Şubat ayında çift çizgiyi görmek isteyenler buraya....

kızlar herkese selam bitan, edut, EKAKAL, halev, lapaci+, nurzul

kandiliniiz mubarek olsun ...lutfen ısım ısım dualarda unutmayalım ...
bugun burda olamayacagım pek ama benı unutmayın :Saruboceq:

selam canım

Kandiller nasıl değerlendirilmelidir?

Bütün kandil gecelerinde yapılabilecek ve yapılması gereken önemli bir takım afv ü mağfirete nail olma, ecr ü sevap kazanma, manevî terakki kaydetme, bela ve musibetlerden kurtulma ve rıza–i ılâhiye ulaşma vesileleri vardır ki, bunlardan bazılarını maddeler hâlinde kısaca ve toplu olarak yeniden hatırlamakta yarar var:

1. Kur'ân–ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekânlarda Kur'ân ziyafetleri verilmeli; Kelamullah’a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli.

2. Peygamber Efendimiz (sas)’e salât ü selâmlar getirilmeli; O’nun şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmeli.

3. Kaza, nafile namazlar kılınmalı; varsa o geceye ait nakledilen namazlar, onlar da ayrıca kılınabilir; kandil gecesi, özü itibariyle ibadet ve ibadette ihsan şuuruyla ihya edilmeli.

4. Tefekkürde bulunulmalı; “Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah’ın benden istekleri nelerdir” gibi konular başta olmak üzere hayatî meselelerde derin düşüncelere girmeli.

5. Geçmişin muhasebe ve murakabesi yapılmalı; ve şimdinin ve geleceğin plân ve programı çizilmeli.

6. Günahlara samimi olarak tevbe ve istiğfar edilmeli; idrak edilen geceyi son fırsat bilerek nedamet ve inabede bulunulmalı.

7. Bol bol zikir, evrad ü ezkarda bulunulmalı.

8. Mü’minlerle helalleşilmeli; onlarla irtibatımız cihetinden rızaları alınmalı.

9. Küs ve dargın olanlar barıştırılmalı; gönüller alınmalı; kederli yüzler güldürülmeli.

10. Kişi kendine ve diğer Mü’min kardeşlerine hattâ isim zikrederek dualar etmeli.

11. Üzerimizde hakları olanlar aranıp sorulmalı; vefa ve kadirşinaslık ahlâkı yerine getirilmeli.

12. Yoksul, kimsesiz, öksüz, yetim, hasta, sakat, yaşlı olanlar ziyaret edilip, sevgi, şefkat, hürmet, hediye ve sadakalarla mutlu edilmeli.

13. O gece ile ilgili âyetler, hadîsler ve bunların yorumları ilgili kitaplardan ferden veya cemaaten okunmalı.

14. Dini toplantılar, paneller ve sohbetler düzenlenmeli; va’z ü nasihat dinlenmeli; şiirler okunmalı; ilâhî ve ezgilerle gönüllerde ayrı bir dalgalanma oluşturmalı.

15. Kandil gecesinin akşam, yatsı ve sabah namazları cemaatle ve camilerde kılınmalı.

16. Sahabe, ulema ve evliya türbeleri ziyaret edilmeli; hoşnutlukları alınmalı; ve manevî iklimlerinde vesilelikleriyle Hakk’a niyazda bulunulmalı.

17. Vefat etmiş yakınlarımızın, dostlarımızın ve büyüklerimizin kabirleri ziyaret edilmeli; iman kardeşliğine ait sadakati yerine getirilmeli.

18. Hayattaki manevî büyüklerimizin, üstadlarımızın, anne ve babamızın, dostlarımızın ve diğer yakınlarımızın kandilleri bizzat giderek veya telefon, faks yahut e–mail çekerek tebrik edilmeli; duaları istenmeli.

19. Bu kandil gecelerinin gündüzlerinde mümkün olduğunca oruç tutulmalı.

Mübarek gecelerin ihyası ile ilgili özel bir ibadet mevcut değildir. Namaz, tilavet–i Kur'ân, dua gibi bütün ibadet çeşitleri ile gece ihya edilebilir... Mübarek gecelerde kılınan bazı hususi namazlar sünnette mevcut değildir; muteber bir rivayete de istinad etmezler. Bu, “O gecelerde namaz kılmak mekruhtur” anlamına gelmez. Teheccüd ve nafile namazları teşvik eden rivayetler çoktur. Bunların mübarek gecelerde yapılması elbette daha faziletlidir.” (Canan, Kütüb–ü Sitte, 3/289).

Kandil gecelerine ait olduğu kaydedilen namazları da ayrıca kılmakta ise bir sakınca yoktur; sevaptan hâli değildir.

lapaci sen arkadaşın için doktor sormuştum ya dün ben gittiğim doktoru çok beğendim...akademi hastanesinde Gökhan gümüştaş...ben ona devam edeceğim...hem sigortalılara 50 tl,

tamam bir söyleyeyim ben..sağol....
nerde bu akademi hastanesi? izmit merkezdemi?

sağol canım bende kararsızım kızımda kayınvaldem yüzünden çok kötü doğum yaşadım bu sefer iyi biyer istedim belki doğumu istanbulda yapparım bende tercihimi memorial yada medical park düşünüyodum gülşen hm bi araştırayım çok sağol

slm kızlar herkesin kandili mübarek olsun...Bu gece hepiniz için dua edicem Rabbim hepinizin yüzünü güldürür inşallah.. Bende hayırlısıyla şu 2 haftayı bi atlatıyım bebişimi göriyim başka hiç bişi istemiyorum.

gülşen hanımın olduğu hastane çok eski.. herşey oturmuş.. kadrosu belli... ekibi çok iyi... bebek hemşireleri çok iyiymiş...3 arkadaşım orada doğum yaptı. hatta birisi 2 hafta önce yaptı =)
medical park yeni bir hastane.. sistem daha iyi.. temiz düzenli... ordada bir çok arkadaşım doğum yaptı hep memnun kaldılar....
sen bir araştır... bende bir araştırayım. ikisinden birinde karar kılıcam artık.. belki aynı yerde doğum yaparız =)

görürsün bitancım görürsün... pozitif ol... tadını çıkar bu günlerin... endişe etme yok yere... bebişi stres le tanıştırma şimdiden =)
hayırlısıyla bebişide görceksin, elini ayağınıda hareketlerini de cinsiyetini de...

kızlar bu arada bende 1 tanede miyom çıktı rahimde. rahmin önündeymiş idrara çıkınca yada ilişkide canın yanar dedi... bunu sürekli kontrol ettirmeniz gerekli dedi...konu ile ilgli bilginiz varmı?
canım miyomlar gebeliğe engel değil bildiğim kadarı ile

BAFOCUM benim beklenmeyen tarihim 22 mart canım tekrar tebrik ederimm Allah emeklerini boşa çıkarmasın:)) :Saruboceq:

sağol kuşum opuyorumnanaktan

kızlar hepinize hayırlı kandiller diliyorum lorkem ne guzel yazmıs.. allah bu geceedilen tüm dualarınızı kabul etsin... hepimize hayırlı evlatlar versin insaallah

edutcum gokhan bey hangı hastanede

slm cnm ben memorial'de çalışıyorum öğrenmek istediğin birşey varsa yardım edebilirim

İnşallah canım yaa..Ne biliyim insan bi kere yaşıyınca sanki tekrar aynısı olucakmış korkusuna kapılıyoo

bitanem o akademi izmitte...lapaci izmitte sormuştuda

evet canım işallah hayırlısı

slm cnm ben memorial'de çalışıyorum öğrenmek istediğin birşey varsa yardım edebilirim

ah canım ben kadın doğumcu arıyorum görümcem memorialde doğum yaptı çok memnundu ben de iyi bir dr arıyorum bide ozamanlar fiyatlar çok uçuktu şimdi nasıl ssk geçerlimi görümcemin dr asena hm çok iyi dedi senin tavsiyelerin neler

kızlar ostrojen 14 çıkınca ne olur bilen varmı?

Kandiliniz Mübarek Olsun arkadaşlarım.bugün edeceğiniz tüm dualarınızın kabul olmasını dilerim

İnşallah canım yaa..Ne biliyim insan bi kere yaşıyınca sanki tekrar aynısı olucakmış korkusuna kapılıyoo

canım hiç umutsuzluğa kapılma ben 2 yıl önce boş gebelik geçirdim şimdi hamile olduğumu öğrendiğimizden beri eşimle ya aynıysa diyorduk 1 haftadırda ikize odaklandık ailemden kimse hamiş olduğumu bilmiyo ama herkes rüyasında ikiz bebiş ve fallarda görmüşler şimdi onu düşünüyoruz rahat ol stres yapma hayırlısı

sabırsızlanıyorum gültuğ ordamısın

kızlar ostrojen 14 çıkınca ne olur bilen varmı?

--http://www.endokrinoloji.com/ostrojentestosteron.html
adet düzensizliğine neden olur diyor... sende varmıydı?
--http://www.canersonmez.com/infertilite/ila%C3%A7.htm
ayrıca yumurtlayamama neden olur diyor...
canım sen iyi bir dr bulup yumurta takibi yaptırmalısın bence... klomen+çatlatma iğnesi tedavisi yani...
ama bu teşhisin net konması lazım... gerçekten östrojen düşükmü yoksa bir neden bağlı olarak kısa süreliğine mi düştü?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…