kızlar biz geldik
günümüzü aldık
ALlahın izniyle erken gelmeye kalkmazsa 25ocak saat öğlen 12 de miniğim bizimle olacak
oğlum 49.14 cm ve 3400gr olmuş
tam bir hafta önce 2746 gr dı valla nasıl da büyümüş paşam[
nst de düzensiz sancılar çıktı
99 ları bulduğu oldu:18::18:
aşağıya iğneler çok batıyor fena :18::18:
umarım gününü bekler oğlum/FONT]
merhaba arkadaşlar bu sabah kontrolümüz vardı suyum alt seviyeye inmiş pazartesiye yatış verdi doktor,eğer sancın gelmezse suni sancı veririz normal olursa normal olmazsa sezaryene alırız dedi suyun azalması önemli bir sorunmuş,bebek kakasını yapabilir,kordon dolanabilir falan dediçok canımız sıkıldı nst ye girdim sancı bir defa 57 ye çıktı onun dışında normaldi eşime kalsa hemen bugün yatmamı istedi ama bu gittiğim doktor da baştan beri gittiğim doktorum da haftabaşı yat daha iyi dedi.toplamda 5 kilo ancak adığım için doktor yağ yok,su yok karnındakilerin hepsi bebek dedi.şekerden dolayı yaptığım diyetin kalorisini çok düşük buldu (1800 kal) 28.haftada falan 1800-2000 kaloriyle başlar gebelik ilerledikçe kaloriyi artırırız dedi diyetisyeninize siz de sorun diyetinizin kaç kalorilik olduğunu ben üstelik diyetteki ekmek miktarının hepsini yiyemiyorum da,beyaz ekmek olsa çok yeniyor da esmer ekmekleri fazla yiyemiyorum.
neyse,anlayacağınız ben pazartesi sabah erkenden yatıyorum hastaneye dua edin bebişim ve benim için teyzeleri
kızlar biz geldik
günümüzü aldık
ALlahın izniyle erken gelmeye kalkmazsa 25ocak saat öğlen 12 de miniğim bizimle olacak
oğlum 49.14 cm ve 3400gr olmuş
tam bir hafta önce 2746 gr dı valla nasıl da büyümüş paşam[
nst de düzensiz sancılar çıktı
99 ları bulduğu oldu:18::18:
aşağıya iğneler çok batıyor fena :18::18:
umarım gününü bekler oğlum/FONT]
Artık sona yaklaştık. Benim de dün kontrolüm vardı. nst'de sancılarım çıktı, arada 60-80 ve hatta 100'ü bile gösterdi. Sancıları görünce doktor açılma var mı bakalım dedi. Beklerken kalbim duracaktı. Vajinal muayene yaptı doktor sonra, açılma yokmuş. Bebişimin kafası da yukarıdaymış daha kanaldan. Daha önce 28 ocak demişti zaten sezeryan tarihini. 28'ini bekler gelmeye niyeti yok daha dedi. Ama arada sancılarım çok artıyor. Aynı adet sancısı gibi, belim ve kasıklarım çok ağrıyor. Salı günü tekrar gidip anestezi uzmanıyla görüşeceğiz, tahlillerim yapılacak ve 28 ocakta da ki oğlum gelmeye karar vermezse o zamana kadar sezeryan olacak. Artık 9 dan geri saymaya başladık. Çok heyecanlanıyorum. Dediğin gibi Allah hepimize kolay, sağlıklı doğumlar nasip etsin.
merhaba arkadaşlar bu sabah kontrolümüz vardı suyum alt seviyeye inmiş pazartesiye yatış verdi doktor,eğer sancın gelmezse suni sancı veririz normal olursa normal olmazsa sezaryene alırız dedi suyun azalması önemli bir sorunmuş,bebek kakasını yapabilir,kordon dolanabilir falan dediçok canımız sıkıldı nst ye girdim sancı bir defa 57 ye çıktı onun dışında normaldi eşime kalsa hemen bugün yatmamı istedi ama bu gittiğim doktor da baştan beri gittiğim doktorum da haftabaşı yat daha iyi dedi.toplamda 5 kilo ancak adığım için doktor yağ yok,su yok karnındakilerin hepsi bebek dedi.şekerden dolayı yaptığım diyetin kalorisini çok düşük buldu (1800 kal) 28.haftada falan 1800-2000 kaloriyle başlar gebelik ilerledikçe kaloriyi artırırız dedi diyetisyeninize siz de sorun diyetinizin kaç kalorilik olduğunu ben üstelik diyetteki ekmek miktarının hepsini yiyemiyorum da,beyaz ekmek olsa çok yeniyor da esmer ekmekleri fazla yiyemiyorum.
neyse,anlayacağınız ben pazartesi sabah erkenden yatıyorum hastaneye dua edin bebişim ve benim için teyzeleri
valla canım alttan bana hiç bakmadıMaaşallah oğluna. Çok güzel büyümüş maaşallah. Ne yedin canım yaa, benim 1 haftada 200 gr almış sadece. Dün 3200 gr dı. 28'ine kadar 3500 gr olsun istiyorum ama zor gibi. Sancılar bende de çıktı. Aynı şekilde iğneler batıyor. Bana kafası kanaldan uzak, yukarıda dedi doktor. Seni muayene etmedi mi tekrar alttan? Aslında ben nasılsa sezeryan istiyorum bakmasak dedim ama açılma falan var mı bi bakalım dedi. İnşallah bekler gününü bebişlerimiz.
Canım hayırlısıyla kavuşursun yavruna inşallah mutlu olmalısın artık 39. haftadasın zaten sağlıkla gelicek bebiş inşallah sen içini ferah tut canım
Maşallah bebişine ama bir bebek 650 gr 1 haftada nasıl alır yanlış ölçmüştür belki geçen hafta daha fazlaydı canım inşallah bizimde büyür canım inşallah gönlüne göre olur canım.
Artık 2 elin parmaklarını geçmiyor şafaklarımız kızlar sırayla sağlık haberleri verelim inşallah :)
Artık sona yaklaştık. Benim de dün kontrolüm vardı. nst'de sancılarım çıktı, arada 60-80 ve hatta 100'ü bile gösterdi. Sancıları görünce doktor açılma var mı bakalım dedi. Beklerken kalbim duracaktı. Vajinal muayene yaptı doktor sonra, açılma yokmuş. Bebişimin kafası da yukarıdaymış daha kanaldan. Daha önce 28 ocak demişti zaten sezeryan tarihini. 28'ini bekler gelmeye niyeti yok daha dedi. Ama arada sancılarım çok artıyor. Aynı adet sancısı gibi, belim ve kasıklarım çok ağrıyor. Salı günü tekrar gidip anestezi uzmanıyla görüşeceğiz, tahlillerim yapılacak ve 28 ocakta da ki oğlum gelmeye karar vermezse o zamana kadar sezeryan olacak. Artık 9 dan geri saymaya başladık. Çok heyecanlanıyorum. Dediğin gibi Allah hepimize kolay, sağlıklı doğumlar nasip etsin.
neyse,anlayacağınız ben pazartesi sabah erkenden yatıyorum hastaneye dua edin bebişim ve benim için teyzeleri[/QUOcanım sağlıkla alın bebeğinizi kucağınıza
yalnız bir şey soracağım su azalması demiş ya
senden su geldi mi,gelmediyse bu su nereye gidiyor?TE]
aman canım dikkat edin
benım sıpa da dayanmış aşağıya nasıl batıyor anlatamam
tetikte olalım
canım benım minik tam 1 hafta önce 2746 gr dı bu hafta 3413 gr olmuş
süt yoğurt ve kiviyi arttırdım bu hafta
bir de tam 1 hafta değil ama keçiboynuzu pekmezi tükettim bir çorba kaşığı
merhaba arkadaşlar.geçmişi okudum biraz bebişlerimiz iyi maşallah.benim meleğim hala küvezde.bugün 46.günümüz.çok şükür durumu iyi.haftaya belki alırız.ben de sizin gibi gün sayıyor olacaktım.ama hayırlısı olsun.en erkenci benim sabırsız kızım oldu.bir de arkadaşlar park yatak aldınız mı?memnun musunuz?ben de alayım artık diyorum.kızım erken gelince hazırlık yapmaya bile korktum.dualarım sizinle.siz de unutmayın beni....Rabbim hepinizi bir avazda kurtarsın inş...[/QUOTEcanım bebeğin sağ salim gelecek evinize hiç merak etme]
yok canım su gelmedi,su gelse zaten hemen giderdik su niye azaldı ben de anlamadım insülin kullanıyorum acaba onun bir etkisi oldu mu bilmiyoruz
ohh maşallah size bayanlarkıs desene bi angelina jolieeee geliooooo
neyse,anlayacağınız ben pazartesi sabah erkenden yatıyorum hastaneye dua edin bebişim ve benim için teyzeleri[/QUOcanım sağlıkla alın bebeğinizi kucağınıza
yalnız bir şey soracağım su azalması demiş ya
senden su geldi mi,gelmediyse bu su nereye gidiyor?TE]
aman canım dikkat edin
benım sıpa da dayanmış aşağıya nasıl batıyor anlatamam
tetikte olalım
canım benım minik tam 1 hafta önce 2746 gr dı bu hafta 3413 gr olmuş
süt yoğurt ve kiviyi arttırdım bu hafta
bir de tam 1 hafta değil ama keçiboynuzu pekmezi tükettim bir çorba kaşığı
yok canım su gelmedi,su gelse zaten hemen giderdik su niye azaldı ben de anlamadım insülin kullanıyorum acaba onun bir etkisi oldu mu bilmiyoruz
çok ilginç yaa bu sular nereye gidiyor acaba buharlaşmıyor ya:26:
sen normal istiyordun bir avazda kurtul inşallah
bu arada bugün benim açıklığa da baktı ve 1 cm dedi silinme %40 dedi onun ne olduğunu bilmiyorum
bebeğim de iyice inmiş zaten dün okuldan gelnce kapıyı açar açmaz kızım farketti kardeşim küçülmüş mü dedi sonra da aşağı inmiş iyice dedi 1-2 gün önce sabah da tuvalete git bi bak suyun gelmiş mi demişti:))
ya kizlar bu drlari cok mu aradiniz ya ben denk gelsem feci azarlardim o cvp vermedikce sorardim da sorardim bi sayfa soru listesi hazirlardim. her meslekte isini iyi yapmayanlar olur ama doktorlukta olamaz ya size oyle davranamaz ne ahlar aliyordur o. o yuzden bezgin bitkin mutsuz isterse dunyanin parasini kazansin. siz zaten gelmissiniz sona dogum konusu kimsenin garanti degil en iyi hast de en iyi dr da da olsaniz Allah sikinti yasatacaksa yasiyorsunuz. en kral hastahanelere dunyanin parasini doken arkadaslarim var ne sikintilarla bogustular. Rabbim insallah hepimize dertsiz tasasiz sikintisiz kolay dogumlar nasib eder. saglikli mutlu gazsiz :) bebeklerimizi aliriz kucagimiza. sizler sancilardan muaynelerden tarihlerden bahsettikce ben geriliyorum. bende sezeryan icin 14 subat tarihine gun aldim yani drla karar verdik tabi. ya bide once gelirse diye uykularim kaciyor. ruyalarimda hep dogum yapiyoru sezeryana alicaklar yok diyorlar dogum baslamis sen normal yapacaksin o kabusum olan catala oturtuyorlar doguracam diye sonra dr diyorki sen beceremedin normal doguramayacaksin tekrar sezeryana aliyorlar ben uyusmamisim bagiriyorum sakin kesmeyin diye bide endonezce bagiriyorum :)))) gulermisin aglarmisin yaaaa bak heyecan yaptim yine ve tekrar sezeryana karar verdim :) hayirlisiyla annem geldikten sonra sakin sakin hastahaneye gidip soruznuz bi sezeryan dogum istiyorum ins nasib olur. bu arada normal dogum icin bekleyenler Allah yardimciniz olsun pirinc tanesi kadar cesaretim olsa normal dogum yapmayi o ani tecrubeyi yasamayi isterdim ama yok iste naparsin :))
Sabah aclik sekerim yuksek nasil.dusurcem yaaa. Gece cikolata yiyip yatiyorum sabah 89 cikio yemeden yatiyorum 102 bu ne yaman celiski ya. Yesem dert yemesem dert ya. Bu gidisle sabahlari insulin vercek doktor.
Öncelikle tüm Şubat ayında doğum bekleyen hamile anne adaylarına ve bebişlerine sağlık diliyorum :)Bugün 39. haftaya girdim, doktorum regl tarihine göre 1 şubat tarihini söyledi.
Bakalım hayırlısı bekliyorum heyecanla .Ama birkaç gündür ağrım var ve göbek çevremde acı, sanki yanık acısı gibi. Dün NTS ve kontrolüm vardı,doktorum normal dedi bebeğin baskısı ile damarlar ve deri yapar bu acıyı dedi. Benim gibi bu tür acı yaşayan varmı onu sormak istedim ve ne yapıyorsunuz varsa ?
kızlar p.tesi günkü kontrolüm yrına alındı sayemde
doktoru aradım bel ağrısı ve iğne batmalarını söyledim bunlar çağırması için yeterli olmaz diye bir de makatta hafif ağrı oluyor dedim
o da sabah on on buçuk gibi gel dedi
çok alemsin yaaa, güldürdün valla beni
ay çok güldüm tatlı kızına
maşallah akıllı bıdığa
bir şey daha soracağım bu açılma dikey doğrultuda mı yatay doğrultuda mı oluyor
:26::26:
gülmeyin ha cahillik işte
maşallah bebekler büyüyor resimler ne güzeller yüzleri görünüyor :))rahatsızlıkları ola arkadaşlar allah şifa versin inşallah sonuna ciddi bir problem olmadan gider herşey.
bir şey paylaşmak istiyorum arkdaşlar haftasonu bir arkadaş doğum yaptı dün görüştük hastaneden çıkmışlar bebek sarılık olmuş hastanedeler şimdi.bebek ilk doğduğu gün pek emmemiş doktor demiş o yüzden bebeğin kan şekeri düştü o yüzden sarılık oldu demiş bana da hastaneye giderken her ihtimale karşı yanında mama olsun dedi ben de sizlerle paylaşmak istedim aklınızın bir köşesinde olsun die.
bununla beraber bişey sormak istiyorum bir haftadır sürekli burnum tıkanıyor geceleri uyuyamıyorum ne yerken ne içerken keyif alamıyorum bir öneriniz var mı???
canım büyük kızım 13,5 yaşında ve maaşallah herşeye aklı eriyor :)
açılma yatay canım,doktor elini sokuyor ve parmaklarıyla tahmini olarak ölçüyor açıklığı doğum yaklaşınca sancı çekerken de yapılıyor bu asıl o gerçekten çok acı veriyor gözünüzü korkutmak için değil hazırlıklı olmanız için söylüyorum ama zaten çoğunuz sezaryen düşünüyorsunuz anladığım kadarıyla ben de sezaryen zorunda kalırsam diye korkuyorum hele bir de suni sancı verirler ona rağmen sezaryen olursa çok fenasuni sancıya da zor diyorlar inşallah gerekmez
benim de karnımda 1-2 gündür orta hatta ama aşağıda bir acı var. aynı mı acaba? hergün farklı bir ağrı acı batma oluyor yawww anlamadım bu işi. ilk bebekte hiçbirşey yaşamamışım ben:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?