• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
canım 4 ay çok az yaa :( ben 1 yaşa kadar idare edecek birşey istiyorum aslında ama Çilek'in bebek beşiğide 6 aya kadar onumu alsam acaba nevresim dahil 360 TL

Canım evet biraz az kullanım süresi haklısın.
Çilek'teki içinize sinmemişti eşinle diye hatırladım daha önceki yazışmamızdan.
İstediğin gibi birşeyi sipariş etsen?
Bebek Beşikleri Modelleri ile Çocuğunuza En Güzel Hediyeyi Verin
Burası anladığım kadarıyla sipariş üzerine çalışıyor, fiyatları biraz tuzlu ama gerçekten içine sinen birşey olsun istersen bakabilirsin. Ya da belki model beğenip varsa kendi mobilyacına sipariş verebilirsin..

Canım evet biraz az kullanım süresi haklısın.
Çilek'teki içinize sinmemişti eşinle diye hatırladım daha önceki yazışmamızdan.
İstediğin gibi birşeyi sipariş etsen?
Bebek Beşikleri Modelleri ile Çocuğunuza En Güzel Hediyeyi Verin
Burası anladığım kadarıyla sipariş üzerine çalışıyor, fiyatları biraz tuzlu ama gerçekten içine sinen birşey olsun istersen bakabilirsin. Ya da belki model beğenip varsa kendi mobilyacına sipariş verebilirsin..

Evet canım geçen hafta baktık alıcı gözüyle fena değil dedik sonra ama 6 olması bizi engelledi.

Bu linktekiler özel tasarım şekerim 1000 - 1500 den başlar bana 9-10 aya kadar bişey lazım dediğim gibi son olarak eminönünde bakacağım olmadı Çilek artık ne yapayım :(

kızlar hepinize merhaba.:3:

geçmişe şööyle bir göz attım çantalar hazırlanmış biz çok tembeliz galiba henüz hiçbir şey yapmadık:17: ama listeleriniz bana çok yardımcı olacak teşekkürler:38: magnezyum konuşulmuş benim ilk üç ay düşük tehlikem vardı progestan kullandım 6 ay boyunca, sonra dr.um progestanı bırakıp magnezyumu günde 2ye çıkaracağız, bu senin erken doğumunu engelleyecek sakın ihmal etme dedi. şimdi 1 e düşürdük ama hergün mutlaka magnezyum içiyorum. mutlaka dr.larınızı dinleyin derim:20:

hasteneden çıkarken bende portbebe kullanacağım travel sisteminkini, 0+ olduğu için zararlı olacağını zannetmiyorum bebiş içine gömülürse altına battaniye falan sererim diye düşündüm:1::1:

ilkokul canım geçmiş olsun umarım yanlış teşhistir kahrolası şeker ne kadar zararlı... rabbim bebişlerimizi korusun.

aslında bende de kötü haberler var bebişim kalbi büyükmüş doğar doğmaz eko çektirin dedi dr.:14::14: kalbin çapı kaburgaların çapının en fazla yarısı olmalıymış bizim kuzunun kalbi de tam yarısıymış net bir şey diyemem ama siz yine önleminizi alın dedi. normalde çok pimpirikliyimdir ama aklıma kötü şeyler getirmedim inş. bir şey çıkmayacak kuzumda koca yürekli bebişim benim:emir_bebek::emir_bebek::16::16:

ben de 3 gündür raporluyum öksürük hapşırık derken kafamı kaldıramadım okulda konulardan da geri kaldım diye dr.dan bir gün rapor istedim öksürük yüzünden erken doğum yapan hastalarım var benim 3 gün okul yok dedi:18: tabi ki bebişim her şeyden önemli biz de dinleniyoruz kuzumla:31: hepinizi çok öptük:54::54:

çok konuştum hakkınızı helal edin:3:
Geçmiş olsun çabuk atlatırsın İnşallah

Evet canım geçen hafta baktık alıcı gözüyle fena değil dedik sonra ama 6 olması bizi engelledi.

Bu linktekiler özel tasarım şekerim 1000 - 1500 den başlar bana 9-10 aya kadar bişey lazım dediğim gibi son olarak eminönünde bakacağım olmadı Çilek artık ne yapayım :(

Ben son havuzluhanda varmış 250'ye dediğini çok beğendim. İnşallah bulursunuz. Olmadı dediğin gibi Çilek olsun, çok kalitesiz durmuyor ve fiyatı nevresimle 360 fena değil bence canım..

Eda'cım inşallah yanlış bakmışlardır üzülme ultrasonda birçok şeyi abartı söyleyebiliyorlar Allah yavruna sağlıkla kavuşmayı nasip etsin inşallahç

geçmişe şööyle bir göz attım çantalar hazırlanmış biz çok tembeliz galiba henüz hiçbir şey yapmadık:17: ama listeleriniz bana çok yardımcı olacak teşekkürler:38: magnezyum konuşulmuş benim ilk üç ay düşük tehlikem vardı progestan kullandım 6 ay boyunca, sonra dr.um progestanı bırakıp magnezyumu günde 2ye çıkaracağız, bu senin erken doğumunu engelleyecek sakın ihmal etme dedi. şimdi 1 e düşürdük ama hergün mutlaka magnezyum içiyorum. mutlaka dr.larınızı dinleyin derim:20:

hasteneden çıkarken bende portbebe kullanacağım travel sisteminkini, 0+ olduğu için zararlı olacağını zannetmiyorum bebiş içine gömülürse altına battaniye falan sererim diye düşündüm:1::1:

ilkokul canım geçmiş olsun umarım yanlış teşhistir kahrolası şeker ne kadar zararlı... rabbim bebişlerimizi korusun.

aslında bende de kötü haberler var bebişim kalbi büyükmüş doğar doğmaz eko çektirin dedi dr.:14::14: kalbin çapı kaburgaların çapının en fazla yarısı olmalıymış bizim kuzunun kalbi de tam yarısıymış net bir şey diyemem ama siz yine önleminizi alın dedi. normalde çok pimpirikliyimdir ama aklıma kötü şeyler getirmedim inş. bir şey çıkmayacak kuzumda koca yürekli bebişim benim:emir_bebek::emir_bebek::16::16:

ben de 3 gündür raporluyum öksürük hapşırık derken kafamı kaldıramadım okulda konulardan da geri kaldım diye dr.dan bir gün rapor istedim öksürük yüzünden erken doğum yapan hastalarım var benim 3 gün okul yok dedi:18: tabi ki bebişim her şeyden önemli biz de dinleniyoruz kuzumla:31: hepinizi çok öptük:54::54:

Edacım geçmiş olsun çabuk atlatırsın inş. Kalp için de inş. yanlış teşhistir çok yanılmalar oluyor. bizim de mesela böbrekte idrar birikiyor vs dedi ne korktuk kafaya taktık.sonraki muayenelerde düzelmiş dedi. Böyle şeyler doğumdan sonraya değişebiliyor ya da yanlış yorumlanıyor.varsa da tedavi.Üzme sen kendini de bebişi de.

Geçmiş olsun çabuk atlatırsın İnşallah

Eda'cım inşallah yanlış bakmışlardır üzülme ultrasonda birçok şeyi abartı söyleyebiliyorlar Allah yavruna sağlıkla kavuşmayı nasip etsin inşallahç

teşekkür ederim kızlar inş. bir sorun olmaz aslında üzüldüm dr. da benim kafama takacağımı anlayınca %90 hiçbir şey olmayacak ama siz önleminizi alın dedi. ama içimi hiç karartmadım inş. bir sorun olmayacak

Edacım geçmiş olsun çabuk atlatırsın inş. Kalp için de inş. yanlış teşhistir çok yanılmalar oluyor. bizim de mesela böbrekte idrar birikiyor vs dedi ne korktuk kafaya taktık.sonraki muayenelerde düzelmiş dedi. Böyle şeyler doğumdan sonraya değişebiliyor ya da yanlış yorumlanıyor.varsa da tedavi.Üzme sen kendini de bebişi de.

sağol ceyzim işte dua ediyorum şuanda elimizden başka bir şey gelmiyor yavrularımız Allaha emanet..

selam kızlar, uzun süredir giremedim ve 3 gündür fırsat buldukça okumaya çalıştım yazdıklarınızı.Aşırı yoğundum , bebek partime az kaldı , bu pazar günü olacak.. fırsat buldukça onun süslemeleriyle hazırlıklarıyla uğraşıyordum.Baby shower dedinizmi organizasyon firmaları 2,500 - 3000 tl den ağzını açıyordu, ben de kendim yapmaya karar vermiştim. Herşey hazır şükürler olsun ki..bir tek yemek aperatif yani catering kısımları kaldı, onlar da cumartesi tamamlanır.
Bebek şekeri olarak ağaç fidanını uygun gördüm. Aynen bebek şekeri gibi kutu süslemeli şekilde sipariş veriliyor.Bugün o siparişi vericem,daha erken vermedim çünkü kurumasını istemiyordum. Oğlumla beraber büyüsün, dikili ağaçlarımız olsun hem de doğaya katkımız olsun.

bebek travel setimizi aldık onun dışında ufak tefek şeyler dışında yani çooooook hoşumuza gitmiş 1-2 kıyafet dışında birşey almadık , partide gelen hediyeleri değerlendiricem , eksik birşey kalırsa alıcam.

Dün doktor günümüzdü, normalde yani sat a göre 31 hafta 4 günlük olması gerekirken paşam 36 haftalık çıktı. 2580 kg ve 45 cm. Normalde riskli bir durummuş ama ben ve eşimin boyu ve yapısını dikkate aldığında korkulacak gibi değil dedi. ama bu ölçüler daha da ilerleyecek ve çok büyük sıkıntı yaşayabilirsin deyince korktum.. mesela kafa çapı 10 cm yi geçerse asla normal doğum yaptırmıyorum dedi.. benim tosunumunki 8,37 cm.ve hızla büyüyor , ki bu dönemler artık kilo alma dönemleriymiş. kafa aşağıda. yani sonuç olarak minik mucizem annesine kavuşmak için acele ediyor. 25 ocak gibi sezeryana alabilirim hazır ol dedi doktor. Ben normal yapmakta kararlıyım. Miniğim bana yardım edecek biliyorum. Şu son aylarda çok üzüntüler yaşadım , yardım derneğinde koşturmacalarım artık çok rahatsızlık vermeye başladı.. Bu hafta sonu itibariyle birsüreliğine bırakacağım.1 yıl yada birkaç ay bilemiyorum . Herşey insan için diyoruz ya , o kadar kötü şartlarda hayatlar ve o kadar dramatik hikayeler var ki.. Hepinize söylüyorum : yaşadığınız hayata muutttlaka şükredin !aslında hepimiz piyango vurmuş gibi harika bir hayata sahibiz ama farkında değiliz.. tatminsizliğimiz yüzünden saçma seçimler ve üzüntülerle kendi kendimize ekşın yapıyoruz.

Tosun paşam Allahtan üzmüyor beni. bazen tekmeleri inanılmayacak boyutlara ulaşsa da çok hoşuma gidiyor. Ben burdayım , yanındayım mesajı sanki.. Hele babası elini koyduğunda tam oraya vuruşu var ya ! minik prensim benimmmmmmm ♥
toplulukta dikkatle karşımdakine odaklanamıyorum artık, benimki dikkat çekmeye bayılıyor çünkü ve özellikle başkaları varken şiddetle vurmaya başlıyor =))bi bakıyorum karnımla ilgilenmeye başlamışım , diğer insanları ortamı unutmuşum.
Miniğim başladı gene, süt içme molası veriyorum , görüşürüz kızlar , herşey çok güzel olacak kızlar gereksiz vesveselere kaptırmayın kendinizi korkularınızı geriye atın, güçlü olmamız lazım miniğimizi koruyup kollamak zorundayız.nazlı gelin değil, bin kaplan gücünde olmamız gerekiyor
öptüm sizi, kaçtım ben

oo senin fark ne kadar çokmuş,5 haftaya yakın. Sağlıkla doğsunlar hepsi inş. zamanlarını da beklesinler bir zahmet:)
PArti fikri hoşmuş, resimleri bekleriz canım:)

Canım öncelikle geçmiş olsun. Bebişin kalbi ile ilgili olarak bir doktora daha mı görünsen acaba? Bunlar çok hassas ölçümler çünkü. Aklına bence de kötü şeyler getirme, sağlıkla kucağına alacaksın inşallah.
Öksürük çok tehlikeli erken doğum tehdidiymiş dediğin gibi, kendine çok dikkat et canım. Bol bol meyve ye, sıvı tüket. Ballı süt fln iç göğsünü yumuşatsın.. Çok geçmiş olsun.

teşekkür ederim kızlar inş. bir sorun olmaz aslında üzüldüm dr. da benim kafama takacağımı anlayınca %90 hiçbir şey olmayacak ama siz önleminizi alın dedi. ama içimi hiç karartmadım inş. bir sorun olmayacak

Canım mesela en büyük örnek bebek 2500 gr diyor çocuk 2150 doğuyor üzme canını dua et inşallah bişey yoktur hem çok yenidoğan bebeğin kalbi delik çıkıyor mesela ve sonra kapanıyor Allah korusun

Canım öncelikle geçmiş olsun. Bebişin kalbi ile ilgili olarak bir doktora daha mı görünsen acaba? Bunlar çok hassas ölçümler çünkü. Aklına bence de kötü şeyler getirme, sağlıkla kucağına alacaksın inşallah.
Öksürük çok tehlikeli erken doğum tehdidiymiş dediğin gibi, kendine çok dikkat et canım. Bol bol meyve ye, sıvı tüket. Ballı süt fln iç göğsünü yumuşatsın.. Çok geçmiş olsun.

teşekkür ederim canım başka dr.a da gittik o, ben sormadan bir şey demedi ben sorunca ölçtü ben riskli pek bir şey göremedim doğru bebğin kalbi ölçümlere göre yarısı ama yarısını geçmediği için problem teşkil etmiyor ama içine sinmiyorsa bir perinatologa görün dedi. biz de gitmedik.. sürekli ballı süt içiyorum öksürürken de göbeğimi tutmam gerekirmiş komik görünüyorum öksürürken ama bebiş yerinde dursun da razıyım:1:

Canım mesela en büyük örnek bebek 2500 gr diyor çocuk 2150 doğuyor üzme canını dua et inşallah bişey yoktur hem çok yenidoğan bebeğin kalbi delik çıkıyor mesela ve sonra kapanıyor Allah korusun

evet tatlım hatalar olabiliyormuş inş. bir şeyi yoktur dua ediyorum bol bol.. hepimizin kuzucukları Allaha emanet..

Doğrudur canım farklı galiba. benim baktıklarım linktekine benzer ürünler,ufak olanı hastanede yanıma alıp onla taşımayı düşünüyorum

Sunny Baby SB-700 Ultima Travel Sistem Bebek Arabası Puset New 2013 | Ayhan Çocuk Gereçleri
benımki de böyle ben yeğeniminkini kullanacağım kendimiz almadık ondan sordum canım sağol
altını battaniye ile destekleyeceğim ben

Canım 0 yaş grubu için oto koltuğu=ana kucağı. Kemerle bağlıyorsun arka koltuğa yüzü arkaya dönük olacak şekilde.
anlamadığım nokta yüzü arkaya gelecek şekilde nasıl bağlayacağız hayal edemedim:17:
Kizlarr az once kontrolden geldim oglusumu gordum yakisikli prensimi kocaman olmusuz 2030 gr masallah :) hersey yolunda dedi doktor artik her hafta kontrole cagiriyo.. Yine nst ye girdim o da normalmis.. Mutlu oldum :)
maşallah canım bebeğine
ben de 22 sinde gideceğim günler geçmiyor

çok geçmiş olsun canım
başka bir doktora daha göründüyseniz endişelenme
ALlah sağlıkla kucağımızda göstersin
hapşururken bile karnını tut diyorlar bana dikkat et kendine

Oto koltuğu ana kucağı şekliinde ya küçük yenidoğan bebekler içn canım ondan bahsediyoruz.

BABYHOPE OTO KOLTUĞU ANA KUCAĞI BEBEK TAŞIMA GittiGidiyor'da 57835453 bunun gibi

:54::54::54:teşekkürlerrr

benımki de böyle ben yeğeniminkini kullanacağım kendimiz almadık ondan sordum canım sağol
altını battaniye ile destekleyeceğim ben

anlamadığım nokta yüzü arkaya gelecek şekilde nasıl bağlayacağız hayal edemedim:17:

maşallah canım bebeğine
ben de 22 sinde gideceğim günler geçmiyor

çok geçmiş olsun canım
başka bir doktora daha göründüyseniz endişelenme
ALlah sağlıkla kucağımızda göstersin
hapşururken bile karnını tut diyorlar bana dikkat et kendine

:54::54::54:teşekkürlerrr

Canım şu videoya bakarsan fikir verebilir ; Maxi-Cosi Cabriofix Car Seat Product Features - Kiddicare - YouTube
Ben oto koltuklarının yüzü arkaya bakacak şekilde bağlanacağını öğrendiğimde çok şaşırmış hatta bir yanlışlık var diye baya araştırmıştım. Yurtdışındaki kaza testlerinin sonuçlarına göre en sağlıklısı ters bağlamakmış meğer.. Sebebini şu videoyu izleyerek anlayabilirsin; Crash Test - Forward vs. Rear Facing - YouTube

Kizlar benim dogum yapacagim Hastane de "Bebek Dostu" hastanesi olarak geciyor ve gecen gittigim egitimde de söylediler,
emzik ve biberon kesinlikle yasak ve hatta mamayi yalvarsanda vermiyorlarmis, ancak doktor recetesiyle veriyorlarmis.
Ben ilk baslarda begendim bu düsünceyi, cünkü bazi hastanelerdede bebekler cok huysuz oldugu zaman veya agladiklari zaman hemsirelerin annelerden gizli gizli biberonla mama verdiklerini duymustum bebege, hemde annenin izni olmadan.
Bebekler cabuk biberona alisiyor bu yüzden tabii ki mümkünse sadece anne sütü. Ayrica pedagojik olarakta olaya baktigimizda aslinda sadece anne sütü degil o anne sütünü annenin memesinden almasi cok önemli bebegin. Bu anneyle bebegin arasinda ki bagi güclendiriyor. DIkkat ettiyseniz bebekler emerken ellerini annenin gögsüne koyarlar, ona dokunmak, onu hissetmek, bebegin kendisini güvende hissetmesini sagliyor. Bu yüzden memeleri yara olan annelerin kullandiklari memelikler bile aslinda tavsiye edilmiyor.
Ama sarilik konusunda bende endiselendim simdi:26:

Kizlar benim dogum yapacagim Hastane de "Bebek Dostu" hastanesi olarak geciyor ve gecen gittigim egitimde de söylediler,
emzik ve biberon kesinlikle yasak ve hatta mamayi yalvarsanda vermiyorlarmis, ancak doktor recetesiyle veriyorlarmis.
Ben ilk baslarda begendim bu düsünceyi, cünkü bazi hastanelerdede bebekler cok huysuz oldugu zaman veya agladiklari zaman hemsirelerin annelerden gizli gizli biberonla mama verdiklerini duymustum bebege, hemde annenin izni olmadan.
Bebekler cabuk biberona alisiyor bu yüzden tabii ki mümkünse sadece anne sütü. Ayrica pedagojik olarakta olaya baktigimizda aslinda sadece anne sütü degil o anne sütünü annenin memesinden almasi cok önemli bebegin. Bu anneyle bebegin arasinda ki bagi güclendiriyor. DIkkat ettiyseniz bebekler emerken ellerini annenin gögsüne koyarlar, ona dokunmak, onu hissetmek, bebegin kendisini güvende hissetmesini sagliyor. Bu yüzden memeleri yara olan annelerin kullandiklari memelikler bile aslinda tavsiye edilmiyor.
Ama sarilik konusunda bende endiselendim simdi:26:

Canım benim burda kafamı karıştıran bir nokta var.
Biberon konusunda hemfikirim gibi. Hatta biberona alışmasın diye kaşık biberon diye bir tip varmış. İnternetten bakın pompa markası Medela'nın da var..
Ama emzik konusunda farklı görüşler var. Şöyle ki bazı uzmanlar bebeklerin doğal olarak emme güdüleri olduğunu ve bu yüzden emzik vermenin önemli olduğunu söylüyorlar. Yoksa bebek sırf bu güdüsünü tatmin edebilmek amacıyla memede kalıyor, karnı aç olmasa sütü içmese bile meme ile temas etmek istiyor falan.. Tabi bebiş bu tatmini yaşayacak diye meme uçları yara oluyor sonunda. Benim emzik vermem hayatta diyen tüm arkadaşlarım emzik verdiler bebeklerine sonunda.
Bir de, diyelim ki pompa ile çektiğimde daha fazla çıkıyor bebek emerkenden. O zaman ne yapmalıyım? Sonuçta o zaman hem meme hem de biberonla besliyor olmak gerekebilir.
Walla kafam çok karışık bu konuda..

Canım şu videoya bakarsan fikir verebilir ; Maxi-Cosi Cabriofix Car Seat Product Features - Kiddicare - YouTube
Ben oto koltuklarının yüzü arkaya bakacak şekilde bağlanacağını öğrendiğimde çok şaşırmış hatta bir yanlışlık var diye baya araştırmıştım. Yurtdışındaki kaza testlerinin sonuçlarına göre en sağlıklısı ters bağlamakmış meğer.. Sebebini şu videoyu izleyerek anlayabilirsin; Crash Test - Forward vs. Rear Facing - YouTube

aaa çok iyioldu bu video canım çok sağool

Back
X