Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229

aman tatlı yeme(diyene bak benim dün 1.saat 201 çıktı). ama sen genede yeme. bebişlerimiz asıl bu yükselip düşmelerden etkileniyor,doğumda annede şeker varsa o yüzden bebeğin şekeri düşüyor hemde tehlikeli sınıra düşüyor. çünkü bebek kendi metabolizması ile yükselme ve düşüşleri kontrol edemiyor.evet sabah şekerin düşer ama gece o mutlaka yükseliyordur.
besinlerde glisemik index diye bir parametre var. şekeri hızlı yükseltenler hızlı düşürüyor ve ne kadar hızlı yükseltip düşürürse o besinin glisemik indexi yüksek kabul ediliyor.Örnek beyaz un, pirinç,patates, şeker çok yüksek. fındık, yeşil sebzeler, ceviz ,süt ise düşük glisemik indexe sahip. meyvelerin ise farklı. o yüzden meyve yersen yanında süt grubu ye ki dengelesin şekerini deniyor.bir araştır istersen, gece ara öğünü için fikir verebilir sanada.mesela bana fındık+süt çok iyi geliyor amaa diyetisyen gece hem süt hem fıdık kilo için uygun değil demişti.

Canım kilolarda yanılma söz konusu zaten.Bende ilk ölçüldüğünde 3100düm 3 gün sonrasın da 3000 çıktı kilosu.Doğduklarında göreceğiz gerçek kiloların canını yok yere sıkma canım.
Doğum için de hakkında hayırlısı.Doktorun sancılanmanı beklemesi de güzel süt için.

Her doktorun işleyişi farklı olabilir ama bence bu fazla rahat davranıyor.Ben 32. haftaya kadar ayda bir gittim.32den sonra 3 hafta sonra dedi.35de 2 hafta dedi.Şimdi artık 10günde bir.
Misal benim doktorum nstye sokmuyor beni.Kendi cihazında 10 gün periyodunda gelecek sancıları görebildiğini söylüyor.Belki senin doktorununda böyle bir kaynağı vardır.

Son haftalar da kimi gebelerde alım yavaşlayabiliyormuş, kiminde de artıyormuş değişken yani.
Kiloya çok takılmayın usg kiloları birebir olmuyor zaten.

Canım senin doktorda fena rahat bi adam

Kuzum Allah'ım en kısa zamanda kavuştursun kuzunla, evinize birlikte dönersiniz inşallah

Gözümüz sende o zaman tatlım :) Allah sağlıkla ve kolaylıkla kavuştursun meleğine.

Öyküm su gelmediğine göre su nasıl azalmış peki
Tüm dualarımız seninle öyküm , habersiz bırakma bizi.

Maşallah kuzuna canımm:) Oh tarihlerde belli heyecan hat seviyede yani :)
Sağlıkla al kucağına kuzum.Bu arada dikkati elden bırakma.

sağol canım
hepimize kolay sağlıklı doğumlar nasip olsun

geçmiş olsun canım, kilo dr.un ultrasondaki 1 mm lik farklı ölçümü ile farklı çıkabiliyor. hata payı var yani. bırak minyon olsun, üzülme yeterki sağlıklı olsun bebişin. bende ilk bebekte sezeryan oldum, hastaneyede doğum ağrıları ile gitmiştim. doğum sonrası kasılmalar devam ettiği için rahim daha çabuk toparlıyor, sezeryan için daha sağlıklı bir durum demişti dr.um.

hayırlısıyla sağlıkla gelir inşallah bebeğin

ayy herkesin günleri belli olmaya başlmış valla. gerçekten az kilo almışsın. aslında vücudun yağ depolamaya da ihtiyacı varmış . tabi şeker olunca diyet derken çok dikkat ettin demekki. dualarımız elbette sizinle hayırlısıyla doğsun bebeğin.

ne güzel bişey kalmamış bebeğine kavuşmana. maşallah kiloda almış inşallah doğru ölçmüştür ultrason.

elnare, okurken aklıma bir şey geldi. bazen biz hissetmesekte rahimde kasılmalar olabiliyormuş ve bu nst de anlaşılabiliyor.en azından bunun için gidebilirsin.sancım var çok sıklaştı falan deyip. için rahatlar. ama açılma var mı ya da rahim ağzı nasıl diye de bakabilir dr. mua. seni rahatsız edecekse boşver.

yazdığım herşey gitti, bi daha yazayım. kalp atışları 120- 160 arası normal, hareketle atabilir. benim 180 lerde çıkmış hareket ettikçe. kilo 2 hafta önde bile olsa sağlıklı sınırında imiş. sancı 30 altı ise yalancı sancı, 100 civarı ise gerçek sancı. uzman tv de serap yaltı mı yatlı mı ne var izle istersen . yalancı doğum sancısı diye.

amaan ışılaycım vallahi hastane şartları iyi olmasa yüzüne bakmam.ama doğumdan sonra kendisini fena benzeteceğim.herkese yayıyorum sakın ona gitmeyin diye. artık çocuğum ve kendi sağlığım için dua ediyorum.su yolunu buluyor zaten. varsın ilgisiz davransın öküz işte.

inşallah çok güzel doğumlarımız olur. bu arada arkadaşlar kimi normaldoğumu kötülüyor kimi sezeryanı .siz neye göre karar verdiniz sezeryan veya normal diye.normal doğumda çocuğun zarar görme riski yüksekmi?varmı öle bişi.

kızlar şekerden dolayı bebeğin iri olması,bebeğin,şekerin tüm zararlarına maruz kaldığını gösterirmiş benim bebeğim iri değil şükür hatta 1 hafta geriden geliyor sanırım.iri olmaması iyi diyor doktorlar bu biraz düzeltti moralimi inşallah bir sıkıntı olmaz

ne kadarlıkken doğdu bebişin?şu an iyi olmasına çok sevindim. inş gün geçtikçe dah iyi olur. kuzenimin bebeği erken doğmuştu, ama çok hızlı toparladı 1,5 kilo filandı doğduğunda, hemşirenin avuç içinde kayboluyordu. kısa zamanda yaşıtlarına fark attı. allah senin kızına da sağlık sıhat versin. sana da sağlık ve sabır diliyorum. bebişinin yanında olamaması çok zordur ama sağlıklı olsun yeterki. ben park yatak kullandım daha önce çok rahat ettik. tatile filan giderken attık bagaja götürdük. hatta uçakla trabzona kadar gittik park yatakla. bizim ki chicco idi. yeni doğduğu zaman bebeği yüksekte tutan , yatağa asılan bir kısım var. bebek büyüdüğü zaman onu çıkarıyorsun ayağa kalkıp düşmesin diye.bu defada çok derin oluyor, bebeği uyurken yatırmak zor oluyor. ama ben altına kullanmadığımız battaniyelerden koymuştum 1 - 2 tane. bebek büyüdükçe derinleştirdim.

inş. bekler yavruşun. artık çok azaldı zamanlar. doğumdan sonra girip yazışabilecekmiyiz acaba?
bu arada ben dr. a gittiğimde bebeğin başı aşağıda demişti, senin anlattığına göre benim velet daha aşağıda sanırım. vajinal ultrasonla baktı, kafası gözüküyor dedi. çok mu aşağıda dedim, idrar kesesinin üzerinde hemen dedi. tam cevap vermedi. rahim ağzının 2,5 cm altında olmaması lazım, benim 4 cm çıkmıştı.ve bebeğin başı hemen o 4 cm sınırında gözüküyordu.hey allahım uzman olacaz yakında. şu ayrıntılarıda öğrensek işlem tamam yani:))

çok geçmiş olsun, aman şu iki gün dinlen sürekli. benim de ilkinde suyum azalmıştı, bebek strese girmiş demişti dr. yatak istirahati demişti. iyi gelmişti ama senin çok azalmış anladığım kadarıyla. pazartesiyi beklemende sıkıntı olsa bekleyelim demezdi dr. un canım. sen dinlen bol bol, moralini bozma. biz üzülünce kortizon salgısı artıyor ve o da direkt şekeri yükseltiyor. dikkat et kendine.
benim diyetisyen söylemişti, 2000 kalorinin altına kesinlikle düşemem, bebeğe ve sana lazım listedekiler diye. eskiden 2200 kal.imiş. zamanla hareketlilik azaldığı için 2000 e düşmüşler ama altı olmaz demişti. gerçi ben onun listesinin dışına çıktığım için 16- 17 kilo almış durumdayım.

inşallah bekler miniğin gününd kadar hayırlı doğumlar inş

çok kilo almışsın maşallah ama tabi şeker olayı olunca insan dikkat etmek zorunda kalıyor allah kolaylık versin gönlünüze göre sağlıkla kucağında almak nasip olsun sorunsuz bir şekilde
maşallah miniğine herkes gününü almaya başlamış heyecanlandım bende

sağol cnm ya eşim deniz suyu almış bakalım akşam gelince dediğinden yoksa kullanayım yoksa uykularım kabus gibi geçir

silinme dediği rahim ağzı kalınlığı ya da cervikal kalınlık. 2,5 cm in altındaysa bu doğuma az kaldığını gösteriyor. bebeğin başının olduğu yerde rahim ağzı başlıyor ve onun uzunluğunun 2,5 cm. üstü olması gerekiyor eğer doğum vakti gelmememişse. doğum yaklaştıkça o uzunluk 2,5 ların altına iniyor ve en son mesafe hiç kalmıyor. bu da doğumun hemen öncesinde ve doğum anında oluyor. o yüzden kontrol ediyorlar. daha önce edt yaşadığım zaman bakılmıştı benim 4,8 cm çıkmıştı ve silinme yok demişti dr. serviks efasmanı alper mumcunun sitesinde resimli anlatmış. ama % olarak değerlendirilmesini ben de bilmiyorum.

Anladim canim ya o zaman yuksekte ciksa yemicez:) zaten dikkat ediyorum ve eskisinden.de az yiyorum herseyden. Kilom var zaten ama hamileligimin basindan bu yana 2 kilo aldim. Yani gercekten dikkat ediyorum yediklerime. Beyaz ekmek yemiyorum patatesi azalttik. Bol.salata boyle.iste arada yiyorum kektir tatlidir ama eski halime nazarem baya az yiyebiliyorum tikaniyorum hemen neyseki bebis haftasina uyumlu gidiyo problem yok. Azda kaldi doguma.biraz disimizi sikcaz . ( bu arada telden yaziyorum yazim ya.lislari icin ozur )

hamileligim süresince ilk kes dün gece sabaha kdr uyuyamadım cok rahatsız oldum agrım sızım yoktu mide yanmam dışında ama sanki karnım vücüduma agır geliyordu:26: eşimide uyutmadım garibim en son yastıgını alıp halıya uzandı tam olarak agrı degildi ama cok rahatsız oldum dün gece bakalım bundan sonraki gecelerde böylemi olucak davul karnımı taşıyamıyorum artık:44:

kızlar benimde artık yorgunluktanmı dır neden tam karar veremedim, sofrayı hazırlarken adımımı atamadım ağrı girdi sol kasığıma.3 gündür oluyordu.dün doktora dedim kalsiyumu sabah kalktığındada iç dedi.ama daha öncekilerde bacağımı sanki yukarıdan hissetmiyo gibi oluyordum.yani adım atacağım ama kıpırdatmam gereken uzuvlarım yerinde değilgibi.fakat bugünkü kıramp acısı gibi acı verdiği için ah dedim kaldım öyle. adım atamadım ama kramp değildi. kasıklarımda sancı hissetmeye başladım ağrılı.bebeğim kıpırdadıkça alttan iğne batıyo gibi sanki bacaklarımın üstüne doğru yayılıyo bu gün sık sık oldu düzensizdi biraz.galiba sancı dedikleri bu oluyor.bana hep soruyorlardı sancın oluyomu diye bende sancının ne olduğunu bilemiyordum sadece ağrısız kasılmalarım çok oluyor,kramp gibi ama acı vermiyor diyordum.kv karnıma bakıp daha inmemiş karnın demekki var daha demişti.ama bugün bayağı ağrım oldu.sizlerde varmı böyle durumlar nezamandan beri.şüpheye düşüyor insan paronayaklaşıyor acaba doğum yaklaşıyormu diye. hayırlısı Allahım.

amin canım. hepimizi inşallah. bakalım bekliyoruz artık geri sayım başladı. tabii bir kaç gün daha beklese çok iyi olacak. biraz daha kilo alır. 2970 ti geçen hafta..

amin canım hepimizinki inşallah hayırlısıyla sağlıkla gelir dünyaya..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…