Valla nerdeyse butun parmaklari deniyorum :) napim o zaman gece yatmadan tatlimi yiyim :) doktor iki hafta once bakti degerlerime gun icinde.iyi ama aclik boyle devam.ederse sabahlari insulin kullanman gerekcek.dedi. bebek.suan icin normal insulinin acelesi yok ama iki hfta sonra da boyle devam ederse veririz demisti. Iki hafta.bitio.iste sali gunu kontrol var. Hayirlisi bakalim.ya sukur bebek.etkilenmedi bugune kadar sekerden.
slm kızlar. bugün yine ve yine acil yollarındaydım. sabah wcden çıkınca azcık suyum geldi gibi oldu, son bir kaç gündür yaşıyordum zaten bu durumu, azıcık bi su geliyordu, suyummu başka bişeymi emin olamıyordum, hemen eşimi aradım acile gittik. alttan muayene ettiler tabi hemen (nefret ediyorum!!!) açılma varmı diye, açılma yokmuş, sonra doktor geldi ultrasona baktı suyun gayet iyi, azalmamış dedi, sonra ben çatı muayenesi istedim, normal doğumu çok istediğimi söyledim. sonra çatıma baktı doktor, o anlar çok kötüydü... çatım biraz darmış, normal doğumun zor olduğunu sezeryan olacağını söyledi...ama sezeryan için sancılanmamı beklemeliymişim, belki sancı anında çatıda açılma, o bölgelerde yumuşama vs.. olabiliyormuş. hemde sancı çekmen sağlıklı sütün gelme açısından dedi... yani normal doğum olacak gibi sancılanmayı bekliycem sonra hastaneye gidicem, çatımda bi değişiklik yoksada sezeryan olucammm.. bu arada bebeğin biraz miyon dedi çok moralim bozuldu kızlar tam bir hafta önce muayenede 3,200 gr. kilosu demişti, şimdi acildeki ultrasonda 3000. gr çıktı... bende anlamadım yaa çocuğa kilo yapacak şeylerimi yemeliyim, yoksa normal mii böyle işte kızlar...
selam kızlar şey sorcam.. artık hepimizinn günü yaklaşıyor bebişlerimiz yoldadoktor kontrolleri ..yni son aylarda sık sık gidilir diye duyuyorum etraftan fakat benim doktor hala beni sık kontrollere cagırmıyor (gerci buzamana kadarda hiç cagırmadı ben kendim her ay gittim bebegim için)son aylara dogru düzelir diye umuyordum ama bizim doktorda tınn yok :26:en son kontrole 28 aralıkta gitdim analızler fln aldılar yolladılar o sırada benim doktor acelesi vardı doguma girecekti pek konuşamadık .dünde aradım yne acelesi vardı birki malum sorularımı sordum bide kontrole nezaman geleyim diye sordum şubat ayının 5de gel dedi:26:yani şimdi bu normal bi durummu ki .son aylarda sık kontrol yapılmalı degilmi anlayamadım .burda okuyorum arkadaşların yorumlarını fln hakkaten şaşırıyorum kafam karışıyor sizmi cok abartıyorsunun hamıleligi yoksa benmi cok hafife alıyorum diye.. bazılarınız hatda sezeryen günü bile almışınız ben daha doktorla hangi dogum şeklini kullanacagımızı bile konuşmadık.bi kk ne bakıyorum hamişlerin telaşını merakını dikkatini görüyorum bide kendime bakıyorum .kızlar bişeyler yapmalımıyım yoksa akarınamı bırakmalıyım :44:
slm kızlar,biz bugün muayeneye gittik oğluşumla.her hafta kilosu önden giden bebeğim bu hafta normale dönmüştü hatta babası bekledğinden düşük çıkınca kilosu hayalkırıklığı yaşadı.çünkü hep benim tombiş oğlum diye seviyo bebişi.
34+6daydık sata göre.kilosu 2500 boyu da 45cm
Bana öyle meyvesuları sütler yumurtalar yedirirken bebişin az kilo alması babasını endişelendirdi.Bu hafta çekeceğim var elinden,artık tüm meyveleri zorla yedirtir bana
kızlar bu hafta ben 3 haftada 1 kilo almışım yani kilo almam çok yavaşladı.çok mu az olmuş 3 haftada 500 gr bebiş için?Uff ya Luflee seni çok iyi anlıyorum şu an,bazen ne yaparsak yapalım bebiş çok kilo almıyor.Neyse sağlıklı olsunlar da inş aradaki farkı kapatırlar.
elnare seninki iyi gene benimki 30. haftadan sonra 37 de çağırdı.ben gene de gittim 34. haftada ayrı mesele. benimki çok ilgisiz öküzün biri ama.sözde özel hastane.
kızlar 36+6 yız bugün.doktora gittik. bu sefer hemşirenin de surat 5 karıştı.ya bende mi sıkıntı var.adamla muhabbet etmek için takla atıyoruz.bu sefer ablamda geldi gördü doktoru bu ne ya mıymıy mıy.ne dediği anlaşılmıyo.gülmüyo dedi.oğlum feci kilo almış yorum yapmıyo. 20 gün önce 2134 gr olduğunu söylemişti, bu gün de 3370 gr dedi. doktor bey fazla almamışmı normalmi bu kadar alması diyorum. e normal tabi bu haftalarda ortalama 150-250 gr arası alır bebekler dedi.adam çok normal konuşunca o an kendimden şüphe ettim galiba ben yanlış hesaplıyorum diye ama hiç te yanlış değil. 20 günde 1250 gr.haftalık 420 gr ediyor. ama artık bugün gerçekten içime oturdu ilgisizliği içimden hep Allah senin belanı versin demek geliyo ama Allahından bulsun tutuyorum kendimi. nasıl doğum istiyosun dedi.doğumlar hakkında bilgim yok kulaktan dolma bilgilerim var kimi sezeryanı iyi diyo kimi normal doğumu iyi diyo dedim.sen hangisini istiyosun dedi.siz hangisini tavsiye ediyorsunuz hangisi oğlum ve çocuğum için daha sağlıklı olur dedim.onu ben bilemem sen karar vericeksin dedi.sanki iki cümle bilgi verse olmaz. kulaktan dolma bilgilerle normal doğum daha uygun gibi geliyo ama bilemiyorum tabi dedim. net bişi söyle bana dedi.iyi normal olsun dedim.hah işte dedi bilgisayara normal yazdı.eşimde nerden biliyosa normal daha iyi normal ol diyo. delircem doktora dedim bebek fazla büyümemişmi normal doğum zor olmazmı bu gidişata göre nasıl değerlendiriyorsunuz kafası sizin verdiğiniz sınırda.3 hafta içinde sizin verdiğiniz değeri geçmezmi dedim.zamanla görces dedi başka yerlere bakıp oflayarak. ya başka gittiğim özel hastane doktorlaı ayağa kalkıp hoşgendiniz diye tokalaşanları bile oluyor.bizimki bilgisayarına çakılmış gözünü ordan ayırmıyor.dışarda bi yerde bulsam harbi adamı dövmek istiyorum.eşim de rahat adam bezmiş napsın hergün hep hasta görüyo.normal sağlıklıyım diye muhabbete gelen yokturki diyo.ona da dalıcam bi gün zaten.
neyse nst ye girdik sancılar hakkında sadece iyi normal herşey dedi.benim kağıdı okuyabildiğim kadarıyla 20-55 arasında gidip geliyordu.oğlumun kalp atışları da 150 civarıydı.
çatı muayenesi yapar diye okadar jiletle 1 saat uğraştım yapmadı.vücudum normal doğuma elverişlimi doktor bey dedim onu bilemeyizzz, doğumda belli olvcak diyo.1 hafta sonra gene gidicez belki ozaman aklına gelir yapar öküzün daniskası.
merhaba arkadaşlar.geçmişi okudum biraz bebişlerimiz iyi maşallah.benim meleğim hala küvezde.bugün 46.günümüz.çok şükür durumu iyi.haftaya belki alırız.ben de sizin gibi gün sayıyor olacaktım.ama hayırlısı olsun.en erkenci benim sabırsız kızım oldu.bir de arkadaşlar park yatak aldınız mı?memnun musunuz?ben de alayım artık diyorum.kızım erken gelince hazırlık yapmaya bile korktum.dualarım sizinle.siz de unutmayın beni....Rabbim hepinizi bir avazda kurtarsın inş...
selam kızlar.. bizim kuzu bu sabah bizi heyecanlandırdı. sabah 8 civarı lavaboya gittiğimde hafif pembemsi bir akıntı geldi hemen doktorumu aradım. gel bir bakalım dedi hemen gittik nst de sancılarımız çok yoktu doktorum muayene etti açılma var mı diye çatı muayenesi aynı zamanda. çok hafif bir açılma var ama henüz bebek gelmez ama tetikte ol dedi. biz artık beklemedeyiz yani..:)) bu arada çatı muayenesi benim de korktuğum bir şeydi ama korkulacak bir şey yok. bir dakika bile sürmedi. kendinizi kasmadığınız sürece acı hissetmiyorsunuz... Allah hepimize kolay, rahat, acısız, bir doğum nasip etsin. görüşmek üzere.. bebişlerinize ve kendinize iyi bakın..
merhaba arkadaşlar bu sabah kontrolümüz vardı suyum alt seviyeye inmiş pazartesiye yatış verdi doktor,eğer sancın gelmezse suni sancı veririz normal olursa normal olmazsa sezaryene alırız dedi suyun azalması önemli bir sorunmuş,bebek kakasını yapabilir,kordon dolanabilir falan dediçok canımız sıkıldı nst ye girdim sancı bir defa 57 ye çıktı onun dışında normaldi eşime kalsa hemen bugün yatmamı istedi ama bu gittiğim doktor da baştan beri gittiğim doktorum da haftabaşı yat daha iyi dedi.toplamda 5 kilo ancak adığım için doktor yağ yok,su yok karnındakilerin hepsi bebek dedi.şekerden dolayı yaptığım diyetin kalorisini çok düşük buldu (1800 kal) 28.haftada falan 1800-2000 kaloriyle başlar gebelik ilerledikçe kaloriyi artırırız dedi diyetisyeninize siz de sorun diyetinizin kaç kalorilik olduğunu ben üstelik diyetteki ekmek miktarının hepsini yiyemiyorum da,beyaz ekmek olsa çok yeniyor da esmer ekmekleri fazla yiyemiyorum.
neyse,anlayacağınız ben pazartesi sabah erkenden yatıyorum hastaneye dua edin bebişim ve benim için teyzeleri
kızlar biz geldik
günümüzü aldık
ALlahın izniyle erken gelmeye kalkmazsa 25ocak saat öğlen 12 de miniğim bizimle olacak
oğlum 49.14 cm ve 3400gr olmuş
tam bir hafta önce 2746 gr dı valla nasıl da büyümüş paşam[
nst de düzensiz sancılar çıktı
99 ları bulduğu oldu:18::18:
aşağıya iğneler çok batıyor fena :18::18:
umarım gününü bekler oğlum/FONT]
Canım kilolarda yanılma söz konusu zaten.Bende ilk ölçüldüğünde 3100düm 3 gün sonrasın da 3000 çıktı kilosu.Doğduklarında göreceğiz gerçek kiloların canını yok yere sıkma canım.
Doğum için de hakkında hayırlısı.Doktorun sancılanmanı beklemesi de güzel süt için.
Her doktorun işleyişi farklı olabilir ama bence bu fazla rahat davranıyor.Ben 32. haftaya kadar ayda bir gittim.32den sonra 3 hafta sonra dedi.35de 2 hafta dedi.Şimdi artık 10günde bir.
Misal benim doktorum nstye sokmuyor beni.Kendi cihazında 10 gün periyodunda gelecek sancıları görebildiğini söylüyor.Belki senin doktorununda böyle bir kaynağı vardır.
Son haftalar da kimi gebelerde alım yavaşlayabiliyormuş, kiminde de artıyormuş değişken yani.
Kiloya çok takılmayın usg kiloları birebir olmuyor zaten.
Canım senin doktorda fena rahat bi adam
Kuzum Allah'ım en kısa zamanda kavuştursun kuzunla, evinize birlikte dönersiniz inşallah
Gözümüz sende o zaman tatlım :) Allah sağlıkla ve kolaylıkla kavuştursun meleğine.
Öyküm su gelmediğine göre su nasıl azalmış peki
Tüm dualarımız seninle öyküm , habersiz bırakma bizi.
Maşallah kuzuna canımm:) Oh tarihlerde belli heyecan hat seviyede yani :)
Sağlıkla al kucağına kuzum.Bu arada dikkati elden bırakma.
slm kızlar. bugün yine ve yine acil yollarındaydım. sabah wcden çıkınca azcık suyum geldi gibi oldu, son bir kaç gündür yaşıyordum zaten bu durumu, azıcık bi su geliyordu, suyummu başka bişeymi emin olamıyordum, hemen eşimi aradım acile gittik. alttan muayene ettiler tabi hemen (nefret ediyorum!!!) açılma varmı diye, açılma yokmuş, sonra doktor geldi ultrasona baktı suyun gayet iyi, azalmamış dedi, sonra ben çatı muayenesi istedim, normal doğumu çok istediğimi söyledim. sonra çatıma baktı doktor, o anlar çok kötüydü... çatım biraz darmış, normal doğumun zor olduğunu sezeryan olacağını söyledi...ama sezeryan için sancılanmamı beklemeliymişim, belki sancı anında çatıda açılma, o bölgelerde yumuşama vs.. olabiliyormuş. hemde sancı çekmen sağlıklı sütün gelme açısından dedi... yani normal doğum olacak gibi sancılanmayı bekliycem sonra hastaneye gidicem, çatımda bi değişiklik yoksada sezeryan olucammm.. bu arada bebeğin biraz miyon dedi çok moralim bozuldu kızlar tam bir hafta önce muayenede 3,200 gr. kilosu demişti, şimdi acildeki ultrasonda 3000. gr çıktı... bende anlamadım yaa çocuğa kilo yapacak şeylerimi yemeliyim, yoksa normal mii böyle işte kızlar...
selam kızlar.. bizim kuzu bu sabah bizi heyecanlandırdı. sabah 8 civarı lavaboya gittiğimde hafif pembemsi bir akıntı geldi hemen doktorumu aradım. gel bir bakalım dedi hemen gittik nst de sancılarımız çok yoktu doktorum muayene etti açılma var mı diye çatı muayenesi aynı zamanda. çok hafif bir açılma var ama henüz bebek gelmez ama tetikte ol dedi. biz artık beklemedeyiz yani..:)) bu arada çatı muayenesi benim de korktuğum bir şeydi ama korkulacak bir şey yok. bir dakika bile sürmedi. kendinizi kasmadığınız sürece acı hissetmiyorsunuz... Allah hepimize kolay, rahat, acısız, bir doğum nasip etsin. görüşmek üzere.. bebişlerinize ve kendinize iyi bakın..
merhaba arkadaşlar bu sabah kontrolümüz vardı suyum alt seviyeye inmiş pazartesiye yatış verdi doktor,eğer sancın gelmezse suni sancı veririz normal olursa normal olmazsa sezaryene alırız dedi suyun azalması önemli bir sorunmuş,bebek kakasını yapabilir,kordon dolanabilir falan dediçok canımız sıkıldı nst ye girdim sancı bir defa 57 ye çıktı onun dışında normaldi eşime kalsa hemen bugün yatmamı istedi ama bu gittiğim doktor da baştan beri gittiğim doktorum da haftabaşı yat daha iyi dedi.toplamda 5 kilo ancak adığım için doktor yağ yok,su yok karnındakilerin hepsi bebek dedi.şekerden dolayı yaptığım diyetin kalorisini çok düşük buldu (1800 kal) 28.haftada falan 1800-2000 kaloriyle başlar gebelik ilerledikçe kaloriyi artırırız dedi diyetisyeninize siz de sorun diyetinizin kaç kalorilik olduğunu ben üstelik diyetteki ekmek miktarının hepsini yiyemiyorum da,beyaz ekmek olsa çok yeniyor da esmer ekmekleri fazla yiyemiyorum.
neyse,anlayacağınız ben pazartesi sabah erkenden yatıyorum hastaneye dua edin bebişim ve benim için teyzeleri
kızlar biz geldik
günümüzü aldık
ALlahın izniyle erken gelmeye kalkmazsa 25ocak saat öğlen 12 de miniğim bizimle olacak
elnare seninki iyi gene benimki 30. haftadan sonra 37 de çağırdı.ben gene de gittim 34. haftada ayrı mesele. benimki çok ilgisiz öküzün biri ama.sözde özel hastane.
kızlar 36+6 yız bugün.doktora gittik. bu sefer hemşirenin de surat 5 karıştı.ya bende mi sıkıntı var.adamla muhabbet etmek için takla atıyoruz.bu sefer ablamda geldi gördü doktoru bu ne ya mıymıy mıy.ne dediği anlaşılmıyo.gülmüyo dedi.oğlum feci kilo almış yorum yapmıyo. 20 gün önce 2134 gr olduğunu söylemişti, bu gün de 3370 gr dedi. doktor bey fazla almamışmı normalmi bu kadar alması diyorum. e normal tabi bu haftalarda ortalama 150-250 gr arası alır bebekler dedi.adam çok normal konuşunca o an kendimden şüphe ettim galiba ben yanlış hesaplıyorum diye ama hiç te yanlış değil. 20 günde 1250 gr.haftalık 420 gr ediyor. ama artık bugün gerçekten içime oturdu ilgisizliği içimden hep Allah senin belanı versin demek geliyo ama Allahından bulsun tutuyorum kendimi. nasıl doğum istiyosun dedi.doğumlar hakkında bilgim yok kulaktan dolma bilgilerim var kimi sezeryanı iyi diyo kimi normal doğumu iyi diyo dedim.sen hangisini istiyosun dedi.siz hangisini tavsiye ediyorsunuz hangisi oğlum ve çocuğum için daha sağlıklı olur dedim.onu ben bilemem sen karar vericeksin dedi.sanki iki cümle bilgi verse olmaz. kulaktan dolma bilgilerle normal doğum daha uygun gibi geliyo ama bilemiyorum tabi dedim. net bişi söyle bana dedi.iyi normal olsun dedim.hah işte dedi bilgisayara normal yazdı.eşimde nerden biliyosa normal daha iyi normal ol diyo. delircem doktora dedim bebek fazla büyümemişmi normal doğum zor olmazmı bu gidişata göre nasıl değerlendiriyorsunuz kafası sizin verdiğiniz sınırda.3 hafta içinde sizin verdiğiniz değeri geçmezmi dedim.zamanla görces dedi başka yerlere bakıp oflayarak. ya başka gittiğim özel hastane doktorlaı ayağa kalkıp hoşgendiniz diye tokalaşanları bile oluyor.bizimki bilgisayarına çakılmış gözünü ordan ayırmıyor.dışarda bi yerde bulsam harbi adamı dövmek istiyorum.eşim de rahat adam bezmiş napsın hergün hep hasta görüyo.normal sağlıklıyım diye muhabbete gelen yokturki diyo.ona da dalıcam bi gün zaten.
nst de 120- 160 arası kalp atışları normal, hareket ettiği zaman kalp atışlarıda hızlanıyor. benim 180 lere çıkmış zaman zaman, dr iyi dedi. kilo 2 hafta önde de olsa sağlıklı sınırlarda sayılırmış. (benim dr. un yalancısıyım:)) nst de 10 dan 100 e kadar değerler var. yalancı sancılarda 30 lara yükselirmiş, gerçek sancılarda 100 leri bulurmuş. uzman tv de serap yaltı mı yatlı mı ne var onun videosu var yalancı doğum sancıları diye bir izle istersen. bildiklerim bunlar. aslında haberler iyi ama adam sinirini bozmuş senin. kim olsa bozulur bu duruma, haklısın. insan bilmediği konuda bilgi almak istiyor bu senin en doğal hakkın.
neyse nst ye girdik sancılar hakkında sadece iyi normal herşey dedi.benim kağıdı okuyabildiğim kadarıyla 20-55 arasında gidip geliyordu.oğlumun kalp atışları da 150 civarıydı.
çatı muayenesi yapar diye okadar jiletle 1 saat uğraştım yapmadı.vücudum normal doğuma elverişlimi doktor bey dedim onu bilemeyizzz, doğumda belli olvcak diyo.1 hafta sonra gene gidicez belki ozaman aklına gelir yapar öküzün daniskası.
merhaba arkadaşlar.geçmişi okudum biraz bebişlerimiz iyi maşallah.benim meleğim hala küvezde.bugün 46.günümüz.çok şükür durumu iyi.haftaya belki alırız.ben de sizin gibi gün sayıyor olacaktım.ama hayırlısı olsun.en erkenci benim sabırsız kızım oldu.bir de arkadaşlar park yatak aldınız mı?memnun musunuz?ben de alayım artık diyorum.kızım erken gelince hazırlık yapmaya bile korktum.dualarım sizinle.siz de unutmayın beni....Rabbim hepinizi bir avazda kurtarsın inş...
Artık sona yaklaştık. Benim de dün kontrolüm vardı. nst'de sancılarım çıktı, arada 60-80 ve hatta 100'ü bile gösterdi. Sancıları görünce doktor açılma var mı bakalım dedi. Beklerken kalbim duracaktı. Vajinal muayene yaptı doktor sonra, açılma yokmuş. Bebişimin kafası da yukarıdaymış daha kanaldan. Daha önce 28 ocak demişti zaten sezeryan tarihini. 28'ini bekler gelmeye niyeti yok daha dedi. Ama arada sancılarım çok artıyor. Aynı adet sancısı gibi, belim ve kasıklarım çok ağrıyor. Salı günü tekrar gidip anestezi uzmanıyla görüşeceğiz, tahlillerim yapılacak ve 28 ocakta da ki oğlum gelmeye karar vermezse o zamana kadar sezeryan olacak. Artık 9 dan geri saymaya başladık. Çok heyecanlanıyorum. Dediğin gibi Allah hepimize kolay, sağlıklı doğumlar nasip etsin.
inşallah bekler miniğin gününd kadar hayırlı doğumlar inşselam kızlar.. bizim kuzu bu sabah bizi heyecanlandırdı. sabah 8 civarı lavaboya gittiğimde hafif pembemsi bir akıntı geldi hemen doktorumu aradım. gel bir bakalım dedi hemen gittik nst de sancılarımız çok yoktu doktorum muayene etti açılma var mı diye çatı muayenesi aynı zamanda. çok hafif bir açılma var ama henüz bebek gelmez ama tetikte ol dedi. biz artık beklemedeyiz yani..:)) bu arada çatı muayenesi benim de korktuğum bir şeydi ama korkulacak bir şey yok. bir dakika bile sürmedi. kendinizi kasmadığınız sürece acı hissetmiyorsunuz... Allah hepimize kolay, rahat, acısız, bir doğum nasip etsin. görüşmek üzere.. bebişlerinize ve kendinize iyi bakın..
çok kilo almışsın maşallah ama tabi şeker olayı olunca insan dikkat etmek zorunda kalıyor allah kolaylık versin gönlünüze göre sağlıkla kucağında almak nasip olsun sorunsuz bir şekildemerhaba arkadaşlar bu sabah kontrolümüz vardı suyum alt seviyeye inmiş pazartesiye yatış verdi doktor,eğer sancın gelmezse suni sancı veririz normal olursa normal olmazsa sezaryene alırız dedi suyun azalması önemli bir sorunmuş,bebek kakasını yapabilir,kordon dolanabilir falan dediçok canımız sıkıldı nst ye girdim sancı bir defa 57 ye çıktı onun dışında normaldi eşime kalsa hemen bugün yatmamı istedi ama bu gittiğim doktor da baştan beri gittiğim doktorum da haftabaşı yat daha iyi dedi.toplamda 5 kilo ancak adığım için doktor yağ yok,su yok karnındakilerin hepsi bebek dedi.şekerden dolayı yaptığım diyetin kalorisini çok düşük buldu (1800 kal) 28.haftada falan 1800-2000 kaloriyle başlar gebelik ilerledikçe kaloriyi artırırız dedi diyetisyeninize siz de sorun diyetinizin kaç kalorilik olduğunu ben üstelik diyetteki ekmek miktarının hepsini yiyemiyorum da,beyaz ekmek olsa çok yeniyor da esmer ekmekleri fazla yiyemiyorum.
maşallah miniğine herkes gününü almaya başlamış heyecanlandım bendekızlar biz geldik
günümüzü aldık
sağol cnm ya eşim deniz suyu almış bakalım akşam gelince dediğinden yoksa kullanayım yoksa uykularım kabus gibi geçirokyanus suyu, ama tıkanmasa da sık sık kullanılacak. günde 6-7 kez kullanılabiliyor. kortikosteroidli olanları kullanma demişti benim dr.um. okyanus suyu bende hiç işe yaramazdı eskiden ama tek çare o olunca sık sık kullanınca işe yaradı. tam tıkanmadan kullanmak lazım düzenli şekilde.geçmiş olsun.
bu arada bugün benim açıklığa da baktı ve 1 cm dedi silinme %40 dedi onun ne olduğunu bilmiyorum
bebeğim de iyice inmiş zaten dün okuldan gelnce kapıyı açar açmaz kızım farketti kardeşim küçülmüş mü dedi sonra da aşağı inmiş iyice dedi 1-2 gün önce sabah da tuvalete git bi bak suyun gelmiş mi demişti:))
aman tatlı yeme(diyene bak benim dün 1.saat 201 çıktı). ama sen genede yeme. bebişlerimiz asıl bu yükselip düşmelerden etkileniyor,doğumda annede şeker varsa o yüzden bebeğin şekeri düşüyor hemde tehlikeli sınıra düşüyor. çünkü bebek kendi metabolizması ile yükselme ve düşüşleri kontrol edemiyor.evet sabah şekerin düşer ama gece o mutlaka yükseliyordur.
besinlerde glisemik index diye bir parametre var. şekeri hızlı yükseltenler hızlı düşürüyor ve ne kadar hızlı yükseltip düşürürse o besinin glisemik indexi yüksek kabul ediliyor.Örnek beyaz un, pirinç,patates, şeker çok yüksek. fındık, yeşil sebzeler, ceviz ,süt ise düşük glisemik indexe sahip. meyvelerin ise farklı. o yüzden meyve yersen yanında süt grubu ye ki dengelesin şekerini deniyor.bir araştır istersen, gece ara öğünü için fikir verebilir sanada.mesela bana fındık+süt çok iyi geliyor amaa diyetisyen gece hem süt hem fıdık kilo için uygun değil demişti.
Canım kilolarda yanılma söz konusu zaten.Bende ilk ölçüldüğünde 3100düm 3 gün sonrasın da 3000 çıktı kilosu.Doğduklarında göreceğiz gerçek kiloların canını yok yere sıkma canım.
Doğum için de hakkında hayırlısı.Doktorun sancılanmanı beklemesi de güzel süt için.
Her doktorun işleyişi farklı olabilir ama bence bu fazla rahat davranıyor.Ben 32. haftaya kadar ayda bir gittim.32den sonra 3 hafta sonra dedi.35de 2 hafta dedi.Şimdi artık 10günde bir.
Misal benim doktorum nstye sokmuyor beni.Kendi cihazında 10 gün periyodunda gelecek sancıları görebildiğini söylüyor.Belki senin doktorununda böyle bir kaynağı vardır.
Son haftalar da kimi gebelerde alım yavaşlayabiliyormuş, kiminde de artıyormuş değişken yani.
Kiloya çok takılmayın usg kiloları birebir olmuyor zaten.
Canım senin doktorda fena rahat bi adam
Kuzum Allah'ım en kısa zamanda kavuştursun kuzunla, evinize birlikte dönersiniz inşallah
Gözümüz sende o zaman tatlım :) Allah sağlıkla ve kolaylıkla kavuştursun meleğine.
Öyküm su gelmediğine göre su nasıl azalmış peki
Tüm dualarımız seninle öyküm , habersiz bırakma bizi.
Maşallah kuzuna canımm:) Oh tarihlerde belli heyecan hat seviyede yani :)
Sağlıkla al kucağına kuzum.Bu arada dikkati elden bırakma.
hayırlısıyla sağlıkla gelir inşallah bebeğin
ayy herkesin günleri belli olmaya başlmış valla. gerçekten az kilo almışsın. aslında vücudun yağ depolamaya da ihtiyacı varmış . tabi şeker olunca diyet derken çok dikkat ettin demekki. dualarımız elbette sizinle hayırlısıyla doğsun bebeğin.
ne güzel bişey kalmamış bebeğine kavuşmana. maşallah kiloda almış inşallah doğru ölçmüştür ultrason.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?