Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229

canım bir çok özel hastaneninçalışma prensibi bu şekilde artık
prensiplerini yiyim onların
sezaryende belki doktor hastasına kendi gününe gün veriri ama normal doğumda maalesef kim nöbetçiyse ve mesai saati içinde değilsen kim çıkarsa bahtına
bence de hiç ama hiç doğru değil

hey Allahım yaaa, ne biçim dr. kızım bunlar..

yok canım benım durumum farklı
benım doktorum hastane ile çalışmıyor emekli bir doktor muaye. var
bize masraflı olacak diye doğum yapacağım hastaneye gittim bir kez ordan devam edeyim diye ordaki sistemin de bu olduğunu öğrendim
ve kendi doktoruma döndüm
çünkü onu çok seviyorum ve inanılmaz mutlu oluyorum o benı muayene ederken babam gibi
yanı benı doktorum hastaneye tamamen dışarıdan özel olarak gelecek

slm kızlar geçmişi okudumda tek tek maşş şubat bebişleri sabırlı çıktı, ocağın son haftasınada girdik artık.. ben artık doğursam diyorum yaaa beklemek çok zormuş. zaten çatımda darmış be adam ver sene bi sezeryan tarihi bende planlarımı yapıyım.. yooo illa sancılar gelecek acile gidicem ordan birdaha çatıma bakılacak, aynı işkenceler.. sonra aa bu kızın çatısı dar hadi sezeryana diyeceklerde sezeryana alıncam.... hem normal doğum gibi sancılarını çek hem sezeryan ol ohhh

ah canım ya gerçekten çatın darsa ve zor doğum olacaksa neden böyle yapıyorlar

devlet hastanesi mi hastanen canım belki o nedenledir?

ah canım ya gerçekten çatın darsa ve zor doğum olacaksa neden böyle yapıyorlar

devlet hastanesi mi hastanen canım belki o nedenledir?

evet canım malesef devlet hastanesi.. çünkü bulunduğum bu lanet şehirde sadece bir devlet bir özel hastane var, özel hastane hiç gelişmemiş durumda devletten beter.. mecburen devlete gidiyorum. burasıda çok karışık, doğumuma hangi doktor gireceği belli değil, kim nöbetciyse o giriyor.. doğumum ne şekilde olacak belli değil... vs vs.. aslında baştan beri normal doğumu çok istiyordum ama madem çatım darsa sezeryanımın tarihini bileyim ona göre hazırlanıyım, sezeryanın tek avantajını kullanıyım yani... hayırlısı artık ne yapalım, seninde bişey kalmadı doğuma heyecan durumu nasıll

kızlar, gittiğim hastanede doğum süreci eğitimine katıldım, belki yararı olur, aklımdakileri paylaşayım sizinle de:
1. doğum sezaryense ( ki normal başlayıp sezaryene dönebilir) üstümüzde asla metal eşya bulunmamalı, çünkü karnı açarken kullandıkları aletle etkileşime girerse vücutta yanıklara sebep olabiliyormuş. bu sebeple alyans falan varsa ve parmaklarda şişlik olup çıkaramazlarsa yüzüğü kesiyorlarmış.. artık yüzüklere veda etmeliyiz yani.
2. pijama ya da gecelik o kadar önemli değilmiş, amaaa kollarının rahat katlanır olmasında fayda varmış, turnike takılacağı için.dar kollu olmasın dedi hemşire
3. yüksek bel iç çamaşırı götürmeliymişiz çünkü sezaryen olursa diğer çamaşırların lastiği tam dikiş yerine gelebiliyormuş.
4. terliklerinizin süslü olmasından ziyade altının kaymamasına dikkat etmeliymişiz, böyle sorunlar yaşayabiliyoruz dedi :)
5. hastane çıkışlarının şapkaları bazen büyük ya da bağcıklı olabiliyor, bağcıklıları kullanmayacağız, bebeğin boynuna dolanabiliyor, . büyük olunca da burnuna kadar inebiliyormuş, hemşire iyi ölçün dedi.
6. zıbınlardan çok çıtçıtlı badi almalıymışız çünkü kucağımıza aldıkça o zıbın yukarı toplanıyor ve bebeğin göbek kordonuna değiyormuş, bebeği rahatsız ediyormuş.
7.yanımızda: bebek tırnak makası, fırçası, pişik önleyici krem ve vücut losyonu bulundurmalıymışız. bazı bebişler çok uzun tırnaklı oluyormuş :)
8. sürekli kullandığımız ilaç varsa götürmeliymişiz.
9. ojelerimizin olmaması gerekiyormuş çünkü kandaki oksijeni takip etmeleri için parmağımıza bi alet takıyolarmış, oje olduğunda doğru bildirim alınmıyormuş.
10. son bir aylık tüm tahlillerimizi yanımızda götürürsek iyi olurmuş.

şimdilik aklıma gelenler bunlar :)

bende fena korkuyorum dogum yaklastikca sezeryan istedim 14 subata gun verdi dr 15 subatta 39 haftamiz doluyor. ben yinede tirsiyorum ya bide bebek erken gelirse diye benim sancilarim oluyor geceleri ozellile dun gece 4 ten sabah 8 e kadar oldu adet sancisi gibi usutunce kasiklarina bicaklar batiyormus gibi olur ya beline vurur o agri hafiften oyle agrilarim oluyor. bazen 1-2 dk suruyor bi sure olmuyor sonra 5-10 saniyeligine gelip gidiyor arasindaki surelerde duzensiz cok siddetli degil ama yoruyor uyutmuyor. bi yandan reflu yuzunden uzamaniyorum yari oturur pozisyonda uykuya dalmaya calisiyorum bi yandan bu agrilar. doguma kadar boylemi olacak normal mi herkezde olurmu bilmiyorum. ben son ayda boyle sancilarin oldugunu bilmiyordum ilk sanciyi hissettigimde articak articak sonra hast gidecegim doguma alicaklar sandim cok agladim feci panikledim. meger normalmis ben cahil kalmisim. kendimi cok cagresiz hissediyorum sancilar gelince ve her seferinde aceba artarmi dogum baslarmi diye korkuyorum. sizede oluyormu boyle?

slm kızlar:) gülücük koyduğuma bakmayın öyle bişey yaptımki kendime şu an sünnetlik çocuklar gibi bacaklar ayrık oturuorum
söylemesi ayıptır hani konuştuğumz konu vardı ya ağdamı yapcas jiletmi vs diye.işte bnm o bölge mantar olmuştu daha önce doktorumn verdiği kremi kullanıodum ama oda bitti mantar iyileşmedi kaşıntı vs vardı.sonra bende dün tüy dökücü krem aldım deniyim dedim bi yerinde.e buda sprey şeklindeydi püskürnce baya bi geniş alan kapladı derken benden bir ciyaklama sesi..hemen duşa girdim ama ne yaptıysam olmadı..şu an şişkin zonk zonk zonkluyo..dün gece saat 6.30 a kadar salonda acı içince kıvrandım sünnetlik bebeler gibi bacaklarım ayrık yürüorum tahammül edilemez bi acı yaşıorumm sitenin tekinde sirkeli suyla pamukla tampon önermişler uyguladım iyi gelirmi bilmem..2 gün sonra kontrolüm var doktora danışıcam o zaman

Ayyy canım benim çok tatlısın yaaa:))))

Canım benim arkadaşıma da çatın dar dediler ama kendi de normal istiyordu, zamanı gecmesıne ragmen 41. hafta suni sancıyla normal dogurdu. Duruma gore değişebiliyor. Hayırlısı neyse o olsun demek lazım en iyisi:))

Çok geçmiş olsun canım

yemişim prensibini yaaa.. öyle şey mi olur, tonla para dök bide adam dötünü kaldırıp gelmek için ekstra para istesin hööh yaa pis sömürücüler... Allah normal doğum yapacak tüm annelerin yardımcısı olsun o zaman, zaten doğumun korkusu stresi artı bide ay dr.gelirmi gerginliği... hiç hoş diil cidden..

heee o zaman tamam, şimdik oldu canımmm, Allah hayırlı doğumlar ve sağlıkla bebişlerimizi dünyaya getirmemizi nasip etsin inşallah amiinnnnn

evet özel hastane gittiğim ,yorumlarınıza göre bir çok hastanede bu şekilde çalışıyo ,ama hastaya saygısızlık bu parasını al al ondan sonra nöbetçi doktor gelsin devletten ne farkı kalıyo o zaman
dediğiniz gibi ebe ve hemşireler çok önemli allah vicdanlılarına denk getirsin inş.
bebişler kucağımızdayken deyazışmak nasip olur inş.

Slm benim doğumun 01/Şubatta olur demişti geçen cmrtsi dr um.01/02/2013 güze bir doğum tarihi :)) kızımın yüzü tontiş kollar bacaklar tontiş ama göbek fit anlamadım gitti. geçen cmrtsi kilosu 2880 di az geldi bana dr normal diyo kemik yapısı iyi vs ama içim rahat değil sen takılma 3 kilo civarıdır dedi. eee madem 3 kilo civarı neden ölçümde 2880 çıkıyor aklım almıyor.

benim bebeğiminde kilosu o civarda doktor banada normal dedi ama bana çok zayıf geliyor nedense hatta geçen hafta gitmemde 2875gr dedi bu hafta 2725 dedi bende kilo vermişim üstelik doktor normal diyor ama orelim bozuluyor benimde

Doktor normal diyorsa içini hiç sıkma gönlünü ferah tut. Hem daha alır annesi Bu arada saglıklı olsunlar da gerisi boş:))

ay kızlar ne kadar memnuniyetsiz insanlarız.benimki 36+6 da 3400 gr idibende şişman şekerdenmi neden onun derdindeyim.normal olsun istedim ama 4 e yanaşırsa kilosu olmayacak.bide kilolu olması çok bir anlam ifade etmiyor.3 kilo doğması gayet güzel.benim komşumda 4 ay önce doğum yaptı, bebğinin tüm ölçüleri üst sınırda.kilo en fazla 7 olmalıyken onunkisi 6800gr boyen fazla 64 olmalıyken onunki 63cm.kız hala gelişmiyo.çok az kilo almış,besleyemedim ben onu.bol su ve tatlı yicem,sütüm azaldı vs vs.içim daralıyo onu dinlerken. daha 1 kaşık dahi mama vermedi.sütü fazlasıyla yetiyor ama hala aç kalıyo, az kilo alıyo falanda filanda.ayyyy şu ahmilelik ve lohusalık bunalımlarından kurtulmak istiyorum.kesin etrafımdakiler de benim için böyle düşünüyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…