Kizlar bebek arabasi konusunda bildiklerimi paylasmak istiyorum:
Bu arada benim bebek arabamda bugün geldi :)
Gecenlerde yazmistim, Cumartesi günü ebebek magazasina bizzat gidip, bebek arabalarini iyice bi arastirdim, sordum. Saolsunlar Trumpf Towers'da ki magazada kiler cok bilgili ve anlayisli, imkani olan arkadaslarin gitmesini öneririm, merak ettiginiz herseyi, en sacma sorulari bile sorabilirsiniz.
Biz bi bebek arabasi begendik, aldik, kasadan geri döndük, ben o kadar kararsizdim yani düsünün.
Karar veremedim bi kac bebek arabasi vardi, hepsi de travel Sistem, üc tanesini yan yana koyup positif ve negatif yanlarini sordum, hepsini ayrintili bi sekilde anlattilar.
Dikkat etmeniz gereken konular, özellikle tekerlekleri olsun. Mesela üc tekerlkliler önerilmiyor, kaldirima vs. cikarken devrilme ihtimali oluyormus.
ayni zamanda önde ki tekerleklerin cift olmasina dikkat edin, yani sagda cift solda cift. Tek olanlardada cabuk yamulma kirilma vs. oluyormus. Bebegin oturacagi kisimin genisligine, rahatligina bakin. Mesela bizim ilk begendigimiz araba kus gibi hafifti, tek elimle ben 47 kg da birisi olarak(!) cok rahat kaldirdim ama bebegin oturma yeri o kadar dardi ki, bebege eziyet gibi geldi. Puseti tek olarak takilan bebek arabalarin kulanimi ilk aylarda tabii ki digerlerine nazaraan daha rahat, ve hafif ama cok sakat duruyor gibi geliyor bana. Zaten ilk aylarimiz kis günlerine geliyor. Üstüne örtü serseniz yere kayicakmis gibi, puseti icine konulan bebek arabalari soguktan daha iyi korur ayrica battaniyeyi de arasina sIkIstirabilirsiniz.
Sonuc olarak her istediginizi bi arada bulmak cook zor, hele ki ayni zamanda da uygun bisey bakiyorsaniz. Benim sahsen 700 - 800 tl vericek durumum yoktu, ama dandik bisey de almak istemedim, ki ben 2.5 yasindan sonra cocuklarin bebek arabasinda oturmalarina da karsi olan birisiyim, pedagojik yönden de dogru degil. Mümkün oldugu kadar yürütmek, gezdirmek cok önemli. Annelerin cogu rahatligina cocugun egitimi ve genisliginden önde tutuyor.
Benim puseti biraz agir, ama fiyat olarak suan en uygun olan arabayi aldim. Oldukcada kaliteli. O fiyatta daha kaliteli bsiey almak mümkün degil. zaten 900tl ye yakin bi fiyattan 581 e düsmüs.
Chicco CT 02 İkili Set - e-bebek.com
Kasadan alipta döndügüm bebek arabasi ise bu:
Nobler Travel Sistem Bebek Arabası - e-bebek.com