selam kızlar öncelikle tüm rahatsızlananlara, ağrısı,sancısı olanlara geçmiş olsun. bende 2 gündür grip olmuştum, dün okula gitmedim bugün zaten boş günümdü. şimdi daha iyiyim çok şükür. dr.a gitmeden atlattım sanırım. ıhlamur-limon-bal içtim her akşam, mandalina yine çok yedim

birde tuzlu suyla gargara yaptım boğazım çok ağrıyordu. ayrıca biz ısınmak için evde klima kullanıyoruz, oda malum havayı çok kurutuyor, su falan kaynattım sürekli ama şimdi uzun araştırmalar sonucunda weewell marka nem cihazı sipariş ettik, bebeğin odasında da lazım olacak nasıl olsa, sanırım yarın gelir.
Weewell Soğuk Buhar Makinası / Whc-730 Kumandalı GittiGidiyor'da 68901735
normalde geçtiğimiz hafta sonu izmire bebiş alışverişine gidicektik ama ben hasta olunca gidemedik, haftaya kaldı

ama bebek odamızın siparişini verdik, kurulduktan sonra foto eklerim, şimdi habire uyku seti, yatak, yorgan bakıyorum netten. bu arada perşembe günü kontrolüm var oğlumu çok özlediiimmm
termessos tüm hazırlıkların ve partin harika olmuş belli, ellerine sağlık, çok şanslı bi bebişin olacak gibi duruyor :)
selamün aleyküm kızlar.bugün 32 haftalık raporumu aldım.yarın iş yerine götürüp teslim edeceğim.inşallah sıkıntı olmaz.
bu arada doktorlarınız sizi kaç haftada bir çağırıyor.ve neler yapıyor.nst, kan testi vs. Afedersiniz benim öküz doktorum bugün sadece rapor yazdı muayene etmedi.tam 10 gün önce muayene olmuştuk.adama dedim bidaha ne zaman gelelim diye.Afedersiniz adam öküz ya kalkmış bana tam 5 hafta sonra gel diyor.2 ay kalmı şurda.2 muayene arasında tam 45 gün var.mantıklımı. 30+4 te muayene olduk enson ve sonrasında 37+0 da kontrole gelirsin diyo.sağlık ocağındaki doktor tsh ımı yüksek dedi.kendi kadın doğum doktorunla görüş istersen dedi.hafta sonu istanbula acıbademde bir profesöre gittik endokrin uzmanına görünmen lazım hamilelik için fazla zaten bebeğin kafası büyük çıkıyo demişti ama benim o öküz doktoruma sonuçları gösterdiğimde tamam normalki bu sonuçlar dedi.malesef elde bu var.küçük yerlerde yaşamanın sıkıntıları işte.öküzle uğraşıyoruz
sağolun arkadaşlar.benim tsh hormonu çok çıkmıştı. ne zamandır böyle bilmiyorum.afedersiniz ama sinirimden adama başka şekilde hitap edemiyorum o öküz doktorum sadece 7. haftada kan tahlili istedi. başkada istemedi. sağlık ocağında şans eseri geçen hafta ebe bi kanına bakalım dedi de çıktı.yarın eskişehire gidicem orada 2 tane endokrin uzmanı varmış.burda dahiliyeciler var.bide orda kadın doğumcu bakacağım. daha önce izindeyken gittiğin doktor süperdi.adam herbişeyi ben sormadan izah ediyordu. kızlar ben çatı muayenesi vs ne bilmiyorum nezaman yapılır neden yapılır. bugün 32+2 yiz.bugün izne ayrıldım.aslında dün ayrılmış gözüktüm ama haybeden çalışmış oldum. artık edirne de bulabilirsek aklı başında doktor gelip doğumu burda yapacağım.ama kırklarelideyim ve bu öküze gitmek istemiyorum. bulamazsak napalım evimde değil eskişehirde olacağım. acaba diyorum normal doğum istediğimi söylediğim içinmi beni diskalifiye etti bu öküz. arkadaşımın birisi doktor gece gelipte saatlerce senin sancılarını vs takip etmek istemiyor.onun yerine istediği bir saatte gündüz vakti 15 dk da doğumunu yaptırıp parasını da almak istiyor demişti. adam da geceleri hastaneye gelmekten nefret ettiğini söylemişti. neyse hakkınızı helal edin 2 gündür daralıyorum. şimdi kuran-ı kerim açtık oğlumla dinliyoruz.gece yatarkende yarım saat klasik müzik dinleriz. dengeleriz inşallah.
Canım aynı bahsettiğin öküz doktorun birine ben de bulunduğum yerde denk geldim, buranın en iyi özel hastanesiydi, o yüzden dr.a ne kadar gıcık olsam da ilk 3,5 ay gitmeye devam ettim ama 2'li test sonucum çıktığında şehir dışındaydık, bana laboratuvardan mail attılar, risk değeri yazmıyordu, yalnızca düşük risk yazıyordu, bende dr.u aradım ve öküz dr. hiç umursamadan tamam düşükmüş işte risk geçmiş olsun dedi. ne kadar bilimsel değil mi:) bende dönünce baya bi tartıştım bu konuyu, sonra sökede başka bir dr.a gitmeye başladım ve o dr. bana hiç tsh testi yapılmadığını fark etti, sonuçta da tsh yüksek çıktı, çok sınırdaydı ama o günler benim de çok moralim bozuldu, ilk bakılması gereken şeylerden biriymiş, sonuçta bebeğin beyin gelişimi açısından da çok önemliymiş ama çok şükür sınırdaydı, hapa başladım hemen ve 1 ay sonra normale dönmüştü. bu tip öküzlerden heryerde bulunuyor işte ama sorun bunların dr.luk gibi insan sağlığını ve hayatını etkileyen bir meslek yapıyor olmaları, hata payı olmaması gereken bir meslek bence. neyse esk.de kadın doğumcuya gidecek olursan acıbadem hast.de bir bayan dr. var, ark.ım onda doğum yaptı, her kontrolünde renkli 3d usg ile bebeği görüyormuş ve her aya ait usg videoları kaydedip vermiş, (çok imrenmiştim, ne yazık ki buralarda da öyle imkanlar yok) istersen o dr.un adını öğrenebilirim. eşin konusunda da herkes yazmış zaten, bence de hepsi aynı, o nete dalıyorsa sende dal, ben akşamları vakit yetiştiremiyorum bebekle ilgili bakmak istediğim sitelere mesela
iyi akşamlar dr aradı aminosentez temiz çıkmış o kadar mutluyumki allah dualarımızı kabul etti şimdi sadece yarık dudak damak kaldı ama zihinsel bişey olmamasına o kadar sevindimki anlatamam
çok sevindim ilkokul gözün aydın, geri kalan estetikle çok kolay halledilebilir, artık üzme kendini, fazıl say geldi hemen aklıma senin yazdıklarını okuyunca, türkiye'nin en iyi piyanisti ayrıca çok zeki bir adam bence ve hiç belli olmuyor yarık dudak olduğu ki o kaç sene önce yaptırmış bu ameliyatı. senin bebişinin de günümüz şartlarında sadece basit bir operasyona ihtiyacı vardır bence, belki de doğduğunda böyle bir sorun bile kalmadığını görürsünüz, Allah büyük, tekrar çok geçmiş olsun...