Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229

Maaşallah oğluna. Çok güzel büyümüş maaşallah. Ne yedin canım yaa, benim 1 haftada 200 gr almış sadece. Dün 3200 gr dı. 28'ine kadar 3500 gr olsun istiyorum ama zor gibi. Sancılar bende de çıktı. Aynı şekilde iğneler batıyor. Bana kafası kanaldan uzak, yukarıda dedi doktor. Seni muayene etmedi mi tekrar alttan? Aslında ben nasılsa sezeryan istiyorum bakmasak dedim ama açılma falan var mı bi bakalım dedi. İnşallah bekler gününü bebişlerimiz.

Canım hayırlısıyla kavuşursun yavruna inşallah mutlu olmalısın artık 39. haftadasın zaten sağlıkla gelicek bebiş inşallah sen içini ferah tut canım

Maşallah bebişine ama bir bebek 650 gr 1 haftada nasıl alır yanlış ölçmüştür belki geçen hafta daha fazlaydı canım inşallah bizimde büyür canım inşallah gönlüne göre olur canım.

Artık 2 elin parmaklarını geçmiyor şafaklarımız kızlar sırayla sağlık haberleri verelim inşallah :)

Canım benim inşallah güzel haberlerini alıcaz, hiç üzme kendini.Kuzun da sen de sağlıklı ol da normal ya da sezeryan farketmez. Dualarımız seninle...

ya kizlar bu drlari cok mu aradiniz ya ben denk gelsem feci azarlardim o cvp vermedikce sorardim da sorardim bi sayfa soru listesi hazirlardim. her meslekte isini iyi yapmayanlar olur ama doktorlukta olamaz ya size oyle davranamaz ne ahlar aliyordur o. o yuzden bezgin bitkin mutsuz isterse dunyanin parasini kazansin. siz zaten gelmissiniz sona dogum konusu kimsenin garanti degil en iyi hast de en iyi dr da da olsaniz Allah sikinti yasatacaksa yasiyorsunuz. en kral hastahanelere dunyanin parasini doken arkadaslarim var ne sikintilarla bogustular. Rabbim insallah hepimize dertsiz tasasiz sikintisiz kolay dogumlar nasib eder. saglikli mutlu gazsiz :) bebeklerimizi aliriz kucagimiza. sizler sancilardan muaynelerden tarihlerden bahsettikce ben geriliyorum. bende sezeryan icin 14 subat tarihine gun aldim yani drla karar verdik tabi. ya bide once gelirse diye uykularim kaciyor. ruyalarimda hep dogum yapiyoru sezeryana alicaklar yok diyorlar dogum baslamis sen normal yapacaksin o kabusum olan catala oturtuyorlar doguracam diye sonra dr diyorki sen beceremedin normal doguramayacaksin tekrar sezeryana aliyorlar ben uyusmamisim bagiriyorum sakin kesmeyin diye bide endonezce bagiriyorum :)))) gulermisin aglarmisin yaaaa bak heyecan yaptim yine ve tekrar sezeryana karar verdim :) hayirlisiyla annem geldikten sonra sakin sakin hastahaneye gidip soruznuz bi sezeryan dogum istiyorum ins nasib olur. bu arada normal dogum icin bekleyenler Allah yardimciniz olsun pirinc tanesi kadar cesaretim olsa normal dogum yapmayi o ani tecrubeyi yasamayi isterdim ama yok iste naparsin :))

valla canım alttan bana hiç bakmadı
ben de sesimi çıkarmadım
gelirse de artık apartopar gideceğiz
valla canım 2 büyük bardak ballı süt,her akşam bir kase yoğurt(bunu yapmıyordum),her akşam 2 kivi ve birkaç gün de bir çorba kaşığı keçiboynuzu pekmezi yedim
tabi ki hata payı olabilir dedi
ben zaten 3ü biraz geçsin razıyım 3500-4000lerde gözüm yok

valla canım inan ben de şok oldum
hattta doktor geçen hafta 2800 müydü dedi ben de 2746 dedim
görüntü olarakta baya büyümüş dedi
ama hata payı olabilir tabi dedi
inan ben de şok oldum

benim sancılarım o kadar yüksek değildi ama hafif bir açılma olmuş. normal doğum benim inşallah.. tabii son anda bir sorun çıkmazsa.. aynı sancılar bende de var. ama çok değil. ama yine de doktorum tetikte ol dedi. bakalım hayırlısı artık. son günlere geldik geri sayım başladı. hayırlısı ile kavuşalım miniklerimize hepimiz...

bu arada bugün benim açıklığa da baktı ve 1 cm dedi silinme %40 dedi onun ne olduğunu bilmiyorum

bebeğim de iyice inmiş zaten dün okuldan gelnce kapıyı açar açmaz kızım farketti kardeşim küçülmüş mü dedi sonra da aşağı inmiş iyice dedi 1-2 gün önce sabah da tuvalete git bi bak suyun gelmiş mi demişti:))

ay çok güldüm tatlı kızına
maşallah akıllı bıdığa
bir şey daha soracağım bu açılma dikey doğrultuda mı yatay doğrultuda mı oluyor
:26::26:
gülmeyin ha cahillik işte

endonezceeee
o cesaret bende de yok canım yalnız değilsin merak etme

Sabah aclik sekerim yuksek nasil.dusurcem yaaa. Gece cikolata yiyip yatiyorum sabah 89 cikio yemeden yatiyorum 102 bu ne yaman celiski ya. Yesem dert yemesem dert ya. Bu gidisle sabahlari insulin vercek doktor.

102 açlık için sınır, çok kötü değil. ama çikolata yersen şekerin hızlı yükselir ve sonra şeker düşürücü hormon yüksek şekeri düşürmek için harekete geçer ve biraz sert bir düşüş yapar. tatlı gıda normalden fazla yükselttiği için ve senin metabolizman bunu tolere edemediği için yükselen şekeri düşürmek için çok daha fazla insülin salgılanır, bu da ani düşüşler yapabilir. bu yüzden şekeri yüksek çıkanlarda düşük çıkanlarda şekerli gıdalardan uzak durmalıdırlar. aynı diyet uygulanır ve aynı ilaçlar kullanılır bunun için. benim ilk bebekten sonra şekerim düşmeye başladı, hem şeker ilacı kullandım hem de şeker hastası gibi diyet yaptım. (ilk bebekten önce şekerle ilgili hiç sıkıntım yoktu).aman dikaat edin de benim gibi sonraya kalmasın. şeker metabolizması gebelikte bozuluyorsa sonra da şeker hastalığına eğilim artıyor maalesef.

benim de karnımda 1-2 gündür orta hatta ama aşağıda bir acı var. aynı mı acaba? hergün farklı bir ağrı acı batma oluyor yawww anlamadım bu işi. ilk bebekte hiçbirşey yaşamamışım ben:))

çok alemsin yaaa, güldürdün valla beni

ay çok güldüm tatlı kızına
maşallah akıllı bıdığa
bir şey daha soracağım bu açılma dikey doğrultuda mı yatay doğrultuda mı oluyor
:26::26:
gülmeyin ha cahillik işte

canım büyük kızım 13,5 yaşında ve maaşallah herşeye aklı eriyor :)

açılma yatay canım,doktor elini sokuyor ve parmaklarıyla tahmini olarak ölçüyor açıklığı doğum yaklaşınca sancı çekerken de yapılıyor bu asıl o gerçekten çok acı veriyor gözünüzü korkutmak için değil hazırlıklı olmanız için söylüyorum ama zaten çoğunuz sezaryen düşünüyorsunuz anladığım kadarıyla ben de sezaryen zorunda kalırsam diye korkuyorum hele bir de suni sancı verirler ona rağmen sezaryen olursa çok fena suni sancıya da zor diyorlar inşallah gerekmez

okyanus suyu, ama tıkanmasa da sık sık kullanılacak. günde 6-7 kez kullanılabiliyor. kortikosteroidli olanları kullanma demişti benim dr.um. okyanus suyu bende hiç işe yaramazdı eskiden ama tek çare o olunca sık sık kullanınca işe yaradı. tam tıkanmadan kullanmak lazım düzenli şekilde.geçmiş olsun.

maşalah ben daha küçük sanıyordum genç kızmış meğersem
valla saygım sonsuz size yanı nırmal isteyenlere inşallah kendi sancınla doğum nasip olur
suni sancı evet gerçek sancıdan daha zormuş
umarım gerek kalmaz

benim de karnımda 1-2 gündür orta hatta ama aşağıda bir acı var. aynı mı acaba? hergün farklı bir ağrı acı batma oluyor yawww anlamadım bu işi. ilk bebekte hiçbirşey yaşamamışım ben:))

al benden de o kadar
ilk kızımda çok rahattım hamileyken hamile gibi bile değildim üstelik çalışıyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…