Ovitrelle göbekten yada koldan yapılıyor. Biz göbekten yaptık hiçbirsey hissetmedim yani. 36 saat sonra ikigunde bir iliski dedi doktorKlomen takipsiz olmaz bence de canım sana ovitrelleyi sorayım nasıl yapılıyor iğne acısı var mı nereye yapılıyor birde iğne olduktan sonra iş falan yapmak tehlikeli mi birde ne zaman ilişki öneriyorlarçok sordum ama merak ettim perşembe bende vurulacağım çünkü
Canım ovitrelle i karından yapıyorlar çok acımıyor, bana doktorum hep vurulduğum gün dahil 3 gün üst üste sonra da günaşırı ilişki öneriyorKlomen takipsiz olmaz bence de canım sana ovitrelleyi sorayım nasıl yapılıyor iğne acısı var mı nereye yapılıyor birde iğne olduktan sonra iş falan yapmak tehlikeli mi birde ne zaman ilişki öneriyorlarçok sordum ama merak ettim perşembe bende vurulacağım çünkü
Üç gün üst üste demedi yumurtanın çatlama süresi varmış. Bu da 12 saat ile 36 saat arasında. Her gün ilişki olunca sperm kalitesi düşüyormuş. Ayrıca spermler zaten 48 saat canlı kalıyormuş rahimde. İkigunde bir olunca sperm daha kaliteli oluyormuş. Anlamadım kim daha ii biliyor bu doktorlarınCanım ovitrelle i karından yapıyorlar çok acımıyor, bana doktorum hep vurulduğum gün dahil 3 gün üst üste sonra da günaşırı ilişki öneriyorben dikkat ediyorum kendimi yormamaya çünkü zaten iğneden bir iki gün sonra kasık ağrısı göğüs ağrısı başlıyor
Şöyle ki ben doktora sordum bu söylediğin şeyi geçenlerde. O da dedi ki sperm dediğin şey içeri girdiği gibi yumurtaya ulaşmıyor içeride sağlıklı olanları belli bir saat yaşıyor. O yüzden hangi saatte yaptığın önemli değil yeter ki o yumurtanın çatlama döneminde sık ilişki olsunÜç gün üst üste demedi yumurtanın çatlama süresi varmış. Bu da 12 saat ile 36 saat arasında. Her gün ilişki olunca sperm kalitesi düşüyormuş. Ayrıca spermler zaten 48 saat canlı kalıyormuş rahimde. İkigunde bir olunca sperm daha kaliteli oluyormuş. Anlamadım kim daha ii biliyor bu doktorların
Bilemiyorum canım aşılama konusunda bir bilgim yok çok fazla sadece polikistik bir tanıdığım ilaçla iğneyle olmadı aşılamayla tek seferde tuttu ama düşük yaptı maalesef, aşılama ekonomik olarak biraz zorlu bir konuEvt çok ilgisizler ayrıca yapamam yeterince gebe kadın var dedi cimere yazacaktim neredeyse o sinirle. Hani biz eşimle çalışıyoruz özele gitme imkanımız var evt ama peki ya gidemeyen hiç dogurmasin mi yani böyle sacmalik mi olur. Neyse. Allah'a havale ediyorum. Duphaston ilacıni ozeldeki doktor döllenirse hani yumurta tutunsun diye verdi. Adet olana kadar kullandım. Bakalım yarın özele gidecem. Bir daha mı deniyim aşılamaya mi geciyim bilmiyorum. Aşılama da doğal yol gibi diyorlar %5 etkisi varmış sadece bilemedim
Anladım canım peki acaba iğneden önce çatlamış olabilir mi bende dün çok az peçeteye gelen akıntılı kanama oldu ama çok çok az yani neyden olabilirki bu bacaklarım adet olacakmışım gibi ağrıyor baktım yan etkide olabilirmişŞöyle ki ben doktora sordum bu söylediğin şeyi geçenlerde. O da dedi ki sperm dediğin şey içeri girdiği gibi yumurtaya ulaşmıyor içeride sağlıklı olanları belli bir saat yaşıyor. O yüzden hangi saatte yaptığın önemli değil yeter ki o yumurtanın çatlama döneminde sık ilişki olsun
Canım eğer ilacın bittiyse iğneden önce çatlama ihtimali az da olsa var, ama çatlama olsa kanama yapmazdı. Sen doktora gittiğinde sor bu akıntını da bazen bu ilaçlar kist vs yapıyor Allah korusunAnladım canım peki acaba iğneden önce çatlamış olabilir mi bende dün çok az peçeteye gelen akıntılı kanama oldu ama çok çok az yani neyden olabilirki bu bacaklarım adet olacakmışım gibi ağrıyor baktım yan etkide olabilirmiş
Canım bir kez ve azsa yumurtlama kanaması yaşamış olabilirsin kontrolün ne zamanAnladım canım peki acaba iğneden önce çatlamış olabilir mi bende dün çok az peçeteye gelen akıntılı kanama oldu ama çok çok az yani neyden olabilirki bu bacaklarım adet olacakmışım gibi ağrıyor baktım yan etkide olabilirmiş
Ay Allah korusun perşembe gidecem canım zaten doktora söyler artık bana ne var ne yok diye :)Canım eğer ilacın bittiyse iğneden önce çatlama ihtimali az da olsa var, ama çatlama olsa kanama yapmazdı. Sen doktora gittiğinde sor bu akıntını da bazen bu ilaçlar kist vs yapıyor Allah korusun
Perşembe günü gidecem canımCanım bir kez ve azsa yumurtlama kanaması yaşamış olabilirsin kontrolün ne zaman
Amin canım inşallah sağlıkla alırsın kucağınaMerhaba herkeseBenimde bugün klomenin ikici günü daha oncede çok kullandım. 4 yada 5 tam hatırlamıyorum ilk kullandığımda kimyasal gebelik geçirdim iki ve üç boş geçti dördüncü kullanışımda ikizlere hamile kaldm ama erken doğum oldu kaybettim ikisinide. Ocakta bir sene oldu doğum yapalı bu ay tekrar başladım klomene inşallah tekrardan nasip olur anne olmak Herkese nasip olsun inşallah
Sadece bir kere vuruldum canim o da kimyasal olan. Simdilik igneden bahsetmedi doktor duruma gore verir heralde cumartesi kontrolum bakalim ne diyecekAmin canım inşallah sağlıkla alırsın kucağınaçatlatma iğnesi verdi mi doktor daha öncelerinde vurulmuş muydun hep birlikte bekleyeceğiz bu ay inşallah hepimiz hamile kalırız sağlıkla
Çok teşekkür ederim ya vakit ayırmışsın yazmışssın. Şuan net şekilde anladım. Bana doktor rahim filmi dedi de..neden senin bahsettigin ilk aşama olan yumurta çatlatma ilaç tedavisinden bahsetmedi onu anlamadım. Bende bilmiyordum ya..haliyle soramadım da..tekrar gideceğim inşallahCamım bak ben doktora rahim filmini sorduğumda bana dediği planlı geneliğin üç aşaması var. Birincisi ilaç tedavisi+çatlatma (ilk denenecek)
İkincisi rahim filmi+aşılama
Üçüncüsü tüp bebek ve dediği sen ilk aşamayı üç kere denemeden ben sana rahim filmi ve aşılama yapmam ben o yüzden şu an Klomen içiyorum perşembe günü de eğer yumurta istenilen boyuta gelmişse iğne olucam çatlaması için, ben de 26 yaşındayım eşimde ileri hızlı hareket 0 çıktı bizi ürolojiye yönlendirmişti doktor gittik, o da ameliyatlık bir durum yok dediği vitamin kullandık yarın tekrar test yapacak, ben rahim filmine falan kafayı takmıştım doktor ondan önce bir deneyelim dedi hem fiyat olarak pahalı bir işlem hem de biraz korkutucu sanırım ama eğer doktorun sana direkt onu önerdiyse belki biliyordur sen yine iyice bir konuş
Anladım canım ben gittim bugün iki tarafta da şu an 10 mm’lik yumurta varmış Salı günü tekrar randevu verdi ya Salı ya da çarşamba iğne vuracaz dedi senin de hayırlısı olsun inşallah güzel haberler alırsın :)Sadece bir kere vuruldum canim o da kimyasal olan. Simdilik igneden bahsetmedi doktor duruma gore verir heralde cumartesi kontrolum bakalim ne diyecek
Sor canım bazı doktorlar da önce rahim filmi diyorlar ama benim doktorum söylemedi bana bilemiyorum her biri bir çeşitÇok teşekkür ederim ya vakit ayırmışsın yazmışssın. Şuan net şekilde anladım. Bana doktor rahim filmi dedi de..neden senin bahsettigin ilk aşama olan yumurta çatlatma ilaç tedavisinden bahsetmedi onu anlamadım. Bende bilmiyordum ya..haliyle soramadım da..tekrar gideceğim inşallah
Doğru diyorsun vallahi öyle..Sor canım bazı doktorlar da önce rahim filmi diyorlar ama benim doktorum söylemedi bana bilemiyorum her biri bir çeşit
Ben yaşamadım hiç iğne olmadığım için canım ama bence problem yoktur bu hormon enjekte ediyor yani bütün vücuduna yayılıyor o hormonSelam kızlar bu ay klomen kullandım sol yumurtalığımda 2 adet yumurtam gelişti 7 şubatta ovitrelle iğne oldum şu an sağ kasığımda sancım var. Yumurtalarım soldaydı ağrının solda olmasını bekliyordum sizce sağda sancı olması normal mi hiç böyle bir şey yaşadınız mı
Yumurtalarınız kaç mm olmuş :)Merhabalar canlar, klomen tedavisine başladım bugün birinci günüm geçen sene kullanmıştım ama iğne vurulmadığım için 28 mm olmuştu ve işe yaramadı yani, bu ay doktorla görüştüm iğne olacağımı söyledi ama ben korkuyorum iğne anında acı oluyor mu? Sonrasında bir ağrı falan var mı yaptıranlar toplaşalım:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?