Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
canım benim nasipse ik bebeğim olacak ve ben de isteğe bağlı sezeryan olacağım
tabi zorunlu da olabilir oğlum hala ters duruyor bakalım yarın doktor ne diyecek
ben konuştum doktorumla epidurali çok rahat olduğunu artık, bir iki güne ayağa kalkabileceğim, söyledi
ama her bünye farklı tepki gösterebiliyor o ayrı
umarım sağlıkla korkusuz hayırlı doğumlarımız olacak hiç korkma
benım korkum şu epiduralde uyanık olacğaım ya o ürkütüyor hisseder miyim bir şey diye
ama kaç kişiyle konuştursam epidural olan sadece dokunuşları hissettiklerini ve çok rahat olduğunu söylediler

evet aynen öle bende kac kişiye sorduysam ve nette arastırdıklarım igne falan kesi hiçbişi hissetmediklerini yazmıslar ama ben anlıyorum bişi hissetmeyizde bize ne işlem yapıldını bilcez öle rahat masada uzanabilcezmi o korkum var ya fenalasırsam bulantı tansiyon olayı falan nolur acaba allah hepimize hayırlı saglıklı dogum nasip eder insalah

slm kızlar ben geldim, iki gündür hastanede yatıyorum moralim çok bozuk, salı günü okulda çıkınca rutin kontrol için hastaneye gitmiştim, nst de ağrı çıktı hiç hissetmememe rağmen üstelik 80-90 larda. zaten sınır 100.... 2 gün boyunca nst ye girmeye devam ettim sancım hiç azalmadı ilk gün 2 ikinci gün 3 şişe serum yedim. alınan kanın idrarın haddi hesabı yok. erken doğumdan çok korkuyorum kızlar nolur benim için dua edin. haa birde lekelenme tarzında kanamam oldu.. hepiniz hamlesiniz dualarınız kabul olur.. daha yavrum çok küçük, 34. haftaya yeni girdim. bebeğim 2.200 gr... dün ciğer geliştirici iğne yaptılar sabah. sonra akşamki nstde tesadüf müdür bilmem ağrı çıkmadı çok sevindim tamda ziyaretçi saatiydi eşimde yanımdaydı, doktorla görüştük iki gündür burdayız Allaha şükür suyum gelmesi, kanama vs olmuyor, şimdi sancıda çıkmadı ben evime gitmek istiyorum dedim önce olmaz kalman gerekir dedi, sonra çok acil sıkıntılı bir durumun yok ama kalsan iyi olur dedi, bende ısrarla çıksam deyince imza karşılığı çıkabilirsin ama sana yarında ciğer geliştirici iğnenin ikinci dozunu vurmamız gerekiyordu dedi, bende sabah gelir vurunurum dedim. oda iğneleri yanıma verdi bugün tam 24 saat geçince yani 10.00 da aile hekimden vurundum geldim.

canım benim demek hastanedeydin forumda yokluğunu hissetmiştim.Hakkımızda hayırlısı olsun tatlım Rabbimiz herşeyin vakti zamanını hazırlamış biz şer olarak görsekte bunda da vardır bi hayır.Allah bebeğini sağlıklı bi şekilde kucağına almayı naip etsin inşallah.Moralini yüksek tut dinlenmene bak canım okuldan da ayrıl.

kızlar dogum korkusu baslayan varmı tek benmi korkuyorum bu kadar yoksa benim 1. oglum sezeryandı genel anesteziydi uyanıiım cok kötüydü cok canım yandi uyandıgımda ve bende o korku takıntı hastalıgı yaptı bende 2. oglumu subat ilk haftası alcam insalah erken dogum olmazsa ve bu defa daha cok korkuyorum bu sitede 4 sene önce epidural sezeryan yapanlarn yazılarını okudum baya rahatladm cok rahat gectini bişi hissetmedklerini sölüolar ama yinede oan geldiginde cok korkacam galiba elimde degil ama insalah bu defa genel anestezi olmucam o kesin bi sorun cıkmazsa ama nette sezeryan dogum izledim neler yapılcanı bile bile gözüm acık kaldırabilirmiyim acaba bilmiyorum cok korkuyorum yaa anlatamam esim destek oluo ama yinede nede olsa biz girioz ameliyata bizi anlayamadklarını düsünüyorum neden bu kadar cesaretsizim anlamıyorm aranızda ben gibi olan varmı birbirimizin korkusunu yenerz belki
bende nedense şu iki gündür bi korku başladı canım..Ya sancı olurda ben hissetmezsem diye:18:bebişim özellikle akşamları sanki bi yere toplanıyor sizde de oluyor mu bu tarz şeyler?

slm kızlar ben geldim, iki gündür hastanede yatıyorum moralim çok bozuk, salı günü okulda çıkınca rutin kontrol için hastaneye gitmiştim, nst de ağrı çıktı hiç hissetmememe rağmen üstelik 80-90 larda. zaten sınır 100.... 2 gün boyunca nst ye girmeye devam ettim sancım hiç azalmadı ilk gün 2 ikinci gün 3 şişe serum yedim. alınan kanın idrarın haddi hesabı yok. erken doğumdan çok korkuyorum kızlar nolur benim için dua edin. haa birde lekelenme tarzında kanamam oldu.. hepiniz hamlesiniz dualarınız kabul olur.. daha yavrum çok küçük, 34. haftaya yeni girdim. bebeğim 2.200 gr... dün ciğer geliştirici iğne yaptılar sabah. sonra akşamki nstde tesadüf müdür bilmem ağrı çıkmadı çok sevindim tamda ziyaretçi saatiydi eşimde yanımdaydı, doktorla görüştük iki gündür burdayız Allaha şükür suyum gelmesi, kanama vs olmuyor, şimdi sancıda çıkmadı ben evime gitmek istiyorum dedim önce olmaz kalman gerekir dedi, sonra çok acil sıkıntılı bir durumun yok ama kalsan iyi olur dedi, bende ısrarla çıksam deyince imza karşılığı çıkabilirsin ama sana yarında ciğer geliştirici iğnenin ikinci dozunu vurmamız gerekiyordu dedi, bende sabah gelir vurunurum dedim. oda iğneleri yanıma verdi bugün tam 24 saat geçince yani 10.00 da aile hekimden vurundum geldim.
gecmiş olsun canım bnde 33. haftamdaym 10 gün önce bas dönme burun kanamadan gittm hemen yatırdılar ciger geliştirici falan aynı dedigin gibi vurdular sabaha kadar 3 4 igne yedim ilac serum falan 10 gündür full yatıyorum cok sükür korkulan olmadı bugun kontrole gittm hersey normal cıktı cok sükür dikkat ettmiz sürece bişi olmaz sende korkma insalah zamanında dogacak tombiklerimiz allahın izniyle kendini kasma bana dr m stresten bile dogum başlar dedi sende stresten uzak dur dikkat et kendini erken doguma odaklama zamanında olcak die sartlandr inan stres yapmayınca kendini zamanında dogum yapcana inandırınca dikkatte edince görceksin o tehlike kalkacak insallah dualarm senle umarım bi aksilik olmaz oturup kalkarken kasma kendini yavas yavas yap rabbim hayırlı saglıklı dogum nasip etsin insalah

bütün hamişlere içi sırada bize

bende nedense şu iki gündür bi korku başladı canım..Ya sancı olurda ben hissetmezsem diye:18:bebişim özellikle akşamları sanki bi yere toplanıyor sizde de oluyor mu bu tarz şeyler?

evet yaa bennm bugun kontrolum vardı söledim 1 haftadr gece wc kalkınca bakıyorum bebegim bir tarafa toplanıo tas gibi oluo dr a sordumm normal dedi ne tarafa yatsam da oluo korkuyorm ama dr normal deynce rahatladm ama su dogum korkusuna cözüm varmı bilmiom

canım sancı olursa hissetmemen imkansız tecrübeyle sabit.İnşallah hiçbirimiz vaktinden önce sancılanmayız.

canım bir kaç kez benimde vajinadan sanki iğne batırıyorlarmış gibi oldu
nedenini bilmiyorum
tansiyonun kaça çıktı bu çok önemli
takip et ve doktoruna mutlaka danış

sanırım aynı şeyi zaman zaman bende yaşıyorum bebek aşağı doğru baskı mı yapıyor diye düşünüyorum anlık bişey hemen geçiyor ama bazen üstüste tekrarlıyor.yalnı olmadığımıza göre normaldir sanırım

hayırlısıyla az daha bekler bebeğin inşallah,gönlünü ferah tutmaya çalış zor bir durum ama sen sıkıntı yaptıkça o da etkileniyordur belki,allah yarımdımcın olsun zamanı kolaylaştırsın inşallah

moralim sıfır kızlar. heran doğum yapacakmış gibi korkuyla beklemek geceleri wc ye kalkınca meraktan wc ye gitmyi bekleyemeden iç çamaşırını sıyırıp kan, su vs varmı diye bakmak. kendini hep yatmak zorunda hissetmek.... anlatamam. zaten bu ciğer geliştirici iğnede kafamı karıştırdı çocuğa bir zararı var mı diye düşünüyorum. herkes yok dedi ama bilemiyorum, kortizon içeriyormuş... isyan etmek istemiyorum en azından şuana kadar doğum olmadı, ama en azından 2-3 hafta daha istiyorum. daha çok erken... her an tekrar acile gidebilir, günlerce hastanede yatabilirim.. kan gelicek gibi hissediyorum durmadan iç çamaşırıma bakıyorum. dualarınıza ihtiyacım var. benden size nacizhane tavsiye. bebekle ilgili herşeyinizi hazır edin. çantanızda mutlaka hazır olsun. benim hazır değildi annem kaç gündür evde harıl harıl hazırlıklar yapıyor.. öpüyorum hepinizi kızlar ayrıca öksürüğü olan arkadaşlar bende kaç gndür aynı sıkıntıyı çekiyorum. annemler hastanede her ziyaretime geldiklerinde yanında ıhlamur bol mandalina ile geldiler belli bir süre işe yarıyordu ama kalıcı çözüm değildi. dün akşam eve gelince yatmadan önce ayaklarımın altına az az viks sürdüm bir yerden okumuştum, anında tak diye öksürüğü kesti inanmazsınız ve sabaha kadar bir kez bile öksürmedim. bu gecede tekrarlamayı düşünüyorum, tavsiye ederim kızlar.. kendinize iyi bakın, yorlmayın, üzülmeyin, hepinizi çok seviyorum.. off ağlıycam yaa

off canımmm benimmmmmm , geçmiş olsun kotkma cesaretini kaybetme sakın , minişin sana yardım edecek tabiiki herşey yolunda gidecekk ♥ anneliğin el kitabının ilk sayfalarındayız şuanda sanırım.. fiziksel ve duygusal işkencenin ilk etapları.. :49: canım benim yaa ben de kasıldım şimdi ama şükrediyorum , sanki günaharımdan arınıyomuşum gibi geliyo her sancım her ağrım her kasılmam her gözyaşımda
ordan bakınca çok salak göründüm dimi :) ama ne yapayım ben böyle inanıyorum ve kendimi bu şekilde motive ediyorum

bence o kadarcık viksten bişey olmaz canım. çünkü dediğim gibi nokta kadar sürdüm, saçlarını boyatan hiç düşünmeden hergün full makyajını, fondotenini eksik etmeyenler oluyor hiçbişey olmuyor Allahın izniyle. korkma o kadar derim. bence o kadar öksürmek daha zararlı. kar-zarar oranını düşünmek gerekir. sen bilirsin tabi yinede. size şunu söylüyüm. dün en sonki nst de sancım hep düşük (20 li sevyelerde) çıkarken yanımda eşim vardı. bebeğin kalp atış sesiyle ilgili bir espri yaptı ve inanılmaz bi şekilde çok güçlü güldüm göbeğim yukarı doğru fırladı resmen ve tam o an sancı tam 50-60 lara yükseldi. kendimi tutamıyordum, birazda sinirlerim boşaldı sanırım gözlerimden yaşlar geldi. eşim beni görmesin diye odayı terketti o an sakinleştim karnımı sıkmayı bıraktım ve sancı hemen düştü. bende hemşireyi çağırdım güldüğümü söyleyemedim hapşurdum böyle oldu lütfen şuana kadarki sonucu yırtarmısın, çünkü bu gerçek sonuç değil dedim, oda sağolsun o ana kadarki kağıdı yırttı attı, sonra baştan başladı nst. düşün bir kaç saniyelik karnımı sıkmam hemen nstye yansıdı tam güldüğüm saniye yükselip susunca aniden indi, çok ilginçti ama etkiliyor canım haberin olsun..

ben de aynısını face de okumuştum ve geçenlerdeki rahatsızlığımda da yaptım ve ertesi gün direk iyileştim. tabi sarımsaklarımın da etkisi vardır dimi :)) vikse alışkınım, eklem ve kalp romatizmasıyım çocukluğumdan beri eklemlerime sürüyoruz kışları. şu sıralar tek sıkıntım kalbimle ilgili. sol kolumda uyuşmalar aşırı arttı. daha önce kalbin taşımayabilir diye önerilmemişti bana hamilelik. ama ameliyat da olmak istememiştim. 32 yi devirdiğim şu günlerde daha da geç kalmak istemedim ve gözümü karartmıştım hamile kalmak için.

şu son haftaya kadar da kalbimle ilgili fazla sıkıntı yaşamadım ama son bikaçgündür hele çekilmez halde. şuan da sol kolum ve elim hissizleşmiş halde..bikaç saate kadar açılıcak ama, öyle oluyor

Tatlım Alahn izniye bebeğin biraz daha bekleyeck üzmeyecek annesini merak etme. dualarımız sizinle.İğnenin ypılması çok iyi çoğu yerde okumuştum,olur da erken doğarsa küveze girmemesi kendi nefes alması için yapılıyor.Sakın moralini bozma iyi şeyler düşün cnm evet küçükler ama riskli dönemlerde değiller çok şükür.

Kızlar ben de dün tatil olduğunu bilmediğim için işe gelmiştim,forumda yazdıktan hemen sonra izin alıp çıktım:) Allahtan anlayışlılar ve şanslıymşım bugünkü dr.randevuma da dün gittim hastane kalabalık değildi.Öğrendiklerimi yazayım, karnımızda toparlanma oluyor ya,hani bebişler sanki topgibi bi yere birikiyor.O kasılmaymış ben nerden biliyim vala saf gibi dr.u dinledim:) günde 4-5 kez oluyor dedim normalmiş. Cinselliği sordum artık son ay sakıncalıymış. Vajina kısmımdaki ağrı için idrar-kan tahlii yaptı çok şükür temiz çktı. Bebeğim de iyiydi annesinin kuzusu:) 2776 gr dı dün.bir de benm sata göre 2 hafta büyük çıkıor hangisine göre doğum oluyor genelde dedim.Yani 35 haftalk mı 33 haftalık mı şuan dedim. USD de 35 olmasına çok takılma son adet önemli dedi. Ozaman kaç kilo olur bebiş ya ben sezeryandan korkuyorum kızlar:(

çok teşekkür ederim kızlar beni çok motive ediyorsunuz. riskli dönemler bitti diyorsunuz ama aile hekimliğindeki hemşire bu haftalarda doğması riskli, ölme ihtimali yüksek dedi dün iğneyi vururken, o çok moralimi bozdu zaten :44:
termessos canım dün geçmişi okurken resimlerini gördüm özenmedim desem yalan olur, herşey harika görünüyordu, ellerine, emeğine sağlık, mutluluğunuz, eşinizle bağlılığınız hiç eksilmesin, bayıldım fotolara. bu sıkıntılarım olmasaydı birde böyle gurbette değilde memleketimde olsaydım kesinlikle yapmayı düşünürdüm.. ayrıca yaşınıda hiç göstermiyorsun maşş sana :16: sende sıkıntılar yaşıyorsun hamileliğinde anlaşlan. Allah hepimizin yardımcısı olsun çok zor dönemlerdeyiz artık...

tek tek alıntı yapamıyorum kızlar. hepiniz çok güzel dileklerde bulunmuşsunuz, yokluğumu farketmişsiniz. benim için ne dilediyseniz Rabbim kat ve kat daha güzelini versin size inş.. şimdi uzanıcam biraz :ssz: öpüyorum hepinizi..

çok teşekkür ederim kızlar beni çok motive ediyorsunuz. riskli dönemler bitti diyorsunuz ama aile hekimliğindeki hemşire bu haftalarda doğması riskli, ölme ihtimali yüksek dedi dün iğneyi vururken, o çok moralimi bozdu zaten :44:
termessos canım dün geçmişi okurken resimlerini gördüm özenmedim desem yalan olur, herşey harika görünüyordu, ellerine, emeğine sağlık, mutluluğunuz, eşinizle bağlılığınız hiç eksilmesin, bayıldım fotolara. bu sıkıntılarım olmasaydı birde böyle gurbette değilde memleketimde olsaydım kesinlikle yapmayı düşünürdüm.. ayrıca yaşınıda hiç göstermiyorsun maşş sana :16: sende sıkıntılar yaşıyorsun hamileliğinde anlaşlan. Allah hepimizin yardımcısı olsun çok zor dönemlerdeyiz artık...

Allah korusun canım ya öyle insanları boğasım geliyor senin moralini bzmaktan başka amacı yok onun canım. Öyle şey mi olur ya prematüre bebekleri okuyorum ben hep,25-26.haftalarda doğup yaşyan bebekler var,Allahın taktiri.Sana o bilgiyi veren hemşireyi de allaha havale ediyorum.Ölme ihtimali değil küvez ihtimali konuşlması gerekir.Çok vicdansızmış yazık.

Kızlar ben de dün tatil olduğunu bilmediğim için işe gelmiştim,forumda yazdıktan hemen sonra izin alıp çıktım:) Allahtan anlayışlılar ve şanslıymşım bugünkü dr.randevuma da dün gittim hastane kalabalık değildi.Öğrendiklerimi yazayım, karnımızda toparlanma oluyor ya,hani bebişler sanki topgibi bi yere birikiyor.O kasılmaymış ben nerden biliyim vala saf gibi dr.u dinledim:) günde 4-5 kez oluyor dedim normalmiş. Cinselliği sordum artık son ay sakıncalıymış. Vajina kısmımdaki ağrı için idrar-kan tahlii yaptı çok şükür temiz çktı. Bebeğim de iyiydi annesinin kuzusu:) 2776 gr dı dün.bir de benm sata göre 2 hafta büyük çıkıor hangisine göre doğum oluyor genelde dedim.Yani 35 haftalk mı 33 haftalık mı şuan dedim. USD de 35 olmasına çok takılma son adet önemli dedi. Ozaman kaç kilo olur bebiş ya ben sezeryandan korkuyorum kızlar:(

aynen.. sezeryan diye tutturdu doktor , 25 ocak a da gün yazmış haspam :D ay çok güldüm sinirden. ben normal istiyorum ama hiç yüreklendirmiyor beni normal için.. gözlerini kocaman kocaman açıyor , boncuk gibi, '' ama bebeği düşüüüüünnn , çoook rööskklööö , 4 hafta ileride seyrediyor gölöşömööö , gööl söönöö sözööryöön yopoloomm '' diyişleri rüyama giriyor artık!

sezeryan adı üstünde sezar yöntemi. zaten doğru yazımı da sezaryen. çok ürküyorum ! ''normal'' kelimesi bile kavram olarak içimi rahatlatıyor. neyse raconu uyacağız artık , acıysa acı , çığırmaysa çığırma :) normal bi çocuk olsun ,normal bir bünyem olsun yenilensin.

termessos maş. yaşını hiç göstermiyorsun kalp önemli bi organ inş. sorunsuz atlatırsın benim kalpten problemim olmamasına rağmen merdiven inip çıkarken zorlanıyorum Alllah yardımcın olsun sen de bol bol dinlen.

ceyzim maşallah bebişineee:nazar::nazar: benim de 10 gün önde gidiyor diye dr.a sormuştum sat mı? usg mi? diye satı dikkate almalıyız dedi usg ölçümlerinde hata olabiliyormuş Rabbim gönlüne göre doğum nasip etsin inş.

esimiseviyorum densiz bir hemşireye denk gelmişsin dr. bana 1 kiloyu geçince bile yaşar demişti. yaşam problemi olmaz da belki küvez problemi olur ama sen sıkma canını bebişin zamanında gelecek inş. annesi sen de bol bol dinlen

Son düzenleme:
aynen.. sezeryan diye tutturdu doktor , 25 ocak a da gün yazmış haspam :D ay çok güldüm sinirden. ben normal istiyorum ama hiç yüreklendirmiyor beni normal için.. gözlerini kocaman kocaman açıyor , boncuk gibi, '' ama bebeği düşüüüüünnn , çoook rööskklööö , 4 hafta ileride seyrediyor gölöşömööö , gööl söönöö sözööryöön yopoloomm '' diyişleri rüyama giriyor artık!

sezeryan adı üstünde sezar yöntemi. zaten doğru yazımı da sezaryen. çok ürküyorum ! ''normal'' kelimesi bile kavram olarak içimi rahatlatıyor. neyse raconu uyacağız artık , acıysa acı , çığırmaysa çığırma :) normal bi çocuk olsun ,normal bir bünyem olsun yenilensin.

Canım güldürdün ya beni:D bir de günü de belli haa,ben zaten ürküyorum bir de gün verse korkudan erken doğum yapardım heralde:))

:60::60::60:hahaha çok güldüm gerçekten böyle mi konuşuyor ben olsam gülmekten dinleyemezdim dr.u:60::60:

:D :D her odadan çıktıktan sonra taklidini böyle yapıyorum eşime, güle güle dönüyoruz eve.. ama çok aşırı sevimli bi doktor, ufak tefek sarışın mavi gözlü sempatik.. korkutma ve ciddileşme yöntemi olarak bunu kullanıyor hep ,gözlerini sonuna kadar açıp tane tane konuşmak.. :D seviyorum adamı ama şaka şuka günleri bitti, normal istiyorum ben.. iyi bir ebe araştırıyoruz şimdi

teşekkür ederim kızlar , eşim de ben de göstermiyoruz çok şükür ki :) erkekler iltifat edince değil de , bayandan gelince iltifat çok değerli hale geliyor benim için :)

Son düzenleme:

daha yeni okuyabildim canım, çok geçmiş olsun, kötü ihtimalleri bir şekilde aklından uzaklaştırmaya çalışmalısın, zaten tehlikeyi atlatmış gibisin çok şükür :nazar: bol bol dinlenmeye vakit ayır, zaten son dinlenme günlerimiz bunlar:) Allah hepimize zamanında doğumlar ve sağlıklı bebişler nasip etsin inşallah...

Back
X