Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
Canım ben de 19 haftalık hamileyim. 4. ayı tamamladık ama 4 aylık diyoruz diye biliyorum. Hani ilk ayımızı da tamamladıktan sonra 1 aylık dediğimiz gibi. Yanı sende bu hafta itibariyle 4 aylık diyebilirsin:))

ama 20 haftalık olunca 5 aylık diycez diye biliorum ben..haftaya doktoruma bi sorayım bakiym ne diycek.şu anda 4.ay bitti diye biliorum çünkü ben.buarada unuttum ben seninki kızdı dimi?

Cok teşekkürler kuzum:38:
Canım ikinci el ama pek hirpalanmamış , bir silmeye ve poşetinin yastığını yıkamaya bakar. Bizim aldığımız düz siyah eğer almayı düşünürsen aynısının siyah üzeri fıstık yeşilliği de var o da 250 durumuda cok iyi. Ara ara gitmek gerek :)
Fındık ezmesini denileceğim hemen , cok teşekkür ederim tatlım :39: hamişiz olacak o kadar.
Biz yaz başı gitmiştik oraya fiyatlar en ucuzu 1750 idi suan ne durumda peki. Çok seçenek var ve de kaliteli.
Kafanda belirledikten sonra için rahatlıyor en güzelini yapmışsın. Allah gönlüne göre versin herseyini miniğin :49:

Hmmm iyiymis o zamannn canim yaaa biara gene bi bakim madem.. Bizde siyah alalim diyoruz ama fistik yesili de cok guseldir kesin :9: bizde gecen ay gittik ama azicik pahali bizim begendigimiz lambasi halisi susleri vs. 3000 i buluyo ama o modeli ne internette ne de baska bi magazada benzerini dahi gormedik.. Bakalim kismet olursa insallah onu almayi dusunuyorus... Allah hepimizin icine sindirsin insallahhh amiiinnnnnn :nazar:

Günaydın kızlar, moralim çok bozuk cumartesi günü muayenem vardı. 19.haftamız bitmek üzere,bebişim maşallah 328 gr olmuş.
Doktorumuz bu sefer baya uzun baktı,böbreğinde ufacık bi siyahlık gördü,"idrarını yapmamış olabilir ,kistik yapı da olabilir" dedi."Emin olmak için 2.düzeyi burda değil de sonomed de ya da zeynep kamilde yapalım" dedi.Sonuçlarını doktoruma götüreceğim sonrasında. Sonomedi aradım 375TL miş çok pahalı geldi,zeynep kamil de en erken 9ekime gün veriyor napacam bilmiyorum. Bebişime dua edin nolur:(

Tetazoz aşısı için belirli bir hafta yokmuş kızlar doktorun dediğine göre. Ağrılarım ve su renginde sıvı akıntı için de normal olduğunu söyledi.Bacağımdaki kramp için sizin de dediğiniz gbi magnezyum ilacı içeceğim

Kızımın sağlığından başka hiçbişe düşünemiyorum,Allahım sıhhat versin,dermanı olmayan dert vermesin. Amin

ceyzciğim inşallah kötü birşey yoktur rahat olmaya çalış,stresini hisseder bebeğin
bana ayrıntılı ultrason için doktorum iki özel yer ismi verdi aradım senin dediğin fiyat gibi bir fiyat verdiler fakat doktorumun adını söyleyince biri 190 diğeri 200 lira dedi anlaşmalı olduğu için sen doktorumun adını verdin mi?bir de o şekilde ara bakalım

Günaydın kızlar, moralim çok bozuk cumartesi günü muayenem vardı. 19.haftamız bitmek üzere,bebişim maşallah 328 gr olmuş.
Doktorumuz bu sefer baya uzun baktı,böbreğinde ufacık bi siyahlık gördü,"idrarını yapmamış olabilir ,kistik yapı da olabilir" dedi."Emin olmak için 2.düzeyi burda değil de sonomed de ya da zeynep kamilde yapalım" dedi.Sonuçlarını doktoruma götüreceğim sonrasında. Sonomedi aradım 375TL miş çok pahalı geldi,zeynep kamil de en erken 9ekime gün veriyor napacam bilmiyorum. Bebişime dua edin nolur:(

Tetazoz aşısı için belirli bir hafta yokmuş kızlar doktorun dediğine göre. Ağrılarım ve su renginde sıvı akıntı için de normal olduğunu söyledi.Bacağımdaki kramp için sizin de dediğiniz gbi magnezyum ilacı içeceğim

Kızımın sağlığından başka hiçbişe düşünemiyorum,Allahım sıhhat versin,dermanı olmayan dert vermesin. Amin

Gusel melegin gusel annesi icini ferah tut sen, Allahin izniyle insallah sayet imkan varsa sinomede git bian evvel temiz haberler alin iciniz rahatlasin insallah :34: bizim en ufak bi sıkıntımizi hissediyo biliosun miniklerimiz o yuzden prensesin icin olumlu dusun annesi. Allahin izniyle insallah iyi haberler alirsiniz canimmmm aminnn :nazar:

selam kızlarr çıtır anneler :):emir_bebek::nazar:
cuma günküğ kontrolumden sonra grip oldum ve bogazlarım sızlıyo öksürüyorum..
gece çok korktum çünkü öksürdükçe bebegim hiç rahat durmadı karnımda..
sürekli tekmeledi durdu ben öksürdükçe..
acaba zararı olurmu öksürmenin bebege çünkü insanın karnı karsılıyo öksürürken :((

bu arada arkdaşlar cuma günkü kontolde doktor bi böbreğinde genişleme var dedi..
süreklikontrollerde inceliyeceğiz dedi doktor. olabilirmiş, geçebilirmiş geçmezse dogumdan sonra bebekte ultrasonla takip edecekmiş...
bu durumla karşılaşan varmı ??

Kötü şeyler düşünme Ceyzcim inşallah bir şey yoktur. Sonomed pahalıymış ama içinin rahat etmesi için de beklemesen iyi olur. Aklına kötü şeyler getirme dua et.Allah sağlık versin sana da bebeğine de.

merhaba kızlaar..haftaya bebeğimin organ ölçümü yapılacak ama günler bi türlü geçmek bilmiyor.onu tekrar göreceğim için sabırsızlanıyorum elimde olsa ultrason cihazıyla yaşardım :D sürekli izlerdim onu ne güsel:) inşallah herşey normaldir bakalım nolucak.aranızda avrupa florance hastanesi hakkında bilgi sahibi olan varmı? ben orda yapmayı düşünüorum doğumu ama iyimidir bi bilgim yok açıkcası.bir de şuanda 19 haftalık hamileym bu 5 aylıkmı demek oluo yoksa 4,5 aylıkmı? aklımı karıştırıyo..

1-6 hafta=1 ay
7-10 hafta=2 ay
11-14 hafta=3 ay
15-18 hafta=4 ay
19-22 hafta=5 ay
23-26 hafta=6 ay
27-31 hafta=7 ay
32-35 hafta=8 ay
36-40 hafta=9 ay

Yani şimdi 4 ay 1 haftalık hamile oluyorsun canım. Mesela benim 21 hafta oldu. Son adet tarihine göre de hesaplayabilirsin.Benim 30 nisandı.30 mayıs 1 ay, 30 haziran 2 ay, 30 temmuz 3 ay, 30 ağustos 4 ay 30 eylül 5 ay bitmiş oluyor yani. 30 eylülde aynı zamanda 22. haftam da bitmiş oluyor. Ben internetten çıktı aldım takvim. Hafta hafta takip ediyorum üzerini çizerek:)

Arkadaşlar merhaba dün ilk hamile kıyafetimi aldım.2 tane pantolon aldım ama kafam karıştı.Şimdi aldığımız bir pantolonu doğuma kadar giyebilecekmiyiz.XS olduğu halde S aldım hafif bol duruyor üzerime xs tam oturuyordu.Acaba değiştirim xs alsam acaba?

Aynı sorun bende de var. 1 tane S, 1 tane M aldım. M çok bol oldu. S tam olmuştu aldığımda. Ama şimdi S sıkmaya başladı belimi. Kenarlarından ayarlanabilir olması iyi ama yine de sıkıyor çok kilo almamama rağmen.Sanırım her dönem için 1 tane almak gerekecek:( Çalıştığım için sorun oluyor. Bol pantolon kötü duruyor, dar pantolon sıkıyor.

ama 20 haftalık olunca 5 aylık diycez diye biliorum ben..haftaya doktoruma bi sorayım bakiym ne diycek.şu anda 4.ay bitti diye biliorum çünkü ben.buarada unuttum ben seninki kızdı dimi?

Hmm ben adet tarihine gore hesaplayınca haftaya 4,5 aylık gözüküyor. Haftaya 20. haftam olacak o zaman 4,5 diyecegım, olmazsa doktora da bir danısırım haftaya gittigimde:D

Bu arada benim ki erkek ama eşim hala kız olabilir diye umıtlı , doktor cok zor gosterdı 20. haftada tekrar emin olalım demişti de:D

ceyzciğim inşallah kötü birşey yoktur rahat olmaya çalış,stresini hisseder bebeğin
bana ayrıntılı ultrason için doktorum iki özel yer ismi verdi aradım senin dediğin fiyat gibi bir fiyat verdiler fakat doktorumun adını söyleyince biri 190 diğeri 200 lira dedi anlaşmalı olduğu için sen doktorumun adını verdin mi?bir de o şekilde ara bakalım

Gusel melegin gusel annesi icini ferah tut sen, Allahin izniyle insallah sayet imkan varsa sinomede git bian evvel temiz haberler alin iciniz rahatlasin insallah :34: bizim en ufak bi sıkıntımizi hissediyo biliosun miniklerimiz o yuzden prensesin icin olumlu dusun annesi. Allahin izniyle insallah iyi haberler alirsiniz canimmmm aminnn :nazar:

Çok teşekkürler, amin inş. iyi sonuçlar alırız. Öyküm sordum canım ama fiyat aynıymış,dr.yönlendirse bile, hem de hiç bişe geçmiyormuş ssk,özel sağlık sigortası gibi, direk ücret ödeniyormuş.

selam kızlarr çıtır anneler :):emir_bebek::nazar:
cuma günküğ kontrolumden sonra grip oldum ve bogazlarım sızlıyo öksürüyorum..
gece çok korktum çünkü öksürdükçe bebegim hiç rahat durmadı karnımda..
sürekli tekmeledi durdu ben öksürdükçe..
acaba zararı olurmu öksürmenin bebege çünkü insanın karnı karsılıyo öksürürken :((

bu arada arkdaşlar cuma günkü kontolde doktor bi böbreğinde genişleme var dedi..
süreklikontrollerde inceliyeceğiz dedi doktor. olabilirmiş, geçebilirmiş geçmezse dogumdan sonra bebekte ultrasonla takip edecekmiş...
bu durumla karşılaşan varmı ??

Geçmiş olsun canım, böbrek sorunumuz bizim de var ama ufak siyalık gördü doktor. İdrara bağladı ama emin olamadı da. İnş. sağlıklı doğacaklar ben öle düşünmeye uğraşıyorum

Hmm ben adet tarihine gore hesaplayınca haftaya 4,5 aylık gözüküyor. Haftaya 20. haftam olacak o zaman 4,5 diyecegım, olmazsa doktora da bir danısırım haftaya gittigimde:D

Bu arada benim ki erkek ama eşim hala kız olabilir diye umıtlı , doktor cok zor gosterdı 20. haftada tekrar emin olalım demişti de:D

Evet canım aynen öyle. Benim kafam çok karışmıştı bu konuda.Ama yazdığım şekilde hesaplayınca doğru oluyor. Sen yine de sorabilirsin tabi doktoruna.

Canım inşallah önemli birşey değildir, bazen doktorlar çok abartıyorlar herşeyi. 9 ekime de çok fazla bir süre yok ama istersen arayıp durumunu anlatıp öne aldırabilirsin. Olmadı çok telaşlanıyorsan özele git. Sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin Allah.

canım üsküdar tarafında yunus emre hastanesi var sonomede göre uygun orayada sorabilirsin.Allah hepimize Sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin ..

ben ocak 15ten sonrasına kendimi hazırlıyorum seninle aynı gün gözüküyo doğum tarihimiz...

cnm hissedersin daha benim arkadaşım 21. haftasında hissettti...erkek bebeği olacak onunda ki erkekleri daha erken hissedersin derler endişelenme...

cnm geççmiş olsun üzme tatlıı canını içini ferah tut dua et..bi arkadaşımda benzer bi sorun yaşadı ama çok şükür sonrasında normale döndü...onunda idrarla alakalıydı sıkıntısı...

kızlar benim kız gündz çok hareketli diil ama geceleri durmak bilmiyor doğduktan sonrada gündüz uyuyan gece uyanan bi tip olacak diye korkuuyorum..sizinkiler nasıl

ben sezeryan isteyeceğim için ocak sonu olur diye düşünüyorum
şimdilik normal doğum 8 şubat bakalım

hiç sorma cnm ya şırnak merkezde diil ilçesindeyim bi de. bir tane kadın doğumcu vardı o da gitti şimdi hiç dr. yok düşünebiliyomusun.sadece bebek kıyafeti diil dr da sorun. burada da hiç doğru düzgün bişi yok ben geçenlerde ankaraya annemin yanına gittim acil ihtiyaçlarını ankaradan aldım...biraz fikir sahibi oldum almadığım şeylerde de görerek. netten alacam olmadı daha ekstra alacaklarımı. seninde öle bi durumun olursa gittiğin yerden al hastane çıkışı falan acil şeylerini...Allah yardımcın olsun seninde benimde zor cidden

seni en iyi ben anlarım canım. Allah yardımcın olsun, sabredelim ve burdaki günlerimizi bitirmeye çalışalım. başka elden hiçbirşey gelmiyor :5::5:

canım üsküdar tarafında yunus emre hastanesi var sonomede göre uygun orayada sorabilirsin.Allah hepimize Sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin ..

Amin canım hastane çok var ama kendi bile yapmak istemedi,detaylı incelenmesini istediği için oraya yönlendirdi.Bakalım hayırlısı inş.

kızlar bugün muayene günümdü. bebeğim 420 gr. mış ayrıntılı ultrasona gittik, çok şükür herşey yolunda görünüyor. ama bende idrar yolu enfeksiyonu çıktı, daha öncede çıkmıştı bu nedenle doktor bana antibiyotik verdi :43::43: çok üzüldüm doktor hanım bu antibiyotiği almasam olmaz mı, başka tedavi yolu yok mu dedim. bunu kullanmak zorundasın, bu yazdığım antibiyotik senin ve bebeğin için zararsız dedi, sonra eczanede eczacıya danıştık, hamile ve emziren anneler bu antibiyotiği veriyoruz henüz hiç bir şikayet almadık dedi. yalnız daha önce insanlar üzerinde denenmemiş sadece hayvanlarda denenmiş ve plesentaya zarar vermediği saptanmış :43: benim içim hiç rahat değil.. antibiyotiğimin ismi 'amoklavin' hiç kullananınız oldu muu... şimdi kullanmasam enfeksiyonda bebek için zararlı onunda çaresine bakmak lazımm

ceyz canım inş önemsiz bişeydir. genelde öyle oluyor zaten önce doktorlar bi korkutuyor sonra herşey yavaş yavaş rayına giriyor hiç üzme tatlı canını sen :emir_bebek::emir_bebek:

ceyz canım inş önemsiz bişeydir. genelde öyle oluyor zaten önce doktorlar bi korkutuyor sonra herşey yavaş yavaş rayına giriyor hiç üzme tatlı canını sen :emir_bebek::emir_bebek:

Sağol canım senin bebiş de maşallah kilosu iyiymiş.bence doktor ve eczacıönerdiyse problem yoktur. Kullanmasan zararı olur asıl. İnş. çabuk atlatırsın canım

Sağol canım senin bebiş de maşallah kilosu iyiymiş.bence doktor ve eczacıönerdiyse problem yoktur. Kullanmasan zararı olur asıl. İnş. çabuk atlatırsın canım

amin canım. ikimizde sıkıntılı süreçten geçiyoruz, Allahım yardım etsin hepimizin gönlüne göre versin inşş

Back
X