• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
Kızlar doktordan geliyoruz:))

32. hafta çalışabilir kagıdımızı aldık:)))

Bu arada oglusum 32+4 te 2 kg 43 cm olmuş, yuzunu gormek için çok ugrastık ama çok nazlandı, yarım yamalak gorduk, babasına benzeyecek sanki paşam:))) Eşim de çok mutlu oldu:DD

İnşallah Rabbim hepimize bebişlerimize saglıkla kavusmayı nasıp etsin kızlar...:)))

ayy siz böyle zeytin hesabına girince bi tuhaf oldum ben hamile kaldıgımdan beri hiiiç dikkat etmedim yediğime
aklıma ne gelirse yiyorum :)))
özellikle tatlııı
yaş pasta
çikolata
bal
bunlar en fazla tükettiklerim :)))):9::9:

afiyet olsun gülüm .insan yemek isteyipte yiyemeyince bunalıma giriyo.ama yarın oğlumun güzel haberlerini alırsam mutluluktan uçucam

benim 27. haftada dönmüştü 1 ay boyunca öyleydi ozaman hıçkırıklarının altta olmasından anlıyordum ve mideme bacaklarıyla vurdugu için reflü oluyordum..
ama son 2-3 gündür benimde bebeğim yan duruyor
haliyle reflüm sıkıra indi
çok rahat anlayabiliyorum
kafası sağda bir top solda bir top poposu :):9:

bugün benim bebis döndü sanirim sanirim ayaklari göbegimin üstünde :)
dedigin gibi mide yanmasi basladi hmm afacanin cani SIKILDI yer degisiyo :)))
bakalim kac gün kalcak böyle

Canım sağlık ocağı açlık kanı ölçüyor sen tam olarak nasıl ölçtürdün açmı tokmu? toksan kaçıncı saat? açlıksa evet 105 sınır ama tokluk 1. saatse normal ??? hangisi?

Canım ozaman şu 140 adet 45 TL olandan yaptırırız bizde onu soralım oda güzel?

Size Özel Çikolata, Logolu çikolata, çikolata, Madlen çikolata, Firmalara özel, hediye çikolata, ucuz çikolata, Promosyon çikolata, Resimli çikolata, Doğum Günü, size özel

Parmak ölçümlerinde internetten araştırdım

başparmak ve işaret parmağından sakın ölçmeyin diğer 3 parmaktan ölçün birde sol el sanki 1 sayı falan daha düşük çıkıyor.

benim doktorum bütün parmaklardan ölcebilirsin demisti. ama dedigini dikkate alicam. sükür simdiye kadar sorun cikmadi ama yinede bilgi icin saol :))

kızlar doğumu sanırım kendi evimde yapacağım.iyikötü bu doktoru idare edeceğim.kimsem gelmediğinde eşimle idare edebilirmiyimki.ben çocuk bakmayı biliyorum ama takat bulabilecekmiyimki.neden tüm sıkıntılar bizi bulmaya başladı kızlar.bir arkadaşın kayın valdesi emrivaki yapıyo,çoğumuzda şeker çıkıyo.çoğumuzun ağrıları arttı.kimimiz çatlak olmuş.kimimiz eminim maddi sıkıntılar yaşıyordur.gece gece girdim gene bunalıma Allah sonumuzu hayır etsin.ben doğum yaptıktan 2 gün sonra gelebilecek galiba bizim yakınlarımız.Allah büyük yaparız.

canim yalniz degilsin bende seninle ayni durumdayim ve benim dgumdan iki gün sonra bile kimse gelmeyecek. dogum ve sonrasinda sadece esim ve ben olacagiz ve emin ol ikimizde bebek bakma konusunda deneyimi yok :)) Allah büyüktür be canim elbet bakariz herhalde. takma sen kafana ya keyfini cikar. inan evimi temizlicek kimse yok hos olsada dogumdan sonra evime anali babali büyütsün diyecek 3-5 kisiden baska gelen olmayacak zaten :D
o yüzden onlari dert etmiyorum. herseyimizi kendimiz yapmaya calisiyoruz. ama böylesi daha iyi. kimse sana diyemicek sana surda yardim ettim burda yardim ettim gögsünü gere gere herseyi tek basima yaptim diyebilceksin :)

günaydın kızlar..hem uykusuz hemde moralim bozuk bugün.yok yok çok şükür bebeğimle ilgili bi problemim yok konu çok başa.bilen bilir yeni bi eve taşındım ben sağolsun annem tek başına koca evi taşıdı etti yardımcı oldu ama dün evine yani alanyaya geri döndü.ama giderken eşim bırakıcaktı arabam yolda kaldı dedi annen kendi gidebilirmi dedi.e o saatten sonra kadın apar topar hazırlanıp evden çıktı gitti hemde hiç bilmediği bi yerden havaalanına.kadın o kadar emek verdi teşekkürü havaalanına otobüsle dönmek olmamalıydı.dahası sonra yok annem gelicek anneni havaalanına bırakmaya dedi annemde kızım 20 gündür bi hoşgeldin demeyen aramayan sormayan insan şimdi niye gelio fln dedi ama bende boşver tamam anne bu saatten sonra yetişemeyis zaten fln demiştim.aradan 5 dk geçti yok bırakamıyomuş annen kendi gitsin dedi.kadın oyun oynadı resmen ya.neyse olayın iç yüzü ortaya çıktı ama.gece saat 5 te eşimin teli çaldı.annesi bas bas bağırıo.nooldu dedim yok bişey boşver uyu fln dedi.sonra hayır ara ne diyo öğrenicem dedim.meğer kadın sinsi neler düşünüomuş.bu ameliyat olmuştu babam onu aramamış oda o yüzden annesinide biz aramıycas gibi bi düşünce edinmiş.1.si annem büyüklük gösterip hergün aradı dahası evi taşımaya geldiğinde evine gitti geçmiş olsuna.aonra kayınpederim kaynanamdan gizli anneme hayırlı yolculuklar demek için aradı kıyameti koparmasının asıl sebebi bu siz benim arkamdan neler çeviriosunuz diye aradı sabah 5 te ya.bu kadar kin yapacak sabah sabah uykudan uyandıracak kadar ne vardıki.nasıl bi kin bu? şimdi annemde kesin annesi havaalanına bırakma dediği için bırakmadı diye düşünüo ve eşimi hiç sevmiyo acıkcası.

bi an icin gecen seneye gittim. ben yurt disindayim gecen sene annemle babam beni ziyarete geldiler. kayinvaldem bu sene türkiyeye tasindida gecen seneye kadar burdaydi oda. herneyse bir kere hosgeldine geldiler sonra hep bizimkiler kayinvaldemlere gitti. toplamda 10 gün kalmadilar zaten. annemler gitmeden birgün önce kv lere hoscakal demeye gitmek istedi aradik ama kabul etmediler bizi evde degiliz dediler. ertesi gün aksam üzeri annemler dönecekler kayinbabamda calismiyo hoscakalin demek icin gelmeyi birak telefon bile etmediler. ki aramiz uzak degil arabayla 10 dk ki onlarda araba var teklif etmediler götürelim diye. esim is yerinden izin alamadi. ben tek basima trenle havaalanina götürdüm annemleri. yabanci ülke olmasa kendileri rahat gider ama lisan bilmiyolar bende cok bilmiyorum ama yinede tek basima götürdümde bi hoscakal demek icin aramadilar. sonra bana gelmis annenler bi hoscakal demediler giderken diye tafra yapio. misafir olan benim annem ki kabul etmediler bizi eve neymis kavga etmisler kayinbabamla ondan kabul etmemis.
annem yinede gönül koymadi kv min annesi vefat etti annem hatta halam arayip bas sagligi diledi annemin babasi vefat etti arayip basin saolsun demedi ama bana laf sokmasini bilio annen hic aramiyo diye. kendi araya araya eli asinmistir :))

valla hic takmiyorum kendileri ogulunu kendilerinden soguttu. kendi oglu sogudu türkyieye kesin dönüs yapma planimiz var bizimde esim annesinin yanina degil benim annemlerin oldugu yere gitmek istiyo. inanin ben tek laf demedim bizimkilerin yanian gidek diye. bak simdi dogum yapicam annemlerin vize sorunu var her zaman gelemiyolar malum vize almak zor kv süresiz vizesi var ve 15 tatilde gelip gidecek doguma kalmicak.
cokta tindiii . :36:

o yüzden bosver canim ya kendileri bilir. sen takma kafana kendini uzme sakin ben artik öyle yapiyorum. annecigine ayip olmus tabi.

gercekten can sıkıcı bı durum.. daha fazla canını sıkıp atese körükle gıtmek olmasın canım ama... esının hatası... dengeyı koruyamadıgı ve aılenın etkısınde kaldıgı asıkar...yanı senın evladın olacak.. annen kalksın onca yoldan gelsın... ben esımın hatrına ıkı elım kanda da olsa bulur bulusturur bı araba alırdım sagdan soldan. yıne de k. valıdemı bırakırdım..sen kayınvalıdenı falan bos ver.. bence bı esını sorgula.. esını..

oda naapsın hayatım ya arada kalıyo adamcağız.en sonunda bugün annesiyle konuşmama kararı almış.eşimin babasıyla kardeşide kv de konuşmama kararı almışlar.evliliklerine zarar veriosun diye hepsi cephe almışlar.olaylar nasıl buaraya geldi bende anlamadım.ama bi karar aldım bebeğimden başka hiçbişeyle ilgilenmiycem.önemli olan onun sağlığı.çok öptüm seni

arkadaşlar herkese merhaba,öncelikle şeker problemi yaşayanların allah yardımcısı olsun kolay bir durum değil hem bebeklerin geişiminden endişe etmek hemde istediğini yiyememek,Allah şifa versin.diğer sağlık problemleri olan arkadaşlara da kolaylıklar diliyorum allah sorunsuz bir doğum nasip etsin hepimize.
biz 31 +4 deyiz pazartesi çalışabilir raporu almaya gidicem bende çok merak ediyorum bebeğimi aynı zamanda bazı şikayetlerim var.sizlerdede oluyormuş alt tarafa bıçak saplanır gibi oluyor yada bebeğin ayağı fırlayacakmış gibi tam olarak tarif edemiyorum,kasılmamıdır ağrımıdır nedir bilemedim.bu arada artık çalışmak çok zor bizim sınıflar 40-50 kişilik oturarak ders işlemek çok zor sınıf kontrolü imkansız bütün derlserde de ayakta olmuyor anlayacağınız artık yorucu gelıyor eve gelince hiçbişey yapasım gelmiyor.şu altı aylık yasa çıksaydı da bizde 8 haftamızı rahatlıkla kullansaydık :(((ayakta durmaktan ayaklarım şişiyor artık,göbeğimde de çatlaklar var :((( lierac aldım ama bu saatten sonra işe yararma bilmem mor mor duruyorlar ama sağlık olsun onları görmicez artık 12.kilomuda aldım onlarıda veririrz sanırım okula giderken ne giysem die düşünmek çok sıkıcı oluyor :(.birde gece terlemeniz varmı???ben çok terliyorum gecelerin özellikle saç diplerim ve pijamamın yakası ıslanmış oluyor her gece.evimiz çok sıcak olmuyor hatta eşim bazı geceler üşüyorum diyor ama ben sabah terlemiş uyanıyorum.çok uzun oldu sanırım herkese iyi haftalar güzel haberlerle buluşalım inşallah....

arkadaşlar herkese merhaba,öncelikle şeker problemi yaşayanların allah yardımcısı olsun kolay bir durum değil hem bebeklerin geişiminden endişe etmek hemde istediğini yiyememek,Allah şifa versin.diğer sağlık problemleri olan arkadaşlara da kolaylıklar diliyorum allah sorunsuz bir doğum nasip etsin hepimize.
biz 31 +4 deyiz pazartesi çalışabilir raporu almaya gidicem bende çok merak ediyorum bebeğimi aynı zamanda bazı şikayetlerim var.sizlerdede oluyormuş alt tarafa bıçak saplanır gibi oluyor yada bebeğin ayağı fırlayacakmış gibi tam olarak tarif edemiyorum,kasılmamıdır ağrımıdır nedir bilemedim.bu arada artık çalışmak çok zor bizim sınıflar 40-50 kişilik oturarak ders işlemek çok zor sınıf kontrolü imkansız bütün derlserde de ayakta olmuyor anlayacağınız artık yorucu gelıyor eve gelince hiçbişey yapasım gelmiyor.şu altı aylık yasa çıksaydı da bizde 8 haftamızı rahatlıkla kullansaydık :(((ayakta durmaktan ayaklarım şişiyor artık,göbeğimde de çatlaklar var :((( lierac aldım ama bu saatten sonra işe yararma bilmem mor mor duruyorlar ama sağlık olsun onları görmicez artık 12.kilomuda aldım onlarıda veririrz sanırım okula giderken ne giysem die düşünmek çok sıkıcı oluyor :(.birde gece terlemeniz varmı???ben çok terliyorum gecelerin özellikle saç diplerim ve pijamamın yakası ıslanmış oluyor her gece.evimiz çok sıcak olmuyor hatta eşim bazı geceler üşüyorum diyor ama ben sabah terlemiş uyanıyorum.çok uzun oldu sanırım herkese iyi haftalar güzel haberlerle buluşalım inşallah....
Bende geceleri çok terliyorum canım aynen dediğin gibi saç diplerim ve yakalarım :)

gercekten can sıkıcı bı durum.. daha fazla canını sıkıp atese körükle gıtmek olmasın canım ama... esının hatası... dengeyı koruyamadıgı ve aılenın etkısınde kaldıgı asıkar...yanı senın evladın olacak.. annen kalksın onca yoldan gelsın... ben esımın hatrına ıkı elım kanda da olsa bulur bulusturur bı araba alırdım sagdan soldan. yıne de k. valıdemı bırakırdım..sen kayınvalıdenı falan bos ver.. bence bı esını sorgula.. esını..

bugün benim bebis döndü sanirim sanirim ayaklari göbegimin üstünde :)
dedigin gibi mide yanmasi basladi hmm afacanin cani SIKILDI yer degisiyo :)))
bakalim kac gün kalcak böyle

benim doktorum bütün parmaklardan ölcebilirsin demisti. ama dedigini dikkate alicam. sükür simdiye kadar sorun cikmadi ama yinede bilgi icin saol :))

hakikaten şunu anladımki kız anneleri daha anlayışlı oluyolar.bizimkinin öyle kafası basmıyo alengirli oyunlara.kv beni anneme şikayet edio kızın şöyle böyle diyede annem ağzını açıp niye öyle diyosun diyceğine kadını teselli edio.aman ben bi laf söylerim konu uzar evliliğinize gölge düşmesin boşver dio.ama kendi kızıda var bi gün oda evlenicek bakalım o neler yaşıycak herşey sırayla bu hayatta..öyle işte canım buarada biliomusun hamileliğim boyunca ilk defa bugün ağladım.normalde öyle çok ağlayan biri değilim ama patladım heralde bugün eşim bile şaşırdı.aman artık takmıycam kafama önce oğluşumun sağlığı.kafamı sadece onun odasına onun sağlığına yorucam gerisi boş.eşim önce sen gelirsin benim için benim ailem sensin anam babam değil dedi.o yüzden artık bebeğimide eşimide kendimide üzmeye değmez diorum...çook öpüyorum zileri iyiki varsınızı biliosunuz dimi..:) kalp yapcamda nası yapılır bilmiorum idare edin :P

canim yalniz degilsin bende seninle ayni durumdayim ve benim dgumdan iki gün sonra bile kimse gelmeyecek. dogum ve sonrasinda sadece esim ve ben olacagiz ve emin ol ikimizde bebek bakma konusunda deneyimi yok :)) Allah büyüktür be canim elbet bakariz herhalde. takma sen kafana ya keyfini cikar. inan evimi temizlicek kimse yok hos olsada dogumdan sonra evime anali babali büyütsün diyecek 3-5 kisiden baska gelen olmayacak zaten :D
o yüzden onlari dert etmiyorum. herseyimizi kendimiz yapmaya calisiyoruz. ama böylesi daha iyi. kimse sana diyemicek sana surda yardim ettim burda yardim ettim gögsünü gere gere herseyi tek basima yaptim diyebilceksin :)

bi an icin gecen seneye gittim. ben yurt disindayim gecen sene annemle babam beni ziyarete geldiler. kayinvaldem bu sene türkiyeye tasindida gecen seneye kadar burdaydi oda. herneyse bir kere hosgeldine geldiler sonra hep bizimkiler kayinvaldemlere gitti. toplamda 10 gün kalmadilar zaten. annemler gitmeden birgün önce kv lere hoscakal demeye gitmek istedi aradik ama kabul etmediler bizi evde degiliz dediler. ertesi gün aksam üzeri annemler dönecekler kayinbabamda calismiyo hoscakalin demek icin gelmeyi birak telefon bile etmediler. ki aramiz uzak degil arabayla 10 dk ki onlarda araba var teklif etmediler götürelim diye. esim is yerinden izin alamadi. ben tek basima trenle havaalanina götürdüm annemleri. yabanci ülke olmasa kendileri rahat gider ama lisan bilmiyolar bende cok bilmiyorum ama yinede tek basima götürdümde bi hoscakal demek icin aramadilar. sonra bana gelmis annenler bi hoscakal demediler giderken diye tafra yapio. misafir olan benim annem ki kabul etmediler bizi eve neymis kavga etmisler kayinbabamla ondan kabul etmemis.
annem yinede gönül koymadi kv min annesi vefat etti annem hatta halam arayip bas sagligi diledi annemin babasi vefat etti arayip basin saolsun demedi ama bana laf sokmasini bilio annen hic aramiyo diye. kendi araya araya eli asinmistir :))

valla hic takmiyorum kendileri ogulunu kendilerinden soguttu. kendi oglu sogudu türkyieye kesin dönüs yapma planimiz var bizimde esim annesinin yanina degil benim annemlerin oldugu yere gitmek istiyo. inanin ben tek laf demedim bizimkilerin yanian gidek diye. bak simdi dogum yapicam annemlerin vize sorunu var her zaman gelemiyolar malum vize almak zor kv süresiz vizesi var ve 15 tatilde gelip gidecek doguma kalmicak.
cokta tindiii . :36:

o yüzden bosver canim ya kendileri bilir. sen takma kafana kendini uzme sakin ben artik öyle yapiyorum. annecigine ayip olmus tabi.

aynen canım zaten en çokda anneme yapılan saygısızlık koyuyo bana.kadın 20 gün boyunca tek başına evi taşıdı yerleştirdi kimse yardım bile etmediki kadın zevkle yaptı kızımın yuvası diye.bunu hiç haketmedi.insan kendine yapılanı hazmediyoda ailesine yapılana sessiz kalamıyo işte.neyse şimdi eşimde eşimin babasıda kardeşide konuşmuyolar kv le.herkes bu hayatta ektiğini biçer.artık hiç bişeye kafamı takmıycam önce oğluşumun sağlığı.eşim bana dün sen herşeyden önce gelirsin benim ailem sensiz annem babam değil dedi.o yüzden ben artık ne bebeğimi ne eşimi nede kendimiz üzmiycem..çook öpüorum seni

kızlar..iyiki varsınız biliyosunuz dimi? düşündümde burda içini dökmek derdini paylaşacağın tanımasan bile seni dinleyen birilerinin olması ne kadar güzel.gün geliyo bunları en yakın arkadaşına bile anlatmıyosun ama burda paylaşıyosun insanlar akıl veriyo seninle dugularını düşüncelerini paylaşıyolar.bence çok değerli şeyler bunlar..iyi varsınız hepiniz..dilerim sağlıklı, şanslı, aklı başında, güçlü karakterli çocuklar doğururus hepimiz..bugün duygusala bağladım galiba biras:S

10 senedir kanser hastası yengem vefat etmiş çok kötüyüm düşünmek istemiyorum

Kizlar bu aralar benim de moralim cok bozuk ve stresliyim.
Göya dogum icin memleketten gelen Kayinvalidem artik sürekli, ebediyen bizde kalicakmis. Kücük kaynimida almis gelmis memleketten, kaynimi Avcilarda ki görümcemin yaninda bi okula yazdirmis, kendisi de benim yanima Kartala geldi.
Kendisi kötü bir kaynana degil ama fikir olarak hic anlasamiyoruz, istemiyorum onu sürekli evimde, zaten evimde cok kücük ama esimde yalniz oldugu icin kayinpederimde olmadigi icin kalsin nolur ki diyo. Esim de dünya tatlisi birisi onu da kirmak istemiyorum ama ömür boyu kaynanayla ayni evde yasamayi düsününcede deliriyorum. Ben Almanya'da dogdum büyüdüm, ailemde orda, kaynanam ise tam bir köy kadini, iyi ama cok cahil fikirelrimiz hic uyusmuyor, napicam ben.

haklısın canım aynı evde yaşamak gerçekten zor.bende kartalda oturuyorum kv de etilerde yaşıyo.allahtan uzak yakın olduğunu düşünemiyorum bile acıkcası.gerçi arabası var zırt oraya zırt buraya gido ama benden yüz bulamadığınmıdır yoksa gelmek istemediğindenmidir nedir gelmio aman gelmesinde zaten.kafam rahat böyle.sende eşinle konuş bizim bi düzenimiz var de ama kırmadan söyle.biz ne kadar kv den şikayet edersek eşlerimize o kadar ters tepki yapıo daha çok anacı oluyolar.o yüzden bak hamileyim üzülmemem lasım anlayış gösterin fln de bence.herkesin evinde bi düzeni vardır kimse bozulsun istemezki

haklısın canım aynı evde yaşamak gerçekten zor.bende kartalda oturuyorum kv de etilerde yaşıyo.allahtan uzak yakın olduğunu düşünemiyorum bile acıkcası.gerçi arabası var zırt oraya zırt buraya gido ama benden yüz bulamadığınmıdır yoksa gelmek istemediğindenmidir nedir gelmio aman gelmesinde zaten.kafam rahat böyle.sende eşinle konuş bizim bi düzenimiz var de ama kırmadan söyle.biz ne kadar kv den şikayet edersek eşlerimize o kadar ters tepki yapıo daha çok anacı oluyolar.o yüzden bak hamileyim üzülmemem lasım anlayış gösterin fln de bence.herkesin evinde bi düzeni vardır kimse bozulsun istemezki

Kayinvalidem iyi bir insan oldugu icin birsey diyemiyorum ama o düzen gercekten bozuluyor, ne kadar iyi olursa olsun. Ama esimede birsey diyemiyorum cünkü oda git diyemez kadin gelmis siginmis bize, onun icin de cok zor durum ama hem benim hem kv'in arasinda kaliyor, cünkü ister istemez surat asiyorum, kac gündür evde moralim bozuk dolasiyorum. Esimde beni mtlu etmek icin neler neler yapiyor, onuda kirmak istemiyorum ama icimden gelmio napayim, cok zor bi durum, ALlah yardimcimiz olsun.

Bu arada terleme bende de oluyor, hatta gögüslerim cok büyüdügü icin altlari terliyor, kaldirip siliyorum:17:

şu sol taraftaki hatunun fiziği gibi düzgün(zayıf değil) fiziğim olsun istiyorum. üzerindeki elbiseyi de istiyorum.benim tenimde daha çok yakışır zaten. oğlumun sünnetinde giyeceğim.

Ay çok güldürdün beni,daha güzelleri senin olsun inşallah:DDDD

bugün ilk defa fotoğraf çekmek nasip oldu ayy nasıl bastı bacak olmuşum:52: lunaparkta sihirli aynalara bakıyo gibiydi ayy çok güldüm kendime :9:

Selam kizlar.. Bugun doktora kontrole gittim adet agrisi gibi agrilarim oluyo dedim nst ye gonderdi tabi sanci 40 civari cikti.. Sancilarin artmis erken henuz dedi.. serum yedim.. 34+2 deyim.. Bide doktor oyle deyince heyecan mi yaptim nedir tansiyonum yukseldi 16 ya cikti.. Cok kötü oldum.. Serumdan sonra tekrar nst ye girdim sanci azalmisti biraz daha.. Bugun serumdan sonra bi daha adet agrisi gibi agrim olmadi ama bakalim.. :( sonra da ultrasonl bebege bakti 2400 gr olmus pasam.. Gayet iyi dedi ama epy uzuldum bugun panik oldum.. :(

ben de normal istiyorum,doktor bey konuşmaya teşrif ederlerse bu konuyu konuşcam bakalım.

hamile kadınların korkulu rüyası doğum sancısı....
pekçok kadın artık tıp bu kadar ilerlemişken, doğum sancısı çekmenin gereksiz olduğa inanıyor ve ağrısız doğumu tercih ediyor.

Aslında bebeğimize kavuşmamızı sağlayan bu sancıların çok önemli görevleri varmış. bunu ilk öğrendiğimde ben de şok olmuştum, eminim ki okuyunca herkes doğum olayının bir mucize olduğunu düşünecek...

bunları yakın bir arkadaşımdan öğrenmiştim. ona bu bilgileri anlatan amerikalı bir ebenin anlattığı şekilde buraya aktarıyorum:

''sancılar, 9 ay bir suyun içinde, sıvı besinle beslenmiş, sıvı oksijenle büyümüş bebeğin, kuru ortama çıkışına hazırlanmasının yegane yoludur. içerdeki ve dışarıdaki basınçlar değişiktir, akciğerlerine giren havanın cinsi değişiktir, herşey yeniden tanımlanır bebek için. o nedenle sancılar hayatidir.

Sancı vurduğu zaman, bileceksin ki bebeğin kordondan aldığı sıvı oksijen akımı duruyor, bebek de mecburen kendi ciğerlerinde rezervde tuttuğu oksijeni kullanıyor. yani akciğerlerini çalıştırıyor. sonra o sancı geçince yine anneden oksijen alıyor. bebeğin kanındaki birşeyin oranı bu şekilde gerçek hayat seviyesine çıkmış oluyor.( bu birşeyin adını hatırlayamadı, dr. unuzdan öğrenebilirsiniz) bu nedenle bebek , sezaryenle doğmuş bebeklerin yaşadığı şoku yaşamıyor, bir anda sudan çıkmış balığa dönmüyor.

o nedenle sancıların en berbat olduğu, dayanamayacağın zaman aklında bu olsun. bu sancılar, senin bebeğinin hayatını kolaylaştırıyor, sağlamlaştırıyor.

ayrıca sancılar, senin beynine de doğumun başladığını, ilerlediğini ve bittiğini de söyleyecek, haber verecek ki bebek çıktığı an plasenta ayrılsın, o ayrılırken de sütü başlatan prolaktin hormonu salgılanmaya başlasın.aynı anda süt bezlerin de yeni doğana koruyucu maddeleri verecek, mesela doğal antibiyotikleri...

ayrıca yine aynı sancılar, kasılmalar, bebeği doğum kanalında ileri itecek, doğumu ilerletecek...

yani bu sancılar senin düşmanın değil, en yakın müttefikin, bunu bil ve sancılarını sev.'''

işte amerikalı ebenin anlattıkları aynen bunlar.

yani doğum sancıları aslında bebek için çok önemliymiş,bebeğin akciğerlerini sıvı oksijen alımından gaz halindeki oksijen alımına adapte etmeye yarıyorlarmış. sadece anneye acı veren birşey değilmiş. yani aslında biz sadece acı çektiğimizi düşünürken aslında bebeğimizin sağlığı için çok çok önemli birşey yapıyormuşuz.

doğum gerçekten mucizevi bir olay ve her evresinde olan şeyler, gerçekten bir amaca hizmet eden şeyler....

Back
X