• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
Canim ne zamandir su Ankara'ya bi ayak atsaydim gerisi kolay diyordun, demek sonunda geldi catti o tarih. Hadi bakalim hayirlisi, umarim istedigin gibi bi doktor ve hastane bulursun bir an önce. Senin adina cok sevindim, Allah esinede tez zamanda kavusturur insallah. Kendine iiyi bak, özletme, havadislerden mahrum birakma bizi.:10:
evet cnm ama ankaraya gitmekte hiç kolay değilmiş cidden bunuda anlamış oldum :) artık temelli gidiyorum ankaraya evimiz satıldığı için eşya toparlamak çok zor..bazen toplarken duygulanıp ağlıyorum eşimi bırakıp gittiğim için ankaraya gidecem dr. ve evi düzenleme derdim var tekrardan annemin evi zaten üst üste kardeşim yaza evleniyor onun bi ton eşyası bi debenimliker :(onları ayarlayacaz gidince..son alışverişlerim kaldı onları halledecem. amin canım inş düzgün bir dr bulup güzel bir doğum gerçekleştiririm tabi hepimizin aynı şekilde olur inş...nete giremesemde aklım hep sizde olacak emin olun umarım ben yokken bebişleriniz yaramazlık yapmaz errken davranmaz ve sağlıkla kucağınıza alırsınız
Bugün 34. haftamız da bitti. Doğuma gittikçe yaklaşıyoruz ama çok mutsuzum. Hamileliğimi baş belası bir öksürük yüzünden yaşayamamaya başladım. Daha önce de yazmıştım. Gördüğüm her öneriyi denedim, doğal yöntemlerin hepsini yaptım. Dün dahiliyeye gittik. Adam kitap çıkarıp vereceği antibiyotik bebeğe zararlı olur mu olmaz mı diye baktı. Sonra da tuzlu su gargarası ve vicks kremi önerdi. Onları da yaptım hiçbir değişiklik yok. Kendi doktoruma da gittim, bebeğimin durumunu sormak için. Çok şükür iyi sadece yorgun ben uyuyamadığım için. Ama doktoruma şikayetlerimi anlatınca (gece artan öksürük, gece terlemesi) "öyle bir anlatıyorsun ki tüberkülozdan şüphelendim" dedi.Göğüs hastalıklarından randevu aldık, yarın da ona gideceğiz. Hamileliğimin başından beri herşey güzel gidiyordu. Çok mutlu ve çok enerjiktim. Ama 1 haftadır çok kötüyüm. Geceleri uyuyamıyorum hiç. Öksürmekten yorgun düşüp 2 saat falan sızıp kalıyorum. Bu yorgunluk ve çaresizlik beni öldürecek. Korkuyorum tüberküloz ya da zatürre gibi hastalıklardan. Dün canım kocam akşam yemeğini hazırlamış bir de canım kek istiyor diye kek yapmış bana. Ben bu son hastalıkla kendimi çok yalnız hissediyordum. Ablamla aynı şehirdeyiz. Evlerimizin arası 15 dk mesafede. Hamile kaldığımdan beri bir kez arayıp bebeğin durumunu sormadı. Hatta toplasan 5 defa aramamıştır aylardır. Annem zaten 11 saat uzakta başka bir ilde. O da hastalığım boyunca birkaç kez aradı, 3-4 gündür o da aramıyor. İstiyorum ki ben "gelme" bile desem çıkıp kendiliğinden gelsin bana destek olsun. Ama yok, nerde öyle düşünecek insan. Son 1 haftadır kayınvalidem ve görümcem her gün arıyor, benimle birlikte çözüm bulmaya çabalıyor. Bazen sanırım benim gerçek ailem onlar diyorum, onlara sarılmalıyım sıkı sıkı diyorum. Ablamla eşimin yıldızları bir türlü barışmadı, 5 sene boyunca aralarını düzeltmek için çabaladım olmadı. Sonra yoruldum ben ve bıraktım uğraşmayı. Şimdi o da evlendi. Ama o hemen sırt çevirdi bana. Eşimle bir problemi olsa bile insan kardeşini aramaz mı, yeğenini merak etmez mi? Çok kırgınım çok. Burda yazmış bazı arkadaşlar, ablamın yanında doğum yapacağım, annem evimi temizliyor, bavulumu hazırlıyor falan diye. Benimkinin umrunda değil. Evi temizletmek falan gözümde büyüyor, perdeler falan ütülenecek, cam silinecek... bir sürü iş. Her şeyi düşünmek zorunda olmak çok yordu beni. Çok mutsuzum çok.
cnm benim hiç sıkma canını biliyorum hamilelikle daha duygusal yaklaşıyoruz olaylara ama herkeste benzer sorunlar olabiliyor malesef benim ailemden yana bir sıkıntım yok ama bak senin kayınvaliden falan çok destek oluyormuş ne güzel bizimkiler destek olmayı bırak köstek oluyorlar resmen..yaşadığımız hiçbir sıkıntıdan haberleri yoktur..eşinde ne güzel anlayışlı ve destek oluyor sana kendinide eşinide üzme bebeğine odaklan onu da üzme cnm benim inş toparlarsın en kısa zmanda

güle güle sağlıklla kullanın inş...:nazar:

Slm kızlar hıçkırık olayı bendede çok sık sürekli atıyor karnım demekki bu normal hepimizde olduğuna göre çarşamba inşallah doktora gideceğim bakalım hayırlı haberler olsun.

Bunun dışında doğum için aşağıdaki linkleri paylaşmak istedim.

kolay doğum için okunacak dua

Gebelik Forumu: Kolay Doum in neriler

http://www.kadinlarkulubu.com/doguma-hazirlik/154367-kolay-dogum-icin-dua.html

demin gittim hurma aldım , günde 3-4 tane yemeye başlayayım bakalım. birçok kişi demişti ama kulak asmamıştım, şimdi senin linki okuyunca denemekten ne çıkar dedim. hadi hayırlısı ♥

kızlar geçmiş olsun. Allah nazarlardan kötülüklerden korusun hepimizi. sanırım bu son haftalarda bol bol dualar etmemiz lazım. bizlerede bebeklerimizede allah sağlık versin

aminnnn ♥ geri sayım başladıkça tırıs tırısıs zaten. .sürekli ya dua okuyorum yada aşk romanı okuyorum streslenmemek için :) minnakımın cicilerini yıkadım ütüleyeceğim, bu bile acaip heyecanlandırdı beni .

Bugün 34. haftamız da bitti. Doğuma gittikçe yaklaşıyoruz ama çok mutsuzum. Hamileliğimi baş belası bir öksürük yüzünden yaşayamamaya başladım. Daha önce de yazmıştım. Gördüğüm her öneriyi denedim, doğal yöntemlerin hepsini yaptım. Dün dahiliyeye gittik. Adam kitap çıkarıp vereceği antibiyotik bebeğe zararlı olur mu olmaz mı diye baktı. Sonra da tuzlu su gargarası ve vicks kremi önerdi. Onları da yaptım hiçbir değişiklik yok. Kendi doktoruma da gittim, bebeğimin durumunu sormak için. Çok şükür iyi sadece yorgun ben uyuyamadığım için. Ama doktoruma şikayetlerimi anlatınca (gece artan öksürük, gece terlemesi) "öyle bir anlatıyorsun ki tüberkülozdan şüphelendim" dedi.Göğüs hastalıklarından randevu aldık, yarın da ona gideceğiz. Hamileliğimin başından beri herşey güzel gidiyordu. Çok mutlu ve çok enerjiktim. Ama 1 haftadır çok kötüyüm. Geceleri uyuyamıyorum hiç. Öksürmekten yorgun düşüp 2 saat falan sızıp kalıyorum. Bu yorgunluk ve çaresizlik beni öldürecek. Korkuyorum tüberküloz ya da zatürre gibi hastalıklardan. Dün canım kocam akşam yemeğini hazırlamış bir de canım kek istiyor diye kek yapmış bana. Ben bu son hastalıkla kendimi çok yalnız hissediyordum. Ablamla aynı şehirdeyiz. Evlerimizin arası 15 dk mesafede. Hamile kaldığımdan beri bir kez arayıp bebeğin durumunu sormadı. Hatta toplasan 5 defa aramamıştır aylardır. Annem zaten 11 saat uzakta başka bir ilde. O da hastalığım boyunca birkaç kez aradı, 3-4 gündür o da aramıyor. İstiyorum ki ben "gelme" bile desem çıkıp kendiliğinden gelsin bana destek olsun. Ama yok, nerde öyle düşünecek insan. Son 1 haftadır kayınvalidem ve görümcem her gün arıyor, benimle birlikte çözüm bulmaya çabalıyor. Bazen sanırım benim gerçek ailem onlar diyorum, onlara sarılmalıyım sıkı sıkı diyorum. Ablamla eşimin yıldızları bir türlü barışmadı, 5 sene boyunca aralarını düzeltmek için çabaladım olmadı. Sonra yoruldum ben ve bıraktım uğraşmayı. Şimdi o da evlendi. Ama o hemen sırt çevirdi bana. Eşimle bir problemi olsa bile insan kardeşini aramaz mı, yeğenini merak etmez mi? Çok kırgınım çok. Burda yazmış bazı arkadaşlar, ablamın yanında doğum yapacağım, annem evimi temizliyor, bavulumu hazırlıyor falan diye. Benimkinin umrunda değil. Evi temizletmek falan gözümde büyüyor, perdeler falan ütülenecek, cam silinecek... bir sürü iş. Her şeyi düşünmek zorunda olmak çok yordu beni. Çok mutsuzum çok.

ben de kayınvalidelerle ilgili yazdığınız hoş şeyleri okurken şaşkınlıkla ve gıptayla okuyorum ;) şükret haline bebeğim ya, ben de yapayanlızım, annem elinden geleni yapıyor ama o çok hasta ve ben ona destek oluyorum çoğu zaman.

aşırı heyecanlı bişey dimi ♥ o eşyaları yerleştirmek , hazırlamak.. demin konuşuyorduk eşimle, sanki askerden yada gurbetten oğlumuz gelecek gibi .. yani o hep vardı ama biyerlerdeydi , şimdi yuvaya dönüyor , kollarımıza dönüyor gibi ♥

bu arada rekor hala bende mi :) 22 kiloyu geçtim an itibariyle :))))

ben de kayınvalidelerle ilgili yazdığınız hoş şeyleri okurken şaşkınlıkla ve gıptayla okuyorum ;) şükret haline bebeğim ya, ben de yapayanlızım, annem elinden geleni yapıyor ama o çok hasta ve ben ona destek oluyorum çoğu zaman.

aşırı heyecanlı bişey dimi ♥ o eşyaları yerleştirmek , hazırlamak.. demin konuşuyorduk eşimle, sanki askerden yada gurbetten oğlumuz gelecek gibi .. yani o hep vardı ama biyerlerdeydi , şimdi yuvaya dönüyor , kollarımıza dönüyor gibi ♥

22 mi? bacım sende şeker çıkmadımı ya ben 8 kg aldım ama şeker tavan yani aman hurma ye elbet ben normal olmayacağı için yemiyorum hurmada acayip şeker varmış 2 tane yesen yeter herhalde günde

Kızlar doktor hem kontrol için hemde çalışabilir raporunu yazmak için bana 3 Ocak a randevu verdi, yalnız 3 ocakta ben 32+2 de oluyorum geç olmuyor mu ? Bişi farkediyor mu ? Anlayamadım ben yardım edermisiniz :( :44:

demin gittim hurma aldım , günde 3-4 tane yemeye başlayayım bakalım. birçok kişi demişti ama kulak asmamıştım, şimdi senin linki okuyunca denemekten ne çıkar dedim. hadi hayırlısı ♥

aminnnn ♥ geri sayım başladıkça tırıs tırısıs zaten. .sürekli ya dua okuyorum yada aşk romanı okuyorum streslenmemek için :) minnakımın cicilerini yıkadım ütüleyeceğim, bu bile acaip heyecanlandırdı beni .

Aslında bazen şu zaman bir an önce geçse diyorum ama sonra daha hazırlıklar var diyorum. ben daha yıkamadım aldıklarımı bi ara yıkıcam ama şu evin badana yapılması işinin başlayıp bitmesi lazım önce. cicilerini inşallah sağlıkla giyinirler yavrularımız.:16:

Kızlar doktor hem kontrol için hemde çalışabilir raporunu yazmak için bana 3 Ocak a randevu verdi, yalnız 3 ocakta ben 32+2 de oluyorum geç olmuyor mu ? Bişi farkediyor mu ? Anlayamadım ben yardım edermisiniz :( :44:

Bende 2 ocakta gidicem canım. 32+1 ya da 2 olucam. izne çıkıcak olsak belki bikaç gün önce çıkmak isteyebilirdik ama zaten çalışıcağımız için 32+6 ya kadar süre var. zaten bu rapor 37 yi hesaplayıp sonraki izin süremizi belirlemek için önemli .

canım merhaba çok geçmiş olsun.denedin mi bilmiyorum ama zencefili balın içine ezip ondan yesen bende çok sık öksürük olurum ve genelde işe yarar birde reflünde olabilir bende oda öksürük yapar canını hiç sıkma güzzel rabbim yardım eder bize benimde herşeyimde yanımda olan bi tek eşim var allah onlardan razı olsun ama birazcık herşey üst üste gelice sinirlerin bozulmuştur.herşey geçiçek miniklerimizi kucağımıza alıınca bide sakın verem falan aklına getirme o kadar kolay değil o hastalıklara yakalanmak kib

evet 9 ay olmasının nedeni de bu mu acaba,iyice özümsedik artık evimizin yeni sevimli üyesini,dört gözle bekliyoruz=)sen de zayıftın galiba canım hamilelik öncesi,zayıf olunca daha çok alınıyor,ben de en son 10 kiloyu gördüm ve artık tartılmıyorum,bacaklarım falan şişti sanki=( 4-5 aylık hamileyken aldığım pantolonların bacakları sıkmaya başladı.Benim canım çok fazla tatlı istiyor sizde var mı böyle bir şey?:31:

ben de 3üne randevu aldım canım,33+0 oluyoruz,inşallah birkaç gün için sorun çıkmaz.

22 mi? bacım sende şeker çıkmadımı ya ben 8 kg aldım ama şeker tavan yani aman hurma ye elbet ben normal olmayacağı için yemiyorum hurmada acayip şeker varmış 2 tane yesen yeter herhalde günde

çıkmaz mı hiiiçç.. 50 lik yüklemede 160 bilmem kaç idi. biraz diyetle düzeldi 100 lükte normaldi
hurmalara gelince ; günde 2 -3 artık hakketire :D boğazsal konularda tüm prensiplerimi rafa kaldırdım.:emir_bebek:
evet zayıftım hamilelik öncesi. yıllardır açmışım meğer ..acıların çocuğu kıvamında ;))) anca hamilelik kılıfında doydum dünya nimetlerine vallahi ..

evet 9 ay olmasının nedeni de bu mu acaba,iyice özümsedik artık evimizin yeni sevimli üyesini,dört gözle bekliyoruz=)sen de zayıftın galiba canım hamilelik öncesi,zayıf olunca daha çok alınıyor,ben de en son 10 kiloyu gördüm ve artık tartılmıyorum,bacaklarım falan şişti sanki=( 4-5 aylık hamileyken aldığım pantolonların bacakları sıkmaya başladı.Benim canım çok fazla tatlı istiyor sizde var mı böyle bir şey?:31:

ben de 3üne randevu aldım canım,33+0 oluyoruz,inşallah birkaç gün için sorun çıkmaz.

cnm bence 32 deyken git bi sıkıntı olmasın.çünkü bana 32 de getir demişlerdi.

Kızlar yazdıklarınızı okudum da, hepinizi ayrı ayrı seviyorum sanırım :)
Herkesin birbirine destek olma çabası, rahatlatmak için söylediği onca söz.. Burnumuzun dibindeki insanların hatta ailelerimizin yapmadığı şeyler, söylemediği sözler var yani.
Biz de burda kendi çapımızda akraba olduk galiba :)

cnm benim Allah bir yerden alıp bir yerden veriyor.sende aile desteği az eşin desteği çok.bende tersi diğerinde benzeri.bende haziranda geldim buraya.2000 nüfuslu bir yer.polisim ve burası polislerin sürgüne geldiği bir yermiş ve bu yüzden malesef burdaki mesai arkadaşlarımdan nefret ediyorum.32. hafta dolar dolmaz ayrıldım izne. eşim başka bir kurumda burda memur.bende eş durumundan geldim. burda 1 tane komşum var oda bunalımda, yeni doğum yaptı, malesef lohusalık.çok görmüyorum ama onun psikolojisini kaldırabilecek durumda olmadığım için çok muhatap olmamaya çalışıyorum.memlekette bir akrabam arkadaşım yok.iş arkadaşlarım çoğu üçkağıtçı. o yüzden eşleri ile çok samimi olmuyorum.sokakta mrb mbr tamamdır oluyorum.çok yalnızlık çekiyorum burda .o yüzden eşimden daha çok ilgi istiyorum.
aileme gelince.sağolsunlar ablam hergün arar.annem daha hiç aramadı.1 yıllık evliyim sadece 1 defa aradı başkada aramadı.ama cahilliğinden biliyorum.aramak gibi bir alışkanlık edinmedi,öyle bir kültürü yok çocukluğumuzdan beri.ablamlada aynıdır. ama ben aradığım zaman güzelce konuşur. o benim halimi çok sormaz daha çok ben ona sorarım, hep ben ararım. ama biliyorum gönlü benle.ailemden 15 saat uzaktayım.doğuma gelmek istiyor ama okadar yola nasıl katlanırım diyor.yaşlandı.zaten hastanede kaybolurum bide başınıza iş açarım, çocuk hakkında falan yanlış akıl veririrm bana kızarsınız diyo garibim.bende şeker kolesterol troit çıktı diye çok korkmuş bu yaşta ne bunlar bizde bile bu hastalıklardan yok,sonu nolacak onun diye üzülüyormuş. ablamlada aramızda 8 saat mesafe var. yani demem o ki bana ulaşmak isteselerde ulaşamıyorlar.herkesin işi gücü evi barkı var.aynı bende senin gibi herşeyi tek başıma yapıyorum.eşimin bir arkadaşı " ya doğum çantası hazırladınızmı hazırda tutun bizim gibi doğum olduktan sonra bişiler bulmaya çalışmayın rezil olduk" demiş.geçende gelmiş bana bizde varmı öyle bişi yaptıkmı diye soruyo.ben yaptım sayılır dedim.daha benim hazırlıklarımdan bi haber.
ama burda da gördüğüm kadarıyla biz çok hassaslaştık. hele birde kış hastalıkları da eklenince herşeye isyan eder olduk.1 gün uykusuz kalınca gergin olur insan biz hergün öyleyiz.geçen hafta bu durumuma ağlarken üstümü başımı parçalayıp haykırırken şimdide sakince sana bunları yazıyorum.inşallah tez zamanda atlatırız.çok şükür bak anladığım kadrıyla bebeğin iyi durumda.herşeye değer.eşin iyi durumda herşeye değer. çok uzattım biliyorum gönlümden geçenleri yazdım.Allah yar ve yardımcımız olsun inşallah.

ay kızlar size bişi itiraf edeceğim kimbilir ne kadar salak olduğumu düşüneceksiniz. ben 4 yıl öncesine kadar doğumda bebeğin arkadan geldiğini sanıyordum.ablam hamileyken onunla tartışıyordum, 3 gün sonra çocuk doğuracaksın daha nerenden çıkartacağını mı bilmiyorsun diye bide laf söylüyorudm.ablamda saçmalama arkadan çocuk çıkmaya kalkışsa boğulur diyodu. bende ee önden nasıl çıkıcak küçücük yer, hem ebeler boşunamı diyor ıkın ıkın diye.ben hiç çiş yapmak için önden ıkınıldığını duymadım, hem kabız olununca ıkınılır oda arkadan ıkınılır diyodum.ya kızım git konuşturma beni diyordu.ama annem kardeşimi doğurduğunda ben 10 yaşındaydım kardeşim tuvalet pisliği olmuştu.benim hafızamda hep yer etmişti Allahım kabız olunca tuvalette nasıl acı çekiyoruz, kimbilir annem kardeşimi doğurunca ne acı yaşamıştır diyodum. annem düz oturamıyordu bende iyice kanaat getirmiştim bebek kadının arkasından çıkıyor diye.
yanlış anlamayın amacım seviyesizleşmek değilde azıcık gülümsetebilmekti.

ay kızlar size bişi itiraf edeceğim kimbilir ne kadar salak olduğumu düşüneceksiniz. ben 4 yıl öncesine kadar doğumda bebeğin arkadan geldiğini sanıyordum.ablam hamileyken onunla tartışıyordum, 3 gün sonra çocuk doğuracaksın daha nerenden çıkartacağını mı bilmiyorsun diye bide laf söylüyorudm.ablamda saçmalama arkadan çocuk çıkmaya kalkışsa boğulur diyodu. bende ee önden nasıl çıkıcak küçücük yer, hem ebeler boşunamı diyor ıkın ıkın diye.ben hiç çiş yapmak için önden ıkınıldığını duymadım, hem kabız olununca ıkınılır oda arkadan ıkınılır diyodum.ya kızım git konuşturma beni diyordu.ama annem kardeşimi doğurduğunda ben 10 yaşındaydım kardeşim tuvalet pisliği olmuştu.benim hafızamda hep yer etmişti Allahım kabız olunca tuvalette nasıl acı çekiyoruz, kimbilir annem kardeşimi doğurunca ne acı yaşamıştır diyodum. annem düz oturamıyordu bende iyice kanaat getirmiştim bebek kadının arkasından çıkıyor diye.

şaka yapıyorum de ! şaka yapıyorum de yoksa atarım bak kendimi aşşaaaaa , ŞAKA YAPIYORUM DE BANAAA VURURUM KENDİMİ BAAAAAAAAAAKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK

=)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ölüyommmmmmmmmmmm =))))))))))))))))))))))))))))))))))) allah seni neeetmesiinnnnnn hooooooooooooffffffffffffff=)))))))))))))))))))))))))))))))))

canım öncelikle çok geçmiş olsun eminim öksürük çok zorluyordur seni hele ki hamileyken biran önce iyileşmeni diliyorum.gerekiyorsa antibiyotik kullanmayı ihmal etme böylesi bebeğe daha zararlıdır çünkü

annenler konusuna gelince hiiiiç kafanı takıp da stres yapma kendine bırak herkes ne yaparsa yapsın sen de ona göre davranırsın bundan sonra.temizliği de dert etme olursa olur olmazsa olmaz sağlığın ve bebeğinin sağlığı en önemlisi kayınvalidenler yapabilirlerse yaparlar imkanın varsa kadın tutarsın o da mı olmadı boşver öyle kalsın iyileşince temizlersin,bebeğin doğmuş bile olsa temizlik konusuyla o güzelim anlarınızı zehir etme kendine :6:

:53::52::52::52::9::9:

eğitim şartttt kızlarımıza anlayabilecekleri yaşa geldiklerinde uygun şekilde anlatmalıyız bazı şeyleri ve okullrda da anlatılmalı :9:

biz insanoğluna bunu mu reva gördün yani kaancelil ! orda hak yolu dururken bizi başka yollara mı layık gördün =))))))) bu düşüncenden dolayı affetmicem seni arkidişimmm=))))))))))))))))))))))))))

Back
X