmış biz ikiletmiyoruz çünkü doğru söylüyordur paraya doymuş adam artık kendide diyor. Ama bir sistem var işte o ilerliyor.

Kızlar hayır olsun rüyamda termesos girdi :) hamur falan kızartıyoruz anlamıda güzel hamile kadının doğum yapıp rahatlaması mal, bereket gibi..

termessos ant.da o bahsettiğin diğer hastane hangisiydi? An-deva olmasın lütfeeen

ayyy.. evet.. medstar olmuş ya onlar.. andeva topçular işte...

ama andeva yıldız yani medstar yıldız 1.sınıf özel hastane ünvanını almış.kaç arkadaşım orada doğum yaptı.
uncalıdaki de fena değil. geçen sene bu zamanlar arkadaşım sezeryan oldu , 600 tl , 2 gece , heeeerşey dahil ,özel tek kişilik odalar felan..
andeva yıldız da aynı şekilde
andeva topçulardan aldığımız fiyat : 750 normal doğum 1 gece kalmalı , 900 tl sezeryan 2 gece kalmalı , epidural fiyatı 300 tl haricen eklemeli , tek kişilik oda , bebekle ilgili bir-iki test felan.. ama diğer testler vs. ücretli imiş.

özel hastahane deyip geçmiyoruz sakın kızlar, onlar da otel sınıflandırılması gibi yıldıza tabi tutuluyor. 1. sınıf, 2. sınıf , 3. sınıf.. kimi özel hastane sıfatındaki kurumlar var ki bizim buranın sağlık ocağı beşşşş basar onlara.. iyi araştırmak lazım.

Kızlar hayır olsun rüyamda termesos girdi :) hamur falan kızartıyoruz anlamıda güzel hamile kadının doğum yapıp rahatlaması mal, bereket gibi..
hayırlara gelsin inşaallahh .. kaç gündür de arabamızı ishal kuşlar pert etmiş halde =)) hem de kapalı garajjjj !!! şok içindeyiz, dün kociş dedi ki napalım talih oyunu mu oynayalım bişi yapalım =))) gellsiinnnnn paralaaarrrrrrrrrrrrrr

yada doğumdur demi.. şimdi kontrole gittiğimizde hemen alıvermesinler bizi sezeryana ?!

Devlet hastaneleri cokmu kotu kizlar ya cok paralardan soz edionuz hem o kadar muayne parasi vrrdiniz hemde simdi dogum parasi. Elbete her isin basi saglikta ne bileyim acikcasi turkiyede dogum yapmaktan korktum.

bazı şehirlerde kötü sanırım. ama buranın araştırma eğitim hastahanesi harika ! üniversite hastahanesi de süper.. haberlerde çıkar zaten sık sık.. bir tek eski sigorta hastahanesini pek gözüm tutmaz..

belki de turizm kenti olduğumuz için iyiler..bilmiyorum ki..

edda dan da haber çıkmadı.. öööyle onun gelmesini bekliyorum.............

Günaydın millettt
nasılsınız, umarım herkes iyidir..
ben bir haftadır burun tıkanıklığı ile savaşıyorum.Sinüzitim var nasıl boşaltıcam bu sinüsleri yardımmmmm edin.
birde 2 -3 gündür acaip bişiler oluyor sanki içerden biri iğne batırıyor vajinama normalmidir acaba?

bende antalyadayım ve başıma ne geldiyse antalya medstar hastanesinden geldi hertürlü işlemi yaptırdım tüm testleri üst düzey ultrasyon ve ordaki doktor hamile olduğunu sakladı ve doğum iznine ayrılıp bizi yarıyolda bıraktı gittiğim başka dr çocukta yarık dudak damak olduğu söylendi aminosentez yapıldı hiçbirini orda görmediler iyiyi dediler hayatımda bi daha o hastaneye gitmem

Güzel görünüyorlar netten baktım şimdi hastaneye gelenlere dağıtmak için alabilirim bende.nettende sipariş alıyorlar sanırım.

Günaydın kızlar,
Sonunda cuma :)
NAsılsınız bakalım , bugün doktora gidecek arkadaşlar var.
Haberlerinizi merakla bekliyorumm.
Işılayım güzel haberler getir bize

Doğru söylüyorsun kuzum artık yolun sonuna geldik.Kuzular sağlıklı olsunlarda para pul hallolur , Çözümsüz dert olmasın yeter

Termososum gözlerimiz üzerinde :)

Günaydın kızlar nasılsınız?

Cuma gunu olmasından dolayı biz çok mutluyuzDD

aynen mehtapçım :)

Bende de oluyor canım, yalancı sancının etkisidir diye düşünüyorum.

Ben hamileliğim başında tatildeyken meditalya ya gitmiştim ve çok memnun kalmıştım.Erkek bi doktordu ve rakamlarda çok uygundu aklında olsun

verdiğin bilgiler için çok teşekkürler ışılay batı bahatı ben de duymuştum ama yerini bilmiyorum ben yenibosnadayım.bir de bu hastanenin bebek yoğun bakım ünitesi var mıdır acaba?ayrıca ben nerdeyse doğum yapacak zamana gelmişim şimdi gitsem olur mu ki?

Şu devlet hastaneleri ile ilgili bişi söylemem lazım. Benim eşim bundan 4 sene önce ne yazık ki Göztepe SSK'da bir apandisit ameliyatı olmuştu. Allahım o ne rezillik o ne ızdıraptı.. Bir kere fiziki koşulları gerçekten leş, sonra hemşiresi de doktoru da sana insan değilmişsin gibi davranıyor. Çünkü o kadar fazla cahil insanla karşılaşıyorlarki artık adam herkesi öyle değerlendiriyor, yüzüne bakmıyor. Benim eşim orda hastane mikrobu kaptı, laparoskopik yapılabilecek bir apandisit ameliyatı açık yapıldığı için. Sonrası ayrı işkence. Ama o zaman maddi koşullar onu gerektirdi öyle yaptık mecburen. Allah kimseyi düşürmesin. Eşim 6 kişilik bir odada kalıyordu, karşımızda bir adamcağız gırtlaktan karna kadar kesmişler akciğer operasyonu geçirmiş, sabah doktorlar vizite çıkıyorlar ya, hemşire diyorki bu adamın üstünü giydirin. Herkes mal mal bakıyor birbirine adamın hali ortada. Neymiş efendim başhekim kafadan kontakmış çıplak hasta görmek istemiomuş. Allahımmmmm çıldırıcaktım neyse. Kadın doğum tecrübem yok devlette ama güvenemem yani bu yaşadıklarımdan sonra.
Bir de bu hafta Ayşe Arman'ı okuyanınız yok mu acaba? Devlet hastanelerinde nasıl koşullar olduğu o yazılarda danlatılıyor. 10 haftanın altına narkozsuz kürtaj yapıldığı gibi bir gerçek var devlet hastanelerinde. Amaç zamandan ve malzemeden kazanmak. Kürtaj bambaşka bir konu belki ama bence bu bakış açısı devletin kadına, doğuma ve bu süreçte yaşanan duygusal değişimlere karşı aldığı tavrı da net gösteriyor.
Maddiyat çok çok önemli tbiki ama B sınıfı olarak tabir edilen özel hastaneler var, tüm branşlarda SGK anlaşması olan. Bence bu kurumlar annenin psikolojisi için de daha uygun.

Devlette daha evvel tecrübem oldu ne yazık ki.Zeynep kamil misal birkere muatap doktor bulamıyorsunuz, karşınıza asistan çıkıyor.Size soruları sıralıyor, her işlem için ayrı odaya yönlendiriyor.Misal ultrasona girmiştim, operatör kadını boğasınız gelir nasıl bir muamele yapıyor anlatamam.Tek açıklama yok, kendi bakıyor sana emirler yağdırıyor.Eli sakat bi kadın vardı sana şurdan çek dedim elini diye sinirlendi kadın elim sakat dedi ama sallamadı bile.Cihazlar ayrı bi olay zaten.Detaylıya gireyim gereksiz özele para vermeyeyim dedim.Gün verdiler ve bir de kağıt.Üzerinde yazanlar ise traji komikti.Banyo yapıp gidilmesi gerektiği,cinsiyet sorulmaması gerektiği,temiz çamaşır giyilmesi gerektiği ve etek giyilmesi gerektiği vb :)
Bir daha da uğramam zeynep kamile.Allah kimseyi düşürmesin diyorum.
Gerçekten çok cahil insanlarla karşılasıyorlar belki ama gene de çok kötü davranışları.Allah düşürmesin valla.

canım bayıldım balonlarına çok güzeller.KEndinmi yaptın.

Yok canım.Bostancı vapur iskelesini maltepe yönüne doğru az geçince akşamları bi kamyonun içinde satıyorlar.35tl di yanlış hatırlamıyorsam.Renk renk

günaydın kızlar..Bugün son iş günüm kuzucuklarımdan ayrılmak beni çok üzüyor..Bugün havada kasvetli içim çok buruk anlayacağınız..Bugün rüyamda yumurta gördüm bembeyaz tabirlere baktım evlat diyor doğuma az kaldı sanırım
Bizden haberler böyle okula hazırlanacağım..Şu an selalar okunuyor Allah'ım şu selalar hürmetine bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin...Hüznü,kederi ve kötülükleri evlatlarımızdan ve bizden uzak tutsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…