• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
Bende normal dogum istiyorum, ama doktorumla daha hic konusmadik bu konuyu. Sormayada korkuyorum sanki bana biraz sezaryanci gibi geliyor.
Insallah dua edelim hepimiz, e bi süre sonra dogum hikayelerimizi de paylasmaya baslariz insallah hayirlisiyla :16:

inşallah doğumun gönlünce olur... benim daha bir doktorum bile yok şuan bulunduğum yerde kliniği olan bir hastane yok ve ankarada da tanıdığım güvenebiliceğim bir doktor bulamadım... istanbulda ailemin yanında doğum yapmayı planlıyorum ama orada doğum yapmayı düşündüğüm hastanedekiler doğal doğumu destekliyormu yoksa eski tas eski hamam usulü önüne geleni kesen bir hastanemi araştırmaya çalışıyorum uzaktan bunu yapmak o kadar zor ki rutin olarak epizyo uygulayan bir doktorla ve hastaneyle doğum yapmak fikri bile uykularımı kaçırıyor bazen... ama ben inanıyorum ve kendimi doğal doğum için hazırlıyorum rüyalarımda bile dikişsiz doğumlar yaşadığımı görüyorum ve çok mutlu uyanıyorum umarım gerçek hayatta da yaşadığımız doğal doğum olur...

Son düzenleme:
bana özel mesaj yazan arkadaş maalesef benim özel mesaj atma hakkım yok ama senin için en kısa zamanda bu özel mesaj yazma meselesine sahip olmaya çalışcam bir kaç gün sürer herhalde canım...

o ilk kucağa almadaki mutluluk varya yada ilk yüzlerini gördüklerindeki mutluluk bir yabancı olarak bile farkedilebilir birşey... ilk girdiğim doğumda öğrenciyken çok fena olmuştum başım falan dönmeye başlamaıştı ki hastam doğum yaptı inan ne baş dönmem kaldı ne başka bir şey gözlerini açmış beyazımsı morumsu renkte dünya tatlısı kokusu olan bir kız bebekti asla o anı unutacağımı sanmıyorum... ben de kesinle normal doğum için bol bol dua edenlerdenim umarım sağlıkla ve kolaylıkla normal doğum yaparız...

umarım gönlüne göre olur hayırlısıya aslında ağrıyı çekmeyi kimse istemez ama sonu çok güzel oluyor normal doğumun bir iki saat içerisinde kucağında bebeğiyle dolaşan bir anne olmayı kim istemezki...

paylaşım çok güzel olmuş ellerine sağlık kesinlikle dikkat edilmesi gereken bir durum bu hamilelik süresinde yaşayacağımız ağrılar emzirme döneminede sarkabiliyor umarım çok sıkıntı yaşamayız... o yazının olduğu sitede normal ve kolay doğumla ilgili bir yazı buldum
Çabuk Çabuk Kolay Doğumlar | Hamileler Kulubü

Eğitim veriyor sanırım o yazının sahibi , ben mailde attım kendisine nasıl bir eğitimdir diye

Doğal Doğumlar | Hamileler Kulubü
Pozitif Doğum Hikayeleri | Hamileler Kulubü
40 Saatlik Doğumum | Hamileler Kulubü

bu sitede doğal doğumla ilgili çok güzl yazılar varmış ilk defa karşılaştım teşekkürler belfü

Hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin canım benim.

Bende normal dogum istiyorum, ama doktorumla daha hic konusmadik bu konuyu. Sormayada korkuyorum sanki bana biraz sezaryanci gibi geliyor.
Insallah dua edelim hepimiz, e bi süre sonra dogum hikayelerimizi de paylasmaya baslariz insallah hayirlisiyla :16:

Allah gönlüne göre doğum nasip etsin canım.

slm kızlar hepinizeee herkes iyidir umarım
çok teşekkür ederim cnm incelicem bunuda ama sanırım almaktan vazgeçtim ankaraya gidince görerek karar vercem netten karar vermek çok zor :(
ev sahibi size sormadan nasıl evi satıyor yaaa, sinir oldum :47: ha deyince ev bulunmazki üstelik biz doğudayız, şertlar dahada zorrr, sinir oldum akşam akşam yaaa. cidden sen bir daha dönmezsin artık ankaradan, zaten yazın temelli gidiyorsunuz bizim gibi çokk şükür :124: hayret yaa
burada böyle cnm hiç kimsenin kiracı khakkından falan haberi yok..ben doğuma gidinceye kadarda oturacam çıkramazda gitsin mahkemeye versin yiyorsa ama veremez. çünkü bunkarın hiçbi işi yasal diil kirayı alıyor ama vergisini falan vermiyor...alan kişide avukat biliyormusun buranın avukatları bile herşeyden bi haber...bakalım artık şartlar beni nereye sürüklicek ama cidden sinir bozucu ben eşimi yaalız bırakmak istemiyordum o da şimdi kızından ayrı kalacak :((
Adaçayı içme tuzlu suyla garagara dene ve geçmezse doktora git bence
cnm adaçayının ne gibi bi zararı var evet o dediğini bi de elma sirkesi-tuz,limon tuz ile gargara yapıyorum ilerlemesi durdu ama eşimdende grip kapıyorum sanırım ikisi bir araya gelmez umarım :(çok teşekkürler tavsiyen için ;)
epidural normal doğumu düşünen varmı..en kolayı o gibi görünüyor ama sağlıklımı,zararları varmı bilemiyorum:S
ebe yeni normal doğum yapmış bir arkadaşım epidural normal önerdi bana kendisi pişman olmuş epidural normal yapmadığına bakalım bende öle düşünüyorum

Son düzenleme:
kamikaze canım Allah yardımcın olsun. herşey gönlünce olur umarım.... bu arada bende epidural istiyorum ama... nasip olursa inşş. Allahım hepimizi bir avazda hemencik kurtarsın inşş :31:

allah hepimizin bebeklerine ve bizlere sağlık sıhhat versin... ben sadece okuyup genelde güzel paylaşımlarınızı takip edip yorum yapmayanlardanım ama doğumla ilgili bir kaç birşey yazmak istedim... öncelikle bu benimde ilk hamileliğim doğum gibi bir tecrübem yok ama bir çok normal doğuma ve sezeryana girdim hemşire olduğumdan dolayı, normal doğum bittikten sonra annelerdeki o ağrının azalması rahatlama gözle görülür derecede büyük oluyor... ama ikinci sezeryanına ağlayarak giren o kadar çok hastam olduki neden ağlıyorsun diye sorduğumda çoğu ilk gebeliğimde kendim normal doğum korkum yüzünden sezeryan istemiştim ama şimdi sezeryanda beni neyin beklediğini biliyorum oluyor... tabiki çok fazla korkuya sebep olabillir bizim yaşamadığımız bir şey ama çok kolay ilk doğum yapanlarda var sancıyı hiç hissetmeyip güle oynaya doğuma girenlerde var...

bu arada ağrı eşiği ile ilgili bir kaç bir şey daha eklemeleyim ki ağrı eşiği etraftan duyulan kötü tecrübeler abartılı doğum hikayeleri yüzünden düşebilir yani size tavsiyem zor doğum yapmış ya da doğum çok zor çok kötü diye anlatan insanlardan doğum hikayesi dinlemeyin bu sizin dayanma gücünüzü azaltır... ayrıca kendi snacınızla doğum yapmayı nasip ederse rabbim (inşallah cümle isteyene kendi sancısıyla doğum yapmayı nasip eder) vücudun salgıladığı oksitosinle birlikte seratonin gibi mutluluğu artırıp ağrı hissini azaltan bir çok hormon salgılanıyor yani eğer suni sancıyla doğurmak zorunda kalmazsak vücut zaten doğumu kolaylaştıracak bir çok mekanizmayla dolu...

tabiki ben asla normal doğum istemiyorum diyebilrisiniz ama sezeryandan pişman olan normal doğum yaptığına pişman olandan daha çok ve tabiki şartlar değişti eskisi gibi değil ama allah insanları normal doğum yapabilecek güçte yaratmıştır her zaman için eskiler örnek verilebilir sezeryan yapılmaya başlamadan önce herkes normal doğum yapabiliyormuş bırak sezeryanı dikiş bile atılmadan normal hayatlarına devam ediyorlarmış şuan dünyada doğal doğumu destekleyen bir çok sağlık personeli boşuna çıkmıyor ortaya...mecbur kalındığında normal doğuma zorlanılmaması gerektiğine kesinlikle katılıyorum ama artık bizim ülkemizde mecburiyet kavramı değişti doktorların çoğu maalesef işi paraya döküyor avrupa ülkelerinde sezeryan oranı çok çok düşükken bzim ülkemizde %45 lerde gelişmiş ülkelerin çoğunda doğumla ilgili çok güzel uygulamalar var yanlış anlmayın asla avrupa aşığı bir insan değilim ama mesleğimle ilgili kıyas yapıyorum sadece ve bu konuda çok gerilerdeyiz norveç danimarka gibi ülkelerin 80lerde yapıp vazgeçtiği hataları uygulama konusunda ısrar ediyoruz umarım kanıta dayalı tıbbın geliştiği günleri görebilirim ülkemizde...

kusura bakmayın uzun oldu allah hepinizin gönlüne göre versin hayırlı sağlıklı kolay doğumlar nasip etsin... bu arada ikinci doğumla alakalı yazan bir arkadaş olmuş gerçekten çok daha kısa ve daha ağrısız oluyor çoğuna ikinci doğumda dikiş bile atılması gerekmiyor...

Ne de güzel anlatmışsın canım benim.Ben de şiddetle normal doğum istiyorum.Bol bol dua edip kolay olacağını düşünüyorum.Ara ara korkular geliyor ama kızımın ilk anından değerlisi yok benim için.
O kadar çok şey okudum ki son anda sadece kendi işini kolaylaştırmak için normal doğum yapamayacağını söyleyip ona teslim olan birini kandıran doktorlarla dolu etrafımız.Doktorumuzla açık olmaktan başka çaremiz yok.Gene de son anda sezeryan yanlısı olduğunu anlarsam şahsen başka doktora yönlenmeyi düşünüyorum.Doktorlara biz nasıl para döküyorsak bunun karşılığında bize emek vermeleri gerek.Allah bizi doğru doktorlarla karşılaştırsın ilk etapta.

slm kızlar hepinizeee herkes iyidir umarım

çok teşekkür ederim cnm incelicem bunuda ama sanırım almaktan vazgeçtim ankaraya gidince görerek karar vercem netten karar vermek çok zor :(

burada böyle cnm hiç kimsenin kiracı khakkından falan haberi yok..ben doğuma gidinceye kadarda oturacam çıkramazda gitsin mahkemeye versin yiyorsa ama veremez. çünkü bunkarın hiçbi işi yasal diil kirayı alıyor ama vergisini falan vermiyor...alan kişide avukat biliyormusun buranın avukatları bile herşeyden bi haber...bakalım artık şartlar beni nereye sürüklicek ama cidden sinir bozucu ben eşimi yaalız bırakmak istemiyordum o da şimdi kızından ayrı kalacak :((

cnm adaçayının ne gibi bi zararı var evet o dediğini bi de elma sirkesi-tuz,limon tuz ile gargara yapıyorum ilerlemesi durdu ama eşimdende grip kapıyorum sanırım ikisi bir araya gelmez umarım :(çok teşekkürler tavsiyen için ;)

ebe yeni normal doğum yapmış bir arkadaşım epidural normal önerdi bana kendisi pişman olmuş epidural normal yapmadığına bakalım bende öle düşünüyorum

bende epidural normal istiyorum,biraz daha araştırmak lazım tabi..iyi bir hastane bulmak laazım..benim şu an devam ettiğim doktorum yapmıyor maalesef:S..eger bir zararı yoksa acısız kolay olan yöntem varken degerlendirmek laazım bence

eminmisin canım ya bana yok gibi geldi,gerçi ben oto koltugunu yakından inceleyemedim hiç ama nette gördüğüm kadarıyla tente yok gibi..hatta concord dan vazgeçme sebebim oydu..hala almadım gerçi araba ama..

ben bebek arabasının iskeletine onu monte edip 6 ay a kadar gezdiririm diye düşünmüştüm..ama dediğin gibi çok da gerek yok aslında..önemli olan evde ve arabadaki kullanışı..bir de ne kadar a aldın canım ikisini

mavisaka eve gidince baktım tentesi var.Gayette güzel.Biz ebebekten 1550tl ye aldık canım.Yakın zamanda fiyatı zamlanacakmış.

mehtapcım yazını okuyunca yüzümde tebessüm oluştu:) benim yavuz ismine karşı çok büyük sempatim var, oğlum olsaydı kesinlikle ismi hazırdı eşimin küçükken kaybettiği babasının ismi. çok beğeniyorum, adıyla yaşasın hepsi sağlıklı mutlu olsun inş.

pazar günü mevlüt vardı kızlar. ordaki hocaya kolay doğum ve bebeğin sağlıklı olması için okunan duaları sordum. Yusuf suresi(8defa) ve insan suresi okunmalıymış,sağlık sıhat ve nur yüzlü olurlarmış.kolay doğum için de şu sözleri dilinden düşürme hiç dedi : Sümme sebile yesserahü
sizin bildiğiniz dualar var mı.ben bunları ve nazar duasını biliyorum sadece.

Herkese günaydın hanımlar,okuduğum kadarıyla herkes iyi,rahatsızlığı olanlara da acil şifalar diliyorum,:3:

Ceyzcim kolay doğum için dua sormuşsun,ben de araştırdım buldum bi tane,

Allah'ın isimlerinden Ya Hannan'ı doğuma yakın,yani son aylarda sanırım çok çok okumak gerekiyomuş,

İnşirah suresi ayrıca her işte kolaylaştırmak için okunur,

Bir de ben her gün Allah'ın Ya Tamm ismini okuyorum,bu da çocuğun düşmemesi normal süresini tamamlaması için okunuyo,

Benim de sık sık karnımda adet sancısı gibi sancılar oluyo,sanırım çocuğun ağırlığı arttıkça rahme baskı yapıyo ondan,

Bir de vücut kendini doğuma göre hazırlıyo olabilir endişe etmemek lazım,

Kızlar NST'ye gireniniz oldu mu hiç?Ben haftaya giricem de merak ediyorum valla...

Son düzenleme:
günaydın güzel anneler:)
bi kaç gecedir uyumakta zorluk çekiorum özellikle saat 4 civarı uyanıyorum miğdem ağzımda yada kaburga ağrısıyla:( sanırım bebeim yerini çaktırmadan genişletiyo bu sayede miğdem ağzımda dolaşıyorum ama yatınca daha çok hissediorum.okudum hafta hafta gebelik kitabında kaburga ağrılarının fln çok normal olduğu yazıyo bi korkum yok ama gece uykularım daha şimdiden bitti.neyse bebeim sağlıklı olsunda yeterki

Hanımlar park yataklarını alanlar hangi marka ve model tercih ettiniz.Ben oda takımı aldım fakat ilk aylarda odamda yanımda yatması için park yatak almayı düşünüyorum.

Günaydın canım :) Bunlar gelip geçici şeyler varlığı beni o kadar mutlu ediyo ki herşeyi unutuyorum

Hanımlar park yataklarını alanlar hangi marka ve model tercih ettiniz.Ben oda takımı aldım fakat ilk aylarda odamda yanımda yatması için park yatak almayı düşünüyorum.

Ben Kraft marka aldım,en geniş olanlar oydu çünkü,renkleri pek güzel değildi ama aralarında en güzeli kırmızı deniz çapalı olan

modeliydi,başka bi ismi var mı bilmiyorum ama deseni öyle yani...
:40:

Günaydın kızlar,
Ben aldıklarımı paylaşayım istedim park yatak olarak kraft pr001 tercih ettik, bebek arabası baby2 go marvel travel aldım aslında biraz ağır gibi geldi sonra ama yinede açılıp kapanması ve sürüşü rahat, ev tipi anakucagı almadım onun yerine kraft dondy aldım benim için cok kullanıslı olacakmıs gibi hissediyorum. Bebek şekerlerine kadar hazır kızımın eşyaları bitek süt pompası almadım henüz alan ya da bu konuda bi fikri olan varsa şimdiden teşekkürler.

Günaydın kızlar,
Dün akşam rahimde şiddetli kasılmalar yaşadım yalancı doğum sancıları vücudu hazırlamaya başlıyor sanırım.Bu kadar net hissetmemiştim.Zaman geçiyor hazırlıklar yetişecek mi korkusu basıyor beni:( Aralıkta kıyafetlerini yıkayıp ütüleyeceğim ve çantamı da hazır edeceğim.En azından kafam rahat olsun.

Herkese günaydın hanımlar,okuduğum kadarıyla herkes iyi,rahatsızlığı olanlara da acil şifalar diliyorum,:3:

Ceyzcim kolay doğum için dua sormuşsun,ben de araştırdım buldum bi tane,

Allah'ın isimlerinden Ya Hannan'ı doğuma yakın,yani son aylarda sanırım çok çok okumak gerekiyomuş,

İnşirah suresi ayrıca her işte kolaylaştırmak için okunur,

Bir de ben her gün Allah'ın Ya Tamm ismini okuyorum,bu da çocuğun düşmemesi normal süresini tamamlaması için okunuyo,

Benim de sık sık karnımda adet sancısı gibi sancılar oluyo,sanırım çocuğun ağırlığı arttıkça rahme baskı yapıyo ondan,

Bir de vücut kendini doğuma göre hazırlıyo olabilir endişe etmemek lazım,

Kızlar NST'ye gireniniz oldu mu hiç?Ben haftaya giricem de merak ediyorum valla...

Günaydın azulcum,
Duları not ettim çok teşekkürler.Allah hepimize sağlıklı kolay doğumlar nasip eder inşallah.
Kaçıncı hafta da nst ye alıyorlar canım?

günaydın güzel anneler:)
bi kaç gecedir uyumakta zorluk çekiorum özellikle saat 4 civarı uyanıyorum miğdem ağzımda yada kaburga ağrısıyla:( sanırım bebeim yerini çaktırmadan genişletiyo bu sayede miğdem ağzımda dolaşıyorum ama yatınca daha çok hissediorum.okudum hafta hafta gebelik kitabında kaburga ağrılarının fln çok normal olduğu yazıyo bi korkum yok ama gece uykularım daha şimdiden bitti.neyse bebeim sağlıklı olsunda yeterki

Günaydın canım:)
Son ay da daha uykusuz kalacağımızı okudum. Şimdilik uyku bölüyor minikler sonrasında tam ben geliyorum hazırlığı başlıyormuş:)

Günaydın kızlar,
Ben aldıklarımı paylaşayım istedim park yatak olarak kraft pr001 tercih ettik, bebek arabası baby2 go marvel travel aldım aslında biraz ağır gibi geldi sonra ama yinede açılıp kapanması ve sürüşü rahat, ev tipi anakucagı almadım onun yerine kraft dondy aldım benim için cok kullanıslı olacakmıs gibi hissediyorum. Bebek şekerlerine kadar hazır kızımın eşyaları bitek süt pompası almadım henüz alan ya da bu konuda bi fikri olan varsa şimdiden teşekkürler.

Günaydın canım,
Güzel günlerde kullansın miniğin cicilerini.
Ben arkadaşımdan aldım süt pompasını medela markası canım.

Günaydın kızlar,

Ben Kraft marka aldım,en geniş olanlar oydu çünkü,renkleri pek güzel değildi ama aralarında en güzeli kırmızı deniz çapalı olan

modeliydi,başka bi ismi var mı bilmiyorum ama deseni öyle yani...
:40:

Güle güle kullanın...Ben çok geniş olmasını istemiyorum odadan diğer odaya rahat taşınması kolay olsun istiyorum.

Arkadaşlar bir sayfa açmışlar şubat annelerinin aldıkları ciciler die ama diğer 2013 subat anneleri açmış.Bizde açsak öyle bir sayfa nasıl olur ne dersiniz.

Günaydın kızlar,
Dün akşam rahimde şiddetli kasılmalar yaşadım yalancı doğum sancıları vücudu hazırlamaya başlıyor sanırım.Bu kadar net hissetmemiştim.Zaman geçiyor hazırlıklar yetişecek mi korkusu basıyor beni:( Aralıkta kıyafetlerini yıkayıp ütüleyeceğim ve çantamı da hazır edeceğim.En azından kafam rahat olsun.

Günaydın azulcum,
Duları not ettim çok teşekkürler.Allah hepimize sağlıklı kolay doğumlar nasip eder inşallah.
Kaçıncı hafta da nst ye alıyorlar canım?

Günaydın canım:)
Son ay da daha uykusuz kalacağımızı okudum. Şimdilik uyku bölüyor minikler sonrasında tam ben geliyorum hazırlığı başlıyormuş:)

Günaydın canım,
Güzel günlerde kullansın miniğin cicilerini.
Ben arkadaşımdan aldım süt pompasını medela markası canım.

Günaydın belfücüm,sağolasın amin hepimize inş.

Ben haftaya 30. haftamda olcam,Perşembe randevum,

Bi makinaya bağlayıp bebeğin hareketlerini kalp atışlarını dinliyolarmış diye okudum ama işte merak ediyorum...
:ssz:

Gunaydin kizlar.. Yatktan kalkmak cok zor geiyo gun gectikce.. Şu gece uykusuzlugu bende de var.. Olmadik saatlerde gozlerim aciliveriyo.. Çok sık tuvalete gitmeye basladim. Ayrica goguslerim inanilmaz aciyo ve sari bi sivi geliyo. Sutyenlerimi kullanamiyorum cok acitiyolar..

Back
X